Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Fakta om Eqi


Printvenlig version
Eqi - den kælvende gletscher

Ca. 80 km nord for Ilulissat ligger den kælvende gletscher Eqip Sermia i et naturskønt område. Som et af de få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at sejle helt tæt på den 5 km lange gletscherfront, der kælver flere gange i døgnet. Turen undervejs til Eqip Sermia går gennem det smukke Ataa Sund inden det endeligt er muligt at øjne den imponerende gletscherfront.
I perioden efter 2. verdenskrig tjente stedet som udgangspunkt for den franske polarforsker Paul Emile Victors udforskning af Indlandsisen, og i dag står hans hytte stadig som minde om hans mange ekspeditioner. Også den vej, Victor anlagde ind til iskanten ses stadig.
Ved ankomsten går gæsterne i land på klipperne direkte fra båden, da det pga. dønninger fra kælvinger ikke er muligt at lave en landgangsbro. Tidevandsforskellen kan betyde, at der vil være store trin ved landgangen. Alt efter landgangsstedet vil der på turen op til den Franske Ekspeditionshytte og Café Victor være enkelte stejle steder med høje trin. Der er anlagt sti hele vejen med reb på stejle steder.
Ice Camp Eqi

Ice Camp Eqi er en ægte perle, beliggende med en storslået udsigt over den kælvende gletscherfront. Vildmarkshotellet består af hytter til overnatning, der alle har terrasse med udsigt over gletscheren samt en café-hytte, der huser Café Victor. Fra Ice Camp Eqi er der rig mulighed for at drage på udflugter i området.
Hytterne

Alle hytter er indrettet som dobbeltværelser senge, bord, stole, sofa, en lille kommode samt en gasovn. Der er mulighed for en ekstra opredning i samtlige hytter. Hytterne er desuden udstyret med dyner, hovedpuder, sengelinned samt håndklæder. Ved flere overnatninger skiftes sengetøj og håndklæder ikke.
Toilet- og badefaciliteter

Der er ingen rindende vand i Ice Camp Eqi! Til hver hytte samt til Café Victor er tilknyttet et tør-kloset, hvor poserne skiftes dagligt. Alle hytter er indrettet med håndvask og spejl, og til hver hytte hører to kander med vand, som kan fyldes op i Café Victors køkken. Husk dog at informere personale, da vandforsyningen skal tjekkes. Badeposer udlånes gratis. Disse fyldes med vand (delvist kogende) og opvarmes i solen.
Café Victor

Café Victor er restauranten ved Ice Camp Eqi, og her serveres morgenmadsbuffet, frokostbuffet samt aftensmad. Det moderne køkken forsynes med strøm af solceller. Der sælges også øl, vin og slik, ligesom der er kaffe, te og varm kakao. Café Victor har et mindre udvalg af spil og bøger om Grønland, som udlånes. Udenfor caféen er opstillet borde og bænke, så maden kan nydes med frit udsyn til den imponerende gletscherfront.
Området omkring Ice Camp Eqi

Udsigten er formidabel og Eqi gletscheren ligger udstrakt for øjet, hvad enten man sidder ved Café Victor eller en af hytterne. Gletscherens store aktivitet kan ses og høres flere gange i løbet af dagen. Man får ikke en bedre adgang til at nyde et utroligt naturfænomen.

Vegetationen er arktisk, hvilket vil sige præget af lav buskbevoksning, forskellige grønlandske blomster, svampe og græsser. Naturen er meget sårbar, hvorfor vi opfordrer vores gæster til at passe godt på naturen og ikke plukke eller hjembringe noget fra stedet.
Ture i området

Der er flere forskellige muligheder for ture i området omkring Ice Camp Eqi. Ved bestilling i god tid, vil der være mulighed for at få en guide med på turene.
Dagstur til gletscherkanten. Denne tur vil tage omkring 2 ½ time hver vej
Dagstur langs det gamle spor fra de franske ekspeditioners tid ind til Indlandsisen og op på denne. Turen tager omkring 8-9 timer i alt
Derudover har personalet i Ice Camp Eqi flere forslag til ture i området
Praktiske informationer

Tøjvask: der er ikke mulighed for tøjvask, da der ikke er rindende vand i Ice Camp Eqi. I Café Victor findes der en vandhane i køkkenet og denne bruges udeluk-kende til madlavning og aftapning af drikkevand.
Indkøb: Café Victor er eneste mulighed. Her kan købes vand, øl og vin, samt forskellige typer af søde sager.
Adgang til el: ingen
Adgang til mobiltelefon: intet net
Myg: Der er i højsæsonen mange myg i Grønland og i Eqi. Derfor bør gæster medbringe myggenet og spray ved ophold i længere perioder
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig