Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Frankrig - Cahors - Cykelferie langs Lotfloden

Ref. FRCH

Cahors, byen og området af samme navn, er i danskernes bevidsthed synonym med regentparrets smukke vinslot, Chateau de Cayx, der ligger på skråningen ned mod Lotfloden. Og netop Lot er omdrejningpunktet på denne cykelferie i et af Frankrigs mest autentiske områder. Foruden masser af rekreative cykelture langs denne flod ligger højlandet og venter på begge sider. Puy LEvêque (2.500 indb.) og den noget større Figeac (13.000 indb.) er begge fantastiske bosteder med muligheder for, ud over cyklingen, at stifte bekendskab med områdets storslåede historiske kvaliteter.
Foruden vinbesøg på Chateau de Cayx og Fabiennes lille vingård i Vire sur Lot cykler vi til gåsebonden i Perigord. Her serveres i den flerhundrede år gamle lade et storslået måltid af stedets produkter inkl. den forkætrede Fois Gras.

  • Indkvartering i familiehotellet Henry i Puy LEvêque
  • Cykeltur langs Lot til Figeac
  • Indkvartering på Hostellerie Europe i Figeac, et gammelt renoveret byhotel i centrum
  • Rundvisning og vinsmagning på Ch. de Cayx
  • Besøg og middag hos gåsebonden Marie Calmeil i Perigord
  • Cykeltur til Fabiennes vingård i Vire sur Lot. Markvandring og vinsmagning
  • På vej til Figeac er der mulighed for at besøge Pech Merle, en af de berømte forhistoriske huler
  • Fælles cykeltur til landsbyen, Cardaillac, som har spillet en stor rolle gennem historien
  • Bustur til den spektakulære by St Cirq Lapopie - herfra retur på cykel.
  • En dag til individuelle cykelture (turforslag udleveres)
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Puy L'Evêque

Der er afrejse fra Kastrup lufthavn og ankomst til Toulouse, hvorfra der er bustransport til Puy L'Eveque, hvor vi indkvarteres.
Puy L'Evêque er i dag, med sine 2500 indb., den tredjestørste by ved Lotfloden. Det siger alt om den beskedne population i regionen. Bygget ind i klippesiden og op over Lot er Puy en af de smukkest beliggende byer. Især i aftenlyset giver de okkerfarvede natursten byen en helt special stemning.
Pladsen neden for den gamle byport er smukt renoveret med nye moderne fontæner, ellers er det de gamle middelalderhuse ved Lotfloden lige vest for Hotel Henry og op mod borgtårnet på Place de la Truffière, der påkalder sig den største interesse.
St. Sauveurkirken fra 1400-tallet ligger flot og bastant på bakketoppen, og den skal selvfølgelig også ses.
På den anden side (venstre) af Lot har vi et stort fritids- og sportscenter med bl.a. et svømmebassin, der i sommersæsonen er åben for offentligheden.
Vi nyder en middag hos “Henry" i den hyggelige have, hvis vejret tillader det.
-/-/A
Dag 2. Fælles guidet cykeltur langs Lotfloden

Dagens cykeltur foregår i én stor gruppe med leder forrest og mekaniker bagest og køres langs Lotfloden. Vi krydser flere af de små flotte hængebroer og besøger nogle af de små byer. Her er terrænet fladt eller småbakket og derfor velegnet til den første sociale cykeltur.
Undervejs finder vi et godt picnicsted ved Lot-floden, og dagen afsluttes med et vinbesøg hos Fabienne og Jacques på den lille gode vingård i Vire-sur-Lot
M/-/A
Dag 3. På cykel besøger vi gåsefarmen i Périgordområdet

I Puy L'Evêque og omegn befinder vi os i området Quercy. Lidt nordligere har vi Périgord, der især er kendt for sine trøfler (den sorte svamp) og sin foie gras, gåseleveren. På denne tur, der arrangeres som en fællestur, tager vi nordpå ind i dette spændende område, der strækker sig op omkring Dordognefloden. Så langt kommer vi dog ikke op, vi har nemlig valgt den sydlige del kaldet Périgord Noir (det sorte Périgord), der har navn efter de tætbevoksede skove fyldte med kastanjer, nødder og svampe. Vi mødes i en af de meget smukke byer i området, Villefranche-du-Périgord, og holder frokostpause hos Marie Calmeil, der har en lille gåsefarm. Foruden den berømte foie gras har man her en fin lille produktion af diverse gåse- og andeprodukter, og vi får en flot frokost bestående udelukkende af gåsefarmens egne produkter. Marie og Michel har her en helt typisk fransk gård, hvor hele familien arbejder sammen. Børnene er fløjet fra reden, men hjælper i ferierne. Ellers er det især Michel, der klarer det daglige arbejde på gården og Marie, der tager sig af markedsføring etc.
Efter besøget hos Marie Calmeil går turen hjemover, og bortset fra en enkelt lille stigning er det en behagelig tur ad småveje gennem kølende skov.
M/F/-
Dag 4. Individuelle cykelture — eller i små grupper.

Der udleveres detaljeret turforslag til deltagerne, og denne dag er man helt frit stillet til at vælge hvilken rute og sværhedsgrad, man ønsker. Der er masser at vælge imellem. Ofte aftaler man dagens etape under aftenens middag eller i forbindelse med morgenmaden. Vores leder og mekaniker er altid klar med gode råd og vejledning.
Vi aftaler et besøg på Chateau Cayx, Prins Henriks slot, hvor der vil være rundvisning og vinsmagning.
M/-/-
Dag 5. På cykel fra Puy L'Evêque til Figeac

Fra Puy L'Evêque til vores næste bosted, Figeac, er der langs Lot- og Céléfloderne ca. 120 km. En nem og særdeles smuk tur, som du har hele dagen til, men vil du hellere nøjes med det halve, kører bussen dig den første del af turen. Vi passerer områdets største by, Cahors, og fortsætter langs Lot, der gradvis snævrer sig ind og bliver smukkere og smukkere. De sidste 50 km cykler vi langs Lotfloden og bifloden Célé, der slynger sig mellem klipper og småbyer resten af vejen til Figeac.
Byen Figeac udviklede sig fra det 9. århundrede omkring et kloster, hvis abbed et par århundreder senere havde den reelle magt over byen. Figeac blev hurtigt en vigtig handels- og rejseby, men Hundredeårskrigen og religionskrigene bremsede her, som andre steder, en blomstrende udvikling. Det gamle kvarter i Figeac har stort set beholdt sin middelalderplan uændret med de smalle og slyngede gader og passager. Figeac har i dag måske Frankrigs smukkeste og mest intakte middelalderbykerne med flotte huse fra det 13. - 15. århundrede, bygget i smukke beigefarvede sten og tegl. Mange har i stueetagen flotte buede gallerier og smukke åbne loftsetager, der blev brugt til at tørre tøj, opbevare træ og dyrke blomster. Midt i den gamle by ligger Place Carnot, som er omgivet af smukke høje borgerhuse, og med den åbne markedshal er det “byens plads". Her er et herligt lørdagsmarked, hvor lokale producenter sælger de bedste varer, og her samles unge og gamle til en sen eftermiddagssnak.
Vores hotel, Hostellerie de L'Europe, ligger lige ovre på den anden side af Céléfloden. Efter en varm cykeldag kan man tage sig en forfriskende dukkert i hotellets lille svimmingpool, inden man går til middagen i restauranten.
M/-/A
Dag 6. Fælles guidet cykeltur til Cardaillac

Dagens fælles cykeltur foregår i én stor gruppe med leder forrest og mekaniker bagest. Der køres i området syd for Figeac mellem rislende bække og smukke nødde- og kastanjeskove.
Vi holder ind i den lille berømte by Cardaillac, hvis navn går igen overalt på denne egn. Slottet, eller komplekset af slotte, tilhørte nemlig den største og mest magtfulde familie på egnen. Området er delvist renoveret og beboet og fremtræder i dag som et lille frilandsmuseum, hvor man i et af tårnene kan gå op ad de mange trapper og fra toppen nyde udsigten udover det flotte landskab. I en lille park holder vi en lækker picnic sammen.
Hjemturen til Figeac kan cykles ad småvejene i et bakket terræn eller, hvis man er træt, direkte ned til Figeac.
M/-/-
Dag 7. Hjem fra St. Cirq Lapopie på cykel

I en tid hvor miljø og forurening står øverst på dagsordenen, er det herligt, at Lotfloden er en af de reneste. Den udspringer inde i massivet øst for Figeac og bevæger sig fortrinsvis gennem natur. De byer, den passerer undervejs til udløbet i Garonne, er bortset fra Cahors (25.000) ganske små og uden industri. Turen til St. Cirq Lapopie langs med Lotfloden og via Cajarc køres normalt som en fællestur, hvor vi på udturen til St. Cirq Lapopie kører i bus og tager hjemturen på cykel. Bussen sætter os af ved en af områdets mange hængebroer. Ad små stier finder vi den gamle pramdragersti, der er hugget ind i klippen. Vi er nødt til at trække cyklerne den næste kilometer, men det er en stor oplevelse at være så tæt på den smukke flod med tilhørende sluseanlæg. Snart er vi på cyklerne igen, og St. Cirq ligger oven over os og venter på besøget. “En af Frankrigs smukkeste landsbyer" er prædikatet, og det er en helt imponerende beliggenhed klistret op ad klippesiden, der bydes på.
Efter besøget venter den herlige cykeltur tilbage til Figeac. Undervejs passerer vi Cajarc, som er en lidt større by (ca. 1000 indbyggere) med slagter, bager, supermarked og flere cafeer og restauranter. Så man kan handle til picnic eller få dagens menu til rimelige priser. Som de fleste andre byer går Cajarcs historie tilbage til middelalderen, og dens cirkulære opbygning vidner herom. Cajarc var tidligere kendt som den by, hvor Præsident Pompidou havde sin sommerbolig og i 1989 åbnede et lille kunstmuseum med hans navn, med vægten lagt på plastkunst. I dag er Cajarc måske mere kendt som stedet, hvor forfatteren Francoise Sagan var bosiddende.
M/-/A
Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader Figeac, kører mod lufthavnen i Toulouse og flyver til Danmark.
M/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
Overnatning

Alle hotellers værelser har eget bad/toilet.
Der er dobbeltværelser samt mulighed for triple- og enkeltværelser. Ønskes enkeltværelse påregnes et tillæg som angivet nederst på siden.
Lidt om cykelferie

Turleder og mekaniker forestår fællesarrangementerne og er i det hele taget behjælpelige med såvel råd og vejledning som praktiske ting. På alle vores cykelferier udleveres et hæfte med kommenterede turforslag. Der er noget for enhver, både for dem, der vil tage det med ro og nyde naturen, og for cykelmotionisten, der har mere travlt. Kun på første cykeldag kører vi samlet, ellers i mindre grupper. Ofte snakker man sammen under aftenens middag og laver små og store hold til næste dag. Men du kan selvfølgelig også vælge at være helt dig selv og lave dine egne ture.
Ret til ændringer forbeholdes

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af dagenes indhold.
Varighed

8 dage - heraf 6 cykeldage.
De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagtemperaturer: sommer 25-30 grader, efterår 17-25 grader.
Vejret er generelt stabilt i Cahors, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ, ellers var der ikke så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier m.m. på denne tur.
Mobiltelefon

Der er mobildækning på denne tur. Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobil, mens man cykler, og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København - Toulose t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
Bushjælp på dag 4+5+6
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Dansktalende turleder
Kommenterede turforslag
Mekanikerassistance
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge dagsbeskrivelserne
Entré til museer og lignende
Leje af cykel, DKK 785,-
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse, DKK 1.800,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig