Topas Travel Engelsk Norsk Dansk Svenska Min Topas Rejse

Book rejse

Denne tur er ikke pt. aktuel i Topas’ rejseprogram.
Find og læs mere om vores mange spændende rejser på www.topas.dk

Cykelferie oversøisk

Cykelferie oversøisk
På de oversøiske cykelferier findes cyklerne på stedet. Det vil enten være almindelige cykler eller mountainbikes, alt efter hvad der i det pågældende land er muligt at skaffe.
Vi cykler rundt i de områder hvor vi bor og hvor også de lokale cykler. Kun i få tilfælde cykler vi fra sted til sted. Når vi skifter bosted foregår det med bus, båd, tog eller fly.
På alle rejser er der danske turledere, lokale guider og servicefolk. Vær opmærksom på, at cyklen på de oversøiske rejser mest er at betragte som et oplevelsesmiddel. Det betyder ikke, at du ikke får en god gang motion, men vi cykler rundt i smukke dale, og i lavlandet hvor folk bor, og ikke i bjergene, der oftest er ufremkommelige på cykel.

Tip en ven!

DRF Rejsegarantifonden

New Zealand - Cykelferie og sejlads på Sydøen

Ref. NZCS

New Zealand betragtes af mange som et af de mest spændende rejsemål i verden. Et land på størrelse med Storbritannien og med breddegrader svarende til: Paris - Nordafrika.
Indenfor dets 1800 km længde oplever vi et utal af forskellige naturfænomener: bjerge, urskove, gletsjere, vulkaner, gejsere, floder, ... det ene mere spektakulært end det andet. Derudover kommer vi igennem en stor variation af landbrug. Det newzealandske folk opleves af alle som utroligt venligt og gæstfrit og kommer man, som vi, cyklende bliver indtrykket bestemt ikke mindre.

Rejsen foregår på Sydøen, som er den mest storslåede af de 2 øer. Vi har en mindre bus med på hele turen samt en specieltrailer til cykler og bagage. New Zealænder, Willie Kolff, er vores dansktalende erfarne turleder. Vores newzealandske samarbejdspartner, der har mange års erfaring med cykelferieture, står for de praktiske ting. De sørger også for en erfaren lokal rejseleder/chauffør.

Cykelferien foregår på den måde, at vi hver dag cykler et vist antal kilometer i det mest velegnede terræn. Der vil være gode muligheder for at differentiere cykelturene mht. længde og sværhed, da vi under hele turen er ledsaget af en minibus. Afstandene mellem de forskellige destinationer er så store, at der, udover cykling, altid også er bustransport.

  • Vandring ved Mount Cook, New Zealands højeste bjerg
  • Cykling på en strækning af nedlagt jernbane igennem det historiske guldgravningsområde i Central Otago
  • Overnatning på en turistbåd i Doubtful Sound (fjord)
  • Forskellige aktivitetsvalgmuligheder i Queenstown, populær turistby omgivet af spektakulære bjerge
  • Frodige urskove, vandfald og floder på Sydøens vestkyst
  • Fox Glacier — vandring med guide på gletsjer, en af verdens mest udsædvanlige, da den kommer helt ned til regnskoven
  • Punakaiki — de unikke “pandekage"-klipper
  • Hamner Springs — varmvandskilder
  • Kaikoura, berømt hval- eller delfintur (mod egenbetaling)
  • Christchurch — byen hvor vi begynder og afslutter turen — smuk og interessant. En hel fridag her inden hjemrejse
Printvenlig version
Appetizer — se zoomudgave på maps.google.dk
Google Maps is a registered trademark of Google Inc. (TM)
Dag 1. Afrejse

Afgang fra Danmark.
-/-/-
Dag 2. Ankomst Singapore

Vi ankommer til Singapore, hvor vi gør ophold i de næste 15 timer. Her vil der være reserveret lufthavnshotelværelser, så der er mulighed for at kunne få nogle timers søvn. Herefter har vi mulighed for at tage på en gratis sightseeingtur rundt i Singapore. Der er også mulighed for at benytte lufthavnens swimmingpool. Senere på dagen er der afgang fra Singapore direkte til Christchurch.
-/-/-
Dag 3. Ankomst Christchurch og cykeltur i Hagley Park

Vi ankommer til Christchurch, også kaldet "the garden city", og Sydøens største by. Med sit engelske præg, byggestil og store haver og grønne arealer mærker man tydeligt tilknytningen til England. Vi bliver indlogeret på motellet, hvorefter vi bliver kørt til cykeldepotet for at få cyklerne udleveret og justeret. Vi cykler en tur i gennem den nærliggende Hagley Park, en stor midtbypark med cykelstier, for at afprøve vores lejede cykler. Vi slutter dagen af på en god restaurant i denne stemningsfyldte by.
-/F/A
Dag 4. Cykel til Canterbury Plains

Vi har i dag vores første rigtige cykeldag. Vi bliver kørt op på halvøen Banks Pensinuslas "bakker" med en fantastisk udsigt over Christchurch og cykler ned til de smukke, omkringliggende sletter Canterbury Plains til et passende sted for en picnicfrokost. Om eftermiddagen kører vi ca. 3 timer, inden vi slutter af med at cykle til Tekapo, hvor vi bor på et godt hotel.
M/F/A
Dag 5. Gennem Makenzies "ørken" til Mount Cook National Park

På vejen til Mount Cook kører/cykler vi igennem det golde, ørkenagtige Makenzie Country landskab, som er en stor kontrast til de fantastiske turkisfarvede søer Lake Tekapo og Pukaki. Vejen følger langs Lake Pukaki og stiger gradvist, indtil vi ankommer til Mount Cook Hermitage og hovedkvarter for DOC, New Zealands skov- og naturstyrelse. Her er "porten" til Mount Cook National Park, hvor bl.a. flere af New Zealands højeste bjerge og største gletsjere findes. Vi stiller cyklerne for at tage på en vandretur i nærheden. Efter et par timer kører/cykler vi tilbage langs søen til en anden gletsjersø, Lake Ohau, og overnatter på hotel med udsigt over søen og bjergene!
M/F/A
Dag 6. Langs Waitakidalens dæmninger ned til Oamaru og pingviner

Vi kører i bus mod Waitaki Valley, der er berømt for sin spektakulære natur og store flod, som forsyner landet med en stor del af sin elenergi. Det er en stor oplevelse at cykle langs vandkraftdæmningssøer til den nederste del af dalen. Dagen slutter i den hyggelige kystby Oamaru. Om aftenen er der mulighed for at se de sjældne små blå pingviner gå i land.
M/F/-
Dag 7. Vi cykler ad nedlagte jernbaner gennem viadukter og tunneler

Vi kører ca. 2 timer med bus til det nedlagte jernbanespor over Maniototo Plains, hvor den populære cykelrute starter. Cykling her er nemt, da der ingen stejle strækninger er, derimod er der masser af interessante viadukter og korte tunnelstrækninger. Det er også her de spændende historiske guldgraverområder i sin tid hørte hjemme og vi overnatter i den historiske guldgraverby Clyde (Bonnie & Clyde?!)
M/F/-
Dag 8. Vandkraftværket Clyde Dam og bungy-jumps’ mekka

Vi cykler forbi den store Clyde Dam kraftværksdæmning til Cromwell hvor der dyrkes stenfrugt og vin (dette er det sydligste sted på den sydlige halvkugle). Med bus kører vi gennem Kawerau Gorge (slugt) til det berømte bungy-jump sted (hvem vil prøve?). Efter et besøg på et spændende museum i Arrowtown som bl.a. fremhæver de barske tider fra guldgravertiderne, slutter vi med en kortere cykeltur inden vi ankommer til Queenstown hvor vi har 2 overnatninger.
M/F/-
Dag 9. Queenstown — Adrenalinens by

Dagen er til fri disposition. Queenstown er en turistby, som med rette, er kendt for sine gode muligheder for shopping, mange internetcaféer, forlystelser og et væld af øvrige aktiviteter. F.eks. vil der være mulighed for at tage på udflugt til Skippers Canyon, som er et meget populært udflugtssted. En del af Ringenes Herre er filmet her og du kan opleve et helt usædvanligt, anderledes landskab. Du kan selvfølgelig også i stedet vælge at bruge tiden til at slappe af.
M/-/-
Dag 10. Sejlads på dampskib og cykling på utrafikerede veje

Vi sejler med et gammelt dampskib over søen til Walter Peak Station, en typisk newzealandsk fårefarm. Ad grusveje langs søen cykler vi sydpå til Mavora Lakes hvor vi møder bussen og køres til Te Anau ved Te Anausø og nyder udsigten over Fiordland National Park, New Zealands største nationalpark, der i størrelse svarer til en fjerdedel af Danmark!
M/F/-
Dag 11. Den verdensberømte Fiordland National Park

Om formiddagen tager vi en kort cykeltur til Manapouri (endnu en af NZs store søer). Senere på dagen skal vi på sejltur med en lille turistbåd over til den anden side af Manapourisøen. Herfra transporteres vi med bus til fjorden Doubtful Sound, hvor vi går ombord på turistskibet, Navigator, og tilbringer det næste døgns tid. Sejlturen er absolut et af rejsens højdepunkter. Vi sejler igennem høje fjorde med brusende vandfald og tempererede regnskove på bjergskrænter lige ned til vandet — der er god grund til at parken er udråbt af FN til verdens naturarv (World Heritage). Vi kan også være heldige at se sæler og delfiner.
NB! Der sejles ikke ud på åbent hav og vi kommer derfor ikke til at opleve høje søer. Sidst på dagen vil der være mulighed for at sejle i kajak.
Vi slutter dagen af med en dejlig middag og overnatter herefter på skibet.
(Ingen enkeltværelser)
M/-/A
Dag 12. Mere Doubtful Sound og cykling ned ad NZs højeste hovedvej

På sejltur om formiddagen nyder vi oplevelsen af total stilhed i en beskyttet fjord. Senere sejler, kører og sejler (ligesom dagen i går) vi tilbage til Manapouri, hvor vi får frokost. Herefter kører vi de 230 km til Wanaka. Ruten inkluderer blandt andet New Zealands højest beliggende offentlige vej Crown Range. Der er mulighed for at cykle fra toppen til Wanaka, hvor vi overnatter.
M/F/-
Dag 13. Brat overgang fra nøgne bjerge til regnskove

Vi kører til Makaroa for at give mulighed for at tage på Siberian Experience, mod egenbetaling. Det er en fantastisk udflugt med en 20 minutters flyvetur, en 2 timers vandretur og en 30 minutters jetbådtur. Området ligger på grænsen til vestkystens oprindelige tempererede regnskov.
Til resten af gruppen byder vi på cykling/vandring i dette fantastiske område. Herefter har vi en timers kørsel til vores overnatningssted, Haast.
M/F/-
Dag 14. Eventyrlig cykeltur

I både bus og på cykel kommer vi igennem en helt eventyrlig egn med mange vandfald, brusende bække og floder - og selvfølgelig bjerge og skove. Vi passerer forbi kyststrækninger med brusende bølger, der slår ned på strande spækket med drivtømmer. Vi slutter dagens oplevelser af i Fox hvor vi nyder de næste 2 overnatninger. I dette fantastiske område er der mulighed for at tage den berømte vandretur omkring Mathesonsø og opleve solnedgang med postkortudsigt af Mount Tasman og Cook spejlet i søen.
M/F/-
Dag 15. Vandring på gletsjer

Om formiddagen er der gletsjervandring med specialguide på en enestående vandretur på den berømte Fox Glacier, som er en 13 km lang gletsjer i Westland National Park. Da gletsjeren kommer ned til under regnskovsgrænsen, kun 300 m over havets overflade, er den nemt tilgængelig.
Eftermiddagen er til fri disposition. Vi overnatter i Fox.
M/F/-
Dag 16. Kiwiernes værested og de hvide hejres yndlingssted

Om formiddagen kører og cykler vi til Okarito. Vi kommer blandt andet igennem et område hvor kiwierne, som er de mindste arter indenfor strudsefuglene og kun findes på New Zealand, færdes. Her nyder vi vores formiddagskaffe ved den smukke tidevandslagune, som også er yndlingsstedet for de hvide hejre. Om eftermiddagen kører vi med bussen til Hokitika, som er berømt for de fine, traditionelle grønne jadesmykker og -kunst. I dette område oplever vi en speciel stemning af “The Wild West". Til aftensmad kan man evt. købe take-away til at nyde på stranden og se solnedgang.
M/F/-
Dag 17. Cykelferie langs vestkystens spektakulære kyststrækninger

Vi kører i bus igennem Greymouth som er vestkystens hovedby. Herfra blev den største del af vestkystens guld, kul & træ transporteret ud med skib eller med tog til Christchurchs havneby Lyttelton. Nord for Greymouth er der mulighed for at cykle 45 km til Punakaiki. Der er der god tid til at beundre de verdensberømte pandekageklipper og udforske området med dets nikaupalmetrær og kalkstensklinter. Der er mulighed for en stor oplevelse på kajakturen på floden imellem klinterne og regnskoven (Mod egenbetaling).
M/F/-
Dag 18. Cykling langs Buller River og varmtvandsbade

Vi fortsætter gennem en smuk og blandet landskabsnatur og cykler langs den pragtfulde vestkyst for sidste gang, inden vi drager indlands og følger den store Buller River. Herefter kører vi med bussen over bjergpasset. På sidste del er der mere landbrug og mindre skovarealer. Hanmer er berømt for sine varmtvandspools til badning (37-42 grader!) - en fantastisk måde at afslutte dagens cykeltur på.
M/F/-
Dag 19. North Canterburys sletter og besøg på en vingård

Tidlig morgen er der udflugter til hvaltur eller svømning med delfiner. Sidst på formiddagen kører vi over North Canterburys sletter, med intensivt landbrug, inklusiv vindyrkning og vinsmagning. Vi har her 3 overnatninger på samme motel som ved ankomsten.
M/F/-
Dag 20. Kaikoura - hvalsafari eller svømning med delfiner

Tidligt om morgenen er der mulighed for at deltage i udflugter til hvaltur eller svømning med delfiner. For dem der ikke tager på udflugter, er der mulighed for evt. at sove længere eller udforske den lille by Kaikoura. Sidst på formiddagen kører vi over North Canterbury sletter, som er karakteriseret ved udbredt landbrug og vindyrkning. Der tilbydes en kort (allersidste!) cykeltur langs en afstikker fra hovedvejen til Gore Bay ved kysten. Vi har arrangeret en vinsmagning i Waipara på vej til Christchurch hvor vi overnatter på samme motel som ved ankomsten.
M/F/-
Dag 21. Afrejse

Vi forlader Christchurch og flyver mod Danmark via Singapore.
M/-/-
Dag 22. Hjemkomst

Vi ankommer til Kastrup Lufthavn
-/-/-
Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.
Overnatning

Overnatning foregår på gode hoteller/moteller.
Visum og Vaccinationer

Der kræves intet visum eller vaccinationer.
Valuta

I Singapore: Det nemmeste er at bruge kreditkort til alt.

Newzealandske kontanter kan hæves med kreditkort ved ankomst i Christchurch. Der er penge at spare ved ikke at købe kontanter i Danmark.
Cyklen

De gode cykler (27 gears MTB med såkaldte slikdæk) er udstyret med en lille taske på styret, drikkedunk og bagagebærer. Cykelhjelm (obligatorisk) udleveres på stedet.
Klima

Vejret kan være meget omskiftelig. Dagtemperaturer kan variere fra 15-25, mens aftenerne ofte er kølige.
Der er sjældent flere nedbørsdage i træk. Mest på vestkysten.
Deltagerprisen inkluderer

Flyrejse Danmark - Christchurch t/r, inkl. skatter og afgifter
Alle overnatninger iflg. turbeskrivelse
Dansktalende turleder
Måltider som er indikeret i turbeskrivelsen
Al planlagt transport
Leje af cykler
Mekanikerassistance
Bidrag til rejsegarantifonden
Deltagerprisen inkluderer ikke

Personlige lommepenge, herunder udgifter til drikkevarer
Drikkepenge til lokale guider
Rejseforsikring
Evt. afbestillingsforsikring
Entré til museer m.v.
Ekstra udflugter, markeret "ekstra"
Enkeltværelsestillæg DKK 5.800,-
Ekstra!

Udover de i dagsprogrammet anførte udflugter, der alle er inkluderet i prisen, hvis andet ikke er anført, er der mod ekstrabetaling muligheder for nogle helt unikke ekstra oplevelser:

“The Siberian Experience": En 20 minutters flyvetur i en lille flyvemaskine over bjergtinderne i den berømte Mount Aspiring National Park. Man bliver fløjet til en dal, hvorefter man går ca. 3 timer igennem en skov og over et mindre bjergpas til en flod. Her bliver man hentet i en jetbåd og med høj fart sejlet tilbage til startpunktet. En oplevelse for livet. (Tillægspris på rejsen)
Punakaiki Kayaks: Små stabile kajakker til sejlads på den smukke flod (Tillægspris på rejsen)
Hvaltur ved Kaikoura: Vi ser hvaler, delfiner og sæler på tæt hold. (Tillægspris på rejsen)
Svømning sammen med fritsvømmende delfiner. (Tillægspris på rejsen)

Alle ekstrature aftales på rejsen!
Dit Namn og Email adressen er ikke gyldig