Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Cykelferie oversøisk

Cykelferie oversøisk
På de oversøiske cykelferier findes cyklerne på stedet. Det vil enten være almindelige cykler eller mountainbikes, alt efter hvad der i det pågældende land er muligt at skaffe.
Vi cykler rundt i de områder hvor vi bor og hvor også de lokale cykler. Kun i få tilfælde cykler vi fra sted til sted. Når vi skifter bosted foregår det med bus, båd, tog eller fly.
På alle rejser er der danske turledere, lokale guider og servicefolk. Vær opmærksom på, at cyklen på de oversøiske rejser mest er at betragte som et oplevelsesmiddel. Det betyder ikke, at du ikke får en god gang motion, men vi cykler rundt i smukke dale, og i lavlandet hvor folk bor, og ikke i bjergene, der oftest er ufremkommelige på cykel.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

New Zealand - Sydøen rundt på cykel

Ref. NZCN

New Zealand betragtes af mange som et af de mest spændende rejsemål i verden. Et land på størrelse med Storbritannien og med breddegrader svarende til Paris - Nordafrika. Inden for dets 1800 km længde kan man opleve ufattelig mange forskellige naturfænomener: bjerge, urskove, gletsjere, vulkaner, gejsere, floder - den ene flottere end den anden. Derudover kommer man igennem en stor variation af landbrug. Det newzealandske folk opleves af alle som utroligt venligt og gæstfrit og kommer man cyklende, bliver det ikke mindre.

Rejsen foregår på Sydøen, den mest storslåede af de 2 øer. Vi har en mindre bus med på hele turen samt en specieltrailer til cykler og bagage. New Zealænder Willie Kolff er vores herboende, dansktalende guide med mange års guideerfaring. Vores newzealandske samarbejdspartner, der har mange års erfaring med cykelferieture, står for de praktiske ting. De sørger også for en erfaren lokal rejseleder/chauffør.
Cykelferien foregår på den måde, at man hver dag cykler et vist antal kilometer i det mest velegnede terræn. Der er gode mulighed for at differentiere cykelturene mht. længde og sværhed, da vi under hele turen er ledsaget af en mindre bus og trailer. Afstandene mellem vores daglige destinationer kan variere fra 80-260 km, så der er altid noget buskørsel.

  • Vandring ved Mount Cook, New Zealands højeste bjerg
  • Forskellige aktivitetsvalgmuligheder i Queenstown - populær turistby omgivet af spektakulære bjerge
  • Frodig urskove, vandfald og floder på Sydøens vestkyst
  • Fox Glacier — vandring med guide på gletsjer, der kommer helt ned til regnskoven
  • Punakaiki — de unikke “pandekageklipper"
  • Den berømte Abel Tasman Nationalpark med dens gulfarvede sand og klare blå vand
  • Privat indkvartering hos en newzealandsk familie i Nelson
  • Kaikoura — berømt hval- eller delfintur (mod ekstra betaling)
  • Christchurch — byen hvor vi starter og afslutter turen — smuk og interessant
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Afrejse fra Danmark.
-/-/-
Dag 2. Ophold i Singapore

Vi ankommer til Singapore, hvor der er mulighed for at tage på en sightseeingtur rundt i byen. Alternativt kan man benytte lufthavnens swimmingpool eller blot slappe af i lufthavnsområdet, indtil vi om aftenen flyver videre til Christchurch.
-/-/-
Dag 3. Cykeltræning i Hagley Park

Vi ankommer til Christchurch, også kaldet "The Garden City" pga. sit engelske præg. Efter indlogering på hotellet køres vi til cykeldepotet for at få cyklerne udleveret og justeret. Vi cykler en tur gennem den nærliggende Hagley Park, en stor midtbypark med cykelstier, for at afprøve vores cykler. Vi slutter dagen på en god restaurant.
-/F/A
Dag 4. Fra Peninsular til Canterbury Plains

Vores første rigtige cykeldag. Vi bliver kørt op på halvøen Banks Peninsulas "bakker" med udsigt over Christchurch og cykler ned til de omkringliggende sletter Canterbury Plains til et passende sted for en picnic i det fri. Om eftermiddagen kører vi ca. 3 timer, inden vi slutter af med at cykle til Tekapo, hvor vi bor på et godt hotel.
M/F/-
Dag 5. Gennem Makenzies "ørken" til Mount Cook National Park

På vejen til Mount Cook kører/cykler vi gennem det golde, ørkenagtige Makenzie Country landskab, som er en stor kontrast til de fantastiske turkisfarvede søer Lake Tekapo og Pukaki. Vejen følger Lake Pukaki, og stiger gradvist indtil vi ankommer til Mount Cook Hermitage og hovedkvarter for DOC, New Zealands skov- og naturstyrelse. Her er "porten" til Mount Cook National Park. Vi stiller cyklerne for at tage på en vandretur i nærheden. Efter et par timer kører/cykler vi tilbage langs søen til en anden sø, Lake Ohau, og overnatter på hotellet Ohau Lodge, som bl.a. kan byde på en lækker udendørs spa/pool med udsigt over søen og bjergene.
M/F/A
Dag 6. Fra "det skotske højland" til "Ringenes Herre"

Vores tur i dag fører os igennem et landskab, der leder tankerne hen på det skotske højland. Vi kører/cykler over Lindis Pass og ind i Central Otago, et område med en fascinerende historisk baggrund. Området tiltrak en del skotske fårefarmere for mere end 150 år siden, og da guld blev fundet i 1860'erne valfartede folk hertil fra alle verdensdele for at prøve lykken. En del blev rige, men de fleste måtte tåle et barskt nederlag. I dag er der en ny slags guld i form af vingårde. Det viste sig at trods hård frost om vinteren, er jord- og klimaforhold helt ideelle til vindyrkning.
Vi kommer endvidere igennem et spændende karskt landskab, hvor dele af Ringenes Herre blev filmet. Vi slutter i Queenstown - en populær turistby, der ligger ved siden af den store sø Lake Wakatipu og er omgivet af de mest mærkværdige bjerge med hajskarpe tinder.
Det er her de unge eventyrsøgende kommer til for at prøve de mange adrenalinaktiviteter. Her bor vi 2 nætter.
M/F/-
Dag 7. Fridag med mange muligheder for aktiviteter

En såkaldt fridag. Vores bus med cyklerne holder fri. De fleste vælger at tage på udflugt til Skippers Canyon. Andre vælger måske White River rafting (gummibåde på floden) eller en sejltur i det gamle dampskib på søen til Walter Peak Station, hvor fåreklipning demonstreres. Spisning oppe ved toppen af svævebanen kan varmt anbefales.
M/-/-
Dag 8. Guldfeber og flotte søer

Som nævnt havde guldfeberen fra 1860'erne stor betydning for det område, vi nu kører/cykler igennem. Et spændende museum og andre kuriosa i byen Arrowtown afspejler livet i området, hvor befolkningstallet steg fra et par hundrede til flere tusinde i løbet af meget kort tid.
Ved toppen af Crown Range, en af New Zealands højeste hovedveje, cykler vi ned til byen Wanaka, som ligger ved siden af endnu en flot sø med samme navn. Undervejs gør vi stop ved det historiske Cardrona Hotel.
For de, der har energi og lyst, kan man gå en tur op til et nærliggende og lidt mindre bjerg, Mount Iron, hvorfra man får en fantastisk udsigt over hele egnen, inklusiv Mount Aspiring National Park.
M/F/-
Dag 9. Fra Haastpasset til den flotte vestkyst

I dag tager turen os igennem et terræn, der ændrer sig brat fra det åbne golde landskab til tempereret regnskov, og hvor den årlige nedbørsmængde skifter fra få hundrede mm til 4000-6000 mm. Vi har nu mulighed for en helt vidunderlig udflugt ved Makarora. (Se ekstra!) Her flyver man i en lille flyvemaskine (ej inklusiv) først op over de spektakulære bjergtinder i Mount Aspiring National Park og lander i en isoleret dal - Paradisets Have. For dem der ikke vælger udflugten, kan vi tilbyde cykel- og vandreture i nærheden.
Efter Makarora fører vejen os igennem et område med regnskove, bjerge, brusende vandfald og floder. Vi kører/cykler ned fra toppen af Haastpasset og slutter dagen i det lille område Haast, navngivet efter den østrigskfødte geolog, der udforskede området. Nu er vi ved den vilde og barske, men også utrolig smukke West Coast.
M/F /-
Dag 10. Cykelferie og vandreture i regnskove og ved stranden

Før vi drager nordpå, lægger vi et besøg forbi nationalparkens informationscenter, der som de andre DOC (Department of Conservation) Visitor Centres, er utrolig spændende og informativt. Dagen byder på cykling og korte vandreture i regnskove og ved strande spækkede med drivtømmer. The Southern Alps lurer konstant i baggrunden. Vi har 2 overnatninger i Fox Glacier, tæt på den berømte gletsjer af samme navn.
M/F/-
Dag 11. Tur på Foxgletsjeren med gletsjerguide

Disse gletsjere er unikke på den måde, at de er meget stejle, og ismassen bevæger sig forholdsvis hurtigt. Det betyder, at gletsjerne kommer så langt ned, at de har skov tæt på begge sider. Vi bliver udstyret med det rigtige fodtøj og bliver ført op på Foxgletsjeren af en erfaren gletsjerguide. Eftermiddagen er fri til egen disposition. Man kan vælge at udforske en af de mange vandrestier eller cykle ned til Gillepies Beach.
Vi bestræber os på at nå at opleve en af de smukke solop- eller nedgange ved søen Lake Matheson og Mount Cook. Er det totalt vindstille og skyfrit, vil man se den perfekte spejling.
M/-/-
Dag 12. Cykeltur langs Nikaupalmer og til Pandekageklipperne

Det smukke og vilde sceneri fortsætter. Vi bliver kørt igennem Franz Josef til starten af en sidevej mod det mindre kendte Okaritoområde med dens flotte tidevandslagune, hvor hvide hejrer yngler. På en klar dag går vi opad stien til udsigtspunktet, hvorfra man kan se over skovene til The Southern Alps. Når vi kører nordpå, forekommer der efterhånden flere landbrugsområder.
I Hokitika ser vi, hvordan man laver bl.a. de smukke halssmykker af grønjade med maoriske mønstre. Vi kører 50 km til Greymouth, vestkystens største by på 13.000 indbyggere. Det er en by, der har været præget af en "wild west" mentalitet, ikke mindst pga. af den type mennesker, der har boet her. Nu er turisme midlertidigt blevet en vigtig indtægt. Dagen slutter med en skøn cykeltur til Punakaiki, som ligger 40 km nordpå. Kyststrækningen har stejle skrænter og rå klipper, som havet konstant slår ind imod. Efter et godt stykke vej begynder vi at få øje på de newzealandske nikaupalmer, og herefter kommer vi til en af de store seværdigheder, Pandekageklipperne. Ved de rigtige tidevands- og vindforhold tvinges store bølger op af et hul og skaber imponerende, gejseragtige vandsøjler.
M/F/-
Dag 13. Kajaktur eller vandring til stranden

Igen en dag med nye naturoplevelser. I nærheden af Punakaiki kan vi vælge at leje en lille kajak (mod egenbetaling) og padle langs en flod med høje kalkstensklinter på hver side og frodige regnskove, der vokser på de mest ufremkommelige skrænter. Man kan også vælge at vandre langs stien igennem terrænet. Efter frokost tager vi en anden kort vandretur til en strandbred med usædvanlige klippeformationer. Herfra kører vi til Murchison langs en af landets længste floder, Buller River, der snor sig 170 km gennem landskabet. Murchison er en typisk lille serviceby i midten af ingenmandsland med en del malkekvæg og gårde.
M/F/.
Dag 14. Picnic mellem kiwifrugter og grøn te

Llandskabet skifter mange gange på vejen til Kaiteriteri. Vejen snor sig gennem dale med en blanding af oprindelige skove, større områder med plantede skove af indførte californiske fyrretræer og græsgange til får og kvæg. Vores picnicfrokost spiser vi i Motueka, hvor der dyrkes mange forskellige afgrøder, alt fra kiwifrugter til grøn te og humle. Ofte måles New Zealands højeste antal solskinstimer her. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Kaiteriteri, som er en af New Zealands mest berømte strande. Her tilbringer vi 2 skønne døgn.
M/F/-
Dag 15. Betagende udsigter over turkisblåt vand og gyldne sandstrande

Det kan være meget fristende bare at blive på balkonen og nyde solopgangen over bugten, spise morgenmad og tage ned til det krystalklare vand for at bade. Dog vælger de fleste vandreturen på den verdensberømte sti, Abel Tasman, der går gennem skoven med de smukkeste udsigter over turkisblåt vand og gyldne sandstrande. På en i forvejen aftalt strandbred bliver vi mødt af en stor katamaransejlbåd. På den får vi serveret en lækker frokost, inden vi sejler tilbage langs kysten til Kaiteriteri.
M/F/-
Dag 16. Byen Nelson og privat indkvartering

Vi cykler igennem Motueka Riverside Community, som er Zealands længst eksisterende landbrugskollektiv. Kaffe/te serveres på Riversides Cafe. Egnen er hjemsted for vores mangeårige turleder, Willie Kolff. Cykelturen fortsætter til Rabbit Island, i nærheden af Nelson, en rigtig populær badestrand. Frokost serveres, og dem, der har lyst, kan bade. Sidst på eftermiddagen kører vi til en unik udstilling fra Nelsons berømte Wearable Art Shows.
Nelson er egnens hovedby. Den har en meget travl havn, hvorigennem der passerer store mængder landbrugsprodukter og træ til eksport verden over. Byen har en befolkning på 52.000 og er den tredje største by på Sydøen. Området er meget populært og medfører at byggegrunde er tæt på de dyreste i hele landet. I dette smørhul er vi gæster hos en newzealandsk familie i 2 nætter.
M/F/A
Dag 17. En dag i Nelson med de lokale

Newzealænderne er kendte for deres gæstfrihed, og værtsfamilien viser jer de dele af Nelson og omegnen, som de selv holder af.
M/F/A
Dag 18. Vinsmagning og søløver

Vi kører over bjergene, der holder Nelson noget isoleret fra resten af New Zealand. Efter formiddagskaffen (lige efter Havelock), får vi mulighed for at cykle på den smukke Queen Charlotte Drive til færgebyen Picton i fjordområdet Marlborough Sounds. En kort køretur uden for Picton fører os til de mere tørre Wairau Plainsletter, hvor noget af verdens bedste hvidvin dyrkes (Chardonnay og Savignon Blanc). Her kan vi se frem til udsøgt vinsmagning og lækker frokost på en af de fine vingårde. Ved østkysten fører vejen os forbi et område, hvor Stillehavets bølger slår ind mod kysten på den ene side, mens bjergskrænter afgrænser den anden side. Langs visse strækninger vil man kunne se de newzealandske søløver, som bliver kaldt fur seals (pelssæler). Kaikoura er blevet et populært turiststop pga. Whale Watch (hvalsafari), såvel som mulighederne for at kunne svømme sammen med sælerne eller delfinerne. Sceneriet er også enestående med de høje bjergtinder så tæt ved havet.
M/F/-
Dag 19. Hvalsafari - og vores sidste flotte cykeltur

Fra morgenstunden har vi den fantastiske mulighed at komme på Whale Watch - eller også kan man tage springet fuldt ud og vælge at svømme med delfiner/sæler! (se Ekstra!). Morgenens fascinerende oplevelser fordøjes over en kop formiddagskaffe ved vingården med den flotte udsigt over den bugt, som vi lige har fået indprentet i vores hjerter. Sidst på formiddagen kører/cykler vi ad den mindre trafikerede rute til Waiau, vores sidste cykelmulighed. Herfra fortsætter vi over the North Canterbury Plains til vores sidste destination, Christchurch og bor 2 nætter på det samme dejlige motel som vores første nat.
M/F/-
Dag 20. Fridag i Christchurch

En dag til fri benyttelse. Christchurch er en spændende og smuk by. Der er et fint museum og en splinterny kunstbygning, botanisk have, og mange andre seværdigheder. Hvis ikke man har gjort det undervejs, kan man benytte lejligheden til at købe strikvarer lavet af den blødeste fiberblanding bestående af merinould og possumhår. Om aftenen har vi vores sidste fælles middag på Willowbanks. Først ser og hører vi om den usædvanlige kiwifugl, herefter oplever vi en maorikoncert, hvorefter vi nyder et måltid tilberedt på en maorisk måde.
M/F/-
Dag 21. Afrejse

Afrejse fra Christchurch til Singapore.
M/-/-
Dag 22. Hjemkomst Danmark

Ankomst til Danmark med kufferten fuld af oplevelser.
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
Overnatning

Overnatning foregår på gode hoteller/moteller. Dag 16 og 17 indlogeres vi privat hos newzealands familie.
Visum og vaccinationer

Der kræves intet visum eller vaccinationer.
Valuta

I Singapore: Det nemmeste er at bruge kreditkort til alt.

Newzealandske kontanter kan hæves med kreditkort ved ankomst i Christchurch. Der er penge at spare ved ikke at købe kontanter i Danmark.
Cyklen

De gode 27 gears MTB cykler er udstyret med en lille taske på styret, drikkedunk, bagagebærer. Cykelhjelm (obligatorisk) udleveres på stedet.
Klima

Dagtemperaturer omkring 15-20 grader. Få regnvejrsdage.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Christchurch t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger iflg. turbeskrivelse
Privat indlogering
Dansktalende turleder
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Al planlagt transport
Sejlads i katamaran
Maorikoncert
Vinsmagning
Leje af cykler
Mekanikerssistance
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Drikkepenge til lokale guider
Rejseforsikring
Evt. afbestillingsforsikring
Entré til museer m.v.
Enkeltværelsestillæg DKK 5.500,-
Ekstra!

Udover de i dagsprogrammet anførte udflugter, der alle er inkluderet i prisen, er der, mod ekstra betaling, muligheder for nogle helt unikke ekstra oplevelser:

“The Siberian Experience": En 20 minutters flyvetur i en lille flyvemaskine over bjergtinderne i den berømte Mount Aspiring National Park. Man bliver fløjet til en dal, hvorefter man går ca. 3 timer igennem en skov og over et mindre bjergpas til en flod. Her bliver man hentet i en jetbåd og med vind i håret sejlet tilbage til startpunktet. En oplevelse for livet. (Tillægspris)

Hvalsafari ved Kaikoura: Vi ser hvaler, delfiner og sæler på tæt hold. (Tillægspris)

Svømning sammen med vilde delfiner/sæler. (Tillægspris)

Alle ekstrature aftales på rejsen!
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig