Ny tur

Frankrig - Cykelferie i fredfyldte Provence og Mont Ventoux

Nyd det oprigtige Provence på denne cykelrejse ad stilfærdige småveje gennem kuperede landskaber. Aldrig langt fra en middelalderby, et oliventræ eller en café.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk Info Pakkeliste

Rejsen kort

Dér, hvor Frankrig bliver et middelhavsland med vin-, oliven- og lavendelmarker, hvor romerne grundlagde en af deres første provinser, hvor middelalderbyer ligger spredt med rund hånd og hvor køkkenet er en fantastisk kombination af fransk og middelhav - lige dér ligger et af verdens bedste cykelområder, nemlig Provence.

Det gamle Provence udmærker sig ved sit cykelvenlige vejnet af små, fredsommelige landeveje, der forbinder traditionelle landsbyer, hvor livet uforandret går sin stille gang. Vores gode cykler er velegnede til Provences bakkede terræn – og måske vil du prøve kræfter med en udfordrende tur til toppen af det mytiske bjerg Mont Ventoux? Vi overnatter to forskellige steder i de mindre byer Sault og Buis-les-Baronnies på hyggelige familiedrevne hoteller.

Provence har noget for alle. Ikke mindst for cyklister og livsnydere. På denne tur har vores cykelglade turledere udvalgt deres favoritruter. Ruterne er kodet ind på cyklens GPS, så du kan selv tilrettelægge din dag og cykle så langt du vil, med det antal pauser du ønsker og i dit helt eget tempo. Du er selvfølgelig også velkommen til at slukke for GPS’en og følges med vores turleder og cykelansvarlige, som cykler med på ruten. 

Bemærk: De første afgange af turen med afrejse den 11/9 og 18/9, 2021 er pionérture.

Glæd dig til

 • Cykling i Provences’ ikoniske landskaber af bløde bakker, kløfter og bjerge
 • GPS med indlagte ruter tilbydes – vælg dit eget tempo og længde på turen
 • Guidet besøg i Baronnies - hjemsted for genintroducerede gåsegribbe
 • Muligheden for at prøve kræfter med det skaldede bjerg, le Mont Ventoux
 • Den store provencalske markedsdag i Buis-les-Baronnies
 • Dybe kløfter og knejsende klippeformationer på turen gennem Gorges de la Nesque
 • Besøg i den romerske udgravning i Vaison la Romaine
 • Solmodne tomater, oliven, lammekød, rosmarin og verdens bedste gedeost

Selvguidede cykelture med turleder

Fleksibilitet, frihed og fællesskab. Du cykler på egen hånd og i eget tempo ud fra de GPS ruter vi har lagt ind. Eller du kan slukke for GPS’en og følges med turlederen.

Program

Dag 1. Ankomst til Provence – Indkvartering i Sault
Vi flyver til Sydfrankrig og har et par timers kørsel til Sault, hvor vi har base på turens første del. Sault er en mindre by med ca. 1.500 indbyggere og er center for lavendelproduktion i området.

Dag 2. Cykeltur gennem kløften Gorges de la Nesque
Turens første cykeltur tager os gennem den dramatiske kløft Gorges de la Nesque med storslåede klippeformationer og flere hundrede meter dybe afgrunde. 

Dag 3. Cykeltur: Rundt i dalen; l'Homme-Mort passet; eller Mont Ventoux
I dag kan du vælge mellem flere cykelruter i området omkring Sault. En let tur i dalen nord for byen kan kombineres med tid i Sault. Col de l'Homme-Mort passet giver en god udfordring og fornemmelsen af et bjerg. Og så er der selvfølgelig muligheden for at cykelbestige BJERGET – det ikoniske Mont Ventoux.

Dag 4. På cykel fra Sault til Buis-les-Baronnies
I dag skifter vi hotelbase og cykler fra Sault til Buis-les-Baronnies. Du kan vælge mellem forskellige ruter, men alle kommer gennem den dramatiske Toulerencdal og landsbyen Montbrun-les-Bains. 

Dag 5. Markedsdag - Cykling Toulerencdalen eller til Vaison-la-Romain
Formiddagsmarkedet i Buis-les-Baronnies er farverigt og bestemt et besøg værd. Herefter kan du cykle enten i den grønne Toulerencdal eller til Vaison-la-Romain, hvor du kan opleve ruiner fra Romerrigets storhedstid. 

Dag 6. Cykeltur til Remuzat - Besøg hos gribbene i Baronniemassivet
Vi cykler ad forskellige veje, alt efter lyst, til Remuzat, hvor man siden 90’erne har genudsat gribbe i Baronniemassivet. Besøg og sen frokost i den lille solbeskinnede landsby Villeperdrix.

Dag 7. Cykling: Vin & Olivenruten; Ennuyedalen; eller Mont Ventoux
Buis-les-Baronnies bugner af gode muligheder for cyklister. Vi anbefaler enten Vin & Olivenruten, Ennuyedalen med de tre gode bakker eller Mont Ventoux for dig, som vil udfordres maksimalt på sidste cykeldag.

Dag 8. Hjemrejse fra Provence
Vi kører med bus fra hotellet i Buis-les-Baronnies og flyver tilbage til København.

Se det detaljerede dagprogram her

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Montpellier t/r
 • Alle transfers
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Leje af sportscykel og GPS med ruter
 • Bagage- og cykeltransport
 • Dansktalende turleder og cykelansvarlig
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn €15-30 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af elcykel: DKK 500 pr. person.
 • Evt. leje af racercykel: DKK 500 pr. person
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.995,-

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Klimaet
 • Cyklerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Med fly til Sydfrankrig – Indkvartering i landsbyen Sault

Vi flyver til Montpellier i Sydfrankrig og har omkring to timers kørsel gennem Provence til landsbyen Sault, hvor vi har tre overnatninger. Sault ligger i ca. 800 m.o.h. og er berømt for sin produktion af lavendel, som blomstrer om sommeren og tiltrækker mange besøgende. Resten af året ånder der fred og ro i den lille landsby, som ligger smukt på en klippefuld top med udsigt over dalens uendelige hvede- og lavendelmarker.

Er der tid efter ankomsten, går vi en tur rundt i byen og nyder de gamle stenhuse og udsigten til det berømte bjerg Mont Ventoux, som knejser på den anden side af dalen. Turlederen vil informere om ugens program og de mange cykelmuligheder i området. Måske er der også tid til, at du allerede i dag får udleveret og tilpasset din cykel.

-/-/-

Dag 2. Cykeltur gennem kløften Gorges de la Nesque

Turens første cykeldag tager os gennem en af de mest berømte kløfter i Provence - Gorges de la Nesque – som er en del af UNESCOs Mont Ventoux biosfære reservat. Nesquefloden, der i dag primært løber under jordoverfladen, syner ikke af meget, men har alligevel formået at skære sig gennem Vaucluseplateauet og skabe den 25 kilometer lange Nesquekløft, der flere steder er omkring 400 meter dyb. Hvad lidt vand kan gøre over tid.

Du kan se frem til en meget smuk tur på en relativ smal, men god vej, gennem et rigt, varieret landskab og med masser af udsigter undervejs. På turens første del fra Sault til den lille flække Monieux er det marker med lavendel, hvede og spelt der dominerer – afbrudt hist og pist af grønne Côtes de Ventoux vinmarker. Fra Monieux fortsætter vi mod Methamis og drejer af mod Ville-sur-Auzon, hvor der er gode muligheder for at tanke op af lækkerier, kaffe o.s.v. på byens cafeer og restauranter. Og af kildevand lige i udkørslen af byen.

Kort efter Monieux skifter landskabet fra opdyrket land til et vildt og barskt kløftlandskab af krat (det såkaldte Provence ’garrigue’), fyrretræer, eg, huler og klipper. Hele ruten gennem kløften er det bare at nyde omgivelserne og stilheden, mens du langsomt stiger op mod passet. Tag endelig pauser undervejs og nyd de store udsigter – blandt andet foran den 872 meter høje Rocher du Cire klippeformation - for alt godt får en ende og snart går det nedad og henover sletten, hjem mod Sault og den sidste bakke op til byen.

Sault-Sault: Ca. 65 km / + 900 højdemeter (Mulighed for kørsel fra Sault til toppen af passet.)

M/-/-

Dag 3. Cykling: Rundtur i dalen - Fornemmelsen af et bjerg - Eller BJERGET, Mont Ventoux

I dag er der flere muligheder at vælge imellem for dagens cykeldistance og sværhedsgrad. Måske skal du på en let tur i dalen nedenfor byen, på en lidt længere tur med en god stigning op til passet Col de l'Homme-Mort eller måske vil du prøve kræfter med det legendariske Mont Ventoux?

Er du til en stille og rolig dag på cyklen anbefales rundturen nord for Sault, som tager et par timer og hvor højdemeterne er overskuelige. Turen kan forlænges efter behov. Resten af dagen kan nydes i Sault evt. med et besøg på Boyer Nougat fabrik (etableret i 1887), der fremtryller søde lækkerier som eks. nougat, macaroons, skumfiduser og speltkiks. Eller en smuk tur til fods mellem lavendelmarkerne – også selvom de ikke blomstrer forår og efterår.

Cykelturen op over passet Col de l'Homme Mort (1.212 m.) giver med en jævn stigning på 3-7% over 10 kilometer fornemmelsen af at bestige et bjerg på cykel. Ekstra bonus på denne bjergtur er en kort sektion på noget så ufransk som en cykelsti og ikke mindst en ualmindelig flot panoramaudsigt over bjerge, dale og landevejen, der slanger sig gennem landskabet på nedkørselen mod Col de Macuegne

Endelig er det muligt at forsøge sig med BJERGET - det 1.909 meter høje bjerg Mont Ventoux, som i dag er verdenskendt grundet sin store betydning i Tour de France-cykelløbets lange historie. Mont Ventoux står isoleret for enden af Rhônedalen og dominerer hele regionen. Toppen er uden vegetation (heraf tilnavnet ’det skaldede bjerg’) og dækket af kalksten, hvis lyse farve på afstand får det til at ligne sne. At cykle til toppen af dette legendariske bjerg er en drøm for mange, men kræver gode vejrforhold - og ben. Ventoux betyder stormfuld på fransk og langt de fleste af årets dage blæser der en kraftig vind, som besværliggør adgangen til bjerget. Men er vejret med os og har du mod på udfordringen, så er opkørslen her fra Sault klart den letteste af bjergets tre opkørsler (eller den mindst anstrengende er nok mere korrekt …) I kilometer er det den længste, men stigningen er mindre stejl end på Bédoin- og Malaucène-ruterne.

Tilbage i Sault nydes den sidste aften i byen, inden vi i morgen flytter base til Buis-les-Baronnies.

Rundtur i dalen: Ca. 16 km / + 300 højdemeter

Col de l'Homme Mort: Ca. 40 km / + 700 højdemeter
Mont Ventoux: Ca. 52 km / + 1.250 højdemeter

M/-/-

Dag 4. På cykel fra Sault til Buis-les-Baronnies

Efter tre dage i Sault er det blevet tid til at skifte base til Buis-les Barronies, som ligger godt 30 km nordvest for Sault. Bagagen bliver kørt, mens du cykler mellem de to byer.

Der er forskellige ruter alt efter, hvor mange kilometer du har lyst til at cykle. Den mest direkte rute fra Sault har 'kun' et par bakker - ellers går det primært ned af bakke, ikke mindst det sidste stykke ind til Buis-les-Baronnies, der ligger i godt 400 m.o.h.

Alle ruterne kommer forbi den lille landsby Montbrun-les-Bains, der blandt andet er kendt for sine helbredende kilder. Vejene hertil går gennem områder med vin, lavendel og kirsebærtræer og i baggrunden kan du, næsten vanligt, nyde udsigten til Mont Ventoux. 

Montbrun-les-Bains er en af de fineste landsbyer i Frankrig. Dens huse nærmest smyger sig op ad siderne på en bakketop midt i det karakteristiske provencalske landskab. Inde i den gamle bydel, gennem en lille byport, er du hensat til Middelalderen, hvor byen blev grundlagt. Fra byens caféer kan du nyde udsigten tilbage over det landskab, du netop har kørt igennem.

Efter Montbrun går turen op gennem Toulerencdalen. Vejen er næsten uden trafik og dalen er snæver med dramatiske klippeformationer. Flere steder er der adgang ned til floden – måske det frister at få dyppet tæerne? Ved udgangen af slugten ligger det lille Aulan slot, der siden Middelalderen har vogtet over indgangen til dalen.

Med sine godt 2.500 indbyggere er Buis-les-Baronnies næsten dobbelt så stor som Sault. Byen ligger på højre bred af den knap 100 kilometer lange Ouvèzeflod, der er en lille biflod til Rhône. Ved ankomsten til Buis-les-Baronnies tjekker vi ind på hotellet og kan gå på opdagelse i de nye omgivelser inden aftensmaden. Måske efter en tur i poolen?

Sault til Buis-les-Baronnies: Ca. 52 km / + 650 højdemeter

M/-/-

Dag 5. Markedsdag i Buis-les-Baronnies - Cykling Toulerencdalen eller Vaison-la-Romain

Buis-les-Baronnies er omgivet af græsarealer, vinstokke, lavendelmarker og olivenlunde. Som i Sault, står Mont Ventoux stolt over landskabet i det fjerne. Onsdag og lørdag formiddag er markedsdag i Buis-les-Baronnies ved byens charmerende springvand og her kan du omgivet af arkader nyde markedets farver, folk og produkter, som dufter langt væk af Provence.

I det hele taget er Buis-les-Baronnies indbegrebet af Sydfrankrig. Livet leves på caféer i skyggen under de smukke platantræer. Butikkerne sælger gode lokale produkter og spisestederne excellerer i lækre og sunde sydfranske retter. Nyd også byens smukke, pudsede og malede gamle huse.

Efter vi har købt os fattige på markedet, er det tid til at opleve området omkring Buis-les-Baronnies fra cykelsadlen. En mulighed er turen ud i bakkerne i den grønne Toulerencdal syd for byen, hvor vi blandt andet kommer igennem Brantes – en sand perle af en bjerglandsby med gamle stenhuse, brostensbelagte gader og hvælvede passager. Langt væk fra alting hersker der i Brantes en afslappet fred og ro, hvilket har lokket en del kunstnere til landsbyen. Her finder du blandt andet keramikværksteder, cafégallerier, smedejern, stenkarver - og panoramaudsigt over Mont Ventoux.

Man kan også vælge at cykle til Vaison-la-Romaine, der i Romertiden var en af de rigeste byer i Narbonneprovinsen og i dag er et af Frankrigs største arkæologiske steder. En romersk bro krydser floden Ouvèze, der deler den moderne bydels centrum og den spektakulære brostensbelagte bakketop.

Toulerencdalen: Ca. 55 km / + 800 højdemeter
Vaison-la-Romain: Ca. 65 km / + 900 højdemeter (kan forkortes eller forlænges)

M/-/-

Dag 6. Cykeltur til Remuzat - Besøg hos gribbene i Baronniemassivet

I dag cykler vi til Remuzat for at kigge nærmere på gribbene i Baronniemassivet. Der er flere mulige ruter, afhængig af hvor mange kilometer og højdemeter du ønsker.

Himlen over Sydfrankrig havde i mere end ét århundrede været tom for gribbe, men nu svæver de store kæmper atter over Baronnies takket være et genintroduktionsprojekt etableret i 1996. I dag findes der omkring 200 ynglepar af gåsegribben i bjergene omkring Remuzat samt en mindre bestand af munkegribbe, ådselgribbe og den sjældne, knoglespisende lammegrib. Under besøget får vi en snak med nogle af de ildsjæle, der er engageret i projektet.

Fra Remuzat er der omkring 10 kilometer til den lille landsby Villeperdrix, hvor vi spiser frokost. Villeperdrix er en typisk sydfransk bjerglandsby, der kan bryste sig af at have de fleste solskinstimer i Frankrig. Frokost i en af landsbyens tidligere olivenmøller er et oplagt bud.

Sidst på eftermiddagen går det tilbage til Buis-les-Baronnies. Enten på cykel eller vi stiller transport til rådighed.

Buis-les-Baronnies - Villeperdrix: Ca. 55 km / + 550 højdemeter
Villeperdrix - Buis-les-Baronnies: Ca. 30 km / + 400 højdemeter

M/-/-

Dag 7. Cykling: Vin & Olivenruten, Ennuyedalen eller Mont Ventoux

En populær rute til turens sidste cykeldag er den, vi kalder ’Vin og Oliventuren’. En skøn rute nordvest for Buis-les-Baronnies, som opsummerer alt det bedste Provence kan byde en cyklist. Små, ubefærdede landeveje der krydser gennem et bølgende landskab af vin og olivenmarker, hyggelige middelalderlandsbyer med caféer og restauranter samt en lettere udfordrende stigning op mod passet Col d'Ey – efterfulgt af en dejlig nedkørsel til Buis-les-Baronnies, som fluks blæser sveden af panden.

Har du lyst til færre kilometer, men med lidt flere højdemeter, så kast dig ud i ruten rundt om Ennuyedalen nordøst for Buis-les-Baronnies, med tre gode stigninger og et besøg i den isolerede og maleriske by Le Poët-Sigilat.

Endelig er det også fra Buis-les-Baronnies, at de seje Tour de France-opkørsler fra Malaucène eller Bedoin til Mont Ventoux findes, hvis det ellers kunne friste nogen.

Om aftenen tager vi afsked med hinanden og Provence på en af byens gode restauranter.

Vin & Olivenruten: Ca. 70 km / + 1.100 højdemeter
Ennuyedalen: Ca. 50 km / + 1.250 højdemeter

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse fra Provence

Vi kører med bus fra hotellet i Buis-les-Baronnies og flyver tilbage til København.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk Info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 6 cykeldage, grad 2-4.

Cykelruterne ligger typisk på 50-70 kilometer dagligt med mulighed for at forkorte eller forlænge etaperne. Forvent at cykle i 4-7 timer dagligt. På langt de fleste af turene kører vi på små og gode asfaltveje med begrænset biltrafik. Enkelte steder kan der være korte strækninger på grus og et par steder er vi nødt til at cykle en kort distance på en større vej. Terrænet er gennemgående kuperet og nogle ruter har flere større stigninger, for dig som elsker højdemeter. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

De fleste dage starter og slutter cykelruterne ved overnatningsstedet. Dag 6 tilbyder vi transfer i vores minibus, hvis man ikke ønsker at cykle tilbage til hotellet.

På denne tur er der i dagsprogrammet angivet omtrentlige højdemeter og distancer for dagens cykelruter cykling. Vær opmærksom på, at denne information alene skal opfattes som vejledende for turens sværhedsgrad. Vær også opmærksom på at eventuelle egne målinger af samme tur kan afvige fra vores afhængigt af anvendt udstyr og software. Desuden kan gruppens sammensætning, vejret og eventuelle ændringer i programmet betyde afvigelse fra det beskrevne i programmet.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur anvendes cykler med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

FRIHED OG FLEKSIBILITET
Cykel selv eller med turlederen - valget er dit.

Vi har på forhånd udvalgt og gennemtestet destinationens bedste cykelruter. Ruterne er kodet ind på cyklens GPS og du har derfor mulighed for at cykle ruterne i dit eget tempo, så langt du vil og selv bestemme, hvor mange og hvor lange pauser, du ønsker undervejs. Alternativt kan du slukke GPS’en og følges med vores turleder og/eller cykelansvarlige, som cykler med på ruten.

FULD SUPPORT

 • Vi tager hånd om al logistikken og skaber rammerne for det gode selskab i gruppen.
 • Et professionelt team bestående af en turleder og en cykelansvarlig er med på hele turen – også ude på ruterne.
 • De sørger for tilpasning af cyklerne ved ankomsten til destinationen og er altid parate med en hjælpende hånd, hvis cyklen efterfølgende skal justeres, smøres eller repareres.
 • Vi oplever yderst sjældent punkteringer eller problemer med cyklerne ude på ruten. Alligevel er de fleste af cyklerne udstyret med lappegrej, dækjern og en ekstra slange. Teamet er altid i telefonisk kontakt og hjælper dig gerne - skulle uheldet være ude.
 • Hver dag inden aftensmaden vil turlederen informere om næste dags ruter, seværdigheder, højdepunkter og gode spisesteder.
 • Vi sætter en ære i at finde de bedste restauranter og opfordrer dig til at deltage i fællesspisning om aftenen sammen med teamet og turens øvrige deltagere.

CYKLERNE

Vi kører på Topas' egne, gode sportscykler. Der er ligeledes mulighed for at leje en elcykel (tilkøb) eller en racercykel (tilkøb) til turen. Antallet af el- og racercykler er begrænset, så vi anbefaler, at de bookes i god tid hjemmefra.

Overnatning

Vi bor på to mindre familiedrevne hoteller, det ene midt i Sault (turens første tre overnatninger), det andet lige i udkanten af Buis-les-Baronnies (turens sidste fire overnatninger). I Buis findes en dejlig have og en lille pool ved hotellet. Begge hoteller har egen restaurant.

På begge hoteller overnattes i topersoners værelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost kan man købe undervejs hos lokale købmænd (brød, ost, frugt, grøntsager og diverse specialiteter) eller på små caféer eller restauranter i byerne, vi cykler igennem. Beregn omkring € 15 for frokost og € 20-30 for et aftensmåltid.

Der arrangeres fællesmiddag hver aften, hvor turlederen og/eller den cykelansvarlige vil tage jer, som har lyst til at deltage, med på en af sine yndlingsrestauranter i byen eller spisning på hotellet.

DET PROVENCALSKE KØKKEN

Trøfler i nord, fisk i syd, grøntsager, lammetæer, bouillabaisse, aioli, provencalske ravioli, tapanade – variationen er stor i det provencalske køkken, men kendetegnet er enkelhed og de fine lokale råvarer. I Vaucluse, som er vores del af Provence, består det lokale køkken desuden af daube de sanglier (vildsvineragout), oksekøds-daube, grøntsags-gratin, hvide bønner og ragout d’agneau (lammegryde).

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Klimaet i Provence er meget varmt om sommeren, hvorfor vi rejser hertil i foråret og efteråret. På disse årstider minder temperaturen om en god dansk sommer. Der kan forekomme byger og det er naturligvis koldere i bjergene.

Valuta og kreditkort

Valutaen er Euro og i Provence, selv ude på landet, er brug af de gængse kreditkort udbredt. På markeder er det godt med kontanter.

WIFI og mobildækning

Begge hoteller har wifi både på værelserne og i fællesrummene. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Michelin 1:150.000 er klart det bedste.
Lonely Planet Provence & Cote d’Azur

Bemærk venligst

Der er i denne rejse indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændrer i ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten
indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle
rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over
ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle.
Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Bagagen kan pakkes i en blød sportstaske/duffelbag, rygsæk eller en blød kuffert.

Cykeludstyr

Cykelhjelm: Forefindes ikke på stedet, så du skal selv medbringe en godkendt cykelhjelm.
Drikkedunk: Der er 2 flaskeholdere i standardstørrelse på cyklerne. Medbring drikkedunke (typisk 750 ml) af god kvalitet, som passer til en cykel flaskeholder.
Fodtøj: Sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og kliksko med. Hvis du ønsker at bruge dine kliksko er SPD bedst, da vi også går ind imellem
Cykeltaske: Cyklen er udstyret med en let taske under sadlen (1.5L), hvor der er mulighed for at pakke en vandtæt jakke, eventuelt en let trøje, kamera osv. Da cyklens GPS sidder på styret, kan der ikke påmonteres en taske på styret.
Andet: Evt. refleksvest eller anden vest med lommer, hvor du kan have snacks, mobil, kamera osv. Alternativt kan du medbringe en mindre rygsæk, hvis du er vant til at cykle med mere ekstra udstyr.

Har du en god cykelsaddel hjemme, må du også gerne medbringe denne.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • Komfortable cykelshorts med pude
 • Komfortable lange cykelbukser med pude (eller overtræksbukser til dine cykelshorts)
 • Cykel T-shirts (ikke bomuld)
 • Cykeltrøjer med lange ærmer (ikke bomuld)
 • En medium-tyk fleece trøje
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtæt jakke og evt. et par overtræks-regnbukser
 • Strømper
 • Cykelhandsker
 • Evt. overtrækssko til regnvejr

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj og et lille håndklæde

Mod solen

 • 1-2 lette tørklæder/Buff til at beskytte nakken mod solen
 • Gode solbriller, der også beskytter øjnene mod støv og insekter på cykelturen
 • Let, langærmet skjorte
 • Solcreme og læbepomade med beskyttelsesfaktor
 • Evt. hat eller kasket

Diverse

 • Pas, valuta/hævekort, blå sygesikringsbevis, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælp
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Energibarer og yndlingssnacks
 • Alkoholgel og/eller vådservietter
 • Myggebalsam
 • Evt. ørepropper

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

11. september 2021  –  18. september 2021 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
30. april 2022  –  7. maj 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
7. maj 2022  –  14. maj 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
10. september 2022  –  17. september 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
17. september 2022  –  24. september 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: FRCP

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.