Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil

Pakkeliste: Indien - Stok Kangri bestigning

Ref. INIK
Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til vores gæster, når der skal pakkes til turen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer om vores vandreture, samt hvad det er godt at medbringe på den enkelte tur.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes på turen. Hvad deltagere på en tur pakker af tøj, såvel til vandring som til afslapning, er lige så forskelligt som antallet af deltagere på turen. Vores erfaring er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget den indcheckede bagage og håndbagagen må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage:
- I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter).
- Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, strikkepinde, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i den indcheckede bagage.
Bagage på selve turen

Medbring en dagtursrygsæk på 35 - 45 liter. Den fungerer også som håndbagage på flyveturen.

Derudover medbringes en vadsæk eller en stor rygsæk til den øvrige tunge bagage. Den skal være omkring 80 L., da der både skal være plads til plaststøvler, stor sovepose m.m. Vadsæk er normalt at foretrække frem for rygsæk. Medbringes en rygsæk, er det fornuftigt at investere i et solidt regnslag til den.

På turen transporteres større bagage af portere med ponyer, mens man selv bærer på en dagsrygsæk med tøj, vand, kamera, snacks osv.
Klima

Vejret er generelt godt om sommeren i Ladakh, med varme dage (op til 30 grader i Leh) og kolde nætter, afhængig af højden. Det kan blive under frysepunktet i de højest beliggende lejre. Ladakh tilhører teknisk set det tibetanske højdeplateau og ligger beskyttet for den monsunregn, der hvert år rammer den øvrige del af landet, men af og til kan regntiden alligevel mærkes i området. Desuden gælder det, som i alle andre bjergegne, at vejret er uforudsigeligt. Man skal være forberedt på regn og blæst — evt. sne i højderne. Vær desuden opmærksom på den stærke UV-stråling, som i bjergområder kan være meget anstrengende for øjnene, så gode solbriller er et must. I New Delhi er vejret generelt meget varmt, og luften er fugtig.
Nødvendigt udstyr til bestigning

Vandrestøvler: Medbring et par gode vandrestøvler med en helstiv sål og god ankelstøtte. Vær sikker på at vandrestøvlerne er gået ordentligt til inden turen. Støvlerne SKAL være egnede til at påspænde steigeisen (crampons), hvis man påregner at deltage i bestigningen. Man kan også vælge at medbringe hel stive klatrestøvler, evt. i plastik.
Husk at der skal være plads til varme, tykke sokker i støvlerne. Det anbefales på det kraftigste at rejse med støvlerne på hjemmefra eller i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Crampons: Hurtigindbinding er at foretrække, men snøre kan også bruges. Forslag: Grivel, Simond eller Charlet Moser. Kan lejes for 10 USD i Leh, men der garanreres ikke for kvaliteten.

Isøkse: Denne kan også lejes i Leh mod 10 USD, men der garanteres, som med crampons, ikke for kvaliteten.

Andet fodtøj: Derudover medbringes noget let fodtøj, f.eks. sandaler til at skifte med, når man kommer hjem fra dagsturene.
Feltflaske

Minimum 2 liter. Heraf minimum en 1 liters vandflaske med termoisolering. Medbring evt. en 0,5 L sodavandsflaske, der kan være under jakken under vandring til toppen. Ingen Camelbag el. lign., på selve bestigningen, da de fryser til.
Vandrestave

Vi anbefaler på det kraftigste at bruge vandrestave ved bestigningsdelen, da vi har erfaring med, at stavene er yderst anvendelige og en god støtte både på sten og i sne, hvor ruten er stejl. Vandrestave kan være aflastende ved nedstigninger især for knæ. Andre benytter dog udelukkende vandrestave til opstigninger. Kun når der er svære passager og man evt. skal have en "hånd på" ved passage af klippefremspring, kan vandrestave være til besvær.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.
Generelt om beklædning

Det er vigtigt at opbygge sin beklædning "lag-på-lag", således at man kan tage tøj på, efterhånden som det bliver koldere, og omvendt tage tøj af, efterhånden som man bliver svedig.
Tøj til bestigning

  1 Goretex jakke uden varmt for m. hætte
  1 par Goretex bukser
  1 fleecejakke/ulden sweater.
  1 tynd uldtrøje/fleece
  1 sæt uldent eller svedtransporterende undertøj
  T-shirts
  1-2 par vandrebukser
  1 par shorts
  2 par vandresokker
  Tynde indersokker
  2 par vandresokker
  1 par tykke sokker
  1 balaclava (elefanthue uld/fleece)
  1 varm hue
  1 par Goretex luffer, hvor fingrene kan samles
  1 par tynde inderhandsker
  1 varmt tørklæde
Mod solen

  1 tyndt tørklæde mod sol og til kølige dage
  Hat med bred skygge
  Gode solbriller eller skibriller
  Solcreme og læbepomade med minimum faktor 45 (til vinteraktiviteter)
Diverse

  Vandrestave
  Lommekniv
  1 ur med alarm
  Desinficerende gelé/sæbe til hænderne
  1 rulle toiletpapir (basislejren)
  1 personlig førstehjælpskasse
  Druesukker, energidrik m.m.
  Store plastposer til foring af rygsæk og opbevaring m.m.
  Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte
  Sysæt til mindre reparationer
  Kamera og evt. ekstra batterier
  Vådservietter
  Rejsetøj
  Håndklæder
  Toiletsager
  Undertøj
Sovepose, liggeunderlag og lagenpose

På turen medbringes en sovepose med komforttemperatur på min. -5° C samt liggeunderlag, gerne “Thermarest" el. lign.
En lagenpose af silke, bomuld eller fleece kan medbringes, den forbedrer soveposens komforttemperatur med ca. 5 grader.
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi anbefaler, at man medbringer antibiotika mod maveonde samt elastikbind, sportstape og vabelplaster. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Ekspeditionslederen

Der påhviler ekspeditionslederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en bestigningstur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig