Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Ilulissat - Udflugter til vands


At sejle i Grønland og opleve en isfjordssejlads fra Ilulissat er et must og det samme gælder at få taget nogle fantastiske billeder af de enorme isbjerge. Sejlturen er fra Ilulissat havn og ud til Isfjeldsbanken, hvor de allerstørste isbjerge grundstøder på den undersøiske moræne på godt 350 meters dybde. Oplev dette naturfænomen fra nærmeste hold imens du får indsigt i glaciologiens fascinerende verden, i form af isens tilblivelse på Indlandsisen og dens kælving ved bræfronten ca. 65 km inde i fjorden. Klimaforandringernes udtryk her i Arktis bliver også beskrevet.
Andre sejlture til bygder og evt. hvalsafarier er også fantastiske. Den friske luft og lyset, giver en speciel stemning. Husk hue og vanter!
Printvenlig version
Isfjordssejlads — dagsture eller midnatssejlads

Isfjordssejlads — Sejlturen er fra Ilulissat havn og ud til Isfjeldsbanken, hvor de allerstørste isbjerge grundstøder på den undersøiske morræne på godt 350 meters dybde. Oplev dette naturfænomen fra nærmeste hold imens du får indsigt i glaciologiens fascinerende verden, i form af isens tilblivelse på Indlandsisen og dens kælving ved bræfronten ca. 65 km inde i fjorden. Klimaforandringernes udtryk her i Arktis bliver også beskrevet.
Varighed: ca. 3 timer
Pris: kr. 650,-
Sejltur til bygden Ilimanaq

Syd for isfjorden ligger bygden Ilimanaq i smukke omgivelser. Ilimanaq har en række smukke gamle kolonibygninger og er kendt for de fine ørreder der fanges i Tasiusaq bag bygden. Mange fjeldvandrere tiltrækkes at de fine vandremuligheder ved bygden og tilbringer en nat eller to i telt i området.
Varighed: 5 timer (2-3 timer i bygden)
Pris: kr. 990,-
Sejltur til bygden Oqaatsut

Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. Bygden Oqaatsut også kendt som Rodebay ligger naturskønt placeret nord for Ilulissat. I dag har Oqaatsut ca. 45 indbyggere, egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant „H8“
Varighed: ca. 5 timer
Pris: kr. 950,-
Hvalsafari

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler.I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.
Varighed: ca. 4 timer
Pris: kr. 1.195,-
Dagstur til Eqi gletsjer - den kælvende bræ

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.
Varighed: ca. 10 timer
Pris: kr. 2.295,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig