Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Indien - Ladakh trekking, Stok Kangri bjergbestigning & Taj Mahal

Ref. INIK
Vi har udarbejdet en pakkeliste, som hjælp til vores gæster når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores bestigningsture, og hvad der med fordel kan bringes med. Denne generelle pakkeliste skal opfattes som vejledning til, hvad man kan medbringe på turen, og ikke som en liste over ting, der skal medbringes på turen. Hvad folk pakker af tøj, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer siger os dog, at de nævnte ting er gode at medbringe. Vi har derudover tilføjet nogle punkter, som specifikt omhandler denne tur og tøj/bestigningsudstyr som SKAL medbringes eller evt. kan lejes i Leh.
Printvenlig version
Bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på selve turen

Udover en dagtursrygsæk på 30 - 40 liter til de ting du skal bruge i løbet af dagen, medbringes en vadsæk eller en stor rygsæk til den øvrige tunge bagage. Den skal være omkring 80 L. da der både skal være plads til plastikstøvler, stor sovepose m.m. Vadsæk er normalt at foretrække frem for rygsæk. Medbringes en rygsæk, er det fornuftigt at investere i et solidt regnslag til den. Både dagtursrygsæk og vadsæk/stor rygsæk skal tætnes mod vand indvendigt, hvilket bedst gøre ved at pakke al indholdet i kraftige plastiksække. På turen transporteres større bagage af portere med ponyer, mens man selv bærer på en dagsrygsæk med tøj, vand, kamera, snacks osv.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Vejret er generelt godt om sommeren i Ladakh, med varme dage (op til 30 grader i Leh) og kolde nætter, afhængig af højden. Det kan blive under frysepunktet i de højst beliggende lejre. Ladakh tilhører teknisk set det tibetanske højdeplateau og ligger beskyttet for den monsun-regn, der hvert år rammer den øvrige del af landet, men af og til kan regntiden alligevel mærkes i området. Desuden gælder det, som i alle andre bjergegne, at vejret er uforudsigeligt. Man skal være forberedt på regn og blæst — evt. sne i højderne. Vær desuden opmærksom på den stærke UV-stråling i bjergområder kan være meget anstrengende for øjnene, så gode solbriller er et must. I Agra er vejret generelt meget varmt og luften fugtig.
Klatreudstyr til bestigning (skal medbringes)

Vandrestøvler
Det er vigtigt at medbringe et par gode vandrestøvler med en helstiv sål og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vær sikker på at vandrestøvlerne er gået ordentligt til inden turen og at de er vandtætte. Det anbefales på det kraftigste at rejse med støvlerne på hjemmefra eller i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket

Klatrestøvler
Hvis du vil deltage i bestigningen af Stok Kangri, er der følgende yderlige krav til dine støvler:
1. Hvis du selv medbringer crampons (steigeisen), er det vigtigt at tjekke hjemmefra, at dine crampons kan spændes på dine støvler. Der findes forskellige typer og spændingssystemer på crampons, så det er vigtigt at de fungerer 100% sammen med støvlerne. Generelt gælder det, at støvlerne, som du har på til bestigningen, skal have en kraftig, flad og stiv sål for at crampons kan påmonteres. Du kan teste støvlen ved at prøve med begge hænder på støvlen om sålen kan bøjes. Hvis den bøjer er det som regel et tegn på, at støvlerne ikke er velegnede til crampons/bestigningen.
2. Der skal være plads til et par varme, tykke sokker i støvlerne.
3. Støvlerne skal være 100% vandtætte, da vi kommer til at gå i sne (ofte mange timer og om natten).
Mange af vores deltagere vælger at bringe lettere vandrestøvler til trekket og alpine klatrestøvler til bestigningsdelen af turen. Flg. mærker laver gode klatrestøvler egnet til Stok Kangri: Sportiva, Scarpa, Asolo, Koflach, Meindl og Millet. Man kan være heldig at finde et par klatrestøvler til leje i Leh i en ok størrelse og kvalitet til ca. 25-30 USD, men vi anbefaler på det kraftigste at medbringe egne støvler hjemmefra for at sikre pasform, kvalitet og ikke mindst tilgængelighed.

Steigeisen (crampons)
Hurtigindbinding er at foretrække, men snøre kan også bruges. Det vigtigste er som nævnt ovenfor, at dine støvler og crampons passer sammen. Forslag: Grivel, Simond eller Charlet Moser. Crampons kan lejes for omkring 10 USD i Leh, men udvalget er begrænset og der garanteres ikke for kvaliteten. Udvalget i Leh består primært af aflagte crampons fra det indiske bjergpoliti, men de fungerer. Lejepris ca. 25-30 USD.

Isøkse
Medbring en såkaldt alpin eller gletsjersøkse med et lige skaft i længden 60-75 cm. afhængig af din højde. (Evt. Grivel eller Black Diamond). Isøkse kan også lejes i Leh for ca- 25-30 USD, men der garanteres, som med steigeisen, ikke for kvaliteten.

Klatresele og skruekarabiner
Klatreselen bør have justerbare benløkker, så den kan justeres til at passe uden på evt. regntøj/varmt tøj under topforsøget. Selen behøver ikke at være polstret. Medbring en skruekarabiner, hvis formål er at fæstne reb i din klatresele. Klatresele og skruekarabiner kan som ovenstående udstyr ligeledes lejes i Leh for ca. 15 USD, men også her gælder, at udvalget er meget begrænset og der garanteres ikke for kvaliteten. Mange af selerne forekommer desuden i små størrelser, hvorfor det anbefales selv at anskaffe sig én.

Til bestigningen skal du derudover medbringe:
- vandrestave (kan lejes i Leh for ca. USD 20)
- gamascher (gaiters)
- varme vind- og vandtætte luffer
- pandelampe (skal kunne lyse 10-15 meter frem) + ekstra batterier
- evt. balaclava
Feltflaske

Medbring flasker og/eller Camelbag til minimum 4 liter til trekket.

Drikkevandet på trekket består af kogt vand, da man normaltvis ikke kan drikke vandet direkte fra smeltevandsfloderne. Der vil være mulighed for påfyldning af vandflaskerne fra vi er fremme i lejren til næste morgens afgang. Medbring derfor primært gode solide plastflasker (beregnet til at kunne tåle kogende vand) til dette formål. På trekket har vi derudover et keramisk vandfilter med, så du ligeledes har mulighed for at få feltflaskerne fyldt op med renset koldt vand.

Til bestigningen anbefales det at medbringe en 1 liters vandflaske med termoisolering eller 2 x 0,5 L sodavandsflaske af solid plast, der kan være under jakken under vandringen til toppen. Ingen Camelbag el. lign., på selve bestigningen da de fryser til.
Vandrestave

Vi anbefaler på det kraftigste at bruge vandrestave på dette trek, da vi har erfaring med, at stavene er yderst anvendelige og en god støtte både på sten og i sne, hvor ruten er stejl. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Vandrestave skal pakkes i storbagagen.
Generelt om beklædning

T-shirts, trøjer og undertøj i uld eller syntetisk materiale (polyester, polypropylene eller polyamid) er langt at foretrække frem for bomuld. I modsætning til bomuld er uld og syntetiske materialer nemlig svedabsorberende og hurtigttørrende, hvilket er væsentligt, så du undgår at blive kold under vandringen.

På trek af denne type med store temperatursvingninger er det en fordel, at du hele tiden kan tage lag af og på for at regulere varmen. To lag er derfor bedre end ét tykt.

Skulle vi få regn på trekket, er det utroligt vigtigt, at du har udstyr, som kan holde både din under og overkrop helt tør. Vær derfor sikker på, at dit yderste lag er 100% vandtæt.

På vandringen om natten til Stok Kangris top har man typisk 2-3 lag tøj på underkroppen og 4-5 lag på overkroppen. Da godt 50% af ens kropsvarme forsvinder fra hovedet og halsen, er en varm hue, et varmt tørklæde og en vindtæt jakke med hætte essentielt udstyr til turen.
Tøj og udstyr til trekket (skal medbringes)

  1 regntæt jakke uden varmt fór MED/hætte, evt. goretex
  1 par regntætte bukser, evt. goretex
  1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
  1 tynd uldtrøje/fleece
  Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  T-shirts
  1-2 par vandrebukser
  2 par vandresokker
  1 par tykke sokker
  1 varm hue
  1 par varme vanter eller handsker
  let fodtøj (f.eks. Teva sandaler) til at skifte med/have på i camp/krydse mindre floder
  store sorte affaldsposer til opbevaring og til at gøre rygsæk/vadsæk vandtætte med
  tørklæde mod sol og til kølige dage
  gode solbriller eller skibriller
  hat med bred skygge hele vejen rundt
  solcreme og læbepomade (faktor 30-50)
  pandelampe og evt. ekstra batterier
Tøj og udstyr til trekket (kan medbringes)

  1 par shorts
  1-2 par tynde indersokker
  dunjakke eller dunvest
Diverse

  Lommekniv (må IKKE medbringes i håndbagagen under flyvning)
  1 ur med alarm
  Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Toiletpapir til trekket
  Personlig førstehjælpskasse
  Druesukker, energidrik m.m.
  Energibarer/yndlingssnack
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte
  Kamera og evt. ekstra batterier
  Toiletartikler
  Evt. vaskepulver til håndvask
  Evt. vådservietter
  Rejsetøj
  Håndklæde
  Undertøj
Sovepose og liggeunderlag (skal medbringes)

Sovepose:
På turen skal medbringes en sovepose med komforttemperatur på min. -5° C . Det kan være koldt om aftenen og natten i vores lejre, og desværre hjælper flere lag tøj dig ikke med at holde varmen i en for kold sovepose - tværtimod. Det er derfor altafgørende, at du har en tilstrækkelig varm sovepose med, så du får en ordentlig nattesøvn og ikke bliver syg. En såkaldt ´tre-sæsons´ sovepose med en komforttemperatur på minus 5 grader er derfor nødvendig. Hvis du har tendens til ’at sove koldt’, bør du overveje en sovepose med endnu lavere komforttemperatur, eller medbringe en varmeforstærkende lagenpose (silke eller fleece), som kan øge soveposens komforttemperatur med 5-8 grader.

Liggeunderlag:
Medbring liggeunderlag, gerne “Thermarest" el. lign. som kan pustets op for bedre komfort.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi anbefaler at man medbringer antibiotika mod maveonde, samt elastikbind, sportstape og vabelplaster. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Ekspeditionslederen

Der påhviler ekspeditionslederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en bestigningstur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig