England - Naturskøn magi og trekking i Lake District

Bliv begejstret for klassisk engelsk charme og inspirerende natur på vandreferie i Lake District Nationalpark i det nordvestlige England.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Siden tidernes morgen har naturen i den grønne og bjergrige region Lake District inspireret landets største digtere og kulturpersonligheder.

På vandreferie i Englands største nationalpark venter en række smukke vandreture i forskellige naturscenerier, hvor du vil opleve gennemtrængende ro, idylliske søer, gamle stendiger og grønne dale og fjelde, som giver stedet et nærmest magisk skær. Og så kan du nyde udsigten mod Det Irske Hav fra den frodige vestkyst og prøve kræfter med Englands højeste bjerg, Scafell Pike.

Vi har fast base på det hyggelige hotel ”The Rothay Garth” i den charmerende landsby Ambleside, som emmer af klassisk engelsk landsbykultur med sine rustikke stenhuse, blomstrende haver og et fint udvalg af gode pubber og restauranter, butikker og kulturelle seværdigheder.

Turen til Lake District giver mulighed for en at opleve natur, landskab, historie og udenfor de mest turist-tunge steder også lokal engelsk stemning. Indkvarteringen er rigtig god. Man skal dog være frisk på en regnvejrsdag eller to.

Claus Becher Ditlefsen

Glæd dig til

 • Vandreture i Lake District National Parks dybe søer, grønne dale og skaldede toppe
 • Vandrebestigning af Englands højeste bjerg, Scafell Pike (978 m)
 • Vandring langs den vilde kyststrækning ved Det Irske Hav
 • Smuk vandring i Beatrix Potters elskede Peter Kanins fodspor
 • Vidstrakte udsigter og store vandreoplevelser ved Fairfield og Red Screes
 • Ambleside, en klassisk og charmerende engelsk by med gode pubs og restauranter.
 • Engelsk gæstfrihed hos vores værtspar på ’The Rothay Garth’

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Ankomst til Ambleside i Lake District
Vi ankommer til England og kører i bus nordpå til landsbyen Ambleside i Lake District. Her checker vi ind på The Rothay Garth hos værtsparret.

Dag 2. Vandreturen ’The Rothay Circuit’
Dagens vandring er en rundtur i dalen mellem fåremarker og langs floden Rothay til den smukke landsby Grasmere. Vandreturen hjemad går langs søen Grasmere Lake og Rydal Water.

Dag 3. Vidtstrakte udsigter fra Red Screes
Fra Ambleside vandrer vi ud i dét landskab, som har lokket kunstnere, forfattere og vandrere til Lake District gennem tiderne. 700 meters opstigning til Red Screes med udsigt til de næste dages vandreture.

Dag 4. Vandretur til Hill Top (Beatrix Potter)
Vi sejler over søen Windermere og vandrer ud fra Wray Castle gennem skov og eng. Fra Latterbarrow har vi panoramaudsigt til bl.a. Windermere, Ambleside og Fairfield Horseshoe, før vi når Potters hus Hill Top Farm.

Dag 5. Vandrebestigning af Englands højeste bjerg, Scafell Pike
Dagens mål at komme på Englands højeste top Scarfell Pike, 977 meter over havet. Fra toppen kan vi i klart vejr se det Irske Hav og Skotland.

Dag 6. Vandring langs kysten til Whitehaven
Vi tager til vestkysten med bus til den afslappede ferieby St. Bees. Herfra vandrer vi langs den langstrakte sandstrand og over græsklædte klipper ved kysten. Dagen slutter ved havnen i byen Whitehaven.

Dag 7. Klassikeren Fairfield Horseshoe - turens længste vandredag
Vandreturen ’Fairfield Horseshoe’ bringer os fra grønne marker højt op til de barske toppe. Turen starter og slutter i Ambleside, og vi har en hel dag i bjergene. Alternativt kan vælges en lettere tur til Todd Crag.

Dag 8. Hjemrejse fra England og Ambleside til Danmark
Vi siger farvel til Lake District, Ambleside og værtsparret på vores hyggelige Bed & Breakfast.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Manchester t/r
 • Al transfer og transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn mellem DKK 150-250 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.300

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Vejret i Lake District

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Dag 1. Ankomst til Manchester og videre til Ambleside i Lake District

Vi flyver fra København til Manchester. I lufthavnen bliver vi mødt af vores danske turleder og engelske chauffør, der umiddelbart efter ankomst kører os i bus nordover, direkte til landsbyen Ambleside i Lake District. Turen varer ca. 2 timer.

Ved ankomst til Ambleside checker vi ind på hotellet The Rothay Garth, der vil være vores faste base den kommende uge.

-/-/-

Dag 2. The Rothay Circuit

Englænderne har forstået at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og vi starter dagen med en fyldig "Full English Breakfast". Mens der fordøjes, gennemgår turlederen ugens program.

I dag holder vi os i dalen og går mellem fåremarker og langs floden Rothay til landsbyen Grasmere. På turen kommer vi forbi Rydal Mount og Rydal Hall. Efter et kig i parken går turen videre på den gamle sti Coffin Route.

I Grasmere er der mulighed for en kaffepause og et kig på på byen, hvor man kommer forbi museet om poeten William Wordsworth og byens smukke kirke. På tilbageturen går vi langs søen Grasmere Lake og Rydal Water. Der er mulighed for at besøge Rydal Hall på tilbagevejen. Vandringen afsluttes i Ambleside, hvor vi kan nyde vores måske første, men med sikkerhed ikke sidste, pint.

Dagens vandretur er på ca. 6 timer

M/F/-

Dag 3. Smukke udsigter fra Red Screes

Dagens vandretur starter og slutter i Ambleside, og så snart vi kommer udenfor landsbyen, møder vi dét landskab, som har lokket kunstnere, forfattere og vandrere til Lake District gennem tiderne. De ca. 700 meters opstigning til Red Screes er blid, men kontinuerlig, og vi belønnes med vidstrakte udsigter til de mange indsøer og toppe i området. I klart vejr kan du se flere af de kommende dages vandreområder herfra.

På returvejen lægger vi vejen om Scandale, hvor vi følger de historiske stenmure og passerer High Sweden Bridge, som i 1700-tallet var en del af handelsvejen mellem det østlige og vestlige Cumbria. 

Dagens vandretur er på ca. 6 timer

M/F/-

Dag 4. Hill Top (Beatrix Potter)

Dagens vandretur er utrolig smuk. Den byder på skov og eng og flere skønne søer. Efter at have sejlet over Windermere, begynder vi vores vandring ved Wray Castle. Dette sted besøgte Beatrix Potter, første gang hun kom til Lake District. Her fandt hun inspiration til sine tegninger og historier.

Fra Wray Castle bevæger vi os væk fra Windermere og indtager nu det rolige og smukke sceneri af Blelham Tarn med de spektakulære fjelde i baggrunden.

Efter en god opstigning har vi fra toppen af Latterbarrow 360 graders panoramaudsigt til bl.a. Windermere, Ambleside og det smukke syn af Fairfield Horseshoe. Herfra går turen gennem skov og over eng ned til Beatrix Potters hus Hill Top Farm. Vi slutter turen af med sejlads på Windermere.

Dagens vandretur er på ca. 4-5 timer.

M/F/-

Dag 5. Vandrebestigning af Englands højeste bjerg, Scafell Pike

Det er dagens mål at komme på Englands højeste top. Vi starter med at køre en time i bus til startpunktet i Seathwaite. Stedet udmærker sig ved at have leveret grafit til verdens første blyant og ved at være Englands nedbørsrekordindehaver. Vi krydser fingre for godt vejr og nyder det smukke grønne landskab, som kun eksisterer i kraft af dråberne fra oven (må vi huske på!).

Vi sætter kurs mod Englands højeste top, Scarfell Pike, 977 meter over havet. I begyndelsen er stien god, men den bliver gradvis mere krævende, som vi bevæger os mod toppene, Great End og Broad Crag, der skærmer for Scafell Pike. Der er mulighed for at korte turen af og dermed have rigtig god tid til at nyde udsigten og nedstigningen via Styhead. Gruppen forsætter til toppen af Scarfell Pike over et par udfordrende passager. Fra toppen kan vi i klart vejr se det Irske Hav og Skotland.

Vi går ned via Corridor Route, som byder på få udfordrende passager. Vi passerer bjergsøen Styhead Tarn og følger stien tilbage til Seathwaite, hvor bussen venter og bringer os tilbage til Ambleside.

Dagens vandretur er på ca. 7-8 timer

M/F/-

Dag 6. Vandring langs kysten til Whitehaven

Lake District byder på andet end bjerge og vi tager en tur til vestkysten. Busturen på ca. 1 ½ time bringer os ud til den skønne og afslappede ferieby St. Bees.

Ved den langstrakte sandstrand starter dagens vandretur, som leder os op over græsklædte klipper og siden nord på langs kysten. Terrænet er overkommeligt uden de store op- og nedstigninger, og vi kan koncentrere os om at nyde udsigten og duften af hav.

Området er rigt på fugleliv, især i området omkring det gamle fyrtårn på halvvejen mellem St. Bees og Whitehaven. Vandreturen slutter ved den charmerende havn i Whitehaven. Tidligere var byen en af Englands travleste havnebyer, bl.a. med kuleksport til Irland.

I dag domineres byen af besøgende turister til Lake District og den nyrenoverede lystbådehavn. Vi kører med bus retur til Ambleside.

Dagens vandretur er på ca. 5 timer

M/F/-

Dag 7. Klassikeren Fairfield Horseshoe — turens længste vandredag

Der venter os en af de store klassikere i Lake District. Fairfield (873 moh) er det højeste punkt i en hesteskoformet bjergkæde nord for Ambleside, og dagens vandretur bringer os fra de grønne marker omkring landsbyen og højt op til de barske toppe. Det er turens længste vandretur, men vi garanterer, at udsigten fra de mange toppe vi passerer, er en ekstra indsats værd.

Vi går på gode stier, og da turen både starter og slutter i Ambleside, har vi god tid til at nyde en hel dag i bjergene. Returen fra Fairfield leder os bl.a. forbi toppene Heron Pike og Great Rigg, inden det går jævnt nedad til landsbyen Rydal og den historiske Rydal Hall. Her følger vi skovstien tilbage til Ambleside.

Som alternativ til den lange Fairfield Horseshoe kan man vælge selv at gå en lettere tur til Todd Crag. Her nydes udsigten over Ambleside og Lake Windermere, inden vi forsætter rundt om Loughrigg Fell. Vi kommer forbi Loughrigg Tarn og nyder udsigten over Grasmere Lake, inden vi ender tilbage i Ambleside.

Dagens vandretur er på ca. 8 timer

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse til Danmark

Vi siger farvel til Ambleside, inden turen går mod lufthavnen i Manchester.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf ca. 6 dages vandring, grad 2-3.
Vi vandrer ca. 5 - 9 timer om dagen. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vandreturene foregår i Englands største nationalpark ’Lake District’. Her finder du Englands højeste top ’Scafell Pike, rolige søer, grønne enge og skov.  Har du lyst til at blive i Ambleside, kan det sagtens lade sig gøre at fravælge en vandredag og blive tilbage i byen.

Overnatning

Vi har fast base på hotellet The Rothay Garth i Ambleside. Det ligger kun få minutters gang fra centrum. Alle dobbeltværelser har eget bad og toilet.

Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.


AMBLESIDE
Ambleside er en klassisk engelsk lille by med et stort udbud af forskellige restauranter, hyggelige pubs, butikker og kulturelle seværdigheder.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Morgenmad er inkluderet på hele rejsen. Vores hotel i Ambleside serverer en god, engelsk morgenmad og tilbereder også vores madpakker til vandreturene. Vi spiser aftensmad på en af de mange gode restauranter i Ambleside. Fælles aftensmad er en hyggelig afslutning på en god vandredag, og ønsker man at spise med gruppen, vil turlederen koordinere og reservere.

Flyrejsen og lokal transport

Undervejs sørger en bus med engelsk chauffør for, at vi bliver fragtet rundt de dage, hvor dagens vandretur ikke udspringer fra Ambleside.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 17 og 23 grader, nattemperaturer mellem 10 og 15 grader. På grund af Lake Districts beliggenhed kan det være ret blæsende på mange af toppene.

Lake District domineres af de grønne farver som følge af den megen nedbør, der kommer i området. Vejret kan hurtigt ændre sig, og det kan skifte mellem solskin, regn eller tåge i løbet af en halv time - "rain shower" som det betegnes i den engelske vejrudsigt.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante britiske pund og/eller kreditkort. Der er hæveautomat både i lufthavnen og i byen Ambleside, hvor vi bor.  

Wi-Fi og Mobildækning

Der er gratis WIFI på ’Rothay Garth’. Der er svingende mobildækning på vandreturene. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

The Lake District - Lonely Planet
The Rough Guide to The Lake District - Penguin
Kort kan købes lokalt i Ambleside, evt.:
Harvey, British Mountain Map, Lake District. 1: 40 000.

Bemærk venligst

Vind- og vejrforhold kan betyde at der kan forekomme ændringer i programmet, så enkelte vandre dage byttes om. Turlederen vil bestræbe sig på at gennemgå programmet som beskrevet, men alle må være indstillet på ændringer.

I England opfattes det som ’god skik’ at give drikkepenge, hvis man har været tilfreds med maden.
Som tommelfingerregel gives der 10 pct. i drikkepenge, når man spiser på restaurant.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

Til transport af øvrig bagage, som ikke skal bruges i løbet af vandredagen, kan du medbringe en større rygsæk, sportstaske, vadsæk eller kuffert på mellem 50 og 80 liter. Rygsækken/tasken skal kunne rumme din personlige bagage.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er et must. Dernæst er det vigtigt, at dine vandrestøvler er vandtætte, da visse af stierne går gennem fugtigt terræn. Det er ikke muligt at gennemføre denne tur i almindelige kondisko eller vandresko.

Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Vi anbefaler at medbringe gaiters/gamacher for at undgå våde bukseben når vi vandrer i fugtige områder.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1.5 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • 1 varm hue
 • 1 par handsker

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis, rejsedokumenter og gyldig rejseforsikring
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Adapter/multistik til opladning af kamera/mobil telefon. se evt. www.kropla.com
 • Vandtætte opbevaringsposer til ting i dagtursrygsækken
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Lille termokande - der er mulighed for at lave kaffe til vandreturen på værelset.
 • Energibarer/yndlingssnack

Specifikke turbemærkninger

BEKLÆDNING
Da klimaet ofte er fugtigt, er det ikke muligt at vandre i jeans eller cowboybukser. Disse kan hurtigt blive fugtige og tørrer efterfølgende ekstremt langsomt. Medbring derfor vandrebukser eller bukser af et materiale, som er behageligt at vandre i og som let kan tørre.
Det er vigtigt at medbringe regntøj af en god kvalitet (jakke og bukser), da der kan forekomme regnbyger i ny og næ. Regnslag/poncho må ikke medbringes, da det er uanvendeligt i terrænet i Lake District (man kan ikke se sine fødder ved vandring m.m.).

DRIKKEPENGE
I England er det normalt at give min 10 % i drikkepenge, når man spiser på restaurant, idet drikkepenge udgør en stor del af serveringspersonalets løn. Man giver normalt ikke drikkepenge på barer/pubs.

MYGGESPRAY + MYGGENET TIL HAT
Lokalt kan der forekomme "midges", så det er en god idé at være forberedt.

SOVEPOSE, LAGENPOSE OG LIGGEUNDERLAG
Der skal IKKE medbringes hverken sovepose, liggeunderlag eller lagenpose. Alle overnatninger finder sted på vores faste B&B i Ambleside, hvor der er dyner, sengelinned og håndklæder.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

2. juli 2022  –  9. juli 2022 Udsolgt 10.970 DKK Venteliste
9. juli 2022  –  16. juli 2022 Udsolgt 10.970 DKK Venteliste
16. juli 2022  –  23. juli 2022 Udsolgt 11.970 DKK Venteliste
23. juli 2022  –  30. juli 2022 Udsolgt 10.470 DKK Venteliste

Kontakt os

Turkode: GBLD

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.