Bike & Hike med Topas

Rejser med maksimal fleksibilitet. Uanset om du foretrækker en let vandretur, elsker at udfordre dig selv på racercykel eller foretrækker en rolig cykeltur på elcykel – alle oplever samme glæde. Læs mere her.

Bike & Hike konceptet

Hos Topas har vi udvalgt nogle destinationer, som er velegnede uanset om du vil vandre eller cykle, da terrænet byder på fremragende vandrestier såvel som fantastiske cykelruter. Den type rejser kalder vi ’Bike & Hike’

Konceptet går i sin enkelhed ud på, at du i løbet af turen dagligt kan vælge, om du ønsker at nyde de smukke landskaber fra vandrestierne eller fra cykelsadlen. Med Bike & Hike konceptet får du altså en aktiv ferie med masser af variation, fleksibilitet og valgfrihed.

Få det bedste af to verdener

Du finder sandsynligvis aldrig selv derud. Til det lille unikke sted i bjergene, hvor du kan cykle eller vandre –som det passer dig. Med Topas’ koncept Bike & Hike får du maksimal variation, fleksibilitet og valgfrihed

Logistik er nøglen bag

En Bike & Hike tur har en fast base. Den er også karakteriseret ved, at vi altid har flere turledere med på rejsen, så fleksibiliteten er maksimal og gruppen kan deles op.

Vi har vores egne minibusser med en specialbygget anhænger, hvor der er plads til alle cyklerne. Vi kan altså læsse cyklerne på anhængeren og starte dagens cykeltur forskellige steder.

På cykelturene fungerer minibussen ligeledes som følgebil med mekanikerassistance - og der er dermed altid mulighed for back up, hvis en deltager eller 2 skulle have brug for et lift eller anden assistance.

Maksimal fleksibilitet og valgfrihed

Det, at vi har flere turledere betyder, at vi har mulighed for at splitte gruppen, så alle hver dag kan vælge lige præcis den aktivitet, de ønsker. Og hvis du foretrækker at holde dig udelukkende til én af disciplinerne, står det dig frit for f.eks. at vandre hele ugen eller cykle alle dage - det er helt op til dig.

Eller hvad med at forsøge dig med en ny disciplin? Måske har du altid kun vandret, men kunne egentlig godt tænke dig at kaste dig ud i cykelture. - Nu har du mulighed for at forsøge dig med ’en ny disciplin’, uden at give afkald på den kendte.

Og er I flere som rejser sammen, og enten ikke har samme aktivitetsniveau eller ikke nødvendigvis ønsker at deltage i de samme aktiviteter i løbet af dagen, kan det på en Bike & Hike tur alligevel lade sig gøre at rejse sammen og mødes om aftenen til fællesskab, hygge og fortællinger om dagens oplevelser.

Tager du alene afsted, kan det ofte være rart at være på en tur, hvor deltagerne (som på en Bike & Hike tur) bliver godt blandet i løbet af ugen. Kort sagt — en Bike & Hike tur er for alle!

Det er naturligvis også muligt at springe en aktivitetsdag over i løbet af ugen og slappe af eller gøre noget på egen hånd.

Variation

Turene er af vekslende sværhedsgrader, så man kan i et vist omfang selv bestemme sig for, om ens dag skal være i den lettere eller lidt mere udfordrende ende af skalaen. Det gælder på de fleste af både vandre-/ og cykelturene.

Som vi ser det, så har denne tur kun én ulempe - nemlig at du måske vil finde det svært, at skulle vælge mellem de gode og spændende alternativer hver dag i løbet af ugen. Men så er du naturligvis velkommen tilbage på turen en anden god gang!

Vandreturene

På vandreturene vandres oftest mere samlet, men også med aftalte mødesteder, til generel opsamling og fælles pause. Turlederen følges som hovedregel med de bagerste i gruppen, men til tider vil turlederen også gå forrest, for at vise vej m.m.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Cyklerne og cykelturene

Cyklerne er Topas’ egne, og vi har cykelmekaniker med til tilpasning og reparationer. Det er vigtig for os, at alle deltageres behov kan matches, og derfor skal du selvfølgelig kunne vælge den type cykel, som passer til dig. Vi cykler på lækre kvalitetscykler, og du kan vælge mellem sportscykel, racercykel og elcykel. For dig, der holder af landevejskørsel på racercykel, vil der være mulighed for at leje en let racercykel — og måske prøve kræfter med nogle af stigningerne i bjergene? Det er også muligt at leje elcykel på turen.

På cykelturene cykler turlederen med alle dage i ‘roligt tempo’, således at alle kan følge med i denne gruppe. Denne gruppe mødes jævnligt på aftalte steder, således at også dem, som kører bagerst, hele tiden har føling med gruppen. På de fleste strækninger af cykelturene, vil der også være en følgebil, der følger cykelgruppen på behørig afstand. Den medbringer vand og evt. picnic/madpakker, og chaufføren kan afhjælpe evt. punkteringer/defekter. Ligeledes kan man få et lift med bilen, hvis behovet skulle opstå.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Du kan altså opleve en Bike & Hike på følgende måder:

  1. En ren vandretur.
  2. En ren cykeltur.
  3. Eller en kombination af cykling og vandring, hvor du selv vælger aktivitet fra dag til dag.

SE UDVALGET AF BIKE & HIKE TURE

Italien - Bike & Hike i Toscana

Vores base på turen er den hyggelige lille bjerglandsby Roggio, hvor vi bliver indkvarteret hos Mama Gemma og hendes søn Andrea på pensionatet La Fontanella, hvor (som de har gjort de sidste 20 år) vil forkæle os med veltillavet italiensk mad og et godt glas vin. Der vil i løbet af ugen også være mulighed for et kulturelt besøg i Lucca og en tur til de smukke kystbyer ved Cinque Terre. 

Italien – Bike & Hike i Toscana

Nyd Garfagnanas bjerge og dale, små landsbyer, kastanjeskove og sætere når vi på Bike & Hike tur tager til et rustikt og ukendt hjørne af Toscana. Hver dag vælger du frit om du vil cykle eller vandre.

Slovenien - Bike & Hike i de Julianske Alper

Med grænser op til Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien ligger Slovenien i det smukkeste smørhul med et kontrastfyldt landskab domineret af bjerge, skove, søer, brusende floder og små landsbyer. Vi har fundet den bedst tænkelige base for de 8 dages cykel- og vandretur på et hyggeligt hotel i en idyllisk landsby nær Gletsjersøen ”Bohinsko Jezero” (Bohinj Søen), beliggende i Triglav Nationalparken.

Slovenien - Bike & Hike i de Julianske Alper

Nyd blandingen af alpeidyl, sydeuropæisk livsstil og et aktivt udeliv i skønne Slovenien på vores Bike & Hike tur. Hver dag vælger du frit om du vil cykle eller vandre i noget af Europas smukkeste natur.

Spanien - Bike & Hike på Mallorca

På denne Bike & Hike tur på Mallorca bor vi godt i den hyggelige kystby Port de Pollença. På turen er der indlagt to ‘fællesdage’, hvor hele gruppen opfordres til at henholdsvis cykle eller vandre sammen. De øvrige dage vælger du frit om du vil cykle eller vandre. Tag med og oplev den smukke bjergkæde Serra de Tramuntana, Alcudia halvøen med kyst, skov, bjerge og strand og det traditionelle Mallorca på cykelture og på vandreture.

Spanien - Bike & Hike på Mallorca

Nyd den blændende smukke, solrige og behagelige ø Mallorca på aktiv ferie. Hver dag vælger du frit om du vil cykle eller vandre på ture ind i landet, i bjergene eller langs kysten.

Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark