Frankrig – Vandring i Pyrenæernes smukke natur

I Val d’Azun i Pyrenæerne pryder en storslået og afvekslende natur og nogle af Europas allersmukkeste bjerglandskaber denne vandreferie med Topas.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Du skal vandre gennem Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale og imponerende panoramaudsigter. Stierne er varierede og du kan nyde udsigten til bjerge, betagende vandfald i Larribetdalen, Marcaudalens fyrretræer, vandfald og rundslidte klipper. Og så er Pyrenæerne kendt for en spændende flora og fauna, græssende heste, køer og får.

Udover de planlagte vandredage har du en dag på egen hånd – og der er nok at opleve. Regionen er spændende med mange nedarvede skikke og arkitektoniske skatte med smukke kirker, møller, hyrdehytter, osteproducenters værksteder og traditionelle landbrug – og valfartsstedet Lourdes.

Vandreturen er med fast base i et af Pyrenæernes flotteste områder ved indgangen til Azundalen. Det betyder, at du kan opleve bjerglandskaber og flotte vandreruter kun med en dagtursrygsæk.

Smukke sydfranske bjerge når det er bedst. Glæd dig til Cirque de Troumouse, og de endeløse bjerge i Pyrenæerne.
FRPY2202

Glæd dig til

 • Vandring til den enestående bjergformation Cirque de Troumouse
 • To dage med mere end 1.000 højdemeter til Col d’Hospitalet (2.548 m) og Col d’Ilheou (2.242 m)
 • Picnic med udsigt til Pic de Troumouse
 • Betagende vandfald i Larribetdalen
 • Udsigter over nogle af Pyrenæernes mest kendte toppe bl.a. Pic Balaitous og Pic de Vignemale
 • En dag på egen hånd, evt. i den hyggelige by Argeles-Gazost eller til valfartsstedet Lourdes
 • En forfriskende badetur i en af de smukke og kølige bjergsøer

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Danmark til Pyrenæerne.
Efter ankomst til Frankrig kører vi mod sydvest og bliver indkvarteret for foden af Pyrenæerne.

Dag 2. Vandfald i Larribetdalen
I dag skal vi vandre i fyrreskov blandt bjerge, bjergsøen Lac de Suyen og rislende vandløb op gennem Larribetdalen, som er kendetegnet ved småblomstrede flora og betagende vandfald.

Dag 3. Grønne dale og Col d’Ilheoupasset
En lidt længere vandring venter os i dag. Vandreturen går gennem en højtbeliggende dal med græssende heste og kvæg, før vi sigter mod Col d’Ilheou i 2.242 m. En forfriskende badetur i en bjergsø er også mulig.

Dag 4. Pilgrimsbyen Lourdes eller dagstur i området
Dagen er til fri disposition. Tag evt. til valfartsstedet Lourdes eller slap af på pensionatet og ved poolen – mulighederne er mange – også for tilkøb af rafting, paragliding eller ridning.

Dag 5. Cirque de Troumouse
Dagens vandretur byder på storslået vandring i den enestående cirkeldal, Cirque de Troumouse. Vi holder picnic ved søerne Lacs des Aires (2.089 m) og nyder udsigten til Pic de Troumouse og Pic de la Munia.

Dag 6. Pyrenæernes tinder og Hospitaletpasset

Glæd dig til i dag at få en bjergtagende panoramaudsigt over Azundalen og områdets 3.000 meter bjergtoppe bl.a. Balaitous og Vignemale.

Dag 7. Rundtur i Marcadaudalen til Refuge de Wallon
Mange brusende vandløb og imponerende vandfald venter på dagens vandretur i Marcadaudalen til Refuge de Wallon. Vi kan også nyde synet af toppen Vignemale på 3.298 m.

Dag 8. Farvel til Pyrenæerne
Vi siger farvel til den smukke Val d’Azun i Pyrenæerne.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Biarritz/Toulouse t/r
 • Al transfer og transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Udgifter på fridagen
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 1.800

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Nationalparken Val d’Azun

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Dag 1. Danmark til Pyrenæerne

Vi flyver fra Danmark til Sydfrankrig, hvorfra vi har ca. 2 1/2 timers kørsel til det hyggelige bjerghotel. Vores udgangspunkt og faste base for den næste uges tid er placeret ved indgangen til Pyrenæerne. Her bliver vi budt velkommen, og vi bliver indkvarteret på værelserne.

-/-/A

Dag 2. Vandfald i Larribetdalen

Vi køres med bus til Maison du Parc (1.470 m), som ligger for enden af Azundalen. En lille stigning gennem fyrreskoven bringer os til Lac de Suyen, der med sin jade-grønne farve danner en smuk kontrast til de omkringliggende bjerge. Vi følger bjergsøen og rislende vandløb op gennem Larribetdalen. Landskabsmæssigt adskiller denne dal sig fra andre dale ved dens småblomstrede flora og betagende vandfald.

Ved Larribethytten holder vi en god lang frokost. For dem, der har lyst, er der mulighed for at gå videre op til de højalpine Batcraberesøer i 2.180 m. Vi går ad samme rute tilbage til Maison du Parc, hvor bussen venter og kører os tilbage til hotellet.

Dagens højdemeter: 590 op og 590 ned. Tillæg 125 m hvis Batacrabsøerne inkluderes.

M/F/A

Dag 3. Grønne dale og Col d’Ilheoupasset

Dagen byder på en lidt længere vandring. Vi tager bussen til Lac d’Estaing i 1.161 m, hvor opstigningen begynder — først gennem skov og derefter gennem en højtbeliggende dal med græssende heste og kvæg. Efterhånden som vi nærmer os passet, føles det som om de omkringliggende bjerge bliver mindre og mindre.

Fra passet kan vi se ned i de to dale på hver sin side. Col d’Ilheou i 2.242 m. er dagens højeste punkt. Her spiser vi frokost, hviler benene og fylder lungerne med den rene og klare luft. Vi er nu i et højalpint område og via små stier, når vi senere på eftermiddagen Refuge d’Ilheou: en rigtig fin og hyggelig bjerghytte, smukt placeret ved en glimtende sø. Her er der mulighed for en opkvikkende dukkert og en forfriskning.

Dagens højdemeter: 1.080 op og 650 ned.

M/F/A

Dag 4. Pilgrimsbyen Lourdes eller dagstur i området

Dagen er til fri disposition og kan eventuelt bruges i Argeles Gazosts hyggelige cafeer og butikker. Dagen kan ligeledes tilbringes i pilgrimsbyen Lourdes, hvor der hver aften er processioner ved kirken.

Alternativt kan du slappe af på hotellet med en god bog. Du kan også vælge at vandre til en af nabolandsbyerne og i samråd med turlederen arrangere din egen lille dagstur i området. Hvis vejret er godt, er der desuden mulighed for paragliding, ridning, leje af cykler, rafting m.m. (disse aktiviteter er tilkøb).

M/-/-

Dag 5. Cirque de Troumouse

Efter morgenmaden kører vi mod Cirque de Troumouse. Denne enestående cirkeldal er mindre kendt og dermed mindre besøgt end den nærliggende Cirque de Garvanie, men er mindst lige så betagende.

Vores vandring begynder ved Chapelle de Héas (1.521 m), hvorfra vi følger stien ind i cirkeldalen. Vi holder picnic ved søerne Lacs des Aires (2.089 m) og nyder udsigten til Pic de Troumouse og Pic de la Munia. Dagens vandring, der er en af turens mest storslåede, går forbi Hotellerie Le Maillet. Her er der tid til en dejlig forfriskning, inden vi vandrer det sidste stykke ned til bussen.

Dagens højdemeter: 620 op og 620 ned.

M/F/A

Dag 6. Pyrenæernes tinder og Hospitaletpasset

Vandringen begynder ved Plaa d'Aste (1.398 m), hvor en zigzaggende optur gennem det grønne landskab bringer os til grænsen af naturparken. Turen tager os videre til et plateau, hvor der er en bjergtagende panoramaudsigt over Azundalen.

Opstigningen fører os bagefter til Migouelousøen (2.278 m). Den sidste del af stigningen er den mest udfordrende, men vi bliver rigeligt belønnet for vores anstrengelser, når vi når Hospitaletpasset (2.548 m), der giver os en af de bedste udsigter over områdets 3.000 meter bjergtoppe bl.a. Balaitous og Vignemale. En længere nedstigning bringer os til Lac du Tech (1.200 m), hvor vi trætte, men veltilfredse, slutter dagen af og bliver hentet af bussen.

Dagens højdemeter: 1.150 op og 1.350 ned.

M/F/A

Dag 7. Rundtur i Marcadaudalen til Refuge de Wallon

Efter en køretur gennem den smukke Val de Jeret, når vi Pont d'Espagne (1.496 m), hvor dagens vandretur begynder. Vi er omgivet af flere imponerende vandfald i terrænet. Nogle vandfald er høje, nogle brede og flere med mange niveauer - wauw! Vi lægger ud med en blød stigning op gennem skoven ind i den imponerende Marcadaudal. Vi følger den gamle vandrerute til Spanien og kommer til området "Plan de Gole". Her finder vi Refuge de Wallon, hvor vi fra terrassen har en fin udsigt til de omkringliggende bjerge, et brusende vandløb med små vandfald og imponerende Bonzailignende træer.

Vi har tid til at nyde områdets imponerende natur og for dem, der har meget energi, er der mulighed for at lave små afstikkere ud i terrænet. Herefter går turen tilbage til Pont d'Espagne. På turen ned nyder vi den storslåede udsigt og synet af Vignemale, som med sine 3.298 m er den højeste top i de franske Pyrenæer. Inden bussen kører hjem, har vi tid til at afslutte en dejlig dag med is, øl eller kaffe ved en smukt placeret café.

Dagens højdemeter: 380 op og 380 ned.

M/F/A

Dag 8. Hjemrejse

Efter morgenmaden siger vi farvel — og måske på gensyn - til den smukke Val d’Azun og ikke mindst til vores venlige værter på bjerghotellet. Bussen kører os til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 5 dages vandring, grad 3.
På denne rejse vandrer vi 5-8 timer om dagen, foruden pauser.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Vandreturene foregår hovedsageligt i Val d'Azun. Har du lyst til at blive hjemme på hotellet en dag i stedet for at vandre, er der naturligvis mulighed for det.

Overnatning

Vi bor hos Sandrine på Hôtel Soleil Levant i Argelès-Gazost. Byen har 3.000 indbyggere og byder på en hyggelig lille bymidte med caféer og enkelte indkøbsmuligheder.
 
Byen er omringet af smuk natur og udsigt til bjergene.
 
Indkvarteringen foregår på dobbelt-, twin eller enkeltværelser. Alle værelser har eget bad og toilet.
 
Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Vi spiser morgenmad og aftensmad på hotellet. Morgenmaden er typisk fransk med mulighed for en croissant samt kaffe, te eller kakao efter eget valg, men er også suppleret med havregryn og cornflakes så vi efter dansk vane har mulighed for en mere solid start på dagen. 

Frokosten består af enten medbragte lokale specialiteter, som vi bruger til fælles picnic på vandreturene, medbragte madpakker eller sandwich på et refugie, som vi passerer på vejen.

Aftensmaden består af flere retter og er god gedigen og dejlig fransk husmandskost. Drikkevarer til middagen er for egen regning.

Flyrejsen og lokal transport

Transporttiden med bus er omkring 1½ time pr. dag (tur/retur).

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer på ca. 15 grader i landsbyen Argelès-Gazost . Da vi vandrer i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret hurtigt kan ændre sig. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af meget kort tid. Endvidere kan der (specielt på årets første ture) ligge en del sne tilbage fra vinteren. I september kan det være en smule køligere.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe hele valutaen i kontante Euro, da det ikke er muligt at veksle i bjergene. Kreditkort kan evt. bruges på fridagen i Argelès-Gazost  eller Lourdes, hvor der findes pengeautomater. På vores hotel kan man betale med visakort - der kan dog ikke hæves kontanter.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på vandreturene. Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Footpaths of Europe: Walking the Pyrenees
Flora- og fuglebøger

Vandrekort (1:25.000)
1) Vignemale, 1,2,3,4 og 7. vandredag
2) Gavarnie, 6. vandredag

Eller evt. oversigtskort (1:50.000)
1) Bigorre (Nr. 4)

Kortene kan købes hos www.scanmaps.dk / Nordisk korthandel. De kan også købes i butikkerne i Argeles — Gazost.

Det er IKKE nødvendigt at medbringe egne kort.

Området

Vi befinder os i Val d'Azun, som er et vildt og beskyttet landskab, formet af gletsjere og kendt for sin overflod af flora og dyreliv. Val d’Azun består af tre dale: Vallée d’Ouzom, Vallée d’Estaing og Vallées des Gaves, som er forbundet via pas. I Val d’Azun ligger der 10 landsbyer.

Regionen har mange nedarvede skikke og arkitektoniske skatte med smukke kirker, møller, hyrdehytter, osteproducenters værksted og traditionelle landbrug. Mange lever på traditionel vis af skoven og af dyrehold. En af dalens førende produktioner er fremstilling af ost fra ko- eller fåremælk eller en blanding, som fremstilles efter traditionelle metoder.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 2 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • 1 par handsker
 • 1 tørklæde eller hue

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Evt. Tøj til aften- og bybrug
 • Badetøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Lommekniv - til hjælp ved picnic o.l. (må ikke pakkes i håndbagagen under flyvning)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Evt. vaskepulver til håndvask

Specifikke turbemærkninger

Det er ikke nødvendigt at medbringe sovepose, da der er sengelinned og tæpper på auberget.
Du behøver heller ikke tage håndklæde med, da dette ligeledes findes på auberget.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

9. september 2023  –  16. september 2023 Åben for booking 9.470 DKK Bestil Rejse
16. september 2023  –  23. september 2023 Åben for booking 9.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: FRPY

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.