Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Qeqertarsuaq - Hundeslædeture om sommeren


Som det eneste sted i Grønland kan der køres hundeslædeture om sommeren. Mærk suset efter slædehunde, som løber ud over bræen i fjeldlandskabet. Oplev kuskens kommandotegn og råb, mens du mageligt sidder tilbagelænet på slæden og nyder sneens knirken og hundenes åndedræt.

Slædeturen foregår på Uunartuarsuup Sermia (Lyngmarksbræen) som ligger i ca. 900 meters højde. Her ligger vore servicehytter, hvor der serveres mad og forfriskninger, og det er desuden muligt at overnatte. Turen til bræen foregår til fods. Det tager ca. 2½ til 4 timer at komme op på toppen afhængig af din fysiske kondition og temperament. Ruten går på delvis svært terræn, hvor opstigningen nogle steder er ret stejl. Derfor anbefales turen ikke til personer, som har besværligheder med fysikken (specielt hofte- og knæproblemer) og sygdomme som bl.a. diabetes og hjertepatienter.

Sommertemperaturen er normalt på 10-15 grader celsius. Der kan lejes varmt sælskindstøj til voksne i hytten ved isbræen til selve slædeturen for DKK 150,-

OBS!
Vejrliget er al afgørende for alle udendørsaktiviteter i Grønland, vær derfor forberedt på at fastlagte afgangstider kan blive ændret og at ture sågar kan blive aflyst på grund af vejrforholdende.
Printvenlig version
Hundeslædetur — vandring på egen hånd

Vandring til og fra isbræen sker på egen hånd. Deltagere på turen skal være ved isbræen senest kl. 14:00,. Anvisninger til turen derop, gives på destinationen.
Der vil normalt være to gæster og en lokal kusk på hver slæde.
Varighed: Ca. 1 — 1½ time afhængig af sneføret.
Sæson: Ca. 10. juni — 15. august
Deltagere: Min. 1 person
Pris: DKK 985,-
Guidet heldagstur — inklusive hundeslædekørsel

Turen starter kl. 09:00 om morgenen, hvor der gives briefing før start. Turen går gennem byen mod Uunartuarsuk (Lyngmarksbugten), hvor opturen til Uunartuarsuup Sermia (Lyngmarksbræen) starter. En guide viser vejen og sørger for at alle kommer sikkert op. Ved ankomst til hytten ved isbræen serveres der frokost. I løbet af eftermiddagen afvikles hudeslædeturene, der har varighed af ca. 1 — 1½ time. Efter aftensmaden, som består af grønlandsk proviant, viser guiden vejen ned fra isbræen igen.
Varighed: 10 — 12 timer, start kl. 09:00
Sæson: Ca. 10. juni — 15. august
Deltagere: Min. 1 person
Pris: DKK 1.585,-
Vandring på egen hånd, overnatning i hytten ved gletsjeren (isbræen)

Ønsker man at tage turen til isbræen på egen hånd, er der mulighed for at købe en overnatning i hytten ved isbræen som tilvalgskøb og evt. kombinere det med en hundeslædetur. Gæster der udelukkende ønsker en hytteovernatning bedes være fremme ved hytten senest kl. 16:00. I prisen for overnatning er der leje af sovepose samt aftens- og morgenmad, inkluderet.
Varighed: 1 overnatning samt op- og nedtur
Sæson: Ca. 10. juni — 15. august
Deltagere: Min. 4 pers.
Pris: DKK 925,- (inkl. aftens- og morgenmad)
1½ dags tur — inklusive hundeslædekørsel og hytteovernatning

Denne tur ligner ovenstående tur, men efter aftensmaden bliver man og overnatter i hytten ved isbræen. Leje af sovepose er inkluderet i prisen. Efter morgenmad dagen efter viser guiden vejen ned fra isbræen igen.
Varighed: Turen starter kl. 09:00 ligesom ovenstående tur og slutter normalt før frokosttid dagen efter.
Sæson: Ca. 10. juni — 15. august
Deltagere: Min. 1 person
Pris: DKK 2.250,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig