Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Fakta om Ilimanaq


Syd for Kangia Isfjorden ligger bygden Ilimanaq, som er en typisk grønlandsk bygd, hvor de godt 90 indbyggere hovedsageligt lever af fiskeri og fangst. Ilimanaq er en af Grønlands ældste bygder og er grundlagt på nogenlunde samme tid som Ilulissat, hvilket vil sige omkring 1741. Bygdens danske navn er Claushavn efter en hollandsk hvalfanger, der huserede i Disko Bugten i første halvdel af 1700-tallet. Fra bygden har man en fantastisk udsigt over Disko Bugten og de mange isfjelde ved mundingen af Kangia Isfjorden.
Topas samarbejder med den tidligere bygdeformand i Ilimanaq, som supplerer fangertilværelsen med arbejdet med turisme.
Printvenlig version
Overnatning

Overnatning i Ilimanaq foregår i to huse, som tidligere tilhørte nogle af bygdens fangere. Begge huse ligger i kun 5 minutters gå-afstand fra havnen. Hvert hus har plads til 6 overnattende gæster, og der overnattes i 2 personers rum i de to huse. Husene er med opredning på alle værelser. Sengelinned skiftes efter endt besøg.

Udover sovefaciliteter indeholder det grønne hus et køkken med mulighed for madlavning og opvarmning af vand, samt en lille stue med sofaer og bord. Det blå overnatningshus har et lille køkken, men ingen stue. Der udover har det grønne hus en stor og godt placeret terrasse med stole, så det er muligt for gæsterne at nyde udsigten ud over fjorden fra denne.
Toilet- og badefaciliteter

I overnatningshusene findes tørklosetter samt mulighed for let vask. Der er ingen badefaciliteter i husene, men bygdens offentlige servicehus kan mod betaling benyttes. Her findes såvel træk-og-slip-toiletter som brusefaciliteter.
Terræn

Bygden har fastanlagte stier og gadebelysning, så der er intet problem at komme rundt i bygden. Bevæger man sig uden for bygden, findes der ikke stier, men terrænet er ikke vanskeligt at færdes i.
Området

Området omkring Ilimanaq byder på et væld af vandremuligheder. Som de fleste andre steder i Grønland findes her ingen vandrestier, men terrænet er let at vandre i. Det er muligt at vandre nordpå til den sydlige bred af Kangia Isfjorden, hvorfra man kan nyde synet af de gigantiske isfjelde, der går på grund ved fjordens munding.
I Ilimanaq kan man let gå rundt på egen hånd og indsnuse bygdestemningen. Der er også muligt at få den tidligere bygdebestyrer til at vise rundt i bygden, hvor han er vokset op og hvor hans familie har boet i generationer. Efter aftale med bygdebestyreren kan den lille kirke åbnes.
Praktisk information

Indkøbsmuligheder:
Pilersuisoq, det lokale supermarked har åbent dagligt, og her kan man købe de mest nødvendige dagligvarer

Adgang til el:
Begge overnatningshuse har indlagt el

Adgang til mobilnet:
Findes kun i meget begrænset omfang. Det er muligt at ringe eller sende/modtage beskeder, hvis man står i en meters afstand fra bygdens antennemast, der er placeret på en af bygdens høje. Ellers ingen mobilforbindelse. Nogle af bygdens beboer har fastnettelefon.

Tøjvask:
Muligt i det grønne hus, som har vaskemaskine, men gæsterne opfordres til begrænset brug af denne. Servicehuset tilbyder også tøjvask mod betaling
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig