Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Aasiaat


Aasiaat er beliggende i det sydvestlige hjørne af Diskobugten på Grønlands vestkyst, og er med sine ca. 3.100 indbyggere Grønlands 5. største by. Byen ligger faktisk på en ø, adskilt fra det grønlandske fastland af "Langesund". Aasiaat blev grundlagt i 1763 af Niels Rasch Egede, som navngav byen "Egedesminde" til minde om sin far - præsten Hans Egede, der grundlagde Nuuk i 1721 og som er kendt som Grønlands apostel.

Fiskeri er det primære erhverv, men Aasiaat har også nogle uddannelsesinstitutioner, blandt andet et gymnasium og en handicapskole. Aasiaat har desuden et skibsværft, containerhavn, lufthavn og endelig er Aasiaat Radio samlingspunkt for kystradiotjenesten i hele Grønland. I den gamle bydel ligger byens museum, som er indrettet i kolonibestyrerboligen fra 1860. Museet er et kulturhistorisk museum, og har udstillinger fra Egedesmindes koloniperiode og egnens historie generelt.

Aasiaat er et trafikalt knudepunkt i Diskobugten, og man kan ankomme dertil fra hhv. Kangerlussuaq, Qeqertarsuaq, Qasigiannguit eller Ilulissat. Byen beflyves af Air Greenlands Dash 8 fly året rundt, og ellers er det sæsonen, der dikterer om transportformen er med skib eller helikopter.

Læs her om hvilke udflugter og oplevelser Aasiaat byder på!
Printvenlig version
Hvalsafari

Aasiaat ligger godt placeret "ved indsejlingen til Diskobugten", når de store bardehvaler trækker nordpå om sommeren. Således er der virkelig fine muligheder for, at opleve især pukkelhvaler, finhvaler og vågehvaler på de hvalsafarier, der udgår fra byen. Er man lystfisker kan man evt. købe en version, hvor man pilker torsk på turen.
Hundeslædekørsel

I vintersæsonen arrangeres hundeslæde ture fra 1 til flere timers varighed.
Kajak roning

Er man dedikeret kajak roer, er Aasiaats skærgårds miljø med 1000vis af øer og bugter et af Grønlands absolut bedste steder, at dyrke kajak passionen - og så endda i Qajaqens hjemland.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig