Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Ilulissat - Udflugter i luften


Helikopterture eller flyveture med fastvinget fly ind igennem Kangia Isfjord til bræfronten ved Indlandsisen. Hvis du kunne tænke dig at se, hvor de 43 millioner tons is brækker af Indlandsisen årligt på et sted, så skal du på helikoptertur! Inderst i Isfjorden fødes de store isfjelde ved kælvinger ved bræfronten. Helikopteren gør en halv times stop ved kanten af Indlandsisen, hvor deltagerne får et foredrag "on site" omkring de mange spændende fakta om isen, som videnskabsfolkene beriger os med, og som har et omfang og en størrelse, der næsten ikke er til at begribe. Det fastvingede flyver en anden og lidt længere rute.
Uanset, er det en eventyrlig oplevelse at se isfjorden og området fra luften.
Printvenlig version
Helikoptertur: Kangia Classic

Denne tur er den ene af de 2 muligheder for at komme helt ind i hjertet af UNESCO-området. Ingen båd eller vandrer kan komme her på den yderste fjeldkant foran den gigantiske bræ.
Med en produktion af 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Ilulissat Isbræ den mest producerende gletsjer — ikke kun i Grønland, men på den nordlige halvkugle. Bræen er syv kilometer bred og over en kilometer tyk. Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter.
Varighed: ca. 2 timer (selve turen tager ca. 1½ time og hvoraf de 50 min. er flyvetid og 30 min. ved bræen)
Pris: kr. 2.995,- (sommer) / kr. 3.500,- (vinter)
Air Zafari Master Explorer — fastvinget, 2 motors fly

Vi flyver mod nord langs med Ataa Sund — samme vej som vores daglige tur til Eqi Gletsjeren. Vi er hurtigt på den anden side af Paakitsoq fjorden og flyver helt tæt hen forbi Glacier Lodge Eqi og drejer rundt forbi gletsjeren. Herfra følger vi kanten af Indlandsisen i sydlig retning og ser fjelde og søer på kanten af isen. På den anden side af Den Døde Bræ åbnes det store område ved Sermeq Kujalleq — den enorme gletsjer, som producerer alle isbjerge i Kangia Isfjord. Vi flyver i 8-taller her foran for at få det hele med, og slutter turen af med at flyve ud til isbjergene foran Ilulissat. En vaskeægte imponerende oplevelse.
Varighed: ca. 2 timer
Pris: 4.695,-
Air Zafari Kangia Isua Galcier Adventure

Denne her tur er den anden mulighed for at komme helt ind I hjerten af UNESCO-området. Stort set den smame tur som helikopterturen "Kangia Classic". Forskellen er dog, at flyet her ikke kan lande inde ved isbræen, men til gengæld flyver den ned omkring bygden Ilimanaq på vejen tilbage.
Varighed: ca. 1 time
Pris: kr. 2.695,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig