Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Cabo Verde - Trekking på vulkaner i Macaronesien

Status:

Turen er åben for booking Garanteret afgang

Afrejse:

08.11.2018

Hjemkomst:

18.11.2018
 
DKK 17.970 ,-

Status:

Turen er åben for booking. Åben for booking

Afrejse:

04.01.2019

Hjemkomst:

14.01.2019
 
DKK 17.970 ,-
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Lignende ture

De Kanariske Øer
Vulkanen Teide og Grønne La Gomera


Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden
Print rejsen
Send til ven

personer synes godt om dette

       

Cabo Verde - Trekking på vulkaner i Macaronesien

Ref. CVLP

Pico do Fogo (2829 m.o.h.) er en af verdens flotteste keglevulkaner

Turkisblåt Atlanterhav omgiver Cabo Verde

Frokostpausen på vej mod toppen af Pico de Fogo med imponerende udsigt over krateret

Serra Malagueta på Santiago er en stor naturpark med 124 slags planter - heraf er 28 endemiske

Kystvandring på Santo Antao med Atlanterhavets brusen

Vandring i den frodige kløft Figueral de Paul på Santo Antao

Fortet Cidadela i Cidade Velha er oprindeligt fra 1593 og er på UNESCOs verdensarvsliste

Kanonerne på fortet blev oprindeligt brugt til skræmme pirater væk

Masser af kokosnødder på palmerne

Gademarked med masser af frugt og grønt i Mindelo, Sao Vicente

Opstigning til vulkanen tog 3-4 timer, nedstigningen ½ time

Nysgerrige børn holder øje med de blege vandrere fra nord

Betagende udsigt på det nordvestlige Santo Antao

Nødderne sidder inde i den ejendommelige frugt på cashewtræet

Slavemarkedet i Cidade Velha med den gamle kag

Mangoerne på Cabo Verde smager af meget mere og er søde og lækre

Hvis vi er heldige spotter vi den smukke gråhovedet isfugl undervejs

Den lille by Cha de Calderas ligger i Pico de Fogos krater!

Midt i alt det golde gror der pludselig majs her på Fogo

Øerne er lidt at et tilløbsstykke for inkarnerede fiskere

Der destilleres stadig på gammeldags facon flere steder

Vi nyder udsigten 2.829 meter over havet efter bestigningen af den kegleformede vulkan

Vandring på grønne Santo Antao og endnu en bjergkam forceres

Der fiskes fra farverige både

Der fremstilles grog på traditionel vis af sukkerrør

Vi sejler fra Sao Vicente til Porto Novo på Santo Antao

Hotellet i de frodige bjerge på Santiago

Landsbyen Fontainhas ligger på et lille fremspring flere hundrede meter over kløftens bund

Pause på trekket på Santo Antao med udsigt ud over kløften

Der handles livligt på markederne

Udsigt til Pico d'Antonia fra hotellet på Santiago

Vulkanudbruddet i 2014/15 ødelagde store områder

Vandring på kanten af krateret

Gadekøkken i Sao Filipe på Fogo

Typiske huse på Santo Antao - små landbrug - med Atlanterhavet som kulisse

Et flot eksempel på et af de mange traditionelle stenhuse på øerne

Se gæsternes egne fotos for denne tur

Øgruppen Cabo Verde er et hengemt og farverigt ø-paradis ud for Afrikas vestkyst, der fortæller Europas fascinerende kolonihistorie i eksotiske rammer.

Vi tager dig med på en 11 dages vandreferie på denne afsidesliggende øgruppe, som består af 10 øer beliggende i Atlanterhavet ca. 1.000 km syd for Kanarieøerne og 480 km vest for Senegal i Afrika. Her er historien et spændende miks af afrikanske og portugisiske inspirationer, som på mest betagende og livlige vis præger kulturen, maden, sproget og musikken.

Naturen er særegen, og øernes geografiske isolation har resulteret i ca. 70 endemiske plantearter på øerne. Klimaet er meget behageligt med dagstemperaturer på ca. 25 grader og næsten ingen regn. Øerne er yderst forskellige fra grønne frodige øer til øer med udelukkende ørken. På denne vandreferie får vi fornøjelsen af at komme tæt på en sublim natur, alt imens vi kommer tæt på et dagligliv og en sprudlende, ukuelig og glad befolkning.

Vi skal vi opleve 4 af øerne: Santiago, Fogo og Santo Antao og Sao Vicente. Disse øer er de mest interessante og så har de det absolut bedste vandrepotentiale - samtidig har de hver især deres egne karakteristika.

Glæd dig til en række eksotiske vandreture igennem meget forskelligartede naturområder. Vi skal bl.a. vandre i bjerge, gennem kløfter og dale, igennem skov og ad snoede stier langs små dyrkede marker, hvor der dyrkes maniok, bananer, sukkerrør, bønner, kaffe majs, mango, papaya m.m. Og på kystvandringer kan vi nyde synet og lyden af Atlanterhavets bølger. På vulkanøen Fogo får du mulighed for at bestige den flotte og kegleformede vulkan.

  • Flotte og utroligt varierede vandreture på øerne Santiago, Fogo og Santo Antao samt ophold på øen Sao Vicente - landets kulturelle centrum
  • Bestigning af vulkanen Pico de Fogo, Cabo Verdes højeste punkt, 2.829 m.
  • 4 indenrigsflyvninger samt sejlads fra øen Sao Vicente til Santo Antao t/r
  • Hyggelige og stemningsfulde indkvarteringer i bjergene på Santiago og Santo Antao og i byen Sao Felipe på Fogo.
  • Oplev øernes farverige kreolske kultur med dybe rødder i Vestafrika/Senegal og Portugal m.m.
  • Besøg i den gamle hovedstad Cidade Velha, hvis seværdigheder kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 2009 (Fort, katedral, slavemarked m.m.), og hvor store historiske personligheder har gjort landgang (Vasco de Gama, Colombus, Darwin og ikke mindst piraten Francis Drake!)
  • Grog og vin samt alverdens dejlige frugter (papaya, mango, banan, appelsin etc.)
  • Fantastisk vandring i kløften "Figueral de Paul" på den frodige og bjergrige ø Santo Antao

Turbeskrivelse

Printvenlig version
Cabo Verde blev en selvstændig afrikansk republik i 1975, da den løsrev sig fra Portugal efter mange års kolonistyre. Sammen med Azorerne, Madeira og De Kanariske Øer udgør Cabo Verde Macaronesien. Øerne er alle af vulkansk oprindelse og er kendetegnede ved bjerge og et subtropisk klima. Øernes placering langt ude i Atlanterhavet gjorde dem til en naturlig mellemstation for forsyninger m.m. for en lang række berømte "langturssejlere", heriblandt Vasco de Gama, Columbus, Charles Darwin, hvalfangere, pirater og slavehandlere. Men hvor Cabo Verdes kultur er langt mere afrikansk/kreolsk præget har de øvrige øer et mere europæisk islæt.
Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst til Cabo Verde

Afrejse fra Danmark via Lissabon til øen Santiago på Cabo Verde. Vi kører op til vores hotel, der er smukt beliggende i bjergene, og bliver checket ind.
-/-/-
Dag 2. Santiago

Ovenpå gårsdagens rejsedag starter vi "blødt ud" med et informationsmøde på terrassen, hvorfra vi har udsigt til Pico d'Antonia (Santiagos højeste punkt - 1394 m.o.h.) samt havet langt mod nord. Hotellet er omgivet af små landbrug, og flere har sikkert bemærket de morgenduelige haner… Efter en kort introduktion til Cabo Verdes spændende historie og de næste 10 dages varierede program, lægger vi ud med en vandretur i lokalområdet.

Turen går nedad mod Sao Jorge hvor vi ad små stier passerer adskillige mindre landbrug. I den botaniske have spiser vi vores medbragte frokost, og fortsætter derefter videre til Sao Jorge hvor der måske er tid til en forfriskning inden vi begynder opstigningen mod vores hotel.
M/F/-
Dag 3. Santiago — Vandring i Serra Malagueta "Natural Park"

I dag skal vi på vandretur i Serra Malagueta Natural Park, som udgør et areal på ca. 774 ha. Området er beliggende godt 1 times vandring ned til kysten ad små stier og grusveje, der fører os igennem skov og dyrkede marker.

Undervejs ser vi sikkert tårnfalk, gråhovedet isfugl og perlehøns, som er meget karakteristiske fugle på alle øerne. Derudover vil vi opleve masser af firben, der lister bort, når vi kommer vandrende. Til info findes der ikke slanger, skorpioner eller andre giftige dyr på Cabo Verde!

På turen passerer vi igennem små bebyggelser og landsbyer, og vi vil sikkert se "grog" produktion (sukkerrørsbrændevin) undervejs. Turen ender nede ved kysten i nærheden af byen Achada Monte, hvor vores bus venter. Køreturen tilbage til hotellet går denne gang via østkysten.
M/F/-
Dag 4. Vi flyver mod syd til vulkanøen Fogo

Efter nogle dage på Santiago flyver vi nu til Fogo, hvor vi skal tilbringe de næste 3 dage. Flyveturen tager ca. 30 min, og ofte får man en flot udsigt til vulkanen Pico de Fogo, som vi skal bestige i morgen.

Efter ankomst til den lille lufthavn på Fogo kører vi straks til hovedbyen Sao Felipe og checker ind på vores hyggelige hotel. Efter indlogering går vi sammen en tur rundt i byen og stifter bekendtskab med nogle af byens faciliteter. Vi slutter rundturen tæt på kysten, hvorfra der er en flot udsigt til Cabo Verdes sydligste ø, Brava, og i blæsevejr er der fantastiske bølger og skumsprøjt, der slår ind over klipperne.

Stedet er i øvrigt et "hot spot" for inkarnerede lystfiskere, der fanger bla. tigerhajer på stang direkte fra klipperne!
M/-/-
Dag 5. Fogo — bestigning af Pico de Fogo (2829 m.o.h.)

Dagen er dedikeret til bestigningen af den utroligt flotte og imponerende kegleformede vulkan - Pico de Fogo. Vulkanen selv er placeret i "Cha das Calderas", som udgør et kæmpe krater, som hører under "Parque Natural Fogo".

Selve vandringen til toppen og ned tager godt 5-6 timer, og undervejs belønnes anstrengelserne med fantastiske udsigter. På nedstigningen passerer vi et andet vulkankrater, som var i udbrud i 2015, og lavastrømmen derfra ligger stadig helt jomfrueligt hen. Før udbruddet i 2014/15 var ca. 100 vinbønder gået sammen om at producere glimrende rød- og hvidvine. De solgte også en dejlig grappa, som har trukket saft og kraft fra 7 endemiske urter! Desværre fik sidste udbrud store konsekvenser for vinavlerne da ca.70 % af vinstokkene blev dækket af lava, og produktionsbygningen ødelagt, og som konsekvens deraf, produceres der næsten ingen vin længere på Cabo Verde.

På køreturen tilbage til Sao Felipe retfærdiggør udsigten til toppen af Pico de Fogo trætheden i benene på mere end én måde!
M/F/-
Dag 6. Fogo — Vandring på vest Fogo

I dag skal vi på en rigtig flot vandring på vestsiden af krateret. Der vil på denne tur være en fantastisk udsigt til Brava. Regnvandet har i tidens løb eroderet slugter og dale i bjergskråningerne, og disse fungerer i dag som små frugtbare oaser for dyrkning af maniok, bønner, majs, papaya m.m. På turen passerer vi en bonde, der med sit lille gedehold, producerer de små kokkehuelignende oste som man finder mange steder på Cabo Verde - måske er han hjemme?

Turen ender lidt lavere ved en lille købmand hvor vi kan få en kold forfriskning. Herefter kører vi tilbage til Sao Felipe, hvor det måske er tid til dukkert i hotellets pool.
M/F/-
Dag 7. Vi flyver i dag via øen Santiago til øen Sao Vicente

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til Sao Vicente via Praia. Det betyder, at vi meget passende har en "restitueringsdag" efter de to foregående dages vandring og inden de to kommende dages vandring på Santo Antao.

Sidst på formiddagen ankommer til vores hotel, der ligger 10 minutters gang fra Mindelo centrum. Herefter er dagen til fri disposition. Mindelo ligger flot placeret ved kysten, og der er mulighed for at køre ud til en god badestrand eller måske forsøge sig med Big game fiskeri? Strædet mellem Sao Vicente og Santo Antao er kendt som et af verdens bedste steder for marlinfiskeri (kræver booking på forhånd m.m. — spørg turlederen i god tid på turen).

I Mindelo er der også hyggelige caféer, fiskemarked, butikker m.m. I marinaen ligger der ofte langturssejlere, der gør de sidste forberedelser til krydsningen af Atlanten.
M/-/-
Dag 8. Sejlads til Santo Antao og vandring i kløften "Figueral de Paul"

Først på morgenen kører vi ned til havnen i Mindelo, hvorfra vi skal sejle over til Santo Antao. Turen tager ca. en time, og der er gode chancer for at se flyvefisk på vingerne.

På havnen i Porto Novo venter vores busser, som kører os op i bjergene i det nordøstlige hjørne af Santo Antao. Her skal vi på et fantastisk trek i hhv. Cova de Paul og Figueiral de Paul. Fra passet mellem Cova de Paul krateret og Figueiral de Paul kløften "åbenbares" en helt utrolig udsigt over dalen ned mod kysten.

I 1100 meters højde har vi her udsyn over de næste timers vandring. Stien snor sig ned af bjerget og langt nede ses huse og marker som små prikker og felter. Stien snor sig mellem små marker, hvor der dyrkes maniok, bananer, sukkerrør, papaya, bønner, kaffe, mango og mange flere eksotiske afgrøder.

Nede i landsbyen gør vi holdt hos "Sandro", hvor vi spiser vores medbragte mad og kan købe en god lokal kaffe. Vi krydser over på den anden side af Figueiral de Paul, hvor vi kommer helt tæt på de små landbrug med deres sindrige vandingssystemer. Efter et par timers vandring gennem disse frodige "haver" møder vi vores bus. Busturen går først mod nord langs kysten og derefter op i bjergene til vores hotel, der ligger smukt placeret med vide udsigter.
M/F/-
Dag 9. Santo Antao — Kystvandring fra Cruzinha da Garca til Ponta do Sol

Gårsdagens trek var inde på øen, så i dag skal vi ud og vandre langs kysten. Vi kører til den lille fiskerlandsby Cruzinha da Garca ude ved kysten. Herfra vandrer vi langs kysten mod nord ad en smal vej hugget ind i klippen.

Lyden og duften fra havet er en stor kontrast til vandringerne inde i ribeiras/kløfterne, og dybt under os hamrer Atlanterhavets bølger ubønhørligt mod kysten og sædvanligvis ses de imponerende "surfer bølger", der ruller så karakteristisk, lige inden de brækker. Turen fortsætter langs kysten, og vi passerer flere små isolerede landsbyer undervejs, inden vi får vi en meget flot udsigt til landsbyen Fontainhas, der er placeret på et relativt lille fremspring flere hundrede meter over kløftens bund.

Til sidst når vi vores vores bestemmelsessted, nemlig øens, ja faktisk øgruppens nordligste punkt, byen Ponta del Sol. Herfra køres vi tilbage til hotellet, hvor vi runder aftenen af i vante omgivelser.
M/F/-
Dag 10. Sejlads fra Santo Antao til Sao Vicente og videre med fly til Praia

Om morgenen kører vi til Porto Novo, hvorfra vi tager færgen til Mindelo på Sao Vicente. Her kører vi direkte til lufthavnen og flyver til Praia.

I Praia lufthavn venter bussen, som kører os til Cidade Velha. Byen kom på UNESCO`s Verdensarvsliste i 2006. Vasco da Gama, Columbus og Darwin har været i land her på deres berømte sejladser, lige som pirater og slavehandlere også har markante pladser i historien. Vi skal se det gamle fort fra 1587, der nu er restaureret efter piraternes ødelæggelser, samt centeret for slavemarkedet fra 1512. Byen blev grundlagt af portugiserne i 1462 som den første europæiske by syd for Sahara.

Vi spiser frokost på en lille restaurant på stranden inden vi skal have en rundvisning på det gamle fort. Sidst på eftermiddagen kører vi til Praia, hvor der er mulighed for et kort besøg i Praias gamle bydel. Vi spiser aftensmad på en hyggelig restaurant inden vi kører til lufthavnen.
M/-/-
Dag 11. Afrejse fra Praia — Cabo Verde til Danmark

Ankomst til Kastrup lufthavn.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -
Overnatning

Vi overnatter 3 nætter på et charmerende hotel i bjergene på Santiago; 3 nætter i kystbyen Sao Felipe på Fogo; 1 nat i kystbyen Mindelo på øen Sao Vicente og endelig 2 nætter på et pragtfuldt beliggende bjerghotel på øen Santo Antao.
Der overnattes på dobbeltværelser med eget toilet & bad alle steder, med undtagelse af de 3 nætter i Sao Felipe (her har enkelte værelser eget bad & toilet lige udenfor værelset).
Det er muligt at booke enkeltværelse på turen mod et tillæg angivet nederst på siden.
Varighed

11 dage - heraf 6 dages vandring, grad 2-3.
Vær opmærksom på, at de angivne tider og programmet generelt er vejledende og kan variere en smule fra tur til tur. Årsagen kan skyldes vejr og vindforhold, samt ændringer i flytider for indenrigsflyvningerne, som vi desværre ikke har indflydelse på. Derfor kan det være nødvendigt at bytte om på nogle af vandredagene eller justere programmet generelt.
Klima

Klimaet på Cabo Verde er meget mildt. På årsbasis er gennemsnitstemperaturen ca. 24 grader. Om sommeren bliver det sjældent mere end 30 grader, mens det koldeste om vinteren er ca. 10 grader oppe i bjergene.
Klimaet er subtropisk, og det meste af nedbøren falder i perioden, fra august til oktober. Generelt falder der meget lidt regn i Cabo Verde.
Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk
Valuta

Møntfoden er Escudos (CVE). 1 Euro er ca. 110 Escudos. Man kan veksle Euro til Escudos i lufthavnen samt hæve kontanter i bankautomater på de fleste af øerne. VISA er det mest udbredte kreditkort. Vi anbefaler, at man medbringer noget kontant valuta i Euro, gerne mellemstore sedler.
Visum

Visum til Cabo Verde købes i lufthavnen ved Immigration/visum skranken umiddelbart efter ankomst og koster 25 Euro.
Dit pas SKAL være gyldigt i 6 måneder ved indrejsen.
Turlederen vil møde gruppen i lufthavnen på Cabo Verde.
El

Der er god adgang til strøm til opladning af batterier m.m. på denne tur. Det er ikke nødvendigt at medbringe multistik/adaptor.
Mobiltelefon

Der er god mobildækning på denne tur. Generelt ønsker vi dog ikke, at vores vandreture skal afbrydes af mobilsnak, hvorfor vi henstiller til, at man tager hensyn, når man er i selskab med den øvrige del af gruppen.
Vandreturene

På vandreturene vandrer vi 4-6 timer pr. dag eksklusiv pauser. Vi tilstræber at organisere vandringen, så alle tilnærmelsesvis kan gå i deres eget tempo. Stierne er generelt meget velholdte, men der kan dog forekomme steder, hvor stien er smal.
Lidt om Cabo Verde

Cabo Verde udgør sammen med Azorerne, Madeira og Kanarieøerne - Marcaronesien. Øerne har en del lighedspunkter, heriblandt det subtropiske klima og øernes vulkanske oprindelse, hvilket betyder bjerge og dermed gode vandremuligheder!
Cabo Verde er en afrikansk republik, der opnåede selvstændighed i 1975, efter mange års kolonisation af Portugal. Cabo Verde består af 10 øer, der er placeret i Atlanterhavet knap 1000 km syd for Kanarieøerne og knap 500 km vest for Senegal i Afrika.
Litteratur

"Cape Verde Islands" by Aisling Irwin & Colum Wilson (Bradt)
Kort kan købes på Cabo Verde
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse København — Cabo Verde t/r (via Lissabon) — mad og drikkevarer er inkluderet på de oversøiske flyvninger
4 indenrigsflyvninger mellem øerne
Færgesejlads mellem Sao Vicente og Santo Antao t/r
Al transport i forbindelse med vandreturene
Alle overnatninger i dobbeltværelse (4 forskellige hoteller på 4 øer)
Dansktalende turleder på hele turen og lokal guide på de fleste treks
Entre til nationalparker på Santiago og Fogo
Entre til Fort i den gamle hovedstad Cidade Velha
Måltider som angivet i turbeskrivelsen
Bidrag til rejsegarantifonten
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser, beregn ca. 75 - 150 DKK pr. måltid
Visum til Cabo Verde (25 Euro — købes i lufthavnen)
Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
Entré til museer m.v., samt evt. aktiviteter på dag 10 på Sao Vicente
Evt. tillæg for enkeltværelse på 1400,-DKK
Gå til toppen og Book rejse
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig