Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Bolivia — Adventure i Andesbjergene

Ref. BOBB

Tag med på eventyr i Bolivia, Sydamerikas højest beliggende land. 15 dages adventure - både til vands, på cykel og til fods i de smukke og storslåede Andesbjerge.

Alsidige aktiviteter som trekking, mountainbiking, bestigning og sivbådssejlads står på programmet i fantastiske omgivelser. Udover en smuk og særegen natur, hvor du kan nyde synet af græssende lamaer og alpachaer, byder turen på mødet med en interessant historie og en spændende, gammel indianerkultur.

 • På opdagelse i La Paz — hovedstaden i Bolivia
 • Sivbådssejlads på Titicaca søen — i bedste Thor Heyerdahl-stil
 • Camp life på Isla del Sol — inkaernes oprindelsessted
 • Mountainbiking over højsletten med fantastiske udsigter
 • Trekking i Cordillera Royal (Den royale bjergkæde)
 • Tæt på lamaer, alpachaer og imponerende kondorer
 • Besøg på den berømte Paulino Estebans sivbådsværksted. Han var med til at bygge både Ra og Kontiki.
 • Bestigning af bjerget Huayna Potosí, 6.080 m
 • Indsigt i gamle kulturer, Tiwanaku og Inka

OBS!!
Denne turs pris inkluderer IKKE flyrejsen Danmark - Bolivia t/r.
Du skal selv skal booke flyrejsen til og fra Bolivia/Sydamerika og har derved mulighed for at forlænge dit ophold ud over de 15 dage.
Du er velkommen til at kontakte Topas flyafdeling, som gerne vil hjælpe dig med at booke din flybillet.
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.com
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. La Paz

Vi mødes og indkvarteres på vores hotel i La Paz.
Adressen på hotellet og mødetidspunktet vil blive oplyst efter booking af turen i afrejseinformationen på den personlige side "Min Topas Rejse".
-/-/-
Dag 2. På opdagelse i La Paz

Dagen er til fri disposition og til at gå på opdagelse i La Paz. La Paz er beliggende 3.600 m over havets overflade og er hovedstaden i Bolivia. Det er en by fuld af kontraster, placeret i en dal med omkransende bjerge på over 6.000 m. Topografien i dalen omkring La Paz er blevet skabt for over syv millioner år siden, og i månedalen, der ligger i udkanten af dette område, kan man se et smukt landskab af flerfarvede tårne af sand og sten, som ligger spredt i landskabet.
At gå rundt i La Paz er en kæmpe oplevelse: Gamle kolonistilsbygninger, prægtige kirker og brostensbelagte gader, mange museer samt markeder, der bugner af varer. Storbyen er et spændende miks af gammelt og nyt og forskellige kulturer. Foretningsfolk i jakkesæt side om side med traditionelt klædte indianere.

Der kan eventuelt arrangeres forskellige aktiviteter for de eventyrlystne: F.eks. ridning i månedalen eller en 5 timers mountainbiketur fra 4.700 m til 900 m nede i Yungas dalene.

Dagen bruges ligeledes til akklimatisering til højden samt afprøvning af det grej, vi skal bruge på bestigningen af Huayna Potosi til sidst på turen.
M/-/-
Dag 3. Tiwanaku ruinerne og mountainbiketur på Taraco halvøen

Nu starter eventyret rundt i Bolivia for alvor. Vi har et fuldt dagsprogram foran os og starter derfor tidligt ud fra La Paz. Vi begynder med at køre til Tiwanaku ruinerne, hjemsted for det første organiserede samfund i Andesregionen. Tiwanaku kulturens storhedstid strakte sig over en periode på 1.500 år indtil kulturens kollaps i år 1.200 e.Kr. Der var templer og konstruktioner i sten, som vejede over 130 ton.

Efter det spændende besøg kører vi videre til den lille landsby Taraco, hvorfra vi efter frokost fortsætter på mountainbike et par timer ud over Taraco -halvøen gennem et bakket landskab på grusvej mod landsbyen Santa Rosa. (Der er mulighed for at blive kørt til Santa Rosa, hvis man ikke har lyst til at cykle.) I Santa Rosa venter et par motorbåde, der er klar til at fragte os videre til den smukke ø Taquiri, hvor vi spiser aftensmad og slår lejr for natten. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 4. I sivbåd på Titicaca søen

Nu er vi ved Titicaca søen, og vores 2 personers sivbåde ligger klar til, at vi kan drage ud på eventyr. Sivbådene er fremstillet i Totora-siv, som er en plante, der vokser langs bredden af Titicaca søen.
Sivbådene er af samme slags som dem, man har brugt gennem tusinder af år, og som inspirerede Thor Heyerdahl til sine Kontiki og Ra ekspeditioner. Sebastian, vores sivbådsbygger, er nevø til den mand, der byggede Thor Heyerdahls både, og håndværket er nedarvet gennem generationer tilbage fra før Inka-tiden. Det tager tre uger at konstruere hver sivbåd.
Titicaca søen, som er verdens højest beliggende sejlbare sø, ligger i 3.810 m og har en overflade på 8.300 kvadratkilometer. Vi skal sejle i den lille del af søen, hvor vanddybden er mellem 8 og 10 meter. Undervejs har vi god udsigt til Andesbjergene, der spejler sig i søen som en perlerække af hvide tænder mod nord.

Vi sejler til øen Suriqui, hvor vi går i land og udforsker øen lidt til fods. Frokosten indtages på "sivbådsflåde" midt på Titicaca søen. Der er en følgebåd med motor med på hele sivbådssejladsen både for sikkerheden og for det tilfælde, at nogen skulle få akut trætte arme! Båden er rimeligt støjsvag, så der er stadig mulighed for at nyde stilheden, mens sivbådene glider langsomt gennem vandet.
Efter ca. 4 dejlige timers sivbådssejlads (i 3800 meters højde!) er vi tilbage ved lejrpladsen på øen Taquiri. Eftermiddagen kan bruges til afslapning i lejren - evt. til badning i Titicaca søen fra sivbådene. Man kan også vælge at tage en lille vandretur op til toppen af øen, hvor der er udsigt over øriget. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 5. I sivbåd videre til Santiago de Ojje og på mountainbike til Copacabana

Efter morgenmaden pakker vi lejren sammen på Isla Taquiri og padler en flot tur igen i sivbådene på ca. 4 timer til den lille havn Santiago de Ojje. Her venter vores kok med frokosten og det køretøj, der skal tage os med videre. Efter vi har spist, og når bagagen er pakket op i bilen, kører vi via en lang smal tange til La Cumbre på Copacabana halvøen. Her venter de mountainbikes, vi skal bruge for at komme videre på vores rejse.
Turen i dag på mountainbike er relativt hård, både fordi den foregår i kuperet terræn, men også fordi vi bevæger os i højden - til gengæld er den smuk! (De fleste er dog godt akklimatiserede her på dag 5 i højden.) Turen, der går vestpå fra La Cumbre til Copacabana by, tager omkring 3 timer. Hvis man har lyst, er det muligt kun at køre med den sidste time på nedkørslen til Copacabana by.
Velankommet til Copacabana indlogeres vi på et godt hostel med udsigt ud over hele bugten.
M/F/-
Dag 6. En dag på cykel med fantastiske udsigter

Efter at have indtaget morgenmaden på hotellet fragter vi vores bagage ned til en båd nede i bugten. Båden sejler nu i forvejen med vores kok, køkken, telte og bagage til dagens bestemmelsessted.

Resten af formiddagen kan nu bruges til at gå på opdagelse rundt i Copacabana by. Her ligger blandt andet Sydamerikas rigeste kirke. Denne kirke danner ramme om en lidt spøjs tradition i Bolivia: Biler der bliver døbt! Og det både af en aymara præst og af en katolsk præst! Biler, der ikke er døbt og ikke har et navn, bringer så meget uheld, at ikke engang mekanikerne vil røre ved dem! Det er en stor begivenhed, når en bil skal døbes. Hele familien er med til ceremonien i det stiveste puds. Bilerne pyntes flot op med dollarsedler, blomster, konfetti og oversprøjtes med øl og ren alkohol. Det er noget af et skue, når de pyntede biler står linet op i lange rækker foran kirken.

Efter frokost i Copacabana hopper vi i sadlen på mountainbiken igen. Vi kører ca. 3 timer op og ned gennem et smukt og varieret terræn med udsigter langt ud over Titicaca søen. Turen ender i dag i Llampupata. Her stiller vi cyklerne og går ombord på en båd, der sejler os et lille stykke over til vores næste lejr på Isla del Sol. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 7. Besøg hos lokal bonde på Isla del Sol

Isla del Sol er den største ø i Titicaca søen. Den er en af grundstenene i den gamle Inkakultur, idet øen var stedet, hvor solen blev født ifølge Inkaernes skabelsesberetning. Vi camperer hos en lokal bonde, kun et stenkast fra de tusind år gamle Pilkokaina ruiner bygget i sten af Inkaerne.

Formiddagen er til fri disposition: Afslapning, besøg på Pilkokaina ruinerne, badning m.m, måske endda med selskab af havfruer, som ifølge lokal tro holder til i søen!
Lejrpladsen ligger utroligt smukt. På den anden side af Titicaca søen kan man se Cordillea Real bjergkæden, og er vi heldige, at der ikke er for meget dis, kan man begynde at se Huayna Potosi trone i det fjerne. Bjerget, vi skal bestige til sidst på turen.
Vi spiser en traditionel Aptapi frokost hos bonden med lokale råvarer og fisk fra søen.
Om eftermiddagen tager vi en lille vandretur til Yumani by på øen. Vi kommer bl.a. forbi escaladas del Inca samt får mulighed for at tage en slurk af "ungdommens kilde". Efter 3-4 timer er vi igen tilbage i lejren, hvor aftensmaden venter. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 8. Vandredag på Isla del Sol

Efter morgenmaden bliver vi sejlet et lille stykke vestpå til Cha'lla, hvor dagens vandretur starter. Undervejs på vores vandretur rundt på Isla del Sol besøger vi det lille museum i byen Cha'llapampa og Chincana Soltemplet. Ifølge den lokale overlevering har de første inkaer, Manco Kapak og Mama Ojilo, deres oprindelse netop her i det mystiske soltempel. Herfra går turen tilbage langs Inkastien og til sidst ned gennem terrænet helt ud til fyret på "Hestehalen". Vandreturen er ca. 7-8 timer, hvor lanskabet, vegetationen og udsigterne varierer utroligt meget time for time. Isla del Sol er en sand perle i Titicaca søen og et dejligt sted at vandre.

Vi bliver hentet ved fyret igen af en lille båd og sejlet tilbage til lejrpladsen, hvor en god og velfortjent aftensmad venter. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 9. Køredag med krydsning af Tiquina strædet og besøg i Huatajata

Vi sejler fra Isla del Sol tilbage til Copacabana igen. Her flytter vi vores grej fra båden over til den bil, vi kører videre i. Dagen er primært en transportdag, hvor vi bevæger os fra søområdet ved Titicaca og op i bjergene. Undervejs skal vi krydse Tiquina strædet.

På vej videre laver vi et stop ved den lille by Huatajata. Her ligger den berømte Paulino Estebans sivbådsværksted. Paulina Esteban var med til at bygge begge de mægtige sivbåde, Ra og Kontiki.
Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores lejrplads beliggende i 4300 m ved en forladt by, der hedder Tjunjabi. Stedet ligger på en steppe lige i udkanten af bjergkæden. Herfra kan vi evt. gå en tur op på bakkekammen, hvis vi trænger til at strække benene og nyde solnedgangen ude over Titicaca søen i det fjerne. Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 10. Vandring til Chiarkota søen

Efter morgenmaden pakker vi lejren ned. Bagagen kommer op på ryggen af en flok lamaer og mulddyr, og så går turen ind i dalen og op i bjergene. På første strækning af dagens trekking passerer vi flere små ydmyge isolerede landbrug. Vi ser lamaer og alpachaer, der græsser overalt. Senere passerer vi Lago Tuni og bevæger os ind i mere alpint terræn. Efter ca. 7 timers vandring i alt ankommer vi til søen Chiar Khota i 4600 m, hvor vi slår lejr med alle dyrene for natten.

Bagved søen knejser det mægtige Condoriri bjerg i 5648 meters højde. Bjerget, der har fået sit navn, fordi det i konturen minder lidt om en condor med udbredte vinger, spejler sig i søen med sorte nuancer fra de rå forrevne klipper og i hvide farver fra den gletsjer, der strækker sig ned mod søen.
Turlederens anbefaling: Find et godt sted at sidde på et liggeunderlag. Ta' en kop kaffe. Lad roen komme over dig. Nyd udsigten. Magen til smuk og storslået natur skal man lede længe efter!! Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 11. Dagen med de 2 bjergpas

Dagens vandretur fører os længere ind i bjergkæden og byder igen på masser af flotte udsigter. Måler man afstanden, vi tilbagelægger med en lineal på et kort i dag, er turen kun 9 km lang. Til gengæld tager den ca. 8 timer at gå! Vi går i et roligt tempo, så alle kan følge med, men det er nu ikke så meget derfor, turen tager tid: Dagens rute tager os over 2 flotte bjergpas på henholdsvis 5014 m og 4917m. Højdeforskellen mellem de 2 pas er ca. 400 højdemeter. Når vi har passeret det 2. pas, går vi ned gennem dalen forbi søen Lago Livinosa til det sted, hvor vi slår lejr i ca. 3800 meters højde.

Lejrpladsen ligger nede i bunden af en idyllisk, grøn dal ved en lille bæk, hvor man evt. kan plaske frisk bjergvand i hovedet inden den velfortjente aftensmad. Mon ikke også der skulle blive tid til en kop kaffe eller lign. til at fordøje dagens mange indtryk? Overnatning i telt.
M/F/A
Dag 12. Huayna Potosi - den lave base camp

Vi starter denne dag med en kort vandretur på ca. 1 time ned til byen Botijlaca, Pampa Leon. På torvet venter en lille bus, der skal tage os med videre. Når lejren, bagage m.m. er taget ned fra lamaer og mulddyr og ombord på bussen, kører vi ca. 1½ time sydpå og op ad en lille bjergvej.

Vi ankommer til Campo Base - den lave base camp - i 4700 m. Her ligger en hytte, hvor vi skal tilbringe natten. I godt vejr kan man herfra kigge direkte op på toppen af Huyana Potosi.
Der er ikke noget luksus over hytten; der er ikke bad, men et wc udenfor. Man spiser i stueetagen, og alle sover i det samme rum på trægulvet på 1. sal. Til gengæld er vi mere i læ for vind og vejr end i et telt, og stedet er udemærket til at komme lidt til kræfter igen inden bestigningen.

Efter frokosten, som vores kok laver i hytten, kan man vælge enten at slappe af med en god bog eller gå med på en lille vandretur på 2½-3 timer ned til et søområde i den dal, der har retning mod La Paz. Turen er ikke længere, da det er vigtigt med masser af hvile i denne højde for at akklimatisere. Vi spiser tidlig aftensmad og hopper i soveposen.
M/F/A
Dag 13. Huayna Potosi - den høje base camp

Vi spiser morgenmad i Campo Base. Bjergguiderne, som vi skal bruge under bestigningen, ankommer med det grej, vi prøvede på første dag i La Paz. Den bagage, vi først skal bruge i den høje camp, pakkes om og gøres klar til at komme med nogle lokale portere opad.

Hen på formiddagen, når vi er klar til det, vandrer vi også opad mod Campo Alto - den høje camp i 5130 meters højde. Undervejs gør vi holdt et par timer ved en lille gletsjer, både for at spise vores medbragte frokost og for at afprøve de relativt få teknikker, der skal anvendes på bjerget. Brug af isøksen, brug af cramponer på støvlerne, sikkerhedsinstrukser m.m. Der kræves ingen tekniske forkundskaber for at kunne deltage i bestigningen. Alle de guider, vi benytter os af, er veluddannede og er gode til at forklare. Turlederen vil også assistere på dansk.

Efter i alt 3-4 timers vandring ankommer vi til Campo Alto. Også populært kaldet "Rock camp" fordi den lille stenhytte ligger midt på en voldsom blokmark af klipper. Her kan vi nyde stilheden og den flotte udsigt ned over dalene, mens vi venter på aftensmaden.
Når vi har indtaget aftensmaden, kravler vi op ad trappen til det loftsrum, hvor vi skal sove i nat. Her er ikke megen plads, men hyggeligt. Hytten er endnu mindre end den, vi sov i i går, til gengæld er risikoen for at komme til at fryse ikke så stor, når man ligger tæt.
Vi går tidligt til ro, så vi kan få hvilet, inden bestigningsdelen starter tidligt i nat.
M/F/A
Dag 14. Toppen af Huayna Potosi på 6.088 m

Vi står op et sted mellem kl. 01:00 og 02:00, alt afhængigt af vejrliget udenfor, for at se om vi kan nå at få solopgangen med fra toppen, og for at det ikke skal blive for varmt, mens vi går nedad (saunaskyer). Søvnen gnides ud af øjnene, og vi spiser morgenmad. Ca. 1 time efter at vi er blevet vækket, skulle vi gerne være klar til at gå med alt tøjet og grejet på.

Vi starter ud med pandelamper på, med mindre der er måneskin nok til at se uden. Turen op til toppen tager et sted mellem 5 og 6½ timer, alt efter fysisk formåen. Udsigten deroppefra er helt unik. Uden tvivl alt besværet værd - og mere til! I klart vejr får man et godt overblik over La Paz, Titicaca søen og alle de andre hvide bjergtoppe i Cordillera Real, der tårner sig op i horisonten.

Hele vejen fra hytten og op til toppen foregår bundet i reb og med cramponer på støvlerne, idet vi går op ad en sneklædt gletsjer det meste af vejen. Holdet er delt ind i mindre grupper, alt efter hvem man "går" godt sammen med. Hver lille gruppe er bundet i reb med deres egen guide. Guiden sørger for sikkerheden undervejs, idet man bl.a. krydser nogle mindre spalter undervejs (ca. ½ m brede).
Det meste af vejen op er ikke svær, men relativ hård. Der er kun enkelte steder, hvor der skal bruges isøkse; halvvejs er der et stykke på godt 30 m samt de sidste 20 højdemeter til toppen. Dette kan dog variere fra tur til tur, alt afhængigt af snefaldet eller mangel på samme. Er man i en rimelig form og har man det nogenlunde med at være i højden, kan det lade sig gøre for de fleste at komme op på toppen.

Bemærk: Det er den lokale chefguide, som suverænt bestemmer, om det er muligt at gå op til toppen eller ej. Vejret kan en sjælden gang imellem spille os et puds. Det er ikke en god idé at lide af højdeskræk på denne tur.

Når vi har nydt udsigten fra toppen og tørret de værste glædestårer væk, er der ca. 2 timers gang ned til Campo Alto, hvor vi holder lidt pause og får en varm suppe. Herefter fortsætter vi ned til Campo Base, ca. 1 time, hvor en llle bus venter, klar til at køre os ned til La Paz igen og direkte ind på hotellet.
Når alle har fået nogle velfortjente timers søvn og måske et varmt bad, går vi ud og spiser afskedsmiddag på en restaurant.
M/F/-
Dag 15. Afrejse

Vi siger farvel til hinanden og rejser videre på egen hånd eller hjem til Danmark.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Varighed

15 dage.
Sværhedsgrad

Grad 5.

Der vil være enten portere eller mulddyr på både trekking og bestigningsdelen, således at man kun bærer sin egen dagstursrygsæk på turen. Det er muligt at vælge dele af turen fra undervejs, efterhånden som vi kommer frem. Det kan være vandring, sivbåd, mountainbike eller evt. topbestigningen af Huayna Potosi, hvor man i stedet kan komme med et transportmiddel videre til næste lejr eller helt ind til La Paz, alt efter ønske. Der vil derudover på flere af turene med sivbåd og mountainbike være mulighed for kun at sejle/cykle noget af turen, da man henholdsvis kan komme på følgebåden eller følgebilen.
Man behøver ingen tekniske forudsætninger for at kunne deltage, men det er ikke en god ide at lide af højdeskræk i forhold til bestigningsdelen.
Klima

Dagstemperaturer fra 15-30° C, nattemperaturer fra -15 til +5° C, alt afhængig af hvilken højde, vi befinder os i på turen.
Vi befinder os en del i højden, og man skal være opmærksom på den skarpe stråling fra solen. Medbring gode solbriller og solcreme med høj faktor.
Valuta

Møntfoden i Bolivia hedder Bolivianos. Medbring kontante US-dollars, som kan veksles langt de fleste steder, f.eks. i receptionen på hotellet i La Paz. Rejsechecks kan også indløses i La Paz.
Visa-/Mastercard kan benyttes i flere automater på gaden i centrum, men størst sikkerhed opnås med kontante US-dollars.
Drikkepenge

Der må påregnes ca. 50 DKK i drikkepenge til diverse lokale hjælpere undervejs.
Vaccinationer

Kontakt Serum Instituttet eller egen læge min. 30 dage før afrejse. Husk, at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Ifølge Udenrigsministeriet har de bolivianske myndigheder siden 1. december 2007 krævet, at alle rejsende til landet skal kunne fremvise gyldigt bevis for vaccination mod gul feber; dette uanset længden af opholdet.
Adgang til el

Der vil kun være adgang til el meget få steder i løbet af denne tur.
Mobiltelefon

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vore vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Litteratur

  The Rough Guide to Bolivia
  Southamerican Handbook
  Guide Routard Bolivia
  Udenrigsministeriets "Bolivia — en politisk og økonomisk oversigt"
  Turen går til Peru & Bolivia
  Lonely Planet “Bolivia"
  Footprint “Bolivia"
Kort

Købes evt. hos Nordisk Korthandel, men kan med fordel købes lokalt hos militærgeografisk institut i La Paz eller på gaden.
Visum

Danskere opnår automatisk tre måneders visum ved indrejse til Bolivia. Visum er gratis og fås i lufthavnen eller ved grænsestationen ved indrejse til landet.
Rejseforsikring - specielle forhold når du bevæger dig i højderne

Husk at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 moh. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis man på turen kommer over en vis højde. Tjek med din forsikringsudbyder. GOUDA rejseforsikring dækker i alle højder og ved enhver aktivitet, som afvikles på en Topas tur. Vi anbefaler derfor, at du tegner en GOUDA forsikring til netop denne rejse.
Deltagerprisen inkluderer

  Al transport i forbindelse med dag-til-dag programmet
  Sejlads i sivbåd
  Mountainbiketure (Ikke dag 2!)
  Alle overnatninger i telt og på hotel
  Engelsktalende turleder
  Alle måltider, der er markeret med et bogstav (M/F/A)
  Boliviansk kok
  Boliviansk guide
  Bjergguider på Huayna Potosi
Deltagerprisen inkluderer ikke

  Fly t/r Danmark - Bolivia
  Lokal lufthavnsskat, ca. USD 40-50
  Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
  Måltider, der er markeret med — (-/-/-) (Beregn ca. DKK. 30-70,- pr. måltid)
  Drikkepenge til lokal guide og hjælpere
  Evt. afbestillingsforsikring
  Rejseforsikring
  Evt. tilkøb af bagageforsikring og feriegaranti
  Entré til museer og lignende
  Entré til Tiwanaku ruinerne (beregn 10 USD)
  Evt. leje af bjergudstyr. Hvis du ikke medbringer eget udstyr, kan cramponer, isøkse, støvler, sele, gaitors og vindtæt jakke+buks lejes for en samlet pris af ca. 50 USD.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig