Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Ilulissat - Vinterudflugter


Vinter og Ilulissat er lig med hundeslæde. Ilulissat er Grønlands største slædehundedistrikt med ca. 4000 grønlandske slædehunde. Baglandet bag fjeldet "Akinaq" byder på flotte hundeslædeture ind til isfjorden eller "Den døde bræ", hvor varigheden veksler fra et par timer til et par dage. Et par håndfulde stærke slædehunde i vifteformation foran hundeslæden imens frostånden står knivskarpt i luften — det bliver ikke meget bedre!
Udover hundeslæde, er der nordlys, klar stjernehimmel, masser af sne og frisk og klar luft, som gør Ilulissat området til en fantastisk vinterdestination.
Printvenlig version
Hundeslædetur (sværhedsgrad: 2 á 5)

Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland. En 2000 år lang tradition for Inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode. Og grundprincippet er stadig det samme som før vikingetiden. Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares — den skal prøves.
Varighed: ca. 2 timer
Pris: kr. 995,-
Hundeslædetur (sværhedsgrad: 3 á 5)

Nalluarsuk er en lille sidefjord til Kangia — Ilulissat isfjord, og har sikker havis det meste af vinteren. Vi kører over Store Akinnaq til vi når udsigten ved Nalluarsuk hvor man kan se helt ind til den store bræ. Herefter kører vi ned på isen, og du får oplevet at køre slæde mellem isfjeldene.
Varighed: ca. 5 timer
Pris: 1.950
2 dage slædetur til "Den døde bræ" (sværhedsgrad: 4)

Har du lyst til at prøve lidt kræfter med den arktiske vinter er denne tur sagen. Vi kører ad slædesporet til Aattartoq, hvor vi møder havisen. Sidefjorden til den store Kangia isfjord hedder Sikuiuitsoq, og her går ruten på havisen imellem de indefrosne isfjelde. I bunden af fjorden toner den smukke gletcher "Den døde bræ" op. Her overnatter vi i de primitive hytter eller telte. På vejen hjem prøver vi, om opkørslen til Indlandsisen er farbar, så du kan prøve at sætte fod på den.
Varighed: ca. 28 timer
Pris: kr. 4.995,- (helpension, sovepose og underlag inkluderet)
Guidet nordlyssafari

På vinteraftener med klar himmel, forekommer det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Din guide vil fortælle vidt og bredt om fænomenets opståen og give tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen.
Varighed: ca. 2 timer
Pris: kr. 250,-
Inuit Legends - Sagn og Myter

Du bydes velkommen i vores tørvehytte på fjeldet, hvor du kan pakke dig ind i skind og tæpper fra den grønlandske fauna. Vores guide vil introducere dig til de sagn og myter, som er blevet fortalt gennem generationer og i vintermånederne holder vi løbende øje med om nordlyset danser over himlen uden for.
Varighed: ca. 3 timer
Pris: kr. 500,- (inkl. grønlandsk kaffe, alkohol)
Guidet vandretur med snesko

På grund af det snedækkede vinterlandskab, kan det være svært at udforske verdensarvsområdet i løbet af vinteren. Markeringer på de længere vandreruter er ofte dækket af sne. Men med en lokal guide og snesko bliver det lettere.
Varighed: ca. 4 timer
Pris: 450,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig