Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Schweiz / Italien - Matterhorn, Monte Rosa - Høj rute

Ref. CHMR
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Gode råd til pakning af udstyr på netop denne rejse.

Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

Du skal pakke din bagage i den rygsæk, som du skal bære på hele turen. Du skal altså ikke medbringe en dagstursrygsæk på denne tur — kun én stor rygsæk (45-65 L).
Du bør pakke rygsækken vandtæt (medbring derfor evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så rygsækken kan gøres vandtæt indefra). Alternativt kan d bruge overtræk til rygsækken.

Det vil være tilrådeligt at sikre sig, at den personlige bagage til turen ikke overstiger 8 - 10 kg. Det er vigtigt, at du hjemmefra har pakket optimalt til denne tur. Det vil sige, at vægten skal begrænses, men samtidig er det vigtigt ikke at mangle udstyr undervejs. Bemærk, at al bagage skal bæres fra turens begyndelse til turens slutning, idet vi starter og slutter 2 forskellige steder. Rygsækken skal kunne rumme minimum 55 liter, da al personlig bagage skal bæres af deltagerne. Vi bærer selv mad til frokosterne.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Klima

Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til ca. 0-5 grader. Da hele turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time. Specielt på årets første ture kan der ligge en del sne tilbage fra vinteren, typisk i bjergpassene.
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.
Vi anbefaler at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Det er en god ide at medbringe sandaler eller lette badetøfler til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.
Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2 vandrestave. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:
- Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
- Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Bemærk: Topas anbefaler kraftigt, at man medbringer vandrestave til denne tur.
Tøj til vandring

  2 par tykke vandresokker
  Evt. 2 par tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  1 tynd uldtrøje
  1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
  1 vind- og vandtæt jakke med hætte
  1 par åndbare regnbukser
  1 hue
  1 par handsker
Andet tøj

  Håndklæde (gerne letvægts)
  T-shirts
  Skjorter/langærmet bluse
  Strømper
  Undertøj
  1 par lette sandaler til pauserne
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30)
Diverse

  Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier, da der ved enkelte hytter ikke er strøm, dvs. at man om aftenen udelukkende har lys fra sin egen lygte ved evt. toiletbesøg.
  Toiletsager (kun det allermest nødvendige)
  Skrivesager
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape og vabelplaster og evt. knæbind.
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
  Ørepropper
  Energibarer/yndlingssnack
  Evt. vaskepulver til håndvask
  Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)Specifikke turbemærkninger

Bemærk at al bagage skal bæres fra turens begyndelse til turens slutning, idet vi starter og slutter 2 forskellige steder. Derfor skal man f.eks. ikke medbringe tasker som håndbagage — kun én stor rygsæk.

Toiletsager: Det er praktisk kun at medbringe små mængder shampoo og tandpasta på turen, da du selv skal bære din bagage.

Chokolade og andre snacks kan købes i hytterne undervejs eller i et par landsbyer undervejs. Man er selvfølgelig velkommen til at medbringe sine favoritenergibarer hjemmefra.
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Medbring en lagenpose i silke, bomuld eller fleece til at bruge sammen med tæpperne i hytterne undervejs. Der forefindes rigeligt med tæpper i alle de bjerghytter, vi overnatter i undervejs. Man skal altså IKKE medbringe sovepose og liggeunderlag på turen.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter typisk fra morgenstunden. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs, hvis turlederen vurderer, at der er mulighed for, at give vandringen "fri". Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen, ikke omvendt). Der er naturligvis en nedre grænse for, hvor langsomt et tempo der kan accepteres, hvor mange pauser man kan tage og pausernes varighed, idet man skal nå frem til overnatningsstederne i god tid inden det bliver mørkt og i forhold til almen restitution. Efter første mødested holdes en kort pause, og næste mødested aftales, og så fremdeles. Frokostpausen er normalt af lidt længere varighed, så alle kan få en længere pause, men ydre faktorer som ex. dårligt vejr kan medføre kortere pauser. Det er meget forskelligt, om turlederen går forrest eller bagest på vandringerne. Ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt for turlederen at gå forrest, men hvis nogle deltagere har problemer, kan det være nødvendigt at turlederen går bagest i perioder.

Bemærk, at ovenstående beskrivelse blot er et eksempel på en typisk vandredag på en Topas tur. En masse forhold kan betyde, at en vandredag foregår på en anden måde, forårsaget af vejrliget, skader/sygdom hos deltagere, terrænets beskaffenhed m.m. Med andre ord, så er fleksibilitet og improvisation nøgleord i forbindelse med vandreture — det gælder for både turleder og turdeltagere.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig