Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

*BESTIGNING-MASTER til pakkelister *

Vi har udarbejdet en pakkeliste, som hjælp til vores gæster i pakkesituationen. Pakkelisten medtager nogle generelle informationer om vores bestigningsture og hvad det er godt at medbringe. Vi har derudover tilføjet nogle punkter, som specifikt omhandler den tur du skal på. Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man kan medbringe til turen, og ikke som en liste over ting som skal medbringes på turen. Hvad folk pakker af tøj, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer siger os dog, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Bagage

Regler for bagage afhænger af hvilket flyselskab du rejser med. De fleste passagerer vil blive mødt med nedenstående regler: Du må maksimalt medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage i flyveren. Vi anbefaler dog at man pakker så lidt som muligt, da man på mange af vores ture skifter opholdssted flere gange i løbet af turen. Derfor er det en fordel med så lidt bagage som muligt. Håndbagage: Der må medbringes en taske med følgende maksimale mål L. 55 cm B. 20 cm H. 40 cm. Denne håndbagage skal vises og evt. kontrolvejes ved check-in. I håndbagagen pakkes, film, elektriske genstande og medicin. Bemærk venligst, at det nu kun er tilladt, at medbringe beholdere med væsker og væskeformige substanser, der maksimalt kan rumme 100 ml eller 1 dl i håndbagagen. Du må godt medbringe mere end én beholder, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig plasticpose med et rumfang på én liter. Beholderne skal fremvises ved sikkerhedseftersynet i lufthavnen. Det er derfor vigtigt, at du allerede hjemmefra sikrer, at væsker og væskeformige stoffer i størst muligt omfang er placeret i den indcheckede bagage. Undtaget fra reglerne er f.eks. babymad, medicin o. lign., som må medbringes til brug på flyrejsen i større kvanta end 100 milliliter. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed. Derudover må man ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesaks o. lign. i håndbagagen. Dette pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på selve turen

Udover en dagtursrygsæk på 30 - 40 liter til de ting du skal bruge i løbet af dagen, medbringes en vadsæk eller en stor rygsæk til den øvrige tunge bagage. Den skal være omkring 80 L. da der både skal være plads til plaststøvler, stor sovepose m.m. Vadsæk er normalt at foretrække frem for rygsæk. Medbringes en rygsæk, er det fornuftigt at investere i et solidt regnslag til den.
Klima

Støvler til bestigning

Gerne dobbelte plasticstøvler, men ellers hel stive og varme klatrestøvler i læder. Der skal kunne være tykke uldne sokker i. Forslag: Koflach, Asolo eller Scarpa.
Crampons: Hurtigindbinding er at foretrække, men snøre kan også bruges.
Forslag: Grivel, Simond eller Charlet Moser
Det er også nødvendigt at medbringe et par gode vandrestøvler med en stiv sål og god ankelstøtte. Vær sikker på at vandrestøvlerne er gået ordentligt til inden turen. Skulle bagagen, mod forventning, blive forsinket, vil det være en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller i håndbagagen. Derudover medbringes noget let fodtøj, f.eks. sandaler til at skifte med, når man kommer hjem fra dagsturene.
Feltflaske

Minimum 2 liter. Heraf minimum en 1 liters vandflaske med termoisolering. Medbring evt. en 0,5 L sodavandsflaske, der kan være under jakken under vandring til toppen. Ingen Camelbag el. lign., på selve bestigningen da de fryser til.
Vandrestave

Det er meget individuelt, om man har gavn af at benytte vandrestave. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Det er altså meget individuelt, om man har glæde af vandrestave - så forsøg dig frem. Vandrestave skal pakkes i storbagagen.
Generelt om beklædning

Det er vigtigt at opbygge sin beklædning "lag-på-lag", således at man kan tage tøj på efterhånden som det bliver koldere, og omvendt tage af, efterhånden som man bliver svedig.
Tøj til bestigning

1 goretex jakke uden varmt for m/ hætte
1 goretex bukser
1 Dunjakke
1 Fleecejakke/ulden sweater. Medbring evt. 1 ekstra ulden sweater eller fleecejakke i stedet for dunjakken.
1 tynd uldtrøje/fleece
2 sæt uldent eller svedtransporterende undertøj
2 T-shirts
1 Fleece bukser
1 - 2 par lette vandrebukser (et par shorts)
2 par tykke vandresokker
2 par tynde indersokker
2 par vandresokker
1 Balaclava (elefant hue uld/fleece)
1 varm hue
1 par Goretex luffer eller MEGET varme handsker.
1 par tynde inder handsker.
1 varmt tørklæde
Store plastposer til at foring rygsæk og opbevaring m.m.
Mod solen

 • 1 tyndt tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller eller skibriller
 • Solcreme og læbepromade med faktor (På ture hvor det er frostvejr, skal cremer og læbepromade ikke være vandbaserede).
Diverse

 • Rejsetøj
 • Håndklæder Thermarest el. lignende
 • Toiletsager
 • Undertøj
 • Skrivesager
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
 • Pengebælte
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra baterier
 • Vådservietter
Pakkeliste specifik til denne tur

Specifikke turbemærkninger

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Hvor køber man udstyr

I det omfang du skal anskaffe udstyr giver følgende forretninger en god vejledning:
AV ekspeditionsudstyr: 86 51 15 35 (Hårby ved Skanderborg).
Friluftsland www.friluftsland.dk
København, 33 14 51 50
Roskilde, 46 35 43 71
Odense, 66 13 77 22
Århus, 86 18 18 86
Ålborg, 9816 31 50
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi anbefaler at man medbringer antibiotika mod maveonde, samt elastikbind, sportstape og vabelplaster. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Ekspeditionslederen

Der påhviler ekspeditionslederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en bestigningstur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig