Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Argentina & Chile - Patagonien vandring & ekspeditionstogt

Ref. ARPA
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse og lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Bagage på turen

1. DAGSTURSRYGSÆK — 33-45 L.
På vandreturene skal du medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen . Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage. Vi anbefaler en rygsæk i størrelsen 33-45L (minimum 33L) med et godt bæresystem, komfortabelt hoftebælte samt brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Rygsækken skal være stor nok til at kunne indeholde følgende ting på vandredagene: vind og vandtæt jakke og bukser, en fleece trøje, 2-3 liter vand, værdigenstande, madpakke, hue, vanter, solhat og solcreme, samt diverse andre personlige ejendele så som kamera, snack, medicin og anden førstehjælp, som du ønsker at have adgang til i løbet af dagen. Det frarådes, at du har alt for mange ting, som skal bindes udenpå rygsækken, da de let falder af, hænger fast i buskene eller er mere udsatte for regn. Desuden skal din rygsæk være vandtæt eller kunne gøres vandtæt ved, at du pakker dine ting i en stor plastiksæk inde i rygsækken. Ydermere anbefales det at medbringe et regnslag til rygsækken, dog skal du være sikker på, at dette sidder rigtig godt fast, da Patagonien er berygtet for sine stærke vinde.

2. STOR BAGAGE
Vi henstiller til, at du pakker dit tøj og udstyr til turen i en blød kuffert eller vadsæk. Den fylder mindre og er lettere at læsse på bussen og skibet. De fleste steder skal du selv kunne håndtere din bagage op på/ned fra værelset eller korte distancer til/fra bussen, så det er en god ide at pakke let.
Klima

Sommerhalvåret i Patagonien løber fra oktober til og med marts. Men det kan betyde rigtig mange ting — ikke mindst fordi vi enten vil være i eller tæt på bjergene eller ude på vandet det meste af tiden. Vejret kan skifte fra sol og varme til regn eller sne inden for ganske kort tid, og det blæser meget (og ofte med kraftige vindstød) i området. Med det skiftende vejr vil vi sikkert også opleve store temperatursvingninger - dagstemperaturerne kan forventes at ligge mellem 5 og 20 grader, og nattemperaturerne mellem 0 og 5 grader. Men netop denne omskiftelighed i vejret er med til at gøre Patagonien særegen, charmerende og ikke mindst en naturoplevelse af format! Vær opmærksom på, at der kan forekomme ændringer i programmet som følge af ekstremt dårligt vejr.

I denne verdensdel klæder man sig på som ’una cebolla’ (et løg) — dvs. i lag som kan skrælles af efterhånden, som det bliver varmere eller mere vindstille. Der kan være dage med fuld sol, hvor vi kan vandre i T-shirt og shorts og andre med vind, regn eller sne, hvor et vind- og vandtæt yderste lag er et must. Så man skal altså være forberedt på lidt af hvert og altid have tøj med i rygsækken til et pludseligt vejrskifte.
Råd og vejledning omkring påklædning/udstyr til turen

T-shirts, trøjer og undertøj i uld eller syntetisk materiale (polyester, polypropylene eller polyamid) er langt at foretrække frem for bomuld. I modsætning til bomuld er uld og syntetiske materialer nemlig svedabsorberende og hurtigttørrende, hvilket er væsentligt, så du undgår at blive kold under vandringen.

Skulle vi få regn på vandredagene i bjergene, er det utroligt vigtigt, at dit udstyr kan holde både din under- og overkrop helt tør. Vær derfor sikker på, at dit yderste lag er 100% vandtæt. En poncho er uegnet i bjergene — den er hverken solid/vandtæt nok, eller for den sags skyld praktisk når man skal vandre.

På ture af denne type med store temperatursvingninger er det en fordel, at du hele tiden kan tage lag af og på for at regulere varmen. To lag er derfor bedre end ét tykt.
Fodtøj

VANDRESTØVLER
Medbring gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten og lignende fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til og at de er 100% vandtætte.

SPORTSSKO OG/ELLER SANDALER
Let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
I Buenos Aires anbefales det at have et par komfortable og ikke alt for varme sko på til gåturen rundt i byen. Evt. et par lette vandre eller sportssko eller sandaler.
Vedr. vandrestave

Det er meget individuelt, om man har gavn af at benytte vandrestave. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager, og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Det er altså meget individuelt, om man har glæde af vandrestave - så forsøg dig frem. Vandrestave skal pakkes i storbagagen.
Tøj til turen

  Vind og vandtæt jakke MED hætte (hard shell/skaljakke/Gore-tex)
  Vind og vandtætte overtræksbukser/regnbukser — gerne med lynlås i siderne
  2-4 T-shirts (uld eller syntetisk materiale)
  2-3 tynde trøjer m/lange ærmer (uld eller syntetisk materiale)
  Lange underbukser (uld eller syntetisk materiale)
  Langærmet undertrøje (uld eller syntetisk materiale)
  Undertøj
  Tynd fleecejakke eller ulden sweater
  Kraftig og varm fleecejakke
  Varm hue (skal dække ørene)
  Varmt tørklæde
  Kasket eller solhat med bred skygge og hagerem (så den ikke blæser af!)
  1 par tynde fingervanter
  1 par varme vind og vandtætte luffer
  2-3 par almindelige vandresokker
  1-2 par vandrebukser
  Rejsetøj og bytøj (skjorter, nederdele, shorts, lette bukser osv)
  Buff eller bandana til at beskytte mod solen

TØJVASK:
Det er en god ide, at medbringe lidt vaskemiddel til håndvask, så vandretøj kan skylles op efter behov. Desuden er det muligt at få vasket tøj på de fleste af hotellerne samt på vaskerier i El Calafate og El Chalten.
Diverse

  Vandrestave (justerbare)
  Drikkedunke/Camelbag til 2 liters væske
  Valuta og rejsedokumenter
  Pas (Bemærk: mange lande kræver ved indrejse, at dit pas skal være gyldigt i min. 6 måneder efter hjemrejsedato)
  Rejseforsikringskort/dokument
  Kopi af pas/flybillet
  1-2 solide plastikposer (evt. sorte affaldssække) til at imprægnere rygsæk og bagage
  Toiletartikler
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med faktor 30-50 (Det er ekstremt vigtigt at beskytte sig mod solen i Patagonien)
  Myggebalsam
  Medicin og førstehjælp til eget brug (vabelplaster/Compeed, sportstape, knæbind)
  Desinficerende håndsprit/gel til hænderne
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Vækkeur/alarm
  Pengebælte
  Kamera, oplader, SD kort osv. (det er en god ide at pakke dit kamera vand og støvtæt)
  Kikkert
  Evt. favoritsnack (især hvis du er vegetar, veganer eller har andre mad-restriktioner)
  Evt. lommekniv
  Evt. lille lås til bagagen
  Evt. badetøj og et lille, let og hurtigttørrende håndklæde (hvis du ønsker at bade i søerne)
Helbred

Medicin og lignende. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug, og er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter tidligt. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs. Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen ikke omvendt). Efter første mødested holdes en kort pause og næste mødested aftales. Frokostpausen er normalt på 1 times varighed, så alle kan få en længere pause. Turlederen går normalt bagerst, men i nogle tilfælde, ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt at gå forrest. I både Torres del Paine og Los Glaciares vil vi desuden have følgeskab med en lokal guide.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en ekspeditions- og vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig