Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Ilimanaq


Den grønlandske bygd Ilimanaq er beliggende 15 km syd for Ilulissat — lige syd for fjordmundingen af Ilulissat Isfjord, og selve UNESCO fredningen. På grønlandsk betyder Ilimanaq "forventningspladsen", og det skyldes beliggenheden på sydsiden af fjordmundingen, som til alle tider har været et godt fangstområde for både fisk og havpattedyr.

Stedets historie går lang tid tilbage, og i 1700 tallet var hvalfangere aktive i området, og det var en hollandsk hvalfanger som gav anledning til navnet "Claushavn", som altså er en tidligere betegnelse for Ilimanaq. I 1752 anlagde Niels Brønlund Bloch, Poul Egedes fætter, mission i Claushavn, og der blev i årene efter bygget hhv. en bestyrerbolig, samt en butik. Begge huse er netop renoveret og der er fungerende restaurant i den ene bygning, hvis køkken efter første sæson allerede har høstet flot omtale og stor anerkendelse i hele Grønland. Ilimanaq er det ideelle sted til, ro og fordybelse, og vandreture i den skønne natur.

I Grønland findes bygderne overalt i de kystnære områder, og har som sådan en meget stor betydning i samfundet. Alle har familie og venner, der bor "derude på kysten", som man siger. Området er velegnet til flotte vandreture langs kysten, eller til ekskursioner ind i Tasiusaq fjordsystemet, der ligger mellem Ilimanaq og Indlandsisen, hvor man kan komme op på en af de to "Døde bræer".

Sejladsen til Ilimanaq fra Ilulissat tager ca.1 time (afhængig af ismængden foran fjorden) og er enestående i sig selv, idet den går forbi fjordmundingen af Kangia — Ilulissat Isfjord, og man passerer således tæt forbi de gigantiske isbjerge, som har gjort stedet verdensberømt, og sikret det en fortjent plads på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Læs her om hvilke udflugter og oplevelser Ilimanaq byder på!
Printvenlig version
Bygderundvisning i Ilimanaq

Ilimanaq betyder ‘forventningspladsen’ og på denne tur kan du forvente en masse fortællinger om fangerkulturen, som de lokale er væsentlige eksempler på stadig er en stor del af den grønlandske levemåde og dagligdag.
Varighed: ca. 2 timer

Pris: kr. 250,-
Vandretur til "Nordre Huse"

Vi mødes foran restauranten og snører vandreskoene, mens guiden fortæller om turens forløb og dagens gang. Vi har nogle gode timers vandring foran os og vil starte med, at gå op på bakketoppen nord for byen. Allerede her beriges vi med en storslået udsigt over terrænet, Diskobugten og Ilimanaqs farvede bygdehuse. Vi kigger fremad mod isbjergene ved turens mål, og kan stort set udpege det meste af dagens vandrespor. Der går ikke længe før guiden viser os de gamle hustomter fra Thule-kulturen, og pludselig står vi ved siden af en af de mange skjulte gravpladser, hvor der endnu ligger kranier og knoglestykker gemt mellem stenene. Varighed: ca. 6 timer. Pris: kr. 650,-
"Kaffemik" - besøg en lokal familie

De lokale bygdeboere ‘Ilimanarmiutterne’ inviterer til kaffe og kage samt lidt smagsprøver på grønlandske råvarer, som familien selv har fanget.
Kaffemik er en lokal tradition når familien har noget at fejre, som fx fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, hjemvendt familie eller venlige turisters ankomst. Vi bliver pænt taget imod og inviteret indendørs for at høre forskellige historier fra familiens og forfædrenes oplevelser med livets strabadser og begivenheder.
Varighed: ca. 2 timer

Pris: kr. 350,-
Gourmet oplevelser i restauranten

Menukortet er baseret på friske grønlandske råvarer, hvoraf mange bliver indhandlet direkte til stedet. Det professionelle kokketeam, er meget begejstrede for udbuddet og kvaliteten af råvarerne og gør deres ypperste for, at kreere spændende og velsmagende retter — bon appetit!
Isfjordssejlads

På sejladserne til/fra Ilimanaq sejler man tæt forbi de majestætiske isbjerge ved Isfjorden. Altså helt unikke bådtransfers, der sætter de ideelle rammer omkring Ilimanaq opholdet.
Sejlads i Tasiusaq fjordsystemet og vandring op på gletsjer

De lokale - ‘Ilimanarmiutterne" omtaler altid Tasiusaq som deres paradis, og det forstår man godt. I fjordsystemet bag bygden vil man opleve flot sejlads mellem høje fjelde i alverdens nuancer, samt vandring op på en af de 2 bræarme, der løber ud fra Indlandsisen og ned i fjorden. Meget alsidig og flot oplevelse.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig