Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Turistcykel

Turistcykel
Nedgearede 7-gears aluminiumscykler. Bagagebærer samt en lille sadeltaske med lappegrej, endvidere flaskeholder og pumpe. Almindelige pedaler.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Italien - Toscana - Cykelglæder mellem cypresser og historiske byer

Ref. ITCG

I etruskernes hjemland, blandt middelalderbyer, vinmarker og olivenlunde, mellem renæssanceslotte og kastanjeskove, finder vi “vores" Toscana: De gamle kulturer, den store kunst, de blå bjerge, oliventræernes sølv, vinstokkenes fine mønstre henover bakkerne og de mange hyggelige småbyer, der altid ligger flot placeret på bakketoppen.
En cykelferie i Toscana er noget særligt, fordi vi her - med byer som Firenze, Siena og San Gimignano lige om hjørnet - den ene dag kan man gå på opdagelse i hele den europæiske kulturs historie for så dagen efter at cykle rundt mellem de små vinbyer ude i bakkerne. Historien er nærværende, men Toscana er ikke Italien for ingenting, og i de historiske rammer udspiller sig det pulserende og charmerende folkeliv.
Og når vi efter en lang cykeldag kommer hjem til Piazza St. Caterina, kan vi sætte os og nyde det italienske hverdagsliv, mens vi drikker et glas vin eller nyder en rigtig italiensk is.

  • Fælles cykeltur til Casole. Cafépause og picnic
  • Cykeltur til Chiantiområdet og vinbyerne Castellina og Radda
  • Bus/cykeltur til et af Italiens bedste vinområder
  • Besøg i byerne Pienza og Montepulziano
  • Middag på Restaurant Tiziana i Tre Berthe, en rigtig landrestaurant
  • Bushjælp til etruskerbyen, Volterra. Cykeltur hjem til Colle
  • Cykeltur til San Gimignano
  • 2 dage med individuelle cykelture (turforslag udleveres)
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Denne tur afvikles både med bus og fly til destinationen. Du vælger transport ved tilmelding.
Dag 0. Busdag

Afrejse på de afgange til Toscana, hvor transportformen er bus. Der er afrejse fra København via Fyn og Jylland.
-/-/-
Dag 1. Colle di Val d'Elsa

Afrejse på de afgange til Toscana, hvor transportformen er fly. Der er afrejse fra Kastrup lufthavn og ankomst til Roms lufthavn, hvorfra der er bustransport til Colle di Val d'Elsa (ca. 2,5 t).

Indkvartering på Hotel Arnolfo, et familiedrevet hotel, der ligger lige midt i den gamle by. Udlevering af cykler, tilpasning og måske den første cykeltur.

Colle di Val d'Elsa ligger i hjertet af Toscana mellem Firenze og Siena. Byen, der har 13.000 indbyggere, ligger som navnet antyder på en bakketop (colle betyder bakketop). Den nye del ligger i 130 m og i den gamle middelalder- og renæssancebydel, der ligger 100 meter højere, finder vi Hotel Arnolfo, der bliver vores hjem de næste otte dage i Toscana.
Colle di Val d'Elsa har en lang og begivenhedsrig historie. Den oprindelige etruskiske befolkning bosatte sig på de befæstede bakketoppe, da barbarerne trængte frem. I 1300-tallet (i den danske periode) blomstrede byen som en fristad med gode relationer til de andre vigtige byer i Elsadalen og til Firenze og Siena. I dag er byen kendt som "krystalbyen", men mange andre små og store produktioner findes i Colle di Val d'Elsa og omegn. I det hele taget er det i dag en aktiv og levende by. Man undres og glædes over at Colle di Val d'Elsa med den unikke beliggenhed og dens arkitektoniske perler, trods mange besøgende, ikke er en decideret turistby. Det kan kun skyldes, at den ligger i det gyldne område: Siena-Firenze-San Gimignano, hvor man finder seværdigheder på stribe.
-/-/A
Dag 2. Fælles guidet cykeltur rundt om Colle di Val d'Elsa

Dagens cykeltur, der som den eneste foregår i én stor gruppe med leder forrest og mekaniker bagest, køres i området vest for Colle di Val d'Elsa. Her er terrænet ikke for svært og derfor velegnet til den første samlede cykeltur.
Undervejs holder vi picnic og cafépause i den fine middelalderby Casole d'Elsa.
M/-/A
Dag 3. Cykeltur til Chiantiområdet

Navnet Chianti forbindes med vine på bastflasker fra store dele af det nordlige Toscana. Det klassiske Chiantiområde med de anerkendte vine ligger mellem Firenze i nord og Siena i syd og mellem Elsa- og Arnodalene. Men dette område er meget andet og mere end god vin. Landskabets skønhed er et konglomerat af opdyrkede marker, vin, olivenlunde, pinjer, cypresser og småskove mellem borgruiner, middelalderlandsbyer, kirker og kæmpestore landbrug med smukke gamle bygninger. Vi cykler ad den lange smukke opkørsel til Castellina, en flot beliggende vinlandsby. Herfra er der en smuk udsigt over vinmarker og Chiantibjergene. Efter besøget her samt i den ligeså smukke Radda, hvor vi arrangerer fælles picnic, går det på cykel ned ad bakke og tilbage til Colle di Val d'Elsa.
M/-/A
Dag 4. Individuelle cykelture — eller i små grupper.

Der udleveres detaljerede turforslag til deltagerne, og denne dag er man frit stillet til at vælge, hvilken rute og sværhedsgrad man ønsker. Der er masser at vælge imellem. Ofte aftaler man dagens etape under aftenens middag eller i forbindelse med morgenmaden. Vores leder og mekaniker er altid klar med gode råd og vejledning.
M/-/-
Dag 5. En cykeltur i Montepulzianoområdet

Dagen foregår som en fælles bus- og cykeltur. Bussen kører via Siena gennem det meget specielle område, Crete, hvis eroderede landskab stadig bærer præg af etruskernes afbrænding af skovene for over 2000 år siden. Cykelturen begynder i Buonconvento, den historiske by beliggende i dalen. Nu sætter vi kurs mod det bakkede terræn. Undervejs til Pienza passerer vi et af Italiens mest berømte klostre, Badia di Monte Oliveto.
Pienza er en særpræget lille by - "Renæssansens Perle" kaldes den også, og en smuk og venlig by er det. Giv dig tid til en vandretur rundt i den lille by. Langs bymuren og trappen bag rådhuset finder man nogle helt fantastiske udsigter. Indtil midten af 1400-tallet hed byen Corsignano og var en lille landsby som alle andre, men i år 1405 fødtes en lille dreng, som senere blev intet mindre end pave i Rom under navnet Pius II. Han var kunstelsker og begejstret for de nye ideer i renæssancearkitekturen (åbenhed, luft, ren by, bl.a. Pius II ‘s sommerslot). Vi kan vælge at blive samlet op i Pienza eller at fortsætte på cykel til opsamling i Montepunziano. Under alle omstændigheder slutter dagen på den gode landrestaurant Tiziana i Tre Berthe.
M/-/A
Dag 6. Cykeltur til Volterra og San Gimignano

Dagens cykeltur foregår på den måde, at vi i bus bliver kørt op til etruskerbyen Volterra. Efter besøget her cykler vi ad forskellige ruter tilbage til Colle di Val d'Elsa. En af disse går via den berømte San Gimignano, en anden er mere strabadserende via den spektakulære Radicondoli, der ligger afsondret højt på en bakketop.
Volterra var oprindelig en af de vigtigste etruskerbyer og ligger, som disse altid gør, højt hævet over det øvrige landskab. Vi skal op på toppen af en kalkklippe i over 500 m højde, så denne dag er der mulighed for at blive kørt derop i bus - og så kan man cykle hjem. For dem der vil cykle til Volterra, er den direkte vej både køn og afvekslende.
I Volterra er den toscanske historie fra etruskertiden til i dag særdeles synlig. Byen er 3.000 år gammel, og en gåtur indenfor bymuren giver en fin fornemmelse af de forskellige perioder.
Cykelturen hjem til Colle di Val d'Elsa går ad småveje nordpå via San Gimignano.
M/-/-/
Dag 7. Individuelle cykelture — eller i små grupper.

En dag med frit valg på hylderne. Her er mange turforslag at vælge imellem. Der er noget for den almindelige cykelturist, der vil have tid til at kikke nærmere på kulturen og måske at nyde en god frokost eller picnic, men også flere muligheder for cykelmotionisten, der vil til tops og gerne vil have flere km i benene.
M/-/A
Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader hotellet efter morgenmaden.

På de afgange hvor transportformen er bus, kører vi retur nordpå til Danmark.
På de afgange hvor transportformen er fly, kører vi mod lufthavnen i Rom og flyver til Danmark.
M/-/-
Dag 9. Busdag

På de afgange hvor transportformen er bus, ankommer vi på denne dag til Danmark.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —
Overnatning

Alle hotellets værelser har eget bad/toilet.
Der er dobbeltværelser samt mulighed for triple- og enkeltværelser.
Ønskes enkeltværelse påregnes et tillæg som angivet nederst på siden.
Lidt om cykelferie

Turleder og mekaniker forestår fællesarrangementerne og er i det hele taget behjælpelige med såvel råd og vejledning som praktiske ting. På alle vores cykelferier udleveres et hæfte med kommenterede turforslag.
Der er noget for enhver, både for dem, der vil tage det med ro og nyde naturen og for cykelmotionisten, der har mere travlt. Kun på første cykeldag kører vi samlet, ellers i mindre grupper. Ofte snakker man sammen under aftenens middag og laver små og store hold til næste dag. Men du kan selvfølgelig også vælge at være helt dig selv og lave dine egne ture.
Ret til ændringer forbeholdes

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af dagenes indhold.
Varighed

8 dage - heraf 6 cykeldage, hvis du rejser med fly.
10 dage - heraf 6 cykeldage, hvis du rejser med bus.
Klima

Dagtemperaturer: sommer 25-30 grader, efterår 17-25 grader.
Vejret er generelt stabilt i Toscana, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ, ellers var der ikke så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier på denne tur.
Mobiltelefon

Der er mobildækning på denne tur. Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobil, mens man cykler og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med den resten af gruppen.
Deltagerprisen inkluderer:

Flyrejse København - Rom t/r, inkl. skatter og afgifter + transport fra lufthavn til Colle di Val d'Elsa (8 dage)
eller
Busrejse København/Aalborg - Toscana (10 dage)
Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
Bushjælp på dag 6+7
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Dansktalende turleder
Kommenterede turforslag
Mekanikker assistance
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke:

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge dagsbeskrivelserne
Mad på ud- og hjemrejse - kan købes undervejs
Entré til museer og lignende
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig