Grønland - En smag af Arktisk sommer

Opdagelse og smagseventyr står på menuen i Diskobugten på Grønlands vestkyst, hvor isfjelde, smuk arktisk natur og gastronomi går hånd i hånd.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I Diskobugten venter dig en rundrejse, hvor gastronomien er i højsædet og tager afsæt i de mange friske, lækre grønlandske råvarer, som bliver koblet med den helt rigtige vin fra Bichel Vine.

Rejsen tager dig godt rundt i Diskobugtens smukke arktiske natur. Blandt højdepunkterne vil være gigantiske isbjerge, hvaler, sæler, arktisk fugleliv, en vandretur til Indlandsisen, gletsjere og så får du et interessant indblik i grønlandsk hverdagsliv. Sejladser og vandreture tager dig rundt i Grønlands uberørte og unikke landskab.

Du kan se frem til at besøge Ilulissat og måbe over isbjergene ved udmundingen af den verdensberømte og UNESCO-fredede Kangia Isfjord, opleve bygdelivet i den traditionsrige bygd Ilimanaq og nyde smagen af Qasigiannguit, hvor kokken tryller og gastronomi, vin, kulturoplevelser og vandreture i området går op i en højere enhed.

Topas har prioriteret spektakulære overnatningssteder på denne rundrejse. Bl.a. får du tre dage i ødemarken i vildmarkslodgen ’Glacier Lodge Eqi’, hvor du på nært hold ser det storslåede naturfænomen, den aktive gletsjer Eqip Sermia. Men også de nyopførte luksushytter i Ilimanaq Lodge vil med garanti betage dig med sin brillante udsigt til Diskoøen, isfjelde og hvaler.

Diskobugtens storslåede natur til lands og på havet kombineret med spektakulære overnatningssteder og gourmet middage var en kæmpe oplevelse.

Gro Haukali

Glæd dig til

 • Spektakulært beliggende overnatninger med direkte udsigt til isfjord og ødemark
 • En række sejladser i isfjorden og til den kælvende gletsjer Eqip Sermia
 • Vandretur op på selve Indlandsisen med is så langt øjet rækker
 • Vandretur til kanten af den gamle moræne ved Eqi og se Eqi gletsjeren kælve på nært hold
 • Uforglemmelige vandreture i Grønlands smukkeste arktiske natur i Qasigiannguit, Ilulissat m.m.
 • Oplev et arktisk dyreliv med hvaler, sæler, arktisk fugleliv og måske polarræv?
 • Oplev den grønlandske dagligdag på nært hold i Ilimanaq, Ilulissat og Qasigiannguit
 • Nyd velsmagende måltider fra friske grønlandske råvarer ledsaget af gode Bichel Vine!

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland og læs her hvilke oplevelser vi anbefaler samt andre gode rejsetips.

Program

Dag 1. København - Ilulissat
I Ilulissat indlogeres vi på Hotel Icefiord, der er flot placeret helt ned til Diskobugten. Denne første dag på rundrejsen byder på informationsmøde om turen og derefter en guidet rundtur i byen.

Dag 2 -3. Isfjordssejlads og sejlads til Qasigiannguit
I dag sejler vi over isfjorden mod byen Qasigiannguit, hvor vi bor Hotel Diskobay de næste 2 nætter. I området skal vi på vandretur til den flotte Paradisbugt, til Laksebugten og besøge byens museum.

Dag 4. Sejlads fra Qasigiannguit til Ilimanaq og Ilimanaq Lodge
Vi sejler mod Ilimanaq og nyder synet af kolossale isfjelde og holder udkig efter pukkelhvaler. I Ilimanaq ser vi bygdelivet og vandrer ud i det arktiske terræn. Overnatning i de spektakulære hytter Ilimanaq Lodge.

Dag 5. Sejlads fra Ilimanaq til Ilulissat
Efter en smuk isfjordssejlads til Ilulissat har vi en vandretur til Isfjorden og den gamle boplads Sermermiut, hvor flere tidlige kulturer har været bosat. Tid på egen hånd i Ilulissat om aftenen.

Dag 6 -8. Vildmarkslodgen Glacier Lodge Eqi, gletsjer og indlandsis
Vi sejler til Glacier Lodge Eqi og nyder synet og lyden af den kælvende gletsjer Eqip Sermia. Fra lodgen følger vi i polarforsker Paul Émile Victors fodspor på vandreture til morænen og indlandsisen.

Dag 9. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq
Efter en rundrejse fyldt med gastronomi og arktiske højdepunkter i Diskobugten tager vi fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derefter videre til København.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Transfer i Ilulissat fra lufthavn til hotel t/r
 • Alle sejladser i forbindelse med rundrejsen
 • Alle overnatninger (se særskilt afsnit vedr. overnatninger)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet (samt udvalgte Bichel Vine dag 2 og 3)
 • Bagagetransport mellem overnatningssteder
 • Entré til Qasigiannguit Museum
 • Afskedsmiddag i Ilulissat - ekskl. drikkevarer
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn fra ca. DKK 140 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende i Ilulissat
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 3.000 DKK. Dog ikke muligt i hytterne ved Ilimanaq og Eqi.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Gastronomi og vin på denne rejse
 • Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På skibet må man medbringe og nyde egne drikkevarer. Te/kaffe er gratis.

Dag 1. København - Ilulissat

Vi flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq. Efter ankomst til Ilulissat bliver vi kørt til vores logi, nemlig Hotel Icefiord, der er flot placeret helt ned til Diskobugten. Her spiser vi en god frokost, hvorefter turlederen vil holde et kort informationsmøde om turen og derefter guide en rundtur i byen. Hvis tiden tillader det, kan man evt. vælge at besøge byens museum, som tidligere fungerede som byens seminarium og senere Knud Rasmussens fødehjem eller besøg byens kunstmuseum, som bl.a. udstiller nogle flotte akvarelbilleder af lokale kunstnere. Alternativt kan man prioritere museumsbesøg på dag 5 i programmet.

På havnen handles der hellefisk og rejer, som fiskerne har bragt ind fra Isfjorden og Diskobugten. På brættet, hvor fangerne og fiskerne kommer med deres fangst, sælges alt godt fra land og hav, afhængigt af sæsonen: hellefisk, havkat, røget fjeldørred, rødfisk, skællaks, rensdyr, moskus, sæl - og på særlige dage hval eller måske endda en isbjørn (meget sjældent!). Om efteråret sælges også lækre sortebær og blåbær! Byen summer af liv her i den korte og hektiske arktiske sommer. Efter en lang, mørk og kold vinter nyder alle det rigelige sollys og de mange aktivitetsmuligheder, det fører med sig. Vi finder sammen et passende sted at spise aftensmad.

-/F/-

Dag 2. Isfjordssejlads, langlinefiskeri og sejlads til Qasigiannguit

Efter morgenmaden begiver vi os ned til havnen, hvor vores skib ligger til kaj. Vi går om bord, bliver præsenteret for besætningen og bliver introduceret til skibet. Umiddelbart efter kaster vi trosserne og sejler ud af havnen med kurs mod fjordmundingen lige syd for byen, hvor nogle af de store isfjelde grundstøder på den undersøiske morræne, uagtet at vanddybden minimum er 350 meter!

Ude blandt disse ismastodonter sejler vi rundt (på behørig afstand selvfølgelig) og undervejs holder turlederen et oplæg om området, UNESCO optagelsen og Indlandsisen, som jo står fadder til isfjeldene godt 60 km inde i bunden af fjorden, alt imens der serveres en drink nedkølet af flere 1000 år gammel indlandsis. En lokal fisker har sat en langline fra morgenstunden, og vi ser nu ophalingen af langlinen og får derved demonstreret denne fiskeform, som er så karakteristisk for fiskeriet efter især hellefisk her i Ilulissat området.

Vi sejler videre mod syd, til byen Qasigiannguit, hvor vi skal overnatte på Hotel Diskobay de 2 følgende nætter. Hotellet ligger ubeskriveligt smukt placeret ved vandet, og det er ikke usædvanligt, at man kan observere pukkelhvaler fra hotellets terrasse. Umiddelbart efter check in spiser vi frokost på hotellet. Området ved Qasigiannguit er særdeles velegnet til vandreture og i eftermiddag vil turlederen lede en vandretur på 3-4 timer ud i fjeldet, over til den flotte Paradisbugt. Vi er således tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, hvor du kan nyde udsigten ud over Diskobugten fra hotellets terrasse.

Aftensmaden udgøres forhåbentlig af vores friskfangede fisk fra langlinen tidligere idag, samt andre maritime delikatesser - ledsaget af et godt glas vin naturligvis.

M/F/A

Dag 3. Kulturoplevelser og vandretur i Qasigiannguit området

Vi har hele dagen til rådighed i Qasigiannguit og der er en masse at se og opleve i området.

Qasigiannguit er med sine ca. 1.200 indbyggere et rigtig godt eksempel på en grønlandsk by af middelstørrelse. Det vil sige den er væsentligt større end bygderne, men også væsentligt mindre end de grønlandske "storbyer" Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

Om formiddagen skal vi besøge byens interessante museum, der har en rigtig fin samling af palæo-eskimoiske redskaber m.m. Qasigiannguit ligger i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde og bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen.

Vi skal også i dag på en flot vandretur, og turen går mod nord til området ved Laksebugten. På vejen går vi forbi nogle hundepladser, og får fortalt historien om den grønlandske slædehund, som er et kapitel helt for sig selv. Frokosten udgøres af vores medbragte madpakker. Hvis der er nogen der kunne tænke sig, at lave en snaps/bjedsk på grønlandske urter, så bestræber vi os på, at få plukket noget med hjem.

I dag vil menuen nok være over temaet vildt, såsom moskus eller rensdyrsteg med selvplukkede bær/svampe — naturligvis med en passende rødvin til.

M/F/A

Dag 4. Sejlads fra Qasigiannguit til bygden Ilimanaq med overnatning i Ilimanaq Lodge

Umiddelbart efter morgenmaden går vi til havnen, hvorfra vi påbegynder sejladsen til Ilimanaq. Efterhånden som vi nærmer os Ilimanaq, kan vi ane de kolossale isfjelde mod nord, som er grundstødte på isfjeldsbanken ved Kangia/Ilulissat fjordmundingen. Der er mange pukkelhvaler i Diskobugten om sommeren, og vi holder udkig efter blåst (udåndingsluft), som typisk afslører deres tilstedeværelse. Skulle vi få kontakt, venter der en stor oplevelse for alle naturelskere.

Vi anløber Ilimanaq lige foran bygdens butik, og snart får vi en introduktion til stedet og vores indkvartering i eksklusive hytter, nærmest i vandkanten. Byen rummer 2 af Grønlands ældste huse fra kolonitiden (1751), som nu er nænsomt restaureret og rummer henholdsvis en hyggelig restaurant samt et indhandlingssted for fisk og vildt. Efter indkvarteringen går vi en tur rundt i bygden, og får et indblik i bygdelivet, inden vi spiser frokost i restauranten.

Efter frokost arrangerer turlederen en vandretur nordpå langs kysten. Undervejs ser vi hustomter og inuit grave fra Thule kulturen, samt den gamle kirkegård tilhørende udstedet "Nordre Huse/Avannarliit", som blev forladt i 1950’erne. Vandrestien følger kystlinjen og går gennem typisk arktisk fjeldterræn med pil, lyng og græsser. De dominerende fuglearter her er gæs (Canadagæs), ryler, ryper, ravn, laplandsværling, snespurv m.m. - og er vi meget heldige, kan vi se polarræv og måske endda moskusokse!

Turens varighed tilpasser vi på dagen, så den passer ind i vores program. Det lader sig nemt gøre, idet vi går ud/hjem ad samme rute. Turen vil typisk tage mellem 4-6 timer t/r.

Aftensmaden nyder vi i de historiske omgivelser i bygdens restaurant.

M/F/A

Dag 5. Sejlads fra Ilimanaq til Ilulissat - vandretur til Isfjorden og den gamle boplads Sermermiut

Om formiddagen tager vi afsked med Ilimanaq og sejler tilbage til Ilulissat, hvor vi passerer hele isfjordsmundingen og isbjergene for 2.gang på denne tur. Vi bliver afhentet på havnen i Ilulissat, og kørt "hjem" til Hotel Icefiord, hvor vi spiser frokost.

Om eftermiddagen skal vi opleve isfjorden på tætteste hold fra landsiden. Vi går ud gennem byen og passerer bl.a. tæt forbi et par hundepladser på vejen. Fra udkanten af byen følger vi "den gule rute", som er en smuk vandretur, der fører ned til isfjorden og dermed har nogle mildest talt imponerende udsigter.

Vi kommer til den gamle Sermermiut boplads ved isfjorden, der er en af de største bosættelser både for de palæo-eskimoiske og de neo-eskimoiske samfund, og umiddelbart efter til "kællingekløften", der har sin helt egen historie… Under Thule-kulturens sidste bosættelse levede der op mod 250 mennesker i Sermermiut. Der har været periodiske indvandringer i dette område, og man ved, at både den tidlige Saqqaq-kultur, Dorset-kultur og den senere Thule-kultur alle har været bosat på egnen omkring Ilulissat.

Herude på klipperne ved fjorden og isfjeldene nyder mange lokale de stille sommeraftener, alt imens man håber at blive vidne til et isfjeld, der knækker over i kaskader af vand og isskosser ledsaget af bulder og brag. Hvis man gerne vil opleve et eller begge af byens museer idag, koordineres det med turlederen. Aftenen er til fri disposition, så man kan vælge at spise på Hotel Icefiord eller en anden af byens restauranter.

M/F/-

Dag 6. Sejltur til Glacier Lodge Eqi ved Eqi bræen

Vi forlader Ilulissat fra morgenstunden og sejler nordpå for at gå i den største franske polarforsker Paul Emile Victors fodspor. Vi fortsætter op gennem Atâ Sundet med det høje fjeld på Arveprinsens Ejland på venstre side og adskillige fuglefjelde på højre side. Her trives skarv, måger og flere kjovearter på de rå og stejle klipper.

Vi nærmer os gletsjeren Eqip Sermia, og mens vi nyder frokosten ombord, betragter vi det fascinerende syn, når tonstunge isstykker brækker af og styrter i vandet med et øredøvende brag - det er stærke kræfter, som er på spil! I Grønland er dette fænomen unikt for Eqi.

Skibet lægger til ved Glacier Lodge Eqi, nærmere bestemt Port Victor, der ligger i behørig afstand af den kælvende gletsjer. Havnen er opkaldt efter den franske polarforsker Paul-Emile Victor, der kom hertil efter 2. verdenskrig for at udforske indlandsisen. På det tidspunkt var Eqi det bedste sted at komme op på indlandsisen med deres tunge ekspeditionsudstyr.

Fra havet skal vi bære vores bagage et par hundrede meter op til Glacier Lodge Eqi, hvor vi installeres i de hyggelige rødmalede standard bjælkehytter. Om eftermiddagen kan en kort vandretur hen imod deltaet anbefales. Her yngler havørnen med års mellemrum, og det er en af de nordligst beliggende havørnereder i Grønland. Man kan også være heldig at se havlit og andre havfugle i deltaet. Aftensmaden indtager vi tilbage i den stemningsfulde Café Victor.

M/F/A

Dag 7. Vandring til Indlandsisen

Efter morgenmaden pakker vi madpakkerne i dagstursrygsækken, og begiver os af sted på en superflot vandretur. Målet for vores vandring er via Victors spor at komme op til Indlandsisen og opleve den imponerende iskappe fra helt nært hold.

Paul-Emilie Victor brugte to tunge ekspeditionskøretøjer til at fragte udstyr ind til isen, hvor han opførte et sindrigt wiresystem til at forcere den sidste stejle stigning. Wirebanen er nedlagt, men meget af hans udstyr står stadig tilbage som minder fra en svunden æra.

Vandreturen fra Eqi-hytterne til Indlandsisen t/r tager normalt 8-9 timer, og undervejs kommer vi igennem et meget varieret terræn, hvor vi har gode chancer for at se sneharer, ryper og måske polarræv.

Café Victor danner igen rammen om vores aftensmad og aftenhygge.

M/F/A

Dag 8. Vandretur til morænen ved Eqi gletsjeren

Morgenmaden spiser vi i caféen til lyden af og udsigten til den måske kælvende gletsjer. Herefter pakker vi vores frokost og bevæger os rundt om en lille lagune for at komme nærmere gletsjerkanten. Turen går op på kanten af en randmoræne, der er et levn fra gletsjerens tidligere storhedstid. Siden 1930 har gletsjeren trukket sig tilbage op ad bakken og samtidig mere op ad vandet. Det har betydet, at gletsjerkanten nu står mere end 100 meter høj, direkte op af havet, og man flere gange dagligt, ja nogen gange flere gange i timen, ser gletsjeren kælve tonstunge isstykker.

Randmorænen giver os en sikker mulighed for at komme den fantastiske gletsjer ganske nær. Herfra kan vi overskue et godt stykke af den mere end 4 km brede gletsjerfront. Madpakkerne nyder vi med udsigt til dette unikke natursceneri. og bagefter vandrer vi tilbage til Glacier Lodge Eqi, således at vi er klar til at sejle retur til Ilulissat ved 14.00 tiden.

Først på aftenen er vi tilbage i Ilulissat og indkvarteres i velkendte omgivelser på Hotel Icefiord. Umiddelbart herefter skal vi nyde en hyggelig afskedsmiddag sammen som en passende afslutning på turen.

M/F/A

Dag 9. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq

Vi flyver med Dash fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derefter videre til København med Air Greenlands Airbus.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Aktiviteter

GASTRONOMI & VIN PÅ DENNE TUR
"Vi skal på en Grønlandstur, hvor vi også sætter fokus på det gastronomiske i Disko-bugten.

Herhjemme ser vi hellefisk og rejer fra Grønland, men vi går lidt dybere og går på opdagelse i Diskobugten og på fastlandet. I bugten gemmer der sig fremragende snekrabber, muslinger, rejer, torsk, havkat og fjeldørreder — skællaksen kommer til kysten i september. På fastlandet er der kød fra rener og moskus, krydderurter, rørhatte, skørhatte og sortbær og blåbær.

Vi fanger fisk og samler svampe og bær efter bedste evne i forhold til sæsonens muligheder. Vi går måske selv i køkkenet og hjælper med til at klargøre en række spændende middage i samarbejde med kokken på Hotel Diskobay. Vi får fragtet Bichel vine til Diskobugten, så vi kan lave de gode mad og vin koblinger".

ISFJORDSSEJLADSER
Som udgangspunkt vil skibet - Aleqa Ittuk eller søsterskibet Aviaq Ittuk (de er helt ens) sejle gruppen på sejladserne mellem Ilulissat - Qasigiannguit - Ilimanaq - Ilulissat.

Note: Rederiet Diskoline som forestår de omtalte sejladser på turen, råder over en flåde af forskellige fartøjer, og det kan ske, at man på denne tur vil sejle med andre fartøjer end de beskrevne ovenfor. Se evt. www.diskoline.gl for yderligere information.

Overnatning

Overnatningerne på denne tur vil variere i standard grundet de meget forskellige steder vi overnatter (bygd, byer og vildmarkshoteller).

I Ilulissat overnatter vi i alt 3 nætter på Hotel Icefiord i dobbeltværelser. I Qasigiannguit har vi 2 overnatninger på Hotel Disko Bay i dobbeltværelser. I Ilimanaq Lodge bor vi i hytter med 2 personer pr. hytte. I Glacier Lodge Eqi bor vi i "standard hytter" med 2 personer pr. hytte.

Vi har kun 2 enkeltværelser til rådighed på denne rejse, og det gælder hotellerne i Ilulisat og Qasigiannguit — IKKE hytterne i hhv. Ilimanaq og Eqi. Enkeltværelsestillæg er angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På skibet må man medbringe og nyde egne drikkevarer. Te/kaffe er gratis.

BEMÆRK: På denne tur, er det faktisk kun aftensmaden på dag 1 og dag 5, der ikke er inkluderet. Bichel Vine kobler vin til aftensmåltiderne på dag 2 og 3. Disse vine er inkluderet i rejsens pris.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturen i Eqi, Ilulissat og omegn er i august og september måned 2-6 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne.

På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet eller endda lidt under på udsatte steder. På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigtbarhed. Regn kan dog forekomme.

Bemærk: Der er midnatssol ved Ilulissat Isfjord fra den 21. maj til den 24. juli. Derudover er nætterne meget lyse cirka en måned før og efter midnatssol-perioden.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er muligt at få opladet kamera og telefon på hele turen (med egen oplader) med undtagelse af opholdet i Glacier Lodge Eqi, da elektriciteten her bliver produceret af en generator/solpaneler og er forbeholdt VHF og satellittelefon. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Kort og Rejselitteratur

Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Købes med fordel lokalt

Området

GLACIER LODGE EQI
Ca. 100 km nord for Ilulissat ligger den kælvende gletsjer Eqip Sermia i et naturskønt område. Som ét af de få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet. Læs mere om Glacier Lodge Eqi

ILULISSAT — "STEDET MED ISBJERGE"
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er endvidere nabo til UNESCO Verdens Arvs området Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

ILIMANAQ LODGE
Umiddelbart syd for isfjorden, fri for de store isbjerge der primært driver mod nord nordvest, ligger bygden Ilimanaq/Claushavn og den nybyggede Ilimanag Lodge.

QASIGIANNGUIT
Byen ligger syd for Ilulissat Isfjord i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde, bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture. Qasigiannguit betyder "små spraglede sæler" og det danske navn er Christianshåb. Byen ved Diskobugten har ca. 1.200 indbyggere.

Læs mere her om vores Grønland

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Din turleder på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der skal benyttes på turene ved Ilulissat og Eqi. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Det er mest bekvemt at pakke udstyr i en blød sportstaske el.lign., da denne er lettest at håndtere ved transfer og ombord på skibet. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er et must. Dernæst er det vigtigt, at dine vandrestøvler er vandtætte, da visse af stierne går gennem fugtigt terræn. Det er ikke muligt at gennemføre denne tur i almindelige kondisko eller vandresko.

Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. 

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • Svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue
 • Varme handsker/vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Kikkert
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • 1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
 • Kikkert
 • Lommekniv (Ikke i håndbagage under flyvning)
 • Termokande inkl. kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
 • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
 • Myggebalsam
 • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg på Grønland
 • Sovemaske. Pga. midnatssolen har nogle svært ved at sove, og det kan ofte afhjælpes med sovemaske.
 • Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)
 • Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.

Specifikke turbemærkninger

På denne rejse overnattes i gode senge på hotel og ved Glacier Lodge Eqi. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.