Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Vietnam Adventure - Trekking, mountainbike og havkajak

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

06.10.2018

Hjemkomst:

20.10.2018
 
DKK 18.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

20.10.2018

Hjemkomst:

03.11.2018
 
DKK 18.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

11.04.2019

Hjemkomst:

25.04.2019
 
DKK 17.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

19.07.2019

Hjemkomst:

02.08.2019
 
DKK 17.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

05.10.2019

Hjemkomst:

19.10.2019
 
DKK 17.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

03.11.2019

Hjemkomst:

17.11.2019
 
DKK 17.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

Italien
Sardinien - Trekking, mountainbike og havkajak
Vietnam
Vandring, mountainbike og snorkling i Sydvietnam


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

             

Vietnam Adventure - Trekking, mountainbike og havkajak

Ref. VNVF

Vi cykler og vandrer gennem storslåede landskaber

Vietnam er et farverigt land med mange minoriteter.

Fantastisk kajaktur i Halongbugten.

Balancekunst langs rismarkerne på vores vandring.

Lokal undren...Hvad er vi dog for nogen?

Hoang Lien nationalparken i blåt.

Utraditionel kombination af badning og transport af cykler på floden.

Topas Ecolodge og Mt. Silverstone.

Efter mange dages aktivitet er hvile på Topas Ecolodge lige sagen.

Udsigten fra en bungalow på Topas Ecolodge.

En aldrende dame i sin "butik".

Asiatiske krydderier og eksotiske varer.

På marked i Hanoi er historiske effekter i høj kurs.

Vores lokale bærere fra Black Hmong stammen nyder et velfortjent hvil.

Morgen på Topas Ecolodge.

Landskabet ved Sapa er formet af risdyrkning i terrasser.

Vietnams flag fornægter ikke det kommunistiske ideal.

Kreativiteten er stor, når det gælder transport i Vietnam.

Vietnam gennemgår en rivende udvikling.

Ofte synes vores kajakker ikke af meget blandt kalkstenskæmperne.

Udforskningstrangen lever!

Topas har egne vietnamesiske adventure guider i Vietnam.

Nyd den smukke solnedgang ombord på båden i Halongbugten.

På cykelturen besøger vi et lokalt marked.

Topas Ecolodge ligger i cirka 1.000 meters højde.

Udsigten fra Topas Ecolodge ændrer sig med vejret, årstiden og dagslyset.

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Kom med på 15 dages aktivt trekking, mountainbike og havkajak eventyr, når Topas viser vej til lands og til vands i Nordvietnam, hvor naturen og lokalbefolkningen opleves iført vandrestøvler, mountainbike og havkajak.

Denne tur tager først udgangspunkt i de farvestrålende og bjergrige stammeområder på grænsen til Kina. Her kommer vi helt tæt på, når vi cykler mountainbike til overnatning i lokale stolpehuse og siden vandrer langs øde junglestier til sjældent besøgte minoritetslandsbyer dybt inde i bjergene. Gruppen består af maksimum 16 rejsedeltagere, og kulissen er grønne bjerge, rismarker og jungle.

Den verdenskendte Halong Bugt, danner slutteligt rammen om vores spektakulære sejl- og kajaktur. Her udforsker vi de storslåede kalkstensklipper i UNESCOs World Heritage Site og kommer helt tæt på muslingeopdræt samt bugtens små sandstrande.

 • 3-dages eventyrlig mountainbiketur langs rismarker og bjerge, her overnattes i lokale guesthouses og et privat stolpehus (følgebil på hele turen).
 • 2-dages øde trekking i Indokinas højeste bjerge, til teltcamp nær ubesøgt stammelandsby.
 • 3-dages kajaktur i Halongbugten med "moderskib", hvor limstensøerne og lagunerne udforskes i medbragte kajakker.
 • Flodsejlads på Chay floden.
 • To overnatninger i bungalows på Topas Ecolodge med fantastiske bjergudsigter i 1000 meters højde
  Lodgen ligger nr. 1 på National Geographics liste med ’21 Places to Stay if You Care About the Planet’
 • Oplev bjergenes eksotiske minoriteter såsom: Black HMong, Flower HMong, Black Dao, Nung, Phu La m.m
 • Guidet tur i Hanoi — besøg på Ho Chi Minhs Mausoleum og Litteraturtemplet og nyd det eksotiske gadeliv.
 • Evt. besøg på forskellige markeder i det nordlige Vietnam, hvor der handles kvæg, heste, tekstiler, fødevarer m.m.
 • Besøg Sapa, den gamle franske Hill Station, i det nordvestlige hjørne af Vietnam tæt på Laos og Kina.

Turen afvikles med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser) og med minimum 4 deltagere. Topas har gennem DANIDA-initierede partnerskaber haft base i hovedstaden Hanoi gennem 20 år, og vi har valgt de steder vi selv nyder allermest — lige nu! For Vietnam har i 20 år været igennem en enorm udvikling, og det kræver "en finger på pulsen" og tilstedeværelse i Vietnam, at kunne udbyde "den rigtige rejse", hvor man får autentiske oplevelser, men samtidig undgår de værste "turistfælder".

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Dag 1. Afrejse

Afrejse fra Danmark.
Dag 2. Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Vietnams hovedstad Hanoi og modtages af vores engelsktalende vietnamesiske Topas turguide i Noi Ba lufthavn. Topas har igennem 20 år haft egne guider, kontor og dansk ledelse i netop Hanoi, så der er styr på sagerne.

Vi overnatter på et nyere og hyggeligt familiedrevet hotel i centrum af Hanoi. Hotellet ligger midt i den gamle bydel, der med sine snævre og tætpakkede gader summer af liv. Ofte bor hele familien i de små forretninger, der går helt ud på fortovet. Rickshaws og gadesælgere konkurrerer med den livlige trafik om vores opmærksomhed.

Vi tager ud og spiser på en hyggelig restaurant og bliver introduceret til det gode og verdenskendte vietnamesiske køkken.

-/-/A
Dag 3. På opdagelse i hovedstaden Hanoi

I dag ser vi nærmere på storbyens mange historiske seværdigheder. Vietnams hovedstad er charmerende, og man fornemmer en sjælden atmosfære af både liv og tradition. Derudover sporer man en udvikling, der de seneste år er gået meget stærkt. I dag ser vi sammen med vores guide nærmere på de mange smukke gader og vigtigste seværdigheder, vi besøger landsfaderen Ho Chi Minhs Mausoleum og dernæst litteratur-templet, Vietnams første universitet bygget i år 1070.

Eftermiddagen er fri til udforskning på egen hånd og perfekt til at se nærmere på byen eller købe de sidste fornødenheder inden afrejsen mod nord. Turlederen vil være behjælpelig med at anbefale museer, seværdigheder eller blot det bedste sted at nyde en lokal kop kaffe.

Ud på eftermiddagen kunne man passende nyde en velskænket Bia Hoi - lokalt frisk fadøl sammen med de lokale, det "gearer" ned efter en travl arbejdsdag. Ud på aftenen kører vi med toget nordpå til Lao Cai ved den kinesiske grænse, hvor vi ankommer tidligt næste morgen.

M/-/-
Dag 4. På mountainbike og flodsejlads til homestay ved Tay minoriteten

Vi ankommer tidligt til grænsebyen og går straks ud og får morgenmad på en lokal restaurant. Herefter klargør vi os til de næste 3 dages spændende cykeltur og får tilpasset cyklerne til den enkelte deltager.

De kommende dage vil vi besøge forskellige minoritetslandsbyer og farvefulde markeder, men rækkefølgen og det præcise indhold vil utvivlsomt være forskellig fra tur til tur, grundet specifikke markedsdage, vejrlig og ikke mindst improvisationer, hvis vi bliver opmærksomme på nogle spændende begivenheder i området. Som rejsende på cykel har vi første parket til at opleve hverdagen på landet i Vietnam, og særprægede oplevelser vil utvivlsomt stå i kø.

I dag skal vi først cykle til landsbyen Coc Ly, hvor hele 70% af beboerne er fra de smukke Flower Hmong minoriteter. Her laster vi cyklerne på flodbåde og sejler alle sammen ned af den smukke flod Chay. De friske tager en dukkert medstrøms og vel fremme i landsbyen Truong Do skal vi i nat sove i homestay ved en familie fra Tay minoriteten. Cykelturen er ca. 50 km.

M/F/A
Dag 5. Cykling langs rismarker og Flower H'Mong landsbyer

Vi vågner i stolpehuset og tager afsked med familien, i dag skal vi igen på farten og første stop er den lokale landsby Nam Mon, beboet af Flower Hmong.

Undervejs på cykelturen passerer vi igennem små landsbyer, som hver beboes af en bestemt minoritet. Således vil vi typisk møde folk fra minoriteterne Flower H'Mong, Black Dao, Giay, Nung, Phu La og Tay. Her har hver minoritet i udstrakt grad bibeholdt deres traditionelle livsstil, med eget sprog, egen farvestrålende beklædning og ikke mindst byggestil.

Efter i alt 45 km smuk cykling ankommer vi ud på eftermiddagen til landsbyen, hvor vi overnatter i et lille lokalt guesthouse.

M/F/A
Dag 6. Morgenmarked og mountainbike ved teplantager

Vi vågner op til de fremmede lyde fra landsbyen, hvor langt de fleste beboere allerede er i gang på det lokale marked. Efter morgenmaden er det tid til at udforske markedet, der specielt om søndagen er stort. Her kommer minoriteter vandrende fra nær og fjern for at sælge alt fra dyr til smukke hjemmelavede broderier og ikke mindst for at få seneste nyheder fra fjerne stammer, gerne over flere glas risvin.

Vi cykler videre og snart sænker den fredfyldte stemning sig, dette præger landsbyerne, rismarkerne og de smukke vietnamesiske landskaber. Efter dagens 45 km cykling er det tid til en velfortjent bilkørsel, op i de højeste bjerge, til den berømte bjergby Sapa, beliggende i 1500 meters højde.

Hertil ankommer vi sidst på eftermiddagen, og fra vores hotel har vi en fin udsigt over Sapa dalen, Hoang Lien National Park. Vores kommende mål venter længere nede i dalen, et spændende trek langs rismarker og bambusskove på Ham Rong højderyggen.

M/F/-
Dag 7. Bjergvandring til øde minoritetslandsby

I Sapa møder vi vores portere samt kokke. De skal alle med på turen, og stemningen er derfor hektisk omkring Topas' lokale kontor her til morgen. Vores stærke følgesvende fra Black Hmong stammen har længe været i gang med at fordele bagagen imellem sig, og det er endeligt blevet tid til et vandreeventyr.

Vi starter blødt ud og vandrer nedad mod den meget turistede Cat Cat landsby. Hurtigt er vi dog alene og følger floden for foden af Indokinas højeste bjerg Fansipan og vandrer langs tusindvis af rismarker. Dette område er befolket af Black Hmong stammen. Vi krydser floden og vandrer igennem landsbyerne Ylingho og San, før vi når vores teltlejr i 1300 m højde. Vores hold af portere tilbereder maden over bål, og vi nyder at være på eventyr.

Dagens vandring er moderat udfordrende og på ca. 7 timer afhængigt af vejrlig og stiernes beskaffenhed.

M/F/A
Dag 8. Trekking langs skove og rismarker

Vi vågner op i teltet og nyder den frisklavede morgenmad. Vores portere, som normalt er landmænd, er tidligt oppe og glæder sig over at være på tur.

I dag skal vi krydse Hoang Lien dalen og senere over bjerget Mount Silverstone. Vi håber at komme helt tæt på Black Hmong stammen og besøge en lokal familie. Her leves livet som i jernalderen med bål på lergulvet, urgamle spirituelle traditioner og værktøjer som rullesten og økse. Vi ser nærmere på produktionen af vævede tekstiler, der smukt farves med indigo.

Hen på eftermiddagen er det tid til dagens sidste stigning og en fin udfordring gennem den smukke jungle til toppen af Mount Silverstone.

Efter toppen går det nedad igennem tæt skov, indtil vi sidst på eftermiddagen når frem til en vej. Ad en let vandrerute tilbagelægger vi det sidste stykke vej til Topas Ecolodge, som har en fantastisk beliggenhed i 1000 meters højde.

M/F/A
Dag 9. Fridag på Topas Ecolodge

Hele dagen er til fri disposition i området ved Topas Ecolodge, og her er rig mulighed for at forkæle sig selv efter nogle aktive dage i sadlen og på stierne. Dagen kan bruges på lodgen med en god bog, mens udsigten nydes, eller alternativt til en kortere vandre- eller cykeltur.

M/F/A
Dag 10. Nattog til Hanoi

Vi nyder roen og den sidste morgen på lodgen, hvorefter vi kører ind til Sapa, hvor vi vil bruge nogle timer i byen til de sidste indkøb og shopping på markedet m.m.

Sidst på eftermiddagen begiver vi os ned til grænsebyen Lao Cai ved Red River, hvor vi spiser aftensmad, inden vi sætter os i nattoget tilbage mod hovedstaden Hanoi.

M/-/-
Dag 11. Sejlads på Halong Bugten

Vi ankommer tidligt til Hanoi, og det er oplagt at gå en tur omkring Hoan Kiem søen for at overvære de morgenfriske udføre gymnastik, Tai Chi m.m.

Efter et forfriskende bad og en god morgenmad drager vi af sted mod Halong Bugten, hvor vores næste store oplevelse venter ved udmundingen af den Røde flod; endnu et af Vietnams naturlige vidundere. 1500 større og mindre kalkstensøer rejser sig tæt bevoksede og grønne over vandoverfladen på det 3800 km² store område, som bugten dækker.

Vi har lejet en turbåd med soldæk og sejler roligt rundt, nyder stilheden og klippeformationerne, der som stenskulpturer dramatisk stiger op af havet. Vi starter med en god frokost bestående af frisk seafood og er derefter klar til at udforske bugten i de medbragte kajakker. Hvis forholdene er til det, vil vi ro til en flydende landsby samt nogle flotte grotteformationer.

Vi overnatter i en lille lagune helt omgivet af kalkstensøer. En rigtig god måde at rekreere på oven på et par aktive dage i bjergene.

M/F/A
Dag 12. På udforskning med kajakkerne

Vi har flere muligheder i tilrettelæggelsen af dagens program. Selvfølgelig skal vi ro i kajakkerne, og vi vil bestræbe os på at finde et spændende og relativt uforstyrret område. Der findes masser af småøer, grotter og laguner, der bare venter på at blive udforsket. Med kajakkerne kan vi komme helt ind til de små, flydende landsbyer og perlefarme og få et førstehåndsindtryk af denne specielle levevis.

Vi skal helt sikkert også nyde tilværelsen på soldækket Efter nogle dage med mange aktiviteter og indtryk vil nogle givetvis slappe af med en god bog på en liggestol. Andre vil kigge på de karakteristiske kalkstensklipper, som glider forbi og skaber nogle helt unikke rammer for sejladsen. Ofte ser man glenter glide af sted på de opadgående varme luftstrømme, ligesom der er observeret fiskeørne i området. Aftenen er til en "sundowner" og stjernekiggeri fra dækket.

M/F/A
Dag 13. Med båd og bus tilbage til Hanoi

Vi nyder en tidlig morgenmad på båden og sætter kursen tilbage mod Halong, hvor vi ankommer efter ca. 3 timers sejlads i det smukke øhav.

Hvis stemningen er til det, kan vi nå at få luftet kajakken en sidste gang, inden vi med minibus begiver os tilbage til Hanoi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Forinden nyder vi en frokost på båden selvfølgelig med frisk, velsmagende seafood.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i Hanoi og fordøjer turens mange indtryk.

M/F/A
Dag 14. Hanoi og fly til Danmark

Der er tid til de sidste indkøb i de små gader, inden vi tager afsked med Hanoi og flyver tilbage til Danmark.

M/-/-
Dag 15. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter en spændende ferie med mange oplevelser og indtryk.
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Overnatningerne i Hanoi er på et atmosfærefyldt hotel i den gamle bydel. I Sapa på Topas Ecolodge. På cykelturen overnattes der i guesthouses eller homestays. På vandringen overnattes i telte. I Halong Bugten overnattes der på båden.

Der er mulighed for enkeltværelse ved overnatningerne i Hanoi og Sapa (Topas Ecolodge) mod et enkeltværelsestillæg angivet nederst på siden.
Markeder i Sapa og Hanoi

I det nordlige Vietnam er der tradition blandt minoriteterne for at afholde markeder, hvor alt mellem himmel og jord handles. Markederne ligger typisk på faste ugedage, men det kan variere pga. årstider, vejrlig m.m. Derfor tager vi forbehold for, at markedsdagene i programmet evt. byttes om, samt at det kan ske, at et marked byttes ud med et andet.
Cykelturen

Cykelturen udgør 3 dage på denne rejse. I gennemsnit vil man cykle 5-7 timer pr. dag, og afhængigt af ruten vil man typisk tilbagelægge 50-70 km pr. dag. Over de 3 dage vil cykelturene nogenlunde fordele sig på 50% nedkørsler, 25% op ad bakke og 25% lige ud.

Cyklerne er med gode bremser, så man til enhver tid kan kontrollere hastigheden. Undervejs på cykelturen vil gruppen have en følgebil med som dels vil afhjælpe evt. punkteringer/reparationer, og dels kan man få sig et lille hvil undervejs om nødvendigt.

Ruten vil foregå på en blanding af asfalt og sten/grusveje. Cyklerne er moderne og velholdte mountainbikes (uden klikpedaler), og der udleveres cykelhjelme og cykelhandsker i Vietnam. Det er en god idé, selv at medbringe cykelbukser hjemmefra.
Vandringen på Ham Rong

Selve vandringen strækker sig over 2 længere dage. I gennemsnit vil man vandre ca. 6-8 timer pr. dag i bjergterræn. Bemærk, at denne tidsangivelse er et gennemsnit, idet vejret og dermed stiernes beskaffenhed generelt varierer fra tur til tur.

Vandringen er til tider teknisk, men gruppen tager det roligt og hjælper hinanden videre. Trekket foregår primært i skov, og det kan være en god idé, at medbringe simple handsker, for at undgå små rifter o. lign, når man tager fat i vegetationen langs stien.

Vores team af portere fra Black H'mong minoriteten bærer telte, mad, bagage m.m., således at deltagerne kun skal bære deres egen dagstursrygsæk med regntøj, vand, kamera etc.
Kajakturen i Halongbugten

Kajakkerne er primært plastikkajakker i dobbeltudgaver. På første kajakdag ros der ca. 3 timer. På anden kajakdag ros der ca. 5 timer og på tredje og sidste kajakdag ros der ca. 2 timer.

Det er en forudsætning at man kan svømme for at deltage aktivt på kajakdelen, men ellers stilles der ikke krav til forhåndskundskaber i kajakroning.
Varighed

15 dage, heraf 2 vandredage af sværhedsgrad 3-4. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder.

Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden.

Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området
Forår: Marts - April
17-27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24-34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18-29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14-22 °C. Tør periode.

Sapa området
I forhold til ovenstående vejr beskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bla. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1500 moh, Topas Ecolodge i 1100 moh.

Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.
Visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage. Passet skal være gyldigt i 6 mdr. ved indrejse, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

NB. Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta og brug af kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for Vietnamesisk Dong — eller i daglig tale blot "Dong".

En USD svarer til ca. 21-22.0000 dong. For at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler, anbefaler vi at man holder sig fra gadevekslerne og i stedet for benytter bankerne i Hanoi eller Ho Chi Minh City som samtidig har den bedste vekselkurs.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne forefindes der filialer af større banker, hvor man trygt kan veksle. Man kan alternativt medbringe euro, men kursen er ikke så favorabel som US dollars.

Hæveautomater finder man på ethvert gadehjørne i de større byer og man kan efterhånden også bruge Visakort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på hvor meget man kan hæve per hævning. Loftet ligger på omkring 2 mio. dong per hævning.

Et relativt lavt prisniveau gør at lommepengeforbruget normalt er ca. USD 250-350 pr. person.
Adgang til el

Der er kun sparsom adgang til at få opladet batterier på denne tur. Medbring derfor rigeligt med batterier. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.
Mobiltelefon

Der er til tider begrænset mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Generelt ønsker vi ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor det kun er tilladt at sende SMS og samtale, når man ikke er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Litteratur

Lonely Planet, Vietnam - A travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Desuden kan man i Hanois boggade købe rejselitteratur på engelsk omkring det nordvestlige Vietnam og minoritetsgrupperne i området.
Specielt anbefales Tim Doling, Mountains and Ethnic Minorities, North West Vietnam.
Kort

Vietnam 1: 1.000.000 ITM (Fås hos Nordisk Korthandel, tlf. 33 38 26 38).
Fly

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk.
Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Tjek mulighederne for flytilslutning under punktet Afrejselufthavn på bookingens første side på den enkelte afgang eller kontakt Topas for at høre mere. Flytilslutning er altid med forbehold for pladssituationen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Hanoi t/r
Lufthavnskatter og afgifter
3 overnatninger på hotel i Hanoi, inkl. morgenmad
1 overnatning i homestay, inkl. morgenmad
1 overnatning på guesthouse, inkl. morgenmad
1 overnatning på hotel i Sapa, inkl. morgenmad
1 overnatning i nattog fra Lao Cai til Hanoi (4 mands kupé)
2 overnatninger på båd i Halong Bay (2 mands kahytter)
1 overnatning i telt på trekket, inkl. morgenmad
2 overnatninger på Topas Ecolodge, inkl. morgenmad
Transfer mellem lufthavn og hotel i Hanoi
Privat bus fra Hanoi til Halong Bay t/r
Lokal turleder/guide (engelsktalende vietnameser) på hele turen
Assistant guides på vandringen
Bærere til at tage oppakningen på vandringen
Leje af cykler
Måltider som er indikeret under dagsbeskrivelserne
Velkomstmiddag
Afskedsmiddag
Besøg på marked(er)
3-dages mountainbiketur
Udstyr på cykelturen, fx cykelhjelm
3-dages kajaktur i Halong Bugten
Udstyr på kajakturen
2-dages trekking til øde beliggende landsby
Fuld forplejning på trekket; morgenmad, frokost, aftensmad samt varme drikke
Guidet tur i Hanoi
Tilladelser og afgifter til cykel og trekking turen
Tilladelse til Halong Bay.
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider under dagsbeskrivelserne (beregn ca. 40-70 DKK pr. måltid)
Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører, beregn ca. 60-100 $ pr. deltager (turlederen er behjælpelig med dette)
Rejseforsikring
Evt. tilkøb af bagageforsikring og feriegaranti
Evt. afbestillingsforsikring
Evt. flytilslutning til/fra København
Entré til museer m.v.
Evt. enkeltværelsestillæg: 1.700 DKK (gælder kun for overnatninger i Sapa (Topas Ecolodge) og Hanoi - ikke på trek og i Halongbugten.
Ønsker du at rejse individuelt rundt i Vietnam?

Gå til toppen og Book rejse
Birthe Stormark

Fantastisk god kombination af tre fysiske udfoldelsesmuligheder. Hver især af en passende længde. Gennem smukke landskaber med risterrasser, helt tæt på lokalbefolkningen, kuperede bjerglandskab og sejlads i et af verdens smukkeste områder.

Kaj Anton Petersen

Det er en fantastisk tur, der giver masser af strabadser og hvor man kommer meget tæt på ind på livet i Vietnam, krydret med flot natur.

Jeanette & Torben Dauding

Vi kom igennem en del landsbyer om oplevede lokalbefolkningen på tæt hold, bla skolebesøg og private hjem.
Fantastisk natur som opleves på cykel, bjergbestigning, sejlads båd/kajak og ikke mindst 4-6 km svømning i floden.
Dette blev en tur hvor vores forestillinger blev mere end indfriet

Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig