Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Cuba - Øst til vest - Til fods og på cykel

Ref. CURR
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

På denne rundrejse er det praktisk at pakke i en rummelig sportstaske eller vadsæk, der gør ud- og nedpakning nemt og overskueligt.

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skuldre og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke
Cykelbukser
Cykelhjelm
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletartikler du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Denne tur gennemføres i månederne februar-marts og oktober-november som er i den tørre sæson i Cuba. På disse tider af året kan man i Cuba forvente 18-30 grader om dagen i lavlandet og 10-20 grader i højlandet. Nattemperaturerne er ca. 10-20 grader - lidt lavere i højlandet.

Selv om det er den tørre sæson kan der forekomme regnbyger og klimaet er ofte fugtigt. I bjergene er vejret meget omskiftelig (sol, regn, tåge) - vær opmærksom på dette når rygsækken skal pakkes.
Fodtøj

TIL VANDRING
Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til. Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

TIL CYKLING
Vores cykler i Cuba kommer med almindelige pedaler. Det mest velegnede fodtøj til cykelturene er lukkede sportsko - gerne med en forholdsvis kraftig og stiv sål - så man også er komfortable når man er stået af cyklen. Ønsker du at cykle med click-sko skal du selv medbringe disse + tilhørende pedaler.

ANDET FODTØJ
Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandre eller cykeltur.
Feltflaske

Medbring eventuelt en eller flere feltflasker til vand. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning. Der købes flaskevand på Cuba, så flaskerne fra disse kan også bruges.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring og cykling

  2-4 par vandresokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  2-4 tynde T-shirts (gerne uld)
  1-2 trøjer med lange ærmer (gerne uld)
  1 fleecetrøje
  1 tynd vindjakke
  1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
  1 par regnbukser
  Cykelbukser
Andet tøj

  Håndklæde
  Badetøj
  Rejsetøj og bytøj til om aftenen
  Strømper og undertøj
  Et tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Mod myg: Vi anbefaler tyndt, løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.
Diverse

  Lommelygte m. ekstra batterier, helst pandelampe
  Cykelhjelm (af sikkerhedsmæssige hensyn anbefaler vi på det kraftigste at man anvender cykelhjelm)
  Cykelhandsker
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte
  Toiletartikler
  Myggebalsam
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Kamera, oplader, batterier
  Adaptor
  Desinficerende gel til at vaske hænder i før picniclunch. (Kan købes på apoteket eller hos Matas)
  Vådservietter
  Evt. ørepropper
  Evt. køresygepiller til bustransport
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Der skal kun bruges sovepose til én overnatning i bjergrefugiet i La Platica. Vi anbefaler en 3-sæsoners sovepose eller en sovepose med en komforttemperatur på ned til 5 grader, da det kan være koldt, fugtigt og/eller blæsende i bjergene. Bjergrefugiet består af en lettere utæt, simpel og rustik bygning med tynde brædder og man skal forvente at temperaturen kan være den samme indenfor såvel som udenfor bygningen.

Medbringes en tynd sovepose anbefales det at kombinere den med en lagenpose og et sæt uldent undertøj at sove i. Der kan eventuelt lånes ekstra tæpper, men vi kan ikke garantere, at denne mulighed altid er til stede eller for tæppernes kvalitet.

Liggeunderlag er ikke nødvendigt.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig