Cambodia og Laos – Cykelferie ved Angkor Wat og Mekongfloden

16 dages rundrejse med cykling blandt floder, landsbyer og templer samt mulighed for vandring i det nordlige Laos i de smukke bjerge nær grænsen til Vietnam.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

De to lande, Cambodia og Laos, danner rammen om en aktiv ferie med spændende kulturoplevelser som Angkor Wat tempelkompleks i Cambodia til imponerende naturoplevelser i det smukke Laos, som domineres af regnskovsklædte bjerge, store brede floder og vandfald.

Rejsen starter i Siem Reap i Cambodia, hvor du får fire dages cykling i og omkring det verdensberømte Angkor tempelkompleks. Baggrunden for Angkors umådelige magt og rigdom skyldes ikke mindst beliggenheden ved den 140 km lange Tonle Sap-sø. Vi cykler til søen og sejler ud og ser en eller flere af de flydende landsbyer på nærmeste hold.

Halvejs på rejsen flyver vi fra Siem Reap til provinsen Luang Prabang i det nordlige Laos, hvor du vil opleve et mere roligt og mindre udviklet samfund, jo længere vi kommer mod nord. Luang Prabang er fortjent på UNESCO's Verdensarvsliste og vi udforsker området på cykel eller fods efter eget ønske.

Rejsen fortsætter op til landsbyen Nong Kiau, der ligger smukt placeret ved Nam Ou floden. Heroppe i nord med udsigt til rismarker og vandbøfler besøger vi de etniske minoriteter ude i bjerglandsbyerne.

Glæd dig til

 • Et af verdens vidundere Angkor Wat og hele tempelkomplekset
 • Cykling til Ton Le Sap søen og sejltur på søen blandt flydende landsbyer
 • På cykel eller i tuk-tuk til Det lyserøde Tempel - Banteay Srei
 • Cykelture i Luang Prabang ved den mægtige Mekongflod
 • Natmarked, buddhistiske templer og munke i Luang Prabang
 • 3 dages cykling eller vandring i de smukke bjerge nær grænsen til Vietnam
 • Sejlads i slowboats på Nam Ou floden - en sideflod til Mekongfloden
 • I alt 7 cykeldage i Cambodia og Laos samt 3 cykel- eller vandredage i Laos

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Dag 2 til 6. Cambodia: Siem Reap, templer og flydende landsbyer

 • Ankomst til Siem Reap i Cambodia
 • Cykeldag til Angkor Wat, verdens største tempel
 • Bayon og Ta Promh og andre af Angkors vidundere
 • Cykling og/eller tuk-tuk til "Det lyserøde tempel"
 • Tonle Sap-søen og de flydende landsbyer

Dag 7 til 10. Laos: Aktiviteter ved Luang Prabang

 • Vi flyver til Luang Prabang i det nordlige Laos
 • Cykeltur i og omkring Luang Prabang
 • Vandring eller cykling nord for Luang Prabang til Kuang Si vandfaldet
 • Cykeltur på vestsiden af Mekongfloden gennem landbrugsområder og små landsbyer

Dag 11 til 15. Laos: Nong Kiau nær grænsen til Vietnam

 • I bus fra Luang Prabang nordpå til Nong Kiau
 • Cykling eller vandring mellem limstensbjerge - tilkøb af kajaktur muligt
 • Vandring eller cykling ved Nong Kiau
 • Fra Nong Kiau sydpå til Luang Prabang
 • Afsked med Luang Prabang i Laos og hjemrejse til Danmark

Dag 16. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og lokalguide på mange af udflugterne
 • Flyrejse København - Siem Reap - Luang Prabang - København
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i turprogrammet
 • Leje af cykler på hele turen
 • Alle planlagte aktiviteter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Se hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Udgifter i forbindelse med visum ca.USD 36 (Laos) + USD 30 (Cambodia)
 • Evt. tilkøb af kajaktur på Nam Ou floden i Laos (ca. 50 USD)
 • Drikkepenge ca. USD 100 pr. person
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.000

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.
Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningssteder på rejsen
 • Lidt om cyklerne og cykelturene

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afrejse fra København til Siem Reap i Cambodia via Bangkok i Thailand.

-/-/-

Dag 2. Ankomst til Siem Reap i Cambodia

Rundrejsen tager sin begyndelse. Vi ankommer til Siem Reap, der er en sprudlende mellemstor provinsby. I dag fungerer den først og fremmest som serviceby for turismen til Angkor-templerne. Vi indkvarteres på hotel og går ud og kigger nærmere på byen. Aftensmaden nyder vi sammen på restaurant ude i byen.

M/-/A

Dag 3. Cykeldag til Angkor Wat, verdens største tempel

Vi cykler - denne første dag guidet - fra Siem Reap de 5 km ud til det mægtige Angkor-område. Vi løser en tre-dages billet således, at man senere (også på egen hånd) kan fortsætte udforskningen på cykel og til fods, hvis man har lyst. Det er let at cykle i området. Vejene er flade og ligger skyggefulde under store træer. Angkor Wat er det største af Angkors templer og samtidig det bedst bevarede. Det blev opført i perioden fra 1113 - 1150. Efter den siamesiske invasion i 1431 blev Angkor Wat forladt af khmererne, men hurtigt derefter beboet af buddhistiske munke, der pga. den brede voldgrav havde forholdsvis let ved at holde den omkringliggende jungle i skak.

Her er utroligt mange ting at se på - og fordybe sig i, og måske er det dagen, hvor man på egen hånd vil cykle/gå lidt rundt - det er området særdeles velegnet til. Er vejret egnet, er der mulighed for at skue Angkor Wat fra oven fra en kæmpe luftballon (tilkøb). Middag på restaurant.

M/-/A

Dag 4. Bayon og Ta Promh og andre af Angkors vidundere

Efter morgenmaden tager vi tidligt afsted på dagens cykeltur, inden de fleste andre turister er på farten. Angkor Thom (Den store by), der er bygget 100 år efter Angkor Wat, har været regeringsby for 38 khmerkonger, og vi ankommer på cykel igennem byens sydport, der ligesom de andre fire er forsynet med fem gigantiske ansigter. En fantastisk by har det været, verdens største på daværende tidspunkt, og fantastisk er den stadig. På hver side af broen over voldgraven, hvor man holdt krokodiller, er der to rækker med hver 54 figurer. Til venstre repræsenterer figurerne det guddommelige, til højre det dæmoniske.

Naturligvis finder man ingen af Angkor Thoms mange træbygninger, da de for længst er bukket under for naturen. Templerne af sten er også mærket af tidens tand, og store dele af området er i dag dækket af jungleagtig skov, men indeholder stadig nogle af de største seværdigheder f.eks. Bayon templet.

Bayon er et af de mest besøgte templer i Angkor, og det er netop de over 200 ansigter på Bayons 54 tårne, man tænker på, når man taler om “Angkors smil". Fra Bayon cykler vi videre til Ta Promh, som måske er det mest "sete" af Angkors templer, og som har været skueplads og kulisse for adskillige vesterlandske filmselskabers optagelser. Vi cykler gennem den tætte regnskov ad små kringlede stier, og besøger flere andre små templer, der ikke er kendt af den store turiststrøm. Ud på eftermiddagen returnerer vi på cykel til Siem Reap. Efter middagen på restaurant er det måske tid til en gåtur langs floden, der går gennem byen og bidrager med en hel speciel hyggelig atmosfære.

M/-/-

Dag 5. Cykling og/eller tuk-tuk til 'Det lyserøde tempel'

Måske vil man gense og gå i detaljer med Bayon templet og den fantastiske frise (datidens tegneserie) rundt i hele den dobbelte omgivende mur, eller måske vil man hellere se nogle af de mange andre templer? Mulighederne er mangfoldige og vejene ideelle til cykelture. Vi arrangerer en tur til det lyserøde tempel (det smukkeste mener mange!), Banteay Srei, der ligger 40 km fra Siem Reap, hvis vi følger landevejen derud. Vi vælger dog at tage de mere interessante småveje gennem landsbyer og tæt på den cambodianske hverdag derud, og så landevejen hjem.

Turen derud er på ca. 45 km og hele dagen samlet altså en ordentlig mundfuld på hele 85 km. For nogle er det måske for langt at cykle både frem og tilbage, men så arrangerer vi tuk-tuk kørsel (lille åben vogn bag en motorcykel) den ene eller begge veje. Middag på restaurant i Siem Reap.

M/-/-

Dag 6. Tonle Sap - søen og de flydende landsbyer

Efter morgenmaden cykler vi ad små veje, overvejende grus, gennem landsbyer og mellem marker og vådområder til Tonle Sap søen. Tonle Sap er en ganske særlig sø. Den er en del af Mekong-flod systemet, hvor vandet i regntiden presses op ad Tonle Sap floden, således at søen i denne årstid bliver betydelig større og dybere. I den tørre tid 140 km gange 32 km og i regntiden 10 gange større og meget dybere. Afhængig af søens vandmængde cykler vi til et af udskibningsstederne, hvor vi går ombord i mindre både.

En tur langs søens kanter og ikke mindst i virvaret af husbåde og flydende landsbyer med skoler, kirker, købmænd og cafeer er et must. På hjemturen gør vi måske holdt i en landsby, og nyder en kop cambodiansk kaffe. Middag på restaurant.

M/-/A

Dag 7. Vi flyver til Luang Prabang i det nordlige Laos

I dag tager vi hul på rundrejsens 2. etape, så vi nu forlader Cambodia til fordel for nabolandet mod nord — Laos. Vi flyver fra Siem Reap til Luang Prabang (via Vientiane) i det nordlige Laos. Visa til Laos købes i lufthavnen, hvorefter vi kører ind til vores hotel, der ligger centralt placeret i byen. Mørket sænker sig ved 18.30 tiden, og der finder vi et hyggeligt sted til aftensmaden. Den centrale del af Luang Prabang er fredet og på UNESCO's Verdensarvsliste. Herinde hersker der en hel tsærlig stemning om aftenen, hvor der er roligt og hyggeligt, og et interessant aftenmarked med flotte og veltillavede produkter.

-/-/A

Dag 8. Cykeltur i og omkring Luang Prabang

De næste par dage kan vi nyde den historiske og meget velbevarede Luang Prabang, der i 1995 blev erklæret bevaringsværdig og tilføjet Unescos Verdensarvsliste. Foruden cykelture og en enkelt vandretur i området, er der mange andre muligheder. Man kan slentre op ad hovedgaden, nyde kaffe og kager i bedste franske konditorstil, mens man nyder fraværet af hverdagens stres og jag. Det er en fryd at følge med i de lokales mange gøremål og om aftenen er byens summende og det imponerende natmarked et must.

Hvis man er mere til fordybelse og ro kan man kan ved aftenstid tage trapperne op til Luang Prabangs bedst beliggende udsigtspunkt, Mount Phousi, og betragte solnedgangen. I Luang Prabang er det nærmest umuligt ikke at slappe af og føle sig godt tilpas. Selv de mange lokale handlende er stilfærdige og forstående... Vil du ikke købe i dag, er du velkommen i morgen!

Der arrangeres en guidet cykeltur rundt i byen og i nærområdet. Vi cykler ud til en af de små landsbyer, der producerer silkevæverier og papirvarer til Luang Prabangs kendte aftenmarked og slutter turen af i hjertet af Luang Prabang. Her bliver der god tid til at se sig omkring, bestige det hellige bjerg, besøge templer og bagefter få sig en velfortjent omgang massage, hvis man ønsker det. Når sulten melder sig, finder vi en restaurant, hvor vi spiser aftensmad.

M/-/-

Dag 9. Vandre-/ og/eller cykeltur nord for Luang Prabang til Kuang Si vandfaldet

I dag skal vi ud og opleve terrænet udenfor byen, og man kan frit vælge om man vil vandre op til Kuang Si vandfaldet, og cykle tilbage til byen — eller om man vil cykle begge veje. Endeligt er det også muligt, at cykle eller vandre den ene vej, og køre tuk tuk den anden — altså stor fleksibilitet.

Vandregruppen kører ca. 30 km ud til en lille landsby, hvor vandreturen starter. Her støder den lokale guide til, som i øvrigt er obligatorisk. Det giver god mening, da det giver en kærkommen indkomst til landsbybeboerne. Stien er snart flankeret af henholdsvis teak- og gummitræer og er forholdsvis flad til at begynde med. Herefter er der en mindre stigning op til et lille pas. Her er masser af sommerfugle, og lydkulissen udgøres af fuglefløjt og til tider af kolossal støj fra cikader — som i øvrigt er en lokal delikatesse! Skovlandskabet som vi nu vandrer i er fredet, men de lokale må gerne indsamle urter, rødder, bambusskud m.m.

Efter ca. 3 timers let vandring, kommer vi frem til området ovenfor Kuang Si vandfaldet, og vi følger stien ned til selve vandfaldet (der er faktisk flere), og mødes med resten af gruppen, der valgte at cykle eller køre herop. Vi holder en god pause i området, så der er mulighed for en dukkert, og vi spiser også vores frokost her. Derefter er det valgfrit, om man ønsker at cykle tilbage til hotellet i Luang Prabang eller man foretrækker et lift med en tuk tuk.

Til cyklisterne byder dagen på en ca. 30 km lang cykeltur ad landevej til Kuang Si vandfaldet. Ruten er overvejende flad, men der er også nogle korte stigninger indimellem. Ved vandfaldet mødes vi med resten af gruppen, der valgte at vandre eller køre herop. Vi holder en god pause i området, så der er mulighed for en dukkert, og vi spiser også vores frokost her. Derefter er det valgfrit, om man ønsker at cykle tilbage til hotellet i Luang Prabang (samme vej som man cyklede herop) eller man foretrækker, et lift på en tuk tuk.

Aftenen nydes på en af Luang Prabangs mange gode restauranter, og hvis man endnu ikke har oplevet det farverige nattemarked, så er det oplagt at lægge vejen forbi på vejen tilbage til hotellet.

M/F/-

Dag 10. Cykeltur på vestsiden af Mekongfloden gennem landbrugsområder og små landsbyer

De fleste har nok fået varmet cykelbenene op de 2 foregående dage, og det vil vi nu udnytte på en spændende cykletur på ca. 40 km ud i terrænet på den anden side af Mekongfloden. Vi cykler ned til Mekongfloden i midten af Luang Prabang, og sejler med en af de typiske småfærger over på den anden side, hvilket kun tager små 10 minutter.

Ruten i dag består generelt af jord/grus/sandvej, hvor der også kan køre knallerter og biler. De første 2 timer går det noget op og ned med små, men også indimellem lidt stejle bakker, så de fleste får brug for den lille klinge foran. Vi har dog hele dagen til rådighed, så man trækker bare cyklen når/hvis man ønsker det op ad bakkerne. Vi holder jævnligt småpauser med opsamling, så alle får en god oplevelse. Undervejs på turen, drejer vi fra grusvejen et par gange og besøger nogle små og meget autentiske landsbyer. Beboerne sidder ofte og arbejder med forskellige ting eller tilbereder mad m.m. Hvis børnene har middagspause fra skolen vil de ofte møde os med et glad "sabaidee", som betyder hej. Det udtryk, mestrer vi alle inden længe! "kopjai" betyder tak, og det er også altid godt at kunne.

Ca. halvejs på turen, vil vi spise frokost i en landsby. Vores følgebil medbringer det basale til frokosten, som vi så supplerer med grøntsager m.m. fra landsbyen. Vi låner køkkenet i et lokalt hus, hvor vi også spiser frokosten. Godt forsynede fortsætter vi cykelturen, som egentlig er et loop rundt i området, og således vil vi ud på eftermiddagen igen få Mekongfloden i sigte. Herfra er det kun den korte færgesejlads over floden, der adskiller os fra et friskt brusebad og en kold Lao øl! Vi har nu sidste aften i Luang Prabang i denne omgang, inden vi i morgen rejser mod bjergene i Nong Kiau - endnu nordligere i Laos.

M/F/-

Dag 11. I bus fra Luang Prabang nordpå til Nong Kiau

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores efterhånden vante omgivelser, og stiger ind i bussen, der kører os mod nordøst, hvor vi er fremme i Nong Kiau knap 4 timer senere. Undervejs vil vi se, hvorledes landskabet ændrer sig, og gradvis bliver mere og mere bjergrigt. Vi gør selvfølgelig et stop eller 2 undervejs, så vi kan få strakt ben m.m. Fremme i Nong Kiau, bliver vi indkvarteret i bungalows, der alle er placeret med flot udsigt over Nam Ou floden og det karakteristiske bjerg lige på den anden side.

Eftermiddagen er afsat til, at man kan tilpasse sig de nye omgivelser, evt. gå en tur over broen til den nærliggende landsby og få en kold Lao øl eller en frisk blended frugt smoothie. Landskabet er præget af utallige småbjerge, og midt mellem dem løber floden. Dalene og delvist også skråningerne dyrkes ihærdigt af bønderne, der praktiserer klassisk "svedjebrug".

Det er dette spændende landskab, som vi skal ud og opleve på nærmeste hold de næste dage, til vands i slowboats på floden, på cykel eller i vandrestøvler - alt efter hvilken motionsform man foretrækker. Vi spiser aftensmaden i stedets hyggelige restaurant.

M/F/A

Dag 12. Cykling eller vandring mellem limstensbjerge

I dag kan turdeltagerne frit vælge, om man vil gå på opdagelse i vandrestøvler eller på cykel. Vil man hellere fordybe sig i sin rejselitteratur på bungalowens veranda med udsigt over floden, er det selvfølgelig også en mulighed.

M/F/A

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vandreturen

Umiddelbart efter morgenmaden går vi ned til floden og går ombord i en af de klassiske "slow boats", der er specialiserede i at sejle på lavvandede floder. Vi har ca. 1 times sejlads op ad floden foran os. Nyd det flotte landskab med masser af vegetation på de bjerge, der flankerer floden!

Vi ankommer til landsbyen "Muang Ngoy", hvorfra vandreturen starter. De første 2-3 timer vandrer vi mellem rismarker i bunden af dalen. Her løber der et lille vandløb, som vi kommer til at krydse nogle gange. Ofte kan vi vade over i støvler, andre gange må vi have støvlerne af. Tag evt. sandalerne med i rygsækken til denne strækning, så er man fri for at snøre støvler!

Inde i en sidedal kommer vi frem til en lille landsby - "Ban Huay Bo", hvor der bor både Lao folk og folk fra Khmu minoriteten. Her skal vi spise en velfortjent frokost. Imens maden bliver gjort klar, kan vi gå rundt i landsbyen, som er meget interessant (læs autentisk). Beboerne her er typisk både farmere, fiskere (i floden) og jægere. Udover at dyrke ris, grøntsager m.m., så har de også alverdens husdyr, som går frit omkring, såsom: høns og ænder med masser af fritgående kyllinger og ællinger, svin og vandbøfler. Rundt om i landsbyen vil der garanteret også være nogen, der fletter kurve eller udøver andet håndarbejde.

Efter frokost går vi tilbage mod hoveddalen, og derfra over på en grusvej, som vi følger tilbage til floden. Det giver god mening, for dels går vi således et "loop", og dels kommer vi lidt op i terrænet, så vi får en givende udsigt, over det terræn vi har gået i om formiddagen. Tilbage i Muang Ngoy går vi ombord på båden og kan således hvile benene, imens vi stille og roligt sejler tilbage til Riverside bungalows, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen.

Cykelturen

Umiddelbart efter morgenmaden går vi ned til floden og går ombord i en af de klassiske "slow boats", der er specialiserede i at sejle på lavvandede floder. Vi har ca. 1 times sejlads op ad floden foran os. Kig dig omkring og se det flotte landskab med masser af vegetation på de bjerge, der flankerer floden. Vi ankommer til landsbyen "Muang Ngoy". Her går vandregruppen i land, hvorefter vi sejler 10-15 minutter nedstrøms og bliver sat i land på den anden side sammen med vores cykler.

Cykelturen herfra til vores logi, vil nok tage omkring 3-4 timer for de fleste, afhængig af, hvor mange pauser man holder, og hvor meget tid man vil bruge i landsbyer undervejs. Vi starter ud gennem landsbyen ved floden og cykler ad grusvejen ind i landet. Terrænet er bakket, og der er en del små bakker, som jo byder på både lidt hårde opkørsler og sjove nedkørsler. Igen, så har vi dagen for os, og vi tager de pauser vi behøver og har lyst til. Turen er således både for dem, der vil udfordre sig selv, og dem der vil have en stille og rolig tur. Efter godt en time passerer vi landsbyen "Nuluong", hvor vi nok tager en pause og kigger os lidt omkring.

Terrænet vi cykler igennem er et flot, bakket landbrugslandskab vekslende med flot uberørt natur på bjergsiderne. Efter godt et par timers cykling, kommer vi ud til den asfalterede landevej, der fører til Nong Kiau. I vejkanten er der meget passende en lille bod, hvor vi kan købe noget læskende. Herfra er der kun ca. 45 min cykling ind til Nong Kiau Riverside. Her venter frokosten efterhånden, som vi kommer frem. Til dem der har lyst/flere kræfter til mere cykling, så er det bare at cykle videre ind ad grusvejen lige bag Riverside — der er mindst 15 km god vej man kan cykle ind ad. Den første times tid, er grusvejen parallelt med floden, hvorefter den går ind i dalen. Man stopper bare når man har lyst og cykler samme vej tilbage. Til aften mødes vi igen hele holdet, og der er garanteret mange sjove oplevelser, der skal udveksles fra dagens forskellige ture.

Kajak (option/tilkøb)

Hvis der skulle være en kajakroer eller 2 blandt turdeltagerne, er det i dag muligt at tilkøbe sig en kajaktur (sit on top kayaks). Man sejler med resten af gruppen i slow boats op ad Nam Ou floden til landsbyen Muang Ngoy. Herfra kan man så ro tilbage til vores bungalows. Der er ikke ret meget strøm i floden, så man skal påregne at ro det meste af vejen.

Turen vil nok tage 3-4 timer for de fleste og koster ca. 50 USD/person (tilkøb).

Dag 13. Vandring eller cykling ved Nong Kiau

Igen i dag kan turdeltagerne frit vælge, om man vil gå på opdagelse i vandrestøvler eller på cykel.

M/F/A

Vandreturen

Vi kører 15-20 minutter ad landevejen mod øst, hvorefter vi stiger ud og påbegynder vandreturen. Vi starter lige på og hårdt med at vandre opad mod et fint lille bjergpas. Stien går gennem landbrugsland og i passet ligger det lille landbrug, der dyrker jorden. Her tager vi en pause og får fyldt væskedepoterne op igen, inden vi går ned på den anden side. Undervejs har vi virkelig flotte udsigter over området, inden vi går gennem en mindre bambusskov, videre ned mod dalbunden. I bunden af dalen følger vi mindre stier gennem rismarker, og vi passerer dalens vandløb utallige gange. Oftest er vandstanden så lav, at vi blot vader over, og andre steder hopper man lidt fra sten til sten evt. med en hjælpende hånd fra lokalguide og turleder.

Hernede i dalen ses mange sommerfugle af forskellige arter, og vi prøver at finde en god plet, hvor vi kan indtage frokosten. På den anden side af frokosten passerer vi vandløbet for sidste gang, og træder nu ind på en grusvej som vi følger et par timer ud til floden. Her kan man vælge, om man vil vandre resten af vejen tilbage til Riverside Lodge eller om man vil sejle i slowboat tilbage til lodgen.

Cykelturen

Vi cykler direkte fra Riverside Lodge ud på landevejen mod øst - den går faktisk helt til Hanoi i Vietnam (2-3 dages kørsel i bil). Vi starter i samlet flok med lokal cykelguide/mekaniker og Topas turleder. Bagerst følger en lastbil med plads til både cykler og personer på ladet. Deltagerne kan cykle individuelt lige så langt man ønsker og har kræfter til. Derefter kan man stige på følgebilen, eller alternativt vender man bare om, og cykler hjem. De fleste cykler nok 20-30 km, og nogen cykler mere.

Vejen er ikke særlig trafikeret, og der er super flotte udsigter undervejs. De første 10 km er de nemmeste, derefter stiger og falder det noget, og fra ca. 13-14 km til 20 km er der en lang stigning. På toppen af denne, kommer man op på en bjergkam med udsigt til begge sider. Her er små butikker, så man kan købe sig en sodavand m.m. — ellers har følgebilen vand med. På toppen af bjergkammen har man altså cyklet ca. 20 km fra hotellet. Fra bakkekammen til selve det høje bjergpas er der yderligere 6 km, og de går næsten opad hele vejen, så man skal tænke sig godt om, hvis kaster sig ud i den udfordring — men, man kan selvfølgelig altid vende om. Tilbage på Riverside Lodge forenes gruppen igen omkring aftensmaden og kan dele dagens oplevelser med hinanden.

Dag 14. Fra Nong Kiau sydpå til Luang Prabang

Dagen indledes med en cykeltur igennem det smukke landskab omkring Nong Kiau. Vi sætter kursen mod Luang Prabang. Vores enestående ’supportteam’ gør det muligt for den enkelte at vælge, hvor langt man vil cykle. Vi spiser frokost i det grønne og kører det sidste stykke til Luang Prabang i bus.

Eftermiddagen er til fri disposition og kan passende bruges på at gå på opdagelse i de små gyder. Luang Prabang rummer også utallige farvestrålende templer og ikke mindst kongepaladset, som er ved at være tilbage i sin fordums pragt, efter mange års forsømmelse fra Pathet Laos’ side. Om aftenen går vi ud og nyder en god middag på en af de fine små restauranter i de renoverede gamle franske bygninger. En hyggelig aften er en passende afrunding på vores rejse gennem Cambodia og Laos de sidste par uger.

M/F/A

Dag 15. Afrejse fra Luang Prabang i Laos via Bangkok til Danmark

Vores rundrejse i Cambodia og Laos er ved at være slut. Vi sætter kursen mod Luang Prabangs internationale lufthavn og påbegynder hjemrejsen til Danmark.

M/-/-

Dag 16. Ankomst København

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

16 dage. Heraf 3 valgfri dage med enten vandring af sværhedsgrad 2-3 (af ca. 4 — 7 timers varighed pr. dag inkl. pauser) eller cykling, og derudover 7 rene cykeldage sværhedsgrad 2-3 (25 km — 45 km pr. dag med følgebil). På de fleste af cykeldagene er der mulighed for at cykle længere end angivet ovenfor, hvis man ønsker det.

Dagsprogrammet er meget fleksibelt i forhold til vandre- og cykelturene. Der er 3 dage i det nordlige Laos, hvor man frit kan vælge, om man vil vandre eller cykle den pågældende dag. Derudover kan man variere længden på mange af cykelturene samt en af vandreturene.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

LIDT OM CYKLERNE OG CYKELTURENE
På denne rejse til Cambodia og Laos leverer vi cykler til deltagerne. Cyklerne er gode, veludstyrede mountainbikes. Vi har på begge destinationer lokale folk til at forestå transport og service samt evt. reparationer. Der udleveres cykelhjelme, men du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen. På cykelturene deltager der udover den danske Topas turleder også lokal cykelguide/mekaniker. Derudover har vi en følgebil/følge tuk-tuk med på cykelturene, så du kan få et lift undervejs, hvis du ønsker det.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

Overnatning

Vi overnatter på charmerende og centralt beliggende hoteller i Luang Prabang og Siem Reap. I Nong Kiau i det nordlige Laos bor vi i rigtig gode bungalows. Der er naturligvis eget bad & toilet på alle værelser på alle overnatningssteder på turen. 

Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

På denne rejse har du rig mulighed for at udforske den mangfoldighed af kulinariske oplevelser, som både Cambodia og Laos kan byde på. Laotisk mad afspejler i høj grad landets kultur og kontakten med andre kulturer, ikke mindst Thailand og Vietnam. Brugen af friske krydderurter er et must. Khmerkøkkenet i Cambodia er også yderst interessant. Dertil findes der indiske og andre etniske restauranter i Siem Reap og Luang Prabang, så der er gode muligheder for at få tilfredsstillet og udfordret smagsløgene. Der findes tilmed mulighed for vestligt inspireret mad, hvis man lige skal nulstilles på et tidspunkt! Det er yderst sjældent, at den lokale mad forvolder maveproblemer, så med lidt omhu kan man trygt nyde alle de fristende herligheder.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Til denne rejse i Cambodia og Laos, er januar, februar og marts -samt efterårsmånederne oktober, november og december de bedste. I disse perioder regner det meget sjældent, og i så fald næsten altid tropisk regn sidst på dagen. Dagtemperaturer på 28-32 grader. Nattemperaturer 22-28 grader. De tidlige morgener på slow-boat sejladser kan være lidt kølige så tag evt. en tynd trøje/fleecejakke med

Pas og visum

Cambodia: Visum opnås ved indrejse og koster ca. USD 30 pr. person. Medbring 1 stk. pasfoto. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.

Laos: Visum fås ved indrejsen, og koster ca. USD 36 pr. person. Medbring 1 stk. pasfoto. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet.

Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.

Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Cambodia: US dollars eller lokale Riel.

Laos: Den laotiske mønt Kip er fortsat en meget svag og lokal valuta. Kip´en står til godt 8.000 for en dollar, men inflationen er stærk. US dollars kan bruges overalt.

Det er muligt at hæve penge i hæveautomater i både Cambodia og Laos, men det er altid en god idé, at medbringe lidt kontanter til turen (USD). Forbruget ligger typisk mellem 300-600 USD/deltager.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Kort købes bedst lokalt.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til cykling eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring evt. en eller flere flasker som i alt kan rumme ca.1½ liter vand til at medbringe på vandreturene — gerne en drikkedunk der kan sættes i drikkeholderstativ på cykel (standardstørrelse). Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par cykelbukser og cykelhandsker

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Kikkert, hvis man er dyre/fugle interesseret
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Mod myg anbefaler vi tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod evt. myg om aftenen.

Du skal IKKE medbringe hverken underlag eller sovepose til turen.

Du får udleveret cykelhjelm på turen — både i Cambodia og Laos, men du er selvfølgelig meget velkommen til at medbringe din egen, hvis du ønsker det.

Tøjvask: Det er en god ide at medbringe lidt vaskemiddel til håndvask, så cykel- og vandretøj kan skylles op efter behov.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

5. oktober 2020  –  20. oktober 2020 Åben for booking 23.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: KHLA

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.