Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

Spanien - Catalonien - Fra Pyrenæerne til Costa Brava

Ref. ESCK

8-dages cykelferie som begynder i den venlige, gamle arbejderby Olot, beliggende i det udslukte vulkanområde, La Garrotxa. De næste fire dage cykler vi i dette smukke naturområde - lette ture i dalene og sværere i den østlige del af bjergkæden, Pyrenæerne. Du kan selv vælge. Her er noget for enhver.
Ad berømte nedlagte jernbaner sætter vi kursen mod kulturbyen, Girona. Her bor vi på et dejligt hotel lige midt i centrum, og vi tilbringer en eftermiddag og aften i byen, inden vi næste dag på cykel fortsætter ad afmærkede cykelveje til Costa Brava.
En cykelferie, der byder på storslået natur, kultur og bademuligheder.

  • Cykling i La Garrotxa - mellem udslukte vulkaner
  • Besøg på gårdmejeriet, La Fageda, hvor man laver noget af Spaniens bedste yogurt
  • Cykling i de venlige Pyrenæerbjerge mellem Olot og Ripoll
  • Besøg i middelalderbyen Santa Pau
  • Mulighed for at besøge Salvador Dalis fantastiske museum i Figueres
  • Cykling ad Vies Verdes - nogle af de nedlagte jernbaner
  • En dag i kulturbyen Girona med mulighed for at besøge bl.a. De arabiske bade
  • Cykelture ad afmærkede cykelveje til Costa Brava
  • Besøg i Galas Slot i landsbyen Pubol, Salvador Dalis gave til sin muse og hustru, Gala
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Vi flyver til Barcelona lufthavn. Herfra kører vi i bus til Olot, hvor vi indkvarteres på Hotel La Perla, som er vores faste base under cykelferien i Catalonien.
-/-/A
Dag 2. Fælles guidet cykeltur i omegnen af Olot

Vi er i provinsen La Garrotxa i det nordlige Catalonien, hvor byen Olot er provinsens hjerte. Det er tydeligt, at denne nordlige del af Spanien er tæt på Frankrig, både hvad angår sprog, kultur og byggestil. Området bærer præg af at være i rivende økonomisk udvikling, hvilket bl.a. afspejles i byens velholdte bygninger. Man får indtryk af, at der er godt gang i industrien og at landbruget, som ligger i dalen omkring Olot, er omfattende og veldrevet. Olot er i øvrigt omgivet af udslukte vulkaner.
Efter morgenmaden begynder vi indstilling og udlevering af cyklerne. Dagens cykeltur, der som den eneste foregår i én stor gruppe, går gennem byen Olot, den nedlagte jernbane Vies Verdes og ud i dalen med de mange små, stille slyngede småveje. Vi køber ind til den fælles picnic i en velassorteret gårdbutik, og efter picnic bliver der mulighed for opdeling i et par mindre grupper med forskellige sværhedsgrader.
M/-/-
Dag 3. Cykeltur i de venlige Pyrenærbjerge mellem Ripoll og San Joan

Vi er hurtigt ude af byen, og foran os ligger en strækning på cirka 30 km med en stigning på 700 højdemeter over de første 12 km. Hvis nogen skulle synes, at det er hårdt, så får man belønning i rigelige mål - dalen omkring Olot breder sig grøn og frodig under os, og man kan se milevidt. Vejen er god og med meget lidt trafik.
Man kan også vælge bushjælpen og nøjes med færre kilometer - og ikke mindst slippe for den længere opkørsel op til Coll de Coubet. Her ændrer landskabet sig, åbner sig mere op med græsningsarealer til kvæget - det er fantastisk smukt. I bunden af dalen ligger Ripoll, en mindre by med 11.000 indbyggere og flere interessante seværdigheder. Det er oplagt at drikke formiddagskaffe på en af de hyggelige caféer, inden man ser på byens attraktioner. Fra Ripoll følges den gamle jernbane, som fragtede jernmalm og kul til højovnene. Den er nu lavet om til en fin cykelsti, som vi følger til Sant Joan de les Abadesses. Gå en tur i byens smalle, hyggelige gader - eventuelt over den smalle gotiske bro fra 1100-tallet, som fører over floden Riu Ter. Byens kirke er også et besøg værd, med en enestående Golgatafigur, som virker moderne, på trods af at den stammer fra 1100-tallet.
Vi forlader byen og starter på dagens sidste stigning, der egentlig ikke føles særlig svær. Vejen snor sig opad gennem et smukt område, og i 1.068 meters højde har vi nået toppen Coll de Santigosa. Resten af turen, de næste 15 km, går vejen jævnt nedad, og vi kører i frihjul gennem bløde sving til Olot.
M/-/-
Dag 4. Middelalderbyen Santa Pau og vulkanområdet eller et besøg på Salvador Dalis berømte museum

Midt i vulkanområdet La Garrotxa ligger Santa Pau, en perle af en middelalderby bygget omkring en borg fra det 14. århundrede. En flot intakt bymur indrammer den lille by, hvor man i dag kan hygge sig på den smukke arkadeplads ved byens gotiske Santa Maria kirke fra 1500-tallet. Vi følger en af de fint afmærkede stier gennem skoven til det kendte gårdmejeri/cooperativ, Fageda, som er berømt for en velsmagende yogurt. Er der stemning for det, kan vi arrangere et guidet besøg. I Can Xel ligger en restaurant/cafe, som er oplagt til formiddagskaffepausen. Herfra går det ad landevejen ned til Santa Pau. Et par kilometer før får vi en flot udsigt ned over byen, domineret af middelalderborgen. Santa Pau er spændende med sine stejle og krogede gader. Midt i byen finder vi Placa Major, hvor der tidligere var kvægmarked. Her er der oplagt mulighed for at nyde en kop kaffe eller spise en lille frokost. Turen hjem køres ad hovedvejen med en afstikker ad den lille vandre/cykelsti mod den spektakulære Volca del Croscat, hvor man tidligere har udnyttet den vulkanske aske. Det er nu stoppet af miljøhensyn. Vi fortsætter ad stien “rundt" om vulkanen, og kommer igen ud på landevejen ved Parkering Area de Can Serra. Herfra går det stort set nedad bakke retur til Olot. Vælger man den mere strabadserende bjergtur “Oix og Beget" bruger man de udleverede turforslag.
Salvador Dali museet i Figueres er en omvej værd. Et enestående museum, der i overensstemmelse med Dali bryder med alle konventioner. Fra Olot er der 60 km, og gode busforbindelser. Vi hjælper gerne med at arrangere besøg.
M/-/A
Dag 5. Fra Olot til Girona

I 1991 begyndte etableringen af Vies Verdes “Den grønne vej", der officielt åbnede den 25. oktober 1997. Hermed fik man, foruden en rekreativ sti for de lokale beboere langs med banelinjen og især omkring småbyerne, også en turistmæssig attraktion uden sidestykke. De 55 km fra Olot til Girona følger den nedlagte jernbane. Vi cykler gennem snævre passager med klipper på begge sider, over åbne vidder, under broer og gennem tunneller. Et spektakulært og let cykelterræn, der er velbeskrevet i en speciel guide og velafmærket med små brune og grønne skilte. På den velholdte cykelvej af fast sandgranit kan både mountainbikes og almindelige cykler operere. I perioder, f.eks. efter voldsom regnskyl, kan stierne dog være noget hullede. I byerne må man visse steder væk fra den gamle jernbane, men her er der som regel gode alternativer og altid fin afmærkning. Et enkelt sted midtvejs fra Olot til Girona har bilvejen indraget jernbanen, så her må man benytte lidt knoldede lokale jordveje, men det drejer sig kun om ca. 2 km. I stedet for at cykle alle 55 km på den ellers fine sandgranitvej, så kan man vælge at forlade jernbanen i Les Planes d'Hosteles og cykle de sidste ca. 30 km ad almindelig vej.
Girona er en rigtig dejlig by, overset af de fleste pga. naboskabet til Barcelona. Hotel Carlemagny ligger i centrum tæt ved floden Riu Onyar, hvor høje pastelfarvede huse spejler sig i vandet. Den historiske bydel med bl.a. “Banys Arabs", de arabiske bade, bygget i 1100-tallet, Jødekvarteret, Domkirken og den flotte folkelige “Placa Independencia" er med til at gøre Girona et besøg værd. Også den imponerende bymur fortjener en nærmere inspicering. I dag er Girona også en travl handelsby med masser af flotte og dyre forretninger i de hyggelige gågader. Restauranter og cafeer ligger tæt og er ofte af høj kvalitet.
M/-/-
Dag 6. På cykel fra Girona til L'Estartit

Vi forlader sammen Girona og Hotel Carlemany, når vi har afleveret bagagen til bussen. Gennem Girona er der en fin afmærket cykelsti, og de første mange kilometer cykles med "Master". Dagens cykeltur går til Estartit ad fine slyngede afmærkede veje ud mod Middelhavet og Costa Brava. Vi bevæger os op over et enkelt pas i nogle få hundrede meters højde, hvorfra vi nyder den imponerende udsigt udover kystlandskabet, og vi aner Middelhavet i det fjerne. Ellers går det ad små lette veje gennem de hyggelige middelalderlandsbyer. Der er mulighed for at lave en lille sløjfe til "Galas slot" i Pubol, det herligste lille sted, som Dali forærede sin elskede hustru og muse, Gala. Her boede først hun og siden hen, efter hendes død, Dali. Absolut den lille omvej værd! I Pubol er der desuden et par restauranter overfor museet, som i øvrigt har åbent hele dagen. Estartit er en af Costa Bravas mindre turistbyer med bl.a. en lang flot strand, en hyggelig marina, en aktiv gågade og fantastiske muligheder for at tage udflugtsbåde til koralrevet og øerne udenfor. De fine koralrev gør det til et yndet område for snorklere og dykkere.
Vi overnatter på Hotel Les Illes, et mindre hotel, der foruden cykelturister befolkes af dykkerentusiaster, så man er vant til aktive gæster.
M/-/A
Dag 7. Rundt ved Middelhavskysten

En dag på egen hånd eller i små grupper. Vi hjælper gerne med forskellige turforslag.
Udover gode cykelmuligheder er der muligheder for at dykke og snorkle. Er du mere til vandreture, er der langs Middelhavet gode vandrestier overalt.
M/-/A
Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører sydpå mod lufthavnen i Barcelona, hvorfra vi flyver tilbage til DK.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —.
Overnatning

Alle hoteller har værelser med eget bad/toilet.
Der er dobbeltværelser samt mulighed for triple- og enkeltværelser. Ønskes enkeltværelse påregnes et tillæg som angivet nederst på siden.
Lidt om cykelferie

Turlederen forestår fællesarrangementerne og er i det hele taget behjælpelig med såvel råd og vejledning som praktiske ting. På denne cykelferie udleveres et hæfte med kommenterede turforslag. Der er mulighed for ture for enhver, både for dem, der vil tage det med ro og nyde naturen, og for cykelmotionisten, der har mere travlt. På flere af dagene kører vi samlet, ellers i mindre grupper eller individuelt.
Bemærk: Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af ruterne.
Ret til ændringer forbeholdes

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre "ombytning" på dagene eller ændringer i enkelte af dagenes indhold.
Varighed

8 dage — heraf 6 cykeldage. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.
Klima

Dagtemperaturer: sommer 25-30 grader, efterår 17-25 grader.
Vejret er generelt stabilt i Catalonien, men der kan også komme en regnvejrsdag i ny og næ, ellers var der ikke så smukt og grønt.
Adgang til el

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier m.m. på denne tur.
Mobiltelefon

Der er mobildækning på denne tur. Vi henstiller dog, at man af sikkerhedsmæssige grunde ikke snakker i mobil, mens man cykler og i øvrigt tager hensyn, når man er i selskab med resten af gruppen.
Deltagerprisen inkluderer

Alle overnatninger i delt dobbeltvæelse
Bushjælp på dag 3
Bagagetransport dag 5+6
Måltider som indikeret under dagsbeskrivelserne
Dansktalende turleder
Kommenterede turforslag
Mekanikerassistance
Bidrag til Rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
Måltider ikke inkluderet ifølge dagsbeskrivelserne
Drikkevarer
Entré til museer og lignende
Leje af cykel, DKK 785,-
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Evt. tillæg for enkeltværelse, DKK 1.300,-
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig