Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Borneo - Rundrejse i jungle og på floder

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

13.04.2019

Hjemkomst:

27.04.2019
 
DKK 21.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

05.07.2019

Hjemkomst:

19.07.2019
 
DKK 20.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

31.08.2019

Hjemkomst:

14.09.2019
 
DKK 20.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Madagaskar Adventure
Rundrejse
Sri Lanka
Rundrejse med let cykling og vandring fra højlandet til Det Indiske Ocean
Ecuador Rundrejse
Vandring & Cykling i Andesbjergene, Amazonas & Galápagos
Madagaskar Adventure
Vandring og cykling i lemurernes land


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

         

Borneo - Rundrejse i jungle og på floder

Ref. MYMS

Borneos regnskov er levested for de trælevende orangutanger

Junglen

Jungle shelter

Solnedgang med smukke nuancer

De farvestrålende, gamle handelshuse er stadig i brug i Kuching

Orangutang betyder menneske på malajisk

Der venter også store oplevelser til vands

De ældre hos Ibanfolket har stadig flotte stammetatoveringer

Hængebro ved Hilton Hotellet

En stille stund i en storslået natur

Regnskov

Udsigt til stranden - og velfortjent dukkert

Solnedgang i Bako National Park

Et af naturens vidundere

Vi bruger også vandvejen til at udforske junglen

Vi svinger os fra lian til lian - eller her fra tov til tov

Lokal ibanfisker med net

Regnskoven har de flotteste grønne nuancer

Ibanfolket møder os med smil og nysgerrighed

Flodpromenaden i charmerende Kuching

Aberne kommer i alle størrelser - her en af de helt små

De lokale bor helt ned til vandet - og også i både

Ananas

Afslapning på Hilton Batang Ai Resort

På vej ud i junglen med langbåd

70 % af Borneo er dækket af regnskov

På opdagelse på det lokale farverige marked

Mangrove ved Bako

I en longboat kan du komme tæt på regnskovnes eventyr

Borneos udryddelsestruede næseabe

En tur på floden er en fantastisk oplevelse

Et smukt beliggende jungleshelter

Så er der junglebuffet!

Smukke udsigter i junglen

Nogle af stierne i regnskoven er let fremkommelige

Smukke farverige både i Kuching

Den røde menneskeabe

Bako med strand, mangrove og bjerge i baggrunden

Ibanfolket

Vandring i junglen

Sejllads på floden

Der er fart på vores transportform

På vej ind i junglen for at møde Ibanfolket

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Borneo er verdens tredje største ø og et tropisk paradis beliggende midt på ækvator. Vores 15 dages eventyr udspiller sig i Sarawak, som er den malaysiske del af Borneo. Her har vi store eksotiske oplevelser i vente. Hos Iban-folket i Batang Ai junglen (de tidligere hovedjægere) beriges vi med autentiske oplevelser, når vi følger deres traditionelle levevis i de berømte langhuse og sejler i langbåde ad junglens snoede floder. I Bako Nationalpark forundres vi over det fantastiske dyreliv og ved Det Sydkinesiske Hav kan vi nyde den skønne natur og muligheder for spændende aktiviteter.

Dyrelivet på Borneo er varieret. På vores vandreture i junglen forsøger vi bl.a.at spotte vilde orangutanger og vi besøger Semengoh rehabiliteringscenter, hvor de kan ses på nærmeste hold. I Bako Nationalpark skal vi på opdagelse i regnskoven, som er et af de absolut bedste steder at observere Borneos mange forskellige dyrearter og forskellige typer aber i deres naturlige omgivelser. Vidunderlige og farvestrålende blomster, kødædende planter, farverige og ejendommelige fugle m.m. er de yderst eksotiske rammer for vores opdagelser.

Sarawak er et ægte paradis med store og uspolerede naturoplevelser - og de lokale byder os velkommen med et "Salamat Datang", som betyder velkommen.

  • Møde med Ibanfolket i Nanga Sumba Nanga, som ligger i et af de smukkeste regnskovsområder i det sydlige Sarawak
  • Junglewalk til Enseluai vandfaldet
  • Fantastisk plante- og dyreliv i junglen
  • Slap af på det luksuriøse Aiman Batang Ai Resort
  • Sejlads i langbåd af snoede floder gennem junglen
  • På cykel i den hyggelige by Kuching med dets spændende markeder
  • Mulighed for bestigning af Mount Santubong
  • Vandreture i regnskoven og valgfrie aktiviteter ved Det Sydkinesiske Hav
  • Kajakeventyr langs kysten ved Permai

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse

Vi forlader Danmark og begiver os ud på rejsen til det eksotiske Sydøstasien.
Dag 2. Ankomst til Kuching

Ankomst til Kuching, hovedbyen i Sarawak. Vi indlogeres på hotel i tide til at få en god nats søvn, så vi er parate til de næste dages spændende eventyr.

-/-/-
Dag 3: "Best of Kuching" cykeltur

Efter en god nats søvn er det tid til at opleve Kuching - på cykel. Vi skal denne dag på en fælles cykeltur rundt i den spændende by.

Vi får i løbet af dagen set en stor del af Kuchings highlights. Vi kører gennem de små gader i den gamle bydel, med fremmedartet shopping og et væld af lokale specialiteter. Undervejs er der rig mulighed for smagsprøver af den lokale mad.

Vi runder også byens monumenter og templer inden vi stiger ombord på en traditionel sampan båd og sejler ud på Sarawakfloden. Cykelturen giver mulighed for at opleve byen i øjenhøjde og man får en god fornemmelse af byens liv.

M/-/-
Dag 4. Eventyret begynder i Nanga Sumpa

Fra morgenstunden kører vi til Nanga Sumpa, hvor vi tilbringer de efterfølgende dage. Turen varer ca. 6 timer og foregår i komfortabel bus og i såkaldt langbåd.

Fra Kuching kommer vi hurtigt ud på landet og kører igennem frodige plantager, hvor der dyrkes bl.a. kakao, peber og gummi. Vi gør stop undervejs i byen Serian, der huser et farverigt marked, som tilbyder et væld af eksotiske grøntsager, frugter og andre produkter fra junglen. Ved ankomst til Batang Ai, skifter vi transportmiddel til langbåd, der fører os op ad floden til Jungle lodgen i Nanga Sumpa.

Efter aftensmaden sætter vi over floden, hvor vi møder de lokale Ibanfolk, som eventuelt byder på den lokale risvin.
Vi overnatter på den anden side af floden i Nanga Sumpa Jungle Lodge.

M/F/A
Dag 5. Gennem junglen til Enseluai vandfaldet

Efter morgenmaden vandrer vi ad stierne gennem junglen - langs floden. Vores mål er Enseluai vandfaldet. Her er der mulighed for at tage en velfortjent dukkert, slappe af og spise frokost. Undervejs kommer vi igennem små gummiplantager og marker med de unikke tør-ris. Sammen med vores lokale guide samler vi spiselige planter og andet i junglen, der vil blive brugt til vores aftensmad.

Der findes en del orangutanger i området, så det er ikke umuligt, at vi som en ekstra bonus får dem at se på vores "jagt efter føde". Om aftenen spiser vi mad tilberedt i bambusrør over ilden.

Vi overnatter i det primitive såkaldte "jungleshelter", hvor vi til gengæld kommer helt tæt på det rige og larmende dyreliv i junglen.

M/F/A
Dag 6. "Junglewalk"

Vi bryder tidligt op fra vores lejr og går på junglewalk, hvor vi er på udkig efter orangutanger. Det er vigtigt, at vi er helt stille for at skabe de optimale betingelser for at se det store dyr i trækronerne.

Efter vandringen er en dukkert sikkert til trængt, og de lokale bådmænd kan lære os at fiske iban-style. Efterfølgende begiver vi os tilbage til lodgen, hvor vi undervejs nyder det rige dyre- og planteliv.

Vel tilbage er der mulighed for at køle os af med en dukkert nede ved floden. Vi ankommer friske i god tid inden aftensmaden, som i aften inkluderer lokale delikatesser. Vi tilbringer igen noget af aftenen i langhuset på den anden side af floden, inden vi går til køjs i lodgen til junglelydene i den lune tropenat.

M/F/A
Dag 7. Fra Ibanfolkets langhuse til luksus i Aiman Batang Ai Resort

I dag transporteres vi i langbåd til Aiman Batang Ai Resort, som ligger ved en smuk sø omgivet af bjerge og regnskov. Efter 3 dage i junglen byder resortet på behagelig luksus. Kombineret med hotellets unikke placering bliver opholdet en helt speciel oplevelse.

Vi kan slappe af i de pragtfulde omgivelser, hvor der f.eks. er mulighed for gåture og en svømmetur i poolen. Vi overnatter i værelserne, som er inspireret af de traditionelle Iban-langhuse.

M/-/-
Dag 8. Møde med "Skovens mænd" — Orangutanger og ankomst til Kuching

Vi kører i dag tilbage mod Kuching, men afbryder den 4 timers køretur for at besøge Semengoh Wildlife Centre. I centret tager man sig af orangutanger, som af forskellige årsager kræver rehabilitering, inden de kan sættes tilbage i naturen. Vi kan forhåbentlig nå frem til den sene fodring af dyrene, som foregår om eftermiddagen.

Ankomst til Kuching hen på eftermiddagen, og efter indlogering på hotellet er det muligt at begive sig på opdagelse i byen. Sarawaks hovedstad er en en ægte koloniby grundlagt af James Brooke i 1839. Brookes smed Sultanen af Bruneis tropper ud af området og Kuching blev hurtigt en vigtig handelsby. Det er stadig muligt at gå langs havnefronten, som har gennemgået en forvandling fra driftigt handelsted til et rekreativt område for alle byens borgere.

M/F/-
Dag 9: Kuching på egen hånd

Efter nogle begivenhedsrige dage er der i dag mulighed for at opleve Kuching på egen hånd. Der er mulighed for at udforske den spændende bymidte eller tage en tur på floden. Kuching er af en størrelse der gør det muligt at opleve byen til fods. Herved kommer man tæt på den imødekommende og gæstfrie befolkning og mærker byens atmosfære.

M/-/-
Dag 10. Med båd til Bako National Park

Bako er Borneo øens ældste nationalpark; grundlagt i 1957 med et areal på knap 30 km². Parken ligger på spidsen af Muara Tepas halvøen.

Vi kører den korte tur fra hotellet i Kuching til Kampung Bako, hvorfra den eneste adgang til nationalparken er med båd. Efter den 20 minutter lange bådtur befinder vi os i en verden af fantastisk naturlig skønhed, hvor stort set alle arter på hele Borneo er repræsenteret. Bako huser flere typer aber, men vi er naturligvis specielt interesserede i den karakteristiske næseabe, som det absolut er muligt at spotte på deres daglige vej fra junglen til mangrovesumpene.

Vi får den fulde oplevelse af parkens diversitet på vores rute i dag, der leder os ud til kysten af det Sydkinesiske Hav. Her er kystlinjen imponerende formet i sandsten, som gennem erosionen er blevet til kunstneriske, farverige stejle klipper. Mellem klippeformationerne er der stykker af fantastiske hvide sandstrande og vi får lejlighed til at nyde sceneriet mens vi indtager den medbragte frokost.

Vi overnatter i parkens camp, så vi også får mulighed for at opleve natdyrene, som indbefatter bl.a. lemur og flere arter af flagermus.

M/F/A
Dag 11. Vandring i Bako og med båd og bus til Permai Resort

Vi starter dagen med en smuk vandring igennem mangrove skov og jungle, til den hyggelige og gemte bugt Teluk Paku. Undervejs på turen oplever vi hvad naturens "grønne apotek" bl.a. byder på, når vores lokale guide viser og fortæller om de planter, som i mange hundrede år er blevet brugt af de lokale som medicin. Vi nyder en dukkert i havet ved den lille strand, inden turen går tilbage til hovedkvarteret hvor vi spiser frokost og gør klar til at drage videre.

Om eftermiddagen afhentes vi i båd for at køre videre med bus, hvorefter vi ankommer til Permai Rainforest Resort, som er en øko-lodge med udsigt til det imponerende Mount Santubong. Bygningerne er designet med stort hensyn til regnskoven, der omgiver lodgen og bidrager til at gøre opholdet helt unikt.

M/F/-
Dag 12. Vandring mod toppen af Mount Santubong

I dag er der arrangeret bestigning af Mount Santubong, som rejser sig majestætisk 810 m op ad Det Sydkinesiske Hav. En gammel legende fortæller, at to smukke prinsesser på grund af et skænderi blev forvandlet til to bjerge af Himlens Konge. Således siges det, at Santubong ligner en kvinde, der ligger ned på ryggen.

Den almindelige sti afløses hurtigt af stejlere partier hvor der skal klatres eller bruges rebstiger, og det er således en krævende tur for de lidt mere seje, men belønningen er anstrengelserne værd og fra toppen er udsigten betagende. Hvis man ikke ønsker at tage turen helt til toppen er det muligt at stoppe et stykke under på et mindre plateau. Turen tager i alt ca. 8 timer med picnic undervejs.

Alternativt er der mulighed for en spændende, mindre krævende tur længere nede på bjerget, samt besøg i Sarawak Cultural Village, hvor alle de etniske gruppers forskellige typer af langhuse er repræsenteret.

M/F/-
Dag 13. "Action" Kajakekspedition omkring Permai Rainforest Resort

I dag står den på kajaksejlads i det Sydkinesiske Hav. Efter introduktionen roer vi langs kysten ud på en mindre ekspedition.

Langs kysten er der frit udsyn til Mt. Santubong og den omgivende tætte jungle. Måske er vi så heldige at spotte de sky næsehornsfugle, som til tider holder til ved kysten. Der er igen i dag arrangeret en picnicpakke, som vi nyder på stranden. Der er mulighed for at tage en dukkert samt afslapning., inden vi begiver os tilbage til Permai.

Aftensmaden indtager vi på "Rainforest Café."

M/F/-
Dag 14. Fra Permai til Kuching Lufthavn og afsked med Sarawak

Vi forlader det tropiske paradis og påbegynder vores rejse hjem til Europa.

M/-/-
Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Overnatning på The Waterfront Hotel i Kuching. Overnatning i "Jungle lodge" i Nange Sumpa og i "jungleshelter". 4 stjernet Aiman Batang Ai Resort. I Bako Nationalparken i parkhytterne og ved kysten på Permai Rainforest Resort.

OBS! Bemærk at de sidste 3 overnatninger på Permai Rainforest Resort foregår i hytter med to værelser i hver, hvor værelserne deler et bad og toilet.

Mulighed for tilkøb af enkeltværelse (undtaget dag 4+5+6+10) mod et tillæg angivet nederst på siden.
Varighed

15 dage heraf vandredage på 2-4 times varighed, hvor af nogle valgfrie. Ca. 8 timers bestigning af Mount Santubong.
Klima

Klimaet på Borneo er tropisk. Dagstemperaturen vil være på omkring 30 grader i april, juni og juli.
Nattemperaturerne er mellem 20 og 25 grader. Månederne april, juni og juli er generelt tørre, men der kan forekomme regnbyger i løbet af dagen.
Visa

Der skal ikke søges visum til Malaysia, men passet skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdet.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Kontante Euro, US Dollars kan medbringes til Singapore hvor de veksles til MYR (malaysiske Ringgit). Vær opmærksom på, at ikke alle sedler accepteres samt at vekselkursen for ældre US-Dollars kan være lavere. Kreditkort kan benyttes på de fleste hoteller. I Kuching findes ATM hævemaskine.
Adgang til el

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på denne tur. Der er 240 volt i Malaysia og der skal bruges adaptor, da stik er med 3 stk. flade pinde.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Litteratur

Lonely Planet: Lonely Planet: Borneo
Rough Guide: Malaysia, Singapore and Brunei
Footprint: Borneo
Kort

Kort købes bedst lokalt.
Bemærk

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at indholdet i programmet altid vil være det samme, dog kan det forekomme at dagene byttes rundt.
Flytider

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Kuching t/r, inkl. skatter og afgifter
Al land- og bådtransport
Alle overnatninger
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Dansktalende turleder
Alle vandreture inkl. lokalguide
Cykeltur i Kuching
Adgang til Semengoh Wildlife Centre
Tur til Batang Ai junglen
Tur til Bako Nationalpark
Ekspedition til Mt. Santubong
Kajakekspedition inkl. udstyr
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. DKK 65 pr. frokostmåltid og ca. DKK 75 pr. aftensmåltid
Entré til museer og lignende
Valgfrie aktiviteter i Permai Rainforest Resort
Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
Drikkepenge til lokale guider/chauffører mv. (beregn ca. 30 US$)
Evt. tillæg for enkeltværelse, DKK 2.500 (undtaget dag 3+4+5+9)
Gå til toppen og Book rejse
Anette Pedersen

På turen til Borneo er der fuld valuta for pengene - hvis du ønsker at møde nye spændende mennesker, kultur og natur.

Anne Lisbeth Sørensen

Fantastisk spændende tur der giver et godt indblik i denne del af Borneo både med hensyn til natur og kultur.

Tanja Ringborg


Fantastisk tur med mange anderledes og spændende oplevelser hver eneste dag. Hver dag er forskellig og med en kombination af vandring, sejlads og kultur gør det, det til en perfekt tur for den eventyrlystne der har mod på forskellige udfordringer

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig