Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Spanien - Nordspanien - Vandring i Picos bjergene

Ref. ESNP
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på turen

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk på 30-40 liter, da en dagtursrygsæk af den størrelse har en bedre bærekomfort end en mindre rygsæk. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage.
Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som forbliver på hotellet i Arenas de Cabrales under dagsturene.
Klima

Vejret i Nordspanien og Asturias er langt mere varieret end i resten af landet. Sommeren er ofte solrig, varm og med høj luftfugtighed. Vinteren forholdsvis mild, men med perioder af koldt vejr. Det bliver specielt koldt i bjergene, hvor der normalt ligger sne i den højalpine zone i perioden november til maj. Foråret og efteråret er oftest de smukkeste, mindst besøgte og mest behagelige tider på året i Picos de Europa. I området omkring Arenas de Cabrales ligger middeltemperaturen i april på 12-15 grader og i september/oktober på 17-20 grader. Ofte vil der være lidt koldere i bjergene. Temperaturerne er angivet som døgnets gennemsnit - dvs. at temperaturen om dagen er højere, når solen får magt, og det bliver køligere om natten. Regn forekommer hele året rundt, dog mest i vinterperioden. Men der er en grund til, at Nordspanien er kendt som ’det grønne Spanien’- ved kysten. Vær opmærksom på, at vejret i bjergområder kan skifte hurtigt fra solskin til regn og tåge, og omvendt — og at du altid skal have tøj med i din rygsæk til vejrskifte.
Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.
Feltflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.
Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.
Vandrestave

Det er meget individuelt, om man har gavn af at benytte vandrestave. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær. Det er altså meget individuelt, om man har glæde af vandrestave - så forsøg dig frem.
Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Tøj til vandring

  2-4 par tykke vandresokker
  Evt. tynde indersokker
  1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  Svedtransporterende undertøj evt. uldent undertøj
  2-3 T-shirts (hurtigttørrende kunststof eller uld er at foretrække fremfor bomuld)
  1-2 toppe med lange ærmer (igen bedst i kunststof el. uld)
  1 fleecetrøje/ulden sweater til kolde dage
  1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
  1 par regnbukser
  Hue og vanter
Andet tøj

  Rejsetøj
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Undertøj
  Evt. badetøj, hvis man planlægger at tage til stranden på turens ‘fridag’
Mod solen

  1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller
  Solcreme og læbepromade med faktor
Diverse

  Toiletsager
  Evt. skrivesager/dagbog
  Pas, valuta/hævekort, rejsedokumenter
  Pengebælte
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  Toiletpapir (til vandredagene)
  Evt. sysæt til mindre reparationer
  Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  Desinficerende gel eller vådservietter til at vaske hænder i på vandreturen (Kan købes på apoteket eller hos Matas).
  Evt. køresygepiller til bustransport
Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Du skal IKKE medbringe sovepose, lagenpose eller liggeunderlag.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
En normal vandredag

Vi starter tidligt. Først gennemgås ruten på kort, og det aftales, hvor gruppen første gang skal samles undervejs. Derefter starter vandreturen, og det er vigtigt, at alle finder deres egen rytme (tempoet skal indrettes efter vejrtrækningen ikke omvendt). Efter første mødested holdes en kort pause og næste mødested aftales. Frokostpausen er normalt på 1 times varighed, så alle kan få en længere pause. Turlederen går normalt bagerst, men i nogle tilfælde, ved vanskelig orientering, kan det være nødvendigt at gå forrest.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig