Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

* MASTER til pakkelister *

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster i pakkesituationen. Pakkelisten medtager nogle generelle informationer om vores vandreture, og hvad det er godt at medbringe. Vi har derudover tilføjet nogle punkter, som specifikt omhandler den tur, du skal på. Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man kan medbringe til turen og ikke som en liste over ting, som skal medbringes på turen. Hvad folk pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaringer siger os dog, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Bagage

Regler for bagage afhænger af, hvilket flyselskab du rejser med. De fleste passagerer vil blive mødt med nedenstående regler: Du må maksimalt medbringe 20 kg indchecket bagage og 5 kg håndbagage i flyveren. Vi anbefaler dog, at man pakker så lidt som muligt, da man på mange af vores ture skifter opholdssted flere gange i løbet af turen. Derfor er det en fordel med så lidt bagage som muligt. Håndbagage: Der må medbringes en taske med følgende maksimale mål L. 55 cm B. 20 cm H. 40 cm. Denne håndbagage skal vises og evt. kontrolvejes ved check-in. I håndbagagen pakkes film, elektriske genstande og medicin. Bemærk venligst, at det nu kun er tilladt at medbringe beholdere med væsker og væskeformige substanser, der maksimalt kan rumme 100 ml eller 1 dl i håndbagagen. Du må godt medbringe mere end én beholder, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig plasticpose med et rumfang på én liter. Beholderne skal fremvises ved sikkerhedseftersynet i lufthavnen. Det er derfor vigtigt, at du allerede hjemmefra sikrer, at væsker og væskeformige stoffer i størst muligt omfang er placeret i den indcheckede bagage. Undtaget fra reglerne er f.eks. babymad, medicin o. lign., som må medbringes til brug på flyrejsen i større kvanta end 100 milliliter. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed. Derudover må man ikke medbringe skarpe genstande såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesaks o. lign. i håndbagagen. Dette pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Vi vil gerne have, at bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk eller sportstaske og ikke i en kuffert. På flere af vores ture er det praktisk, at bagagen pakkes vandtæt (medbring derfor evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så tasken kan gøres vandtæt indefra).
Bagage på selve turen

Klima

Rygsæk

På de ture, hvor man bor et eller flere faste steder og kun skal medbringe en dagtursrygsæk til de ting, man skal bruge i løbet af vandredagen, anbefaler vi en rygsæk på 30-40 liter. En dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Skal du bære din egen bagage på hele turen eller på dele af turen, anbefaler vi en større rygsæk på mellem 50 og 80 liter. Rygsækken skal kunne rumme din personlige bagage, fælles proviant og andet udstyr afhængigt at turen. På ture med kortere trek kan du ofte med fordel medbringe en ekstra taske eller sæk til den overskydende bagage, der efterlades på stedet. På ture til Vietnam og Nepal vil der blive udleveret en Topas vadsæk til at pakke den bagage i, som porterne skal bære på trekket.
Støvler

Gode trekkingstøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. På ture, hvor der er meget varmt, kan man vælge lette trekkingstøvler i stedet for alm. vandrestøvler. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.
Vandrestave

Det er meget individuelt, om man har gavn af at benytte vandrestave. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Det er altså meget individuelt, om man har glæde af vandrestave - så forsøg dig frem. Vandrestave skal pakkes i storbagagen.
Tøj til vandring

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldent undertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweatshirt/ulden sweater/fleece trøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Vandrestave
Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepromade med faktor (på ture, hvor det er frostvejr, skal cremer og læbepromade ikke være vandbaserede).
Diverse

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Toiletsager
 • Undertøj
 • Skrivesager
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug inkl. sportstape og vableplaster og evt. knæbind.
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra baterier/ evt. oplader
 • Alkohol gel til at vaske hænder i, før picniclunch. (Kan købes på apoteket eller hos Matas).
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport
Pakkeliste specifik til denne tur

Specifikke turbemærkninger

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Hvor køber man udstyr

I det omfang du skal anskaffe udstyr giver følgende forretninger en god vejledning:
AV ekspeditionsudstyr: 86 51 15 35 (Hårby ved Skanderborg).
Friluftsland www.friluftsland.dk
København, 33 14 51 50
Roskilde, 46 35 43 71
Odense, 66 13 77 22
Århus, 86 18 18 86
Ålborg, 9816 31 50
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige Vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter tidligt. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs. Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen - ikke omvendt). Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales. Frokostpausen er normalt på 1 times varighed, så alle kan få en længere pause. Turlederen går normalt bagerst, men i nogle tilfælde ved vanskelig orientering kan det være nødvendigt at gå forrest.
Turlederen

Der påhviler turlederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere turlederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig