Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse
Destinationer
Nulstil
Europa  
Asien  
Afrika  
Øvrige verden  
Rejsetype
Nulstil
Sværhedsgrad
Nulstil
Afrejse
Nulstil
Afrejse fra
Nulstil


Pakkeliste: Tanzania - Bestigning af Kilimanjaro via Machame rute

Vi har udarbejdet en pakkeliste med det formål at hjælpe og vejlede dig, når du skal pakke til turen. Pakkelisten indeholder råd og vejledning omkring tøj og udstyr til hele turen samt en liste over, hvad der skal medbringes, og hvad der med fordel kan medbringes af tøj og udstyr til Kilimanjaro trekket. Har du spørgsmål til pakkelisten, er du meget velkommen til at kontakte os på vores kontor — eller du kan rådføre dig med en ekspedient i Friluftsland eller en lignende udstyrsbutik.
Printvenlig version
Regler for bagage

Af hensyn til flyvesikkerheden er der fastsat en grænse for, hvor meget indchecket bagage og håndbagage må veje hos de forskellige flyselskaber. Information om antal kg i bagagen på din rejse vil blive opgivet på den personlige side "Min Topas Rejse" 60 dage før afrejse.

EU har vedtaget regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage. I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter (én deciliter). Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter. Ved sikkerhedseftersynet skal du fremvise de beholdere, du medbringer, som indeholder væsker eller væskeformige stoffer.

Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU’s regler. Det drejer sig f.eks. om medicin o. lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Du bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

Du må i øvrigt ikke medbringe skarpe genstande, såsom vandrestave, lommeknive, neglesakse o. lign. i håndbagagen. Sådanne genstande pakkes i stedet i indchecket bagage.
Et godt tip til din håndbagage!

Det sker desværre fra tid til anden at bagagen bliver forsinket. Hvis uheldet er ude på din rejse, kan du selv være med til at minimere generne ved at være forberedt. Du kan pakke følgende i din håndbagage og /eller rejse i det:

Vandrestøvler
Vind og vandtæt jakke (evt. regntøj)
Alle rejsedokumenter og værdier (penge, pas, telefon, oplader)
2 par sokker
2 T-shirts
Ekstra undertøj
En varm trøje
Tandbørste og de toiletsager du MÅ have med som håndbagage
Personligt medicin samt kontaktlinser og lignende
Råd og vejledning omkring påklædning/udstyr til Kilimanjaro trekket

T-shirts, trøjer og undertøj i uld eller syntetisk materiale (polyester, polypropylene eller polyamid) er langt at foretrække frem for bomuld. I modsætning til bomuld er uld og syntetiske materialer nemlig svedabsorberende og hurtigttørrende, hvilket er væsentligt, så du undgår at blive kold under vandringen.

Skulle vi få regn på trekket, er det utroligt vigtigt, at du har udstyr, som kan holde både din under og overkrop helt tør. Vær derfor sikker på, at dit yderste lag er 100% vandtæt. En poncho er uegnet til dette trek — den er hverken solid/vandtæt nok, eller for den sags skyld praktisk når man skal vandre.

På trek af denne type med store temperatursvingninger er det en fordel, at du hele tiden kan tage lag af og på for at regulere varmen. To lag er derfor bedre end ét tykt.

Det er koldt om aftenen og natten i vores lejre, og desværre hjælper flere lag tøj dig ikke med at holde varmen i en for kold sovepose - tværtimod. Det er derfor altafgørende, at du har en tilstrækkelig varm sovepose med, så du får en ordentlig nattesøvn og ikke bliver syg. En såkaldt ´tre-sæsons´ sovepose med en komforttemperatur på minimum minus 10 grader er nødvendig. Hvis du har tendens til ’at sove koldt’, bør du overveje en sovepose med endnu lavere komforttemperatur, eller medbringe en varmeforstærkende lagenpose (silke eller fleece), som kan øge soveposens komforttemperatur med 5-8 grader.

På vandringen om natten til Kilimanjaros top har man typisk 2-3 lag tøj på underkroppen og 5-6 lag på overkroppen. Da godt 50% af ens kropsvarme forsvinder fra hovedet og halsen, er en varm hue, et varmt tørklæde og en vindtæt jakke med hætte essentielt udstyr til turen.
Bagage på turen

Du skal medbringe to typer bagage til turen:

1. En dagstursrygsæk — 30-40 L.

Denne rygsæk bærer du selv under bestigningen. Rygsækken skal være stor nok til at kunne indeholde følgende ting, som skal medbringes dagligt på trekket: din vind og vandtætte jakke og bukser, en fleece trøje, op til 4 liter vand, værdigenstande, madpakke, hue, vanter, solhat og solcreme, samt diverse andre personlige ejendele så som kamera, snack, medicin, som du ønsker at have adgang til i løbet af dagen. Rygsækken skal i tilfælde af regn kunne gøres 100% vandtæt, som opnås ved at medbringe et regnovertræk, der passer til rygsækken, samt pakke indholdet i rygsækken i en kraftig plastik sæk. En rygsæk på 30-40 liter er som regel stor nok til dette formål, samtidig med at den har en god bærekomfort i kraft af forstærkede og polstrede skulderstroppe og hoftebælte.

2. En vadsæk/stor rygsæk/el. stor sportstaske

Heri pakkes den bagage, der skal med på bestigningen (ekstra tøj, sandaler, sovepose, liggeunderlag, toiletsager og andre personlige ejendele), og bæres fra lejr til lejr af porterne. Vadsækken/rygsækken/sportstasken skal være relativ slidstærk og 100% vandtæt, hvilket ligeledes kan gøres ved at pakke indholdet i solide plastiksække. VIGTIGT: I denne taske kan der medbringes max. 12 kg. af hensyn til porterne på trekket, som bærer 2 stykker bagage hver. En hård kuffert eller vadsæk med hjul er uegnet, da den er tung i sig selv, og meget besværlig for porterne at bære i det ujævne terræn på bjerget. Har du en stor nok vadsæk eller rygsæk kan denne evt. bruges til transporten af al din bagage fra Danmark. Medbring evt. en lås til tasken.

Under trekket er der mulighed for at opbevare den bagage, der ikke skal med på bjerget, på hotellet.
Tøj og udstyr til Kilimanjaro trekket. Skal medbringes

  1-2 T-shirts (uld eller syntetisk materiale)
  1-2 tynde trøjer m/lange ærmer (uld eller syntetisk materiale)
  Lange underbukser og langærmet undertrøje (uld eller syntetisk materiale)
  Undertøj
  1 tyndere ulden sweater eller fleece jakke
  1 tyk ulden sweater eller fleece jakke
  1 varm hue (skal kunne dække ørene)
  1 solhat med bred skygge hele vejen rundt (kan evt. købes i Moshi)
  1 par tynde handsker
  1 par tykke, varme, vind- og vandtætte luffer
  1 varmt tørklæde
  3-5 par tykke vandresokker
  1-2 par vandrebukser/vandreshorts (ikke jeans)
  1 vind og vandtæt jakke med hætte (hardshell/skaljakke i Gore-tex eller lign. materiale)
  1 par vind og vandtætte overtræksbukser (Gore-tex eller lign. materiale eller kraftige regnbukser)
  En tre-sæsons sovepose med komforttemperatur på minimum -10 grader
  Oppusteligt liggeunderlag — eksempelvis Therm-a-rest
  Gode vandrestøvler med en stiv sål og god ankelstøtte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til, og at de er vandtætte. Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.
  Pandelampe + ekstra batterier. Skal lyse kraftigt nok til, at du kan se at vandre i mørke på topnatten. Bruges også i lejren om aftenen, hvor det bliver mørkt omkring kl 19:00
  Flasker til 4 liters væske, heraf 2 stk. 0,5 liters flasker, der kan være under jakken ved vandring til toppen af Kilimanjaro. Medbring drikkedunk ( ikke genbrugssodavandsflasker, da disse er ulovlige på bjerget og vil medføre en bøde) — CamelBak drikkesystemer kan også anvendes (skal være isoleret pga. kulden)
  Gode solbriller med UV-filter
  Solcreme (faktor 40-50) og læbepomade (ligeledes med høj beskyttelsesfaktor)
  2-4 solide plastikposer (evt. sorte affaldssække) til at gøre rygsæk og bjergtaske 100% vandtæt ’indefra’
  Toiletartikler
  Medicin til eget brug inkl. sportstape, vabelplaster. Evt 1-2 knæbind.
  Desinficerende håndsprit/gel til hænderne (købes på apoteket eller hos Matas)
  Toiletpapir (til vandredagene)
Snacks til topnatten

Energiholdige snacks til vandredagene og særligt til topnatten skal medbringes. Fx nødder, kiks, rosiner, gel, druesukker, energibarer og chokolade Tænk evt. i to kategorier: noget, der giver hurtig energi (sukkerholdige snacks, druesukker, rosiner, slik) og noget, der giver mæthedsfølelse (energibarer, kiks)

Topnatten strækker sig over mange timer, og det er afgørende for din præstation og udholdenhed, at du tilfører kroppen vand og energi undervejs. Vi har ikke madpakke med på topturen. Det er dit ansvar at være selvforsynende på snacks - så medbring dine favoritter.
Tøj og udstyr til Kilimanjaro trekket. Kan med fordel medbringes

  Vandrestave. Aflaster knæ især ved nedstigninger og øger balancen. Mange af vores tidligere gæster på denne tur har haft meget stor glæde af vandrestave.
  En dunjakke til kolde aftener/nætter. (Dunjakken kan også bruges som hovedpude om natten, hvis du stopper den i et pudebetræk…)
  Let fodtøj (sandaler eller tennissko) til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur
  Gamacher (gaitors). Beskytter dine støvler mod sne/regn og du undgår småsten i støvlerne på turen ned fra toppen. Kan evt. lejes i Moshi.
  Lagenposen i silke eller fleece. Lagenposen forbedrer soveposen med ca. 5 grader
  Druesukker og/eller ynglings snack/energibarer da udvalget af den slags i Moshi er begrænset.
  Energipulverdrik (giver god smag til vandet og fornyet energi)
  Et lille håndklæde
  2-3 par tynde indersokker (hvis du bruger 2 par sokker i dine vandrestøvler)
Diverse. Medbringes til hele turen

  Pas, valuta og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark)
  Pengebælte. Det anbefales, at du altid har pas, penge og kreditkort på dig (eller i bankboks på hotellet) under turen
  Myggebalsam (kan evt. købes i Moshi)
  Evt. dagbog og læsestof
  Evt. kamera med oplader og/eller ekstra batterier
  Evt. vådservietter
  Evt. medicin mod transportsyge
  Evt. sysæt til mindre reparationer
Andet tøj

  Evt. bukser eller nederdel til bybrug
  T-shirts
  Skjorter
  Strømper
  Undertøj
  Badetøj
  Håndklæde
Helbred

Medicin o. lign. skal medbringes af den enkelte til eget forbrug. Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medikamenter, du bruger regelmæssigt, sørg da for at medbringe rigeligt til hele turen.
Almindelige vandreregler

1. Gå aldrig alene.
2. Medbring altid ekstra varmt tøj og regntøj.
3. Følg altid den afmærkede og aftalte rute.
4. I tilfælde af tvivl: gå tilbage ad den samme vej. Forsøg aldrig med en genvej.
5. Giv besked om hvor du går hen.
6. Medbring altid vand nok.
Turlederen

Der påhviler lederen et stort ansvar ved at føre en gruppe mennesker på en vandretur. Vi håber derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme og samarbejdsvilje.
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig