Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Fakta om Cho Oyu


Cho Oyu blev første gang forsøgt besteget i 1952 af Eric Shipton og Tom Bourdillon, begge berømte britiske bjergbestigere. På grund af det fejlslagne topforsøg blev Bourdillon istedet kendt for sin deltagelse i Hillarys succesfulde Everest ekspedition og Shipton for sin navngivelse af Island Peak — hvor bestigningen er en del af forberedelserne til ekspeditionen til Cho Oyu.
Den 19. oktober 1954 lykkedes det Herbert Tichy, Sherpa Pasang Dawa Lama og Joseph Jöchler fra en østrigsk ekspedition at nå toppen via den nordvestlige kam.
Herbert Tichy var en rigtig opdagelsesrejsende og blev i først omgang kendt da han kørte fra Østrig til Indien på motorcykel i 1935. Han arbejdede som journalist i Kina, under 2. verdenskrig og rejste herefter bl.a. til Mount Kailash i Tibet. Pasang Dawa Lama nåede efter bestigningen i 1954 endnu engang toppen i 1958 med en indisk ekspedition.
Som et lille kuriosum, nåede Reinhold Messner (historiens nok mest kompromisløse bjergbestiger) i 1983 toppen af Cho Oyu — i mere end et forsøg.

Cho Oyu var med bestigningen I 1954, den femte 8000m top som blev erobret efter Annapurna 1 i 50, Everest i 53, Nanga Parbat i 53 og K2 i juli 54.

Pr. 31/8 2010 har der været 21 Danskere med tilladelse til Cho Oyu, hvoraf 6 (5) personer har nået toppen.
Printvenlig version
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig