Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Lignende ture

Grønland
Gastronomi blandt isfjelde i Diskobugten
Italien
Cykling gennem det klassiske Toscana med Chianti og Montepulciano
Italien
Barolo, Barbaresco - Vin og vandring i Piemonte


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Frankrig - Grand Cru vinrejse med Michelin-gastronomi til Beaune og Bourgogne

Ref. FRBV

Bourgogne i sensommeren.

Laurent Peugeot opnår fortryllende resultater i køkkenet på Le Charlemagne.

Villa Louises have indbyder til afslapning, vinsmagning og god feriefornemmelse.

Cykelturen langs Canal de Bourgogne.

Er vi heldige, rammer vi høsttiden, hvor de dyrebare druer skal i hus.

Byporten i Beaune.

"Les cabottes" gav især før i tiden ly til arbejdende vinbønder, men pynter stadig i landskabet.

Bourgognes flotte og karakteristiske tage.

Vinmarker klædt i flotte efterårsfarver.

Bichel vil undervejs berette om særlige karakteristika for Bourgognes vine.

Høsten får alle mand af huse og i arbejde.

Villa Louises indendørs pool.

Charolais-kvæget er også en vigtig del af landbruget.

Byport i Dijon.

Morgenmaden på Villa Louise er en fest i sig selv.

Under vores udflugt til Beaujolais besøger vi Château Grange Cochard.

Fra Château Grange Cochard går vi en lille tur op på Côte du Py for at nyde en 360 graders udsigt.

Flotte rammer på Château Grange Cochard.

De mange gamle stenhuse skaber en charmerende stemning i Flavigny-sur-Ozerain.

Ozerain-dalen med Flavigny-sur-Ozerain i baggrunden.

I VIlla Louises have ligger stedets egen pool, hammam og sauna.

Hospices de Beaune kan dateres til middelalderen, og er bestemt et besøg værd den dag i dag.

Vi er bogstaveligt talt omringet af vin i verdensklasse.

Har vinbønderne ikke for travlt med høsten, kan vi godt få lov at kigge ned i kælderen.

Selvfølgelig skal der også smages på vinen.

Pinot Noir - En værdifuld råvare.

Vinstokke i alle de flotte nuancer af efterårsfarver.

Basilikaen Notre-Dame de Beaune.

For foden af Solutré-klippen ligger et spændende museum, der levendegør en interessant fortid.

Villa Louise er vores hyggelige hjem hele ugen.

Hvor haven ender, begynder vinstokkene.

På Château Grange Cochard får vi en lækker frokost serveret i deres sublime orangeri.

Dijon i fugleperspektiv med et af de karakteristiske tage fra Bourgogneområdet.

Der er også god tid til at slappe af og nyde VIlla Louises faciliteter.

Meursault eller Montrachet?

Den gamle bydel i Dijon.

Bourgogne — en klassisk destination for alle der gerne vil rejse efter gode gastronomiske oplevelser akkompagneret af et godt glas vin. Her lever stolte traditioner, som gang på gang resulterer i verdensomspændende anerkendelse for den dyrebare vin, der igennem lange tider har gjort området berømt og tiltrukket folk fra nær og fjern. Samtidig har bondekoner og Michelinkokke fremelsket egnsretter og nyanretninger på tallerkenerne, som er blevet hyldet udover regionen og landets grænser. Hvem kender ikke en boeuf bourguignon?

De mange vinmarker er også et smukt høstlandskab at bevæge sig rundt i på både cykel og gåben. I september måned er der gode chancer for at markerne summer af liv da årscyklussen netop på dette tidspunkt kulminerer med høstarbejdet. Når vi cykler og vandrer i markerne, er der derfor rig lejlighed til at komme helt tæt på dette håndværk. Er det ikke vinstokke, der præger landskabet, er det frodige skråninger, skov og grønne græsmarker, som bespiser charolais-kvæget. Flere kanaler, f.eks. Canal de Bourgogne, har haft stor historisk betydning for området, og følger man en cykelsti, som følger en kanal, kan man være sikker på, at ruten er både smuk og behagelig flad. Middelalderlandsbyer med bymure, gamle kirker og borge er også en væsentlig del af landskabet og gemmer på gode historier fra gammel tid.

På denne tur vil vi dufte, smage, mærke, lytte til og nyde synet af Bourgogne. Kort sagt vil vi opleve mange facetter af regionen. Om dagen cykler og vandrer vi ad ruter i både verdensberømte Grand Cru-marker og ukendte smukke naturpletter, og om aftenen vil lokale prisbelønnede kokke gøre deres til, at ferien bliver en sand fornøjelse. En Topasturleder vil i samarbejde med Lars Bo Henriksen fra Bichel sørge for, at du får alle de gode anekdoter med fra både vinproduktionen og egnshistorien.

Efter en begivenhedsrig dag i naturen og den friske luft smager en god flaske pinot noir eller chardonnay endnu bedre — især når den kan nydes med udsigt over de efterårssmukke vinstokke i Côte d’Or.

  • Vandring blandt de helt store Grand Cru-marker som Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin — med alle de gode anekdoter fra Bichel.
  • Cykling blandt berømte hvidvinsmarker — f.eks. Pouligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet.
  • Rundvisning på Château Grange Cochard — med dejlig frokost i orangeriet.
  • Lækker aftenmenu inkl. vinmenu på Hostellerie de Levernois — tildelt en Michelinstjerne i 2018.
  • Vandring ved Solutré-klippen — smuk udsigt til Saône-dalen og spændende glimt af fortiden.
  • Besøg i Beaune — Bourgognes ubestridte vinhovedstad.
  • Smuk cykling i den frodige Ozerain-dal — med afslutning i middelalderbyen Flavigny-sur-Ozerain.
  • Afskedsmiddag på Restaurant Le Charlemagne — et spændende fransk køkken med inspiration fra Japan.

VENLIGST BEMÆRK: Den første afgang af turen, ref. FRBV1801, er en pionértur.
Læs nærmere herom.

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Med fly til Paris og transfer til Aloxe-Corton i Bourgogne.

Afrejse fra Danmark og ankomst til Paris. Herfra kører vi i bus i cirka 3½ timer til Aloxe-Corton. Vi bliver indkvarteret på Villa Louise, som vil fungere som vores faste base i Bourgogne. Her kan vi slappe af og nyde haven, pejsen, den indendørs pool og sauna.

Aftensmaden bliver leveret fra den prisbelønnede Restaurant Le Charlemagne, som ligger i nabobyen, Pernand-Vergelesses. I de hyggelige rammer på Villa Louise nyder vi turens første aftensmåltid sammen, og da Villa Louises ejer, Mme. Louise Perrin, også har sin egen vinproduktion, vil der denne første aften være mulighed for at smage på de lokale druer og få en god og levende præsentation af husets helt egen vin.
-/-/A
Dag 2. Cykeltur langs Canal de Bourgogne og eftermiddagstimer i Dijon.

Vi starter den aktive del af turen med en cykeltur langs Canal de Bourgogne. Arbejdet med at forbinde Yonne-floden og Sâone-floden med en 242km lang kanal stod på i mange år, men der kunne endelig åbnes for sejlads på kanalen i 1832. Dengang blev kanalen hovedsageligt brugt til kommerciel sejlads. I dag tilbyder den først og fremmest rekreative områder egnet til forskellige udendørs aktiviteter. F.eks. har vi fornøjelsen af at cykle på cykelsti langs kanalen hele vejen.

Efter at have fået rørt kroppen på en cykeltur i Bourgognes landskab vil der være mulighed for at gå på opdagelse i Dijon om eftermiddagen.

Om aftenen vil der være forslag om aftensmad på en given restaurant, for alle der har lyst, det kunne f.eks. være på Rôtisserie du Chambertin i Gevrey-Chambertin, og foretrækker man at tage ud på egen hånd og udforske gastronomien i Côte d’Or, så er det naturligvis også en mulighed.
M/-/-
Dag 3. Smuk cykeltur til Flavigny-sur-Ozerain og en aften i Beaune.

Dagens program tager os først væk fra de verdensberømte vinmarker og ud til et mindre besøgt hjørne af Bourgogne. Her i den smukke dal omkring Ozerainfloden ånder fred og landlig idyl med grønne skråninger op til begge sider, spredte landejendomme og små landsbyer. Cykelturen er cirka 25km lang og igen er ruten uden væsentlige stigninger eller nedkørsler. Lige med undtagelse af de sidste to kilometer. Her er der mulighed for at få sved på panden, når vi begynder opstigningen til den smukt beliggende middelalderlandsby, Flavigny-sur-Ozerain. Byen er meget stemningsfuld med sine mange gamle huse og fra bymuren er der en fin udsigt over landområdet. Et besøg i pastilfabrikken kan også anbefales. Her fremstilles en lille hvid pastil med et anisfrø i midten, og herfra sendes pastillerne ud til forhandlere i hele verden.

Fra det mindre kendte Bourgogne til hjertet af vindistriktet. Beaune er den ubestridte vinhovedstad og uden sidestykke. Resten af dagen er til fri disposition i denne gamle by. Der er mulighed for vinsmagninger, besøg på Hospices de Beaune, indkøb, at slentre igennem gaderne i den historiske bydel, og restauranterne er mange og kan give anledning til et dilemma, i forhold til hvor man skal vælge at spise aftensmad.
M/-/-
Dag 4. På cykel blandt velkendte vinstokke.

Endnu en dag på cyklerne venter os. Denne gang blandt de prestigiøse hvidvinsmarker sydvest for Beaune. Vi cykler ud for at besigtige små gamle parceller med kendte navne som Pouligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet og Meursault. Undervejs gør vi holdt for at udpege de mest berømte marker, og Lars Bo Henriksen vil løbende berige os med de mange gode historier, som er forbundet med hver enkelt mark. På dette tidspunkt af året har vinskråningerne taget en lettere gylden farve og med en forhåbentligt blå septemberhimmel foroven, er vi omgivet af smukke landskabsbilleder i alle retninger.

Om aftenen vil der være forslag om aftensmad på en given restaurant for alle der har lyst, det kunne f.eks. være på Restaurant Christian Quernel i Flagey-Échézeaux, og foretrækker man at tage ud på egen hånd og udforske gastronomien i Côte d’Or, så er det naturligvis også en mulighed.
M/-/-
Dag 5. Mulighed for kokketricks eller afslapning samt en ganske særlig aftenmenu med Michelinstjerne.

Denne formiddag er der et åbent program med mulighed for at tilkøbe et to timers kokkekursus på Restaurant Le Charlemagne. Kokken vil ud fra et tema instruere og assistere deltagerne i at fremtrylle to forskellige retter, og arrangementet slutter selvfølgelig af med, at man smager på resultatet og desuden får et glas vin til.

Foretrækker man en rolig formiddag med en god bog i haven med udsigt til vinmarkerne, så er der også mulighed for det, ligesom man kan benytte sig af Villa Louises indendørs pool, sauna og hammam.

Først på eftermiddagen er der tid til en gåtur i nærområdet, inden vi gør klar til den helt store gastronomiske oplevelse på Hostellerie de Levernois. Deres Restaurant Gastronomique står noteret med en Michelinstjerne i Michelinguiden for 2018, og aftenen byder på både Menu Gourmand og dertilhørende vinmenu.
M/-/A
Dag 6. En afstikker til Beaujolais med besøg på Château Grange Cochard og ved Solutré-klippen.

Det er altid dejligt at sætte tingene i perspektiv. Bl.a. derfor kører vi i dag sydpå til Beaujolais for at besøge Sarah og James på Château Grange Cochard og smage på deres vine. Her vil vi få en guidet tur rundt på matriklen inklusive smagning af tre af deres vine, og vi tager også gåturen op på Côte du Py, hvorfra vi har en fantastisk 360 graders udsigt og kan udpege og sætte navn på flere vinmarker. Tilbage på Château Grange Cochard bliver vi vist ind i det nye og flotte orangeri, hvor vi får serveret en dejlig frokost med vin og vand til.

Efter frokosten kører vi mod nord igen, og efter cirka 40 minutter kommer vi til Solutré-klippen, et både smukt og historisk spændende sted. På vandreturen mellem Solutré-klippen og Vergisson-klippen af cirka 1½ times varighed bevæger vi os i et område, hvor mennesket allerede gik rundt for 50.000 år siden. Solutré-klippen var i forhistorisk tid en flittigt benyttet jagtmark, og på det meget interessante museum kan man se tænder fra neandertalere og knogler fra nogle af de mange heste, som er blevet slagtet her.

Fra Solutré-klippen kører vi til Beaune, hvor der denne aften er mulighed for at prøve endnu en af byens mange restauranter.
M/F/-
Dag 7. Vandring fra Gevrey-Chambertin over Chambolle-Musigny til Vosne-Romanée.

Med en rute som denne er det ikke for meget at sige, at vi i dag skal vandre i et af verdens mest prestigefyldte rødvinsdistrikter. Igen i dag viser Lars Bo Henriksen vejen og fortæller om druer, jordbundsforhold og meget andet, efterhånden som vi bevæger os igennem landskabet. Er vi heldige, vil vi også kunne observere, hvordan høstarbejdet foregår, da høsten typisk finder sted sidst i september. Vandreturen slutter af i Nuits-St-George, hvor der vil være tid til en sen frokost og til at slentre lidt rundt i gaderne og besøge butikker og caféer.

Vi runder dagen og hele turen af med en afskedsmiddag på "den lokale", som til vores held er Restaurant Le Charlemagne i Pernand-Vergelesses. Kokken, Laurent Peugeot, har vakt interesse på den gastronomiske scene med sin raffinerede blanding af fransk og japansk køkkentradition, og han vil sammen med sit hold af franske og japanske kolleger gøre alt, hvad der står i deres magt, for at skabe nogle festlige rammer for os på denne sidste aften.
M/-/A
Dag 8. Hjemrejse

Det er blevet tid til at pakke sammen og tage afsked med Villa Louise og Bourgogne. Med bussen kører vi de cirka 3½ timer tilbage til Paris og flyver derfra hjem til Danmark.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). Er måltidet ikke inkluderet, markeres disse med -.

To af de inkluderede måltider kommer fra køkkenet på Restaurant Le Charlemagne i Pernand-Vergelesses. Restauranten ligger smukt placeret med udsigt til de omkringliggende vinmarker, og inde på vinkortet er der også mange spændende fristelser. Kokken, Laurent Peugeot, har sammen med sin stab gjort sig bemærket med sit innovative franske køkken med et japansk islæt.

På Hostellerie de Levernois venter der os en gourmetmenu med dertilhørende vine. Både bistroen og den gastronomiske restaurant er anerkendte spisesteder, hvoraf den sidstnævnte også kan pryde sig med en Michelinstjerne. Det er netop her i den gastronomiske restaurant, at vi bliver budt på en af de helt store gastronomiske oplevelser i Bourgogne. Der er al mulig god grund til at glæde sig til en aften af velsmag, både hvad angår veltilberedte retter og udsøgte vine.
Overnatning

Villa Louise er vores faste base på hele turen, en dejlig villa i landsbyen Aloxe-Corton i hjertet af Bourgognes vinmarker. Den tilhørende have ender, hvor vinstokkene begynder. Bygningen er fra det 17. århundrede og har med sine mange krinkelkroge, små hjørner og skråvægge bevaret en god gammel stemning af hjemlig hygge. Alle værelser er forskellige. De varierer i både størrelse, indretning og farver. De vil blive fordelt tilfældigt i vores bookingsystem, og det er ikke muligt, at reservere et bestemt værelse til turen. Villaen ligger seks kilometer fra Beaune og her hersker en prisværdig ro og fred. I haven ligger et lille stenhus, som rummer indendørs pool, hammam og sauna, som man i en ledig stund kan nyde godt af.
Varighed

8 dage — heraf 3 dage med cykling og 2 dage med vandring, grad 2.
Klima

Gennemsnitlige dagtemperaturer i september 14-20 grader.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
Mobiltelefon

Der er god mobildækning på denne tur. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandre- og cykelture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi anmoder om, at SMS’er og telefonsamtaler foretages, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Wi-fi

Der er wi-fi på hotellet.
Kondition

For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Paris t/r inkl. skatter og afgifter.
Lufthavnstransfer t/r (Paris — Aloxe-Corton)
Alle overnatninger i Aloxe-Corton.
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne.
Lokal transport i forbindelse med vandre- og cykelturene og udflugter.
Vinbesøg på Château Grange Cochard i Beaujolais med efterfølgende frokost.
Oplæg og improviserede smagninger på turen ved Bichel Vine.
Dansktalende Topasturleder på hele turen samt Lars Bo Henriksen fra Bichel på udvalgte dage.
Bidrag til rejsegarantifonden.
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer.
Måltider ikke inkluderet under dagsbeskrivelserne.
To timers kokkekursus inkl. frokost på Restaurant Le Charlemagne 110 € (kræver mindst 6 deltagere).
Eventuel leje af elcykel 750kr. Ret gerne telefonisk henvendelse så vi kan lave en forespørgsel på en elcykel.
Entré til museer og lignende.
Eventuel rejse- og afbestillingsforsikring.
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig