Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


En lidt anderledes feriebeskrivelse...

Forfatter: Lone Møss - PY074
Ref. FRPY
Nylig vendt hjem fra en fantastisk dejlig ferie i Pyrenæerne , vil jeg skrive en lidt anderledes ferie beskrivelse, der ikke handler så meget om udsigter og fantastisk natur, men mere om alle de små detaljer der gør en ferie med Topas så utrolig rig og uforglemmelig for mig. Og er grunden til at jeg i fremtiden — lige så længe mine ben vil bære mig — vil fortsætte med at vælge jer som rejseselskab.
Printvenlig version
Så hvorfor rejser jeg med Topas?

Først og fremmest selvfølgelig fordi jeg elsker naturen og synes den bedste måde for mig at slappe af på - og glemme alle hverdagens små og store bekymringer - er ved at vandre ude i Guds frie natur hele dagen - fra tidlig morgen - til vi trætte og mætte af indtryk vender tilbage til pensionatet sidst på eftermiddagen!
Da jeg rejser alene, er det også meget værdifuldt at vide, at alle deltager på en sådan rejse har èt til fælles - nemlig glæden ved naturen og at vandre — fordi det betyder, at vi altid hurtigt kan finde noget at tale om - og man vil aldrig komme til at føle sig ensom!

Det var min 3. rejse med Topas, og jeg har jo fundet ud af at der er mange enlige der rejser med jer - selvom I aldrig direkte reklamerer med "single rejser" og det skal I have tak for - da mange lægger noget negativt i denne kategoriseren, som jeg ikke bryder mig om.

Faktisk begynder man allerede at "spotte" hinanden ud i Kastrup Lufthavn grundet påklædningen: vandrestøvler - rygsække og praktisk tøj: Spørger forsigtigt - "Mon du/I også skal ud med Topas" - og så kender man allerede hinanden lidt! Og allerede ved den første samlede middag går snakken, som om man var en flok gamle venner, der ikke har set hinanden i lang tid - det er ret fantastisk!

Men det er netop det specielle ved disse ture — man er præcis som en flok gode venner - og hjælper og støtter hinanden som gode venner vil gøre det.
Efter den første gode nattesøvn starter den første tur så med godt humør - og smilende - friske turledere. Frokosten - eller picnic som det vel hedder - og den ternede dug, skærebrætter og knive bliver fordelt i rygsækkene — og så går det der ud af !
En typisk vandredag på denne tur til Pyrenæerne er som følger!

En typisk vandredag på denne tur til Pyrenæerne er som følger!

Dagens tur bliver gennemgået - så man kan gå i sit eget tempo - der diskuteres meget om værdien af at bruge vandrestokke - på denne tur havde mange i hvert fald overgivet sig til stokkene inden turen var slut. Jeg synes, den er super god at støtte sig til både op og ned.

I løbet af et par timer forstummer snakken, og man koncentrerer sig om hvor man skal sætte sin fod næste gang - det går meget at dagen med - hvor utroligt det end lyder. Men det betyder også at der ikke er plads til så mange andre tanker. "Positiv hjernevask" kalder jeg det - fordi alt forsvinder - og der er kun nuet!! Det er livet! Det er ferie!!
"Nødde — rosin pause"

Pludselig hørers en høj stemme: "Nødde - rosin pause"! Det overhøres ikke! Posen går rundt, der drikkes vand og sludres - og vi går videre.

Et af dagens højdepunkter må være frokosten! På et smukt fredfyldt sted. Ofte med en fantastisk udsigt, gøres der holdt. Dugen bredes ud i græsset og dagens menu bliver hældt ud af de forskellige rygsække! Brød, ost og pølse skæres, der arrangeres, tallerken og serviet er køkkenrulle - men intet måltid smager så godt som denne picnic ude midt i naturen - intet seks stjernet hotel kan servere noget, der smager mig så godt! Støvlerne kommer af, tæerne bliver luftet, og der er tid til en lille stund på ryggen måske!
Efter en times tid fortsætter vi! Måske er der et "honningdepot" i løbet af eftermiddagen med mulighed for at købe kaffe og kage. På denne tur var pandekager et must og der blev spist mange!

Hvis trætheden begynder at melde sig, er det altid nemmere at klare en time mere med sådan en gulerod forude. Ellers er der jo chokolade pausen, og kikse pausen . Det er meget betroede opgaver at bære kiks og chokolade - fordi alle hurtigt opdager, hvilken fryd det er midt på eftermiddagen, at få en bid chokolade eller en kiks. Nogle dage oplever vi den store luksus, at komme til en kilde, hvor vi kan fylde vores drikkeflasker med frisk, koldt vand - det smager himmelsk.

Sidst på eftermiddagen når vi vores bus, der kører os tilbage til pensionatet og vores meget hyggelige vært. Et dejligt bad venter, nogle når måske en lille sen eftermiddagslur - eller tager en kold øl eller vand på terrassen - inden den gode middag bliver serveret. Og igen går snakken lystigt rundt om bordet - "vennerne" er samlet igen. Der lægges vægt på ikke at tage stam-pladser, men skifte lidt rundt - så alle får snakket på kryds og tværs. Trætheden er væk for nogle timer. Men den melder sig efter den gode middag - en god kop kaffe og så godnat og tak for en dejlig dag.

Morsomt er det også, at høre hvor forskellige ting vi oplever på den samme tur. Nogen gange er det rigtig svært at forstå, at det er den samme tur, vi har gået!

Dagene går - solen skinner fra en skyfri himmel - én gut bliver voldsomt forbrændt af solen på sine arme -og vi opdager at den danske herre-, sommer mode ikke inkluderer skjorter! Heldigvis er vi kvinder jo bedre "klædt på" og forberedte på for meget sol, så redningen bliver en skjorte en af kvinderne har lånt af sin søn i tilfælde af for meget sol.
Og sådan hjælper vi hinanden hele tiden — Compeed vabelplaster bliver flittigt delt ud af dem der er så heldige ikke at få brug for det. Andre har brug for støttebind til knæene —- vandre stokkene bliver prøvet af - og godkendt af flere!

Som dagene går og benene bliver brugt - vælger nogen at tage en ekstra fridag - dette er muligt, da vi bor fast samme sted - andre gør det mere modvilligt, men må give op overfor knæ der gør for ondt - én vrider en ankel og må blive hjemme et par dage. Så er det bøger og blade, der efterlyses. Det klares også!
På denne tur var vi så heldige at have en super fotograf med - ikke en proff. men en fremragende hobby fotograf. Det kom os alle til gode da vi blev lovet en CD med alle fotos - mod et meget beskedent beløb - så vi øvrige behøvede ikke tænke så meget på at huske at fotografere, men kunne koncentrere os om at nyde 100 % udsigt , vejret, lydene, og måske især stilheden også! Vild luksus!
Jeg har fået min CD med posten i dag, og det er en stor gave. Hele turen genopleves ved at se alle de skønne fotos.

For at være helt ærlig, har jeg brudt mit hoved for, om der dog ikke var bare en enkelt lille ting jeg kunne "brokke" mig over. Men NEJ - det er aldeles umuligt. Jeg har nydt hvert et minut!. Fra jeg stod ud af flyet i Toulouse - til jeg satte nøglen i min egen hoveddør igen.
Lige bortset fra fire timer i Amsterdam Lufthavn på hjemrejsen, hvor alt blev lidt kaos grundet fly forsinkelse i Toulouse, men det har Topas ingen indflydelse på - så det hører ikke hjemme her.

Tak til rejsefæller, tak til Turleder, tak til Topas, en ekstra tak til vores "fotograf". Jeg tager nok snart af sted igen!
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig