Ny tur

Grønland - Rundrejse i Diskobugten med let vandring

Rejs hele Diskobugten rundt på 9 dage og få den smukke grønlandske natur og kultur ind under huden med arktiske highlights som Eqi Sermia gletsjeren, Ilulissat Isfjord, Diskoøen, Ilulissat og meget mere.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I Diskobugten venter en sublim rundrejse for dig, der har masser af appetit på natur & kulturoplevelser, og som gerne vil vandre, dog uden at det bliver for langt og krævende.

Rejsen tager dig godt rundt i Diskobugtens smukke arktiske natur. Blandt højdepunkterne er gigantiske isbjerge, hvaler, sæler, arktisk fugleliv og gletsjere. Tilmed får du et interessant indblik i grønlandsk hverdagsliv i bygder og byer. Sejladser og vandreture tager dig rundt i Grønlands uberørte og unikke landskab til vands og til lands – et sandt mekka for enhver naturelsker.

Du kan se frem til at besøge Ilulissat og måbe over isbjergene ved udmundingen af den verdensberømte og UNESCO-fredede Kangia Isfjord, opleve bygdelivet i den traditionsrige bygd Ilimanaq og bylivet i Qasigiannguit og Qeqertarsuaq på den magiske Diskoø.

Topas har prioriteret spektakulære overnatningssteder på denne rundrejse. Bl.a. får du 1 overnatning i ødemarken i vildmarkslodgen ’Glacier Lodge Eqi’, hvor du på nært hold ser det storslåede naturfænomen, den aktive gletsjer Eqip Sermia. Men også de nyopførte Seafront Cabins i Ilimanaq Lodge vil med garanti betage dig med sin brillante udsigt til Diskoøen, isfjelde og hvaler.

Glæd dig til

 • Spektakulært beliggende overnatninger med direkte udsigt til basaltfjelde, isfjord, gletsjer og ødemark
 • En række sejladser i Diskobugten og til den kælvende gletsjer Eqip Sermia
 • Vandretur til kanten af den gamle morænekant ved Eqi og se Eqi gletsjeren kælve på nært hold
 • Uforglemmelige vandreture i Grønlands smukkeste arktiske natur Diskobugten Rundt
 • Oplev et arktisk dyreliv med hvaler, sæler, arktisk fugleliv, snehare og måske polarræv?
 • Oplev den grønlandske dagligdag på nært hold i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit, Ilimanaq og Ilulissat
 • Nyd velsmagende måltider fra friske grønlandske råvarer fra fjeld & hav

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1-2. Ankomst til Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat
Vi ankommer til byen Qeqertarsuaq på Diskoøen og indkvarteres på Hotel Disko Island. På øen er der bl.a. mulighed for flotte vandreture.

Dag 3-4. Sejlads fra Diskoøen til Qasigiannguit i sydøstenden af Diskobugten
Sejlads fra Diskoøen til byen Qasigiannguit, ’Diskobugtens Perle’. Her skal vi på vandreture i et skønt naturområde, bl.a. til Paradisbugten og Strømstedet ved Laksebugten.

Dag 5. Sejlads fra Qasigiannguit til Ilimanaq og indkvartering i Ilimanaq Lodge
Vi sejler mod Ilimanaq og nyder synet af kolossale isfjelde og holder udkig efter pukkelhvaler. I Ilimanaq ser vi bygdelivet og vandrer ud i det arktiske terræn. Overnatning i de spektakulære hytter i Ilimanaq Lodge.

Dag 6. Sejlads fra Ilimanaq til Eqi via Ilulissat
Sejlturen går først fra Ilimanaq nordpå via Isfjordsmundingen med dens gigantiske isbjerge til Ilulissat, og direkte videre til Glacier Lodge Eqi ved den aktive gletsjer Eqi Sermia.

Dag 7. Eqi og vandretur til randmorænen og gletsjerfronten
Fra lodgen vandrer vi til kanten af randmorænen og nyder den eminente udsigt til gletsjeren. Om eftermiddagen sejler vi til Ilulissat og indkvarteres på Hotel Icefiord.

Dag 8. Ilulissat, kultur & natur – vandring i UNESCO-fredningen til Sermermiut og Isfjorden
Vandretur til den historiske boplads Sermermiut, flot beliggende ned til Kangia Isfjorden. Byrundtur og kulturvandring i Ilulissat med mulighed for museumsbesøg på egen hånd efterfølgende.

Dag 9. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq
Efter en rundrejse fyldt med arktiske højdepunkter i Diskobugten tager vi fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derfra videre til København.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r
 • Indenrigsflyvninger Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Transfers i Ilulissat fra lufthavn til skib, hhv. fra hotel til lufthavn
 • Alle sejladser i forbindelse med rundrejsen
 • Alle overnatninger (se særskilt afsnit vedr. overnatninger)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bagagetransport mellem skib og overnatningssteder (turlederen hjælper ved Eqi om nødvendigt)
 • Afskedsmiddag i Ilulissat - ekskl. drikkevarer
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn fra ca. DKK 140 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Ilulissat
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 3.000 DKK. Dog ikke muligt i hytterne ved Ilimanaq og Eqi.

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 11 deltagere + 1 Topas turleder

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. København - Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat.

Vi flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq. Kort efter ankomst til Ilulissat sejler vi videre til byen Qeqertarsuaq, der er smukt beliggende på sydenden af Diskoøen. Undervejs på sejladsen kan vi se Diskoøens fantastiske basaltfjelde blive tydeligere og tydeliger,e efterhånden som vi nærmer os. På sejladserne på Diskobugten om sommeren er der ofte virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler - så det er om at holde udkig!

Vi skal overnatte på Hotel Disko Island de næste to nætter. Hotellet består af en række huse, der er centralt placeret i byen med få minutters gang til butikken, Kongebroen m.m. Efter ankomst gør vi status på tiden og friskheden i gruppen (mange har sikkert en lang rejsedag bag sig) og vurderer, om vi skal gå en tur ud til "Udkiggen" syd for byen (turen tager ca. 2 timer t/r). Qaqqaliaq som er det grønlandske ord for udkiggen, har historisk været brugt som et vigtigt sted at spotte hvaler fra. Den dag i dag er det et godt sted at se grønlandshvaler om vinteren/foråret og pukkelhvaler om sommeren.

Aftensmaden spiser vi sammen på byens restaurant.
-/-/A

Dag 2. Diskoøen – vandring til søjlebasalten ved Kuannit

Vi har hele dagen til vores rådighed på Diskoøen, som er den største grønlandske ø, på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1000 mennesker i Qeqertarsuaq og ca. 30 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene.

Turlederen vil lede en ca. 3 timers vandretur t/r ud til området Kuannit, der ligger ved kysten nord for Qeqertarsuaq. Kuannit er et helt særligt sted af flere årsager: dels er der nogle meget flotte basaltformationer og strukturer skabt af sprøjtende lava for millioner af år siden, og dels er området meget frodigt og nærmest neon-grønt af mosser og store flotte kvanplanter. Vi nyder madpakkerne liggende i lyngen med udsigt over Diskobugten — og måske en hval eller to!

M/F/-

Dag 3. Sejlads fra Diskoøen til Qasigiannguit i sydøst enden af Diskobugten

I dag sejler vi videre til byen Qasigiannguit, ’Diskobugtens Perle’, der er smukt beliggende i det syd-østlige hjørne af Diskobugten. Undervejs kan vi skue tilbage over mod Diskoøens fantastiske basalt landskabsformationer, som vi har lært nærmere at kende de to foregående dage. Igen i dag er der virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler — en oplevelse man aldrig kan få nok af! Fremme på kajen i Qasigiannguit bliver vores bagage kørt til hotellet, imens vi selv går den korte strækning.

Vi skal således overnatte på Hotel Diskobay de to følgende nætter. Hotellet er smukt placeret ved vandet, og det er ikke usædvanligt, at man kan observere pukkelhvaler fra hotellets terrasse, hvilket ’hvalklokken’ er en indikation på.
Qasigiannguit ligger i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde og bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture og turlederen vil lede en vandretur på 3-4 timer ud i fjeldet, nærmere bestemt til ’Paradisbugten’. Er du vinterbader og har mod på en frisk dukkert, så husk badetøj og badehåndklæde i dag.

Aftensmaden nyder vi på Hotel Diskobay.

M/F/A

Dag 4. Kulturoplevelser og vandretur i Qasigiannguit området

Vi har hele dagen til rådighed i Qasigiannguit - og det er godt, da der er en masse, vi kan se og opleve i området. Qasigiannguit er med sine ca. 1.200 indbyggere et rigtig godt eksempel på en grønlandsk by af middelstørrelse. Dvs. den er væsentligt større end bygderne men også væsentligt mindre end de grønlandske ’storbyer’ Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

Det vil være et must for de fleste at besøge byens interessante museum, der har en rigtig fin samling af palæo-eskimoiske redskaber m.m., og det disponerer vi selvfølgelig tiden efter. Hvis der er mulighed for det, vil vi få arrangeret et oplæg på museet omkring den imponerende Saqqaq kultur.

Vi arrangerer en god vandretur mod Laksebugten i nord, nærmere bestemt op mod ’strømstedet’. De medbragte madpakker nyder vi i fjeldet. Vi går ud/hjem samme vej, så du har mulighed for at vende om undervejs, hvis du skulle ønske det. Vandreturen tager ca. 4 timer t/r.

Hotellet laver god aftensmad baseret på dejlige grønlandske råvarer, så alle interesserede skal huske at bestille plads til om aftenen!

M/F/-

Dag 5. Sejlads fra Qasigiannguit til bygden Ilimanaq med overnatning i Ilimanaq Lodge

Sidst på formiddagen går vi til havnen (bagagen bliver kørt), hvorfra vi påbegynder sejladsen til Ilimanaq. Efterhånden som vi nærmer os Ilimanaq, kan vi ane de kolossale isfjelde mod nord, som er grundstødte på isfjeldsbanken ved Kangia/Ilulissat fjordmundingen. Der er mange pukkelhvaler i Diskobugten om sommeren, og vi holder udkig efter blåst (udåndingsluft), som typisk afslører deres tilstedeværelse. Skulle vi få kontakt, venter der en stor oplevelse for alle naturelskere.

Vi anløber Ilimanaq lige foran bygdens butik, og snart får vi en introduktion til stedet og vores indkvartering i eksklusive Seafront Cabins, nærmest i vandkanten. Byen rummer to af Grønlands ældste træhuse fra kolonitiden (1751), som nu er nænsomt restaureret og rummer henholdsvis en hyggelig restaurant samt reception. Herefter spiser vi frokost i Restaurant Egede, indrettet i det smukt restaurerede hus fra 1750’erne, beliggende helt ned til Diskobugten. Fra alle hytterne har man panoramaudsigt over Diskobugten – helt til Diskoøen. Det gælder fra såvel stue som hems og fra terrassen.

Resten af eftermiddagen kan passende nydes i disse skønne omgivelser evt. med en lille tur rundt i bygden. Ønsker man at komme ud og gå lidt længere, vil turlederen efter frokost lede en vandretur nordpå langs kysten. Vejret og dagsformen kommer til at bestemme, hvor langt vi går mod nord, inden vi vender om og returnerer til Ilimanaq. Turen vil typisk tage 3-4 timer t/r (vi går ud/hjem ad samme rute).

Undervejs ser vi gamle inuitgrave fra Thulekulturen, og måske den gamle kirkegård tilhørende udstedet ’Nordre Huse/Avannarliit’, som blev forladt i 1950’erne (hvis vi vælger at gå så langt). Vandrestien følger kystlinjen og går gennem typisk arktisk fjeldterræn med pil, lyng og græsser. De dominerende fuglearter her er gæs (Canadagæs), ryler, ryper, ravn, laplandsværling, snespurv m.m. - og er vi meget heldige, kan vi se polarræv og måske endda moskusokse!
Aftensmaden nyder vi i de historiske omgivelser i bygdens restaurant – Restaurant Egede.

M/F/A

Dag 6. Fra lodge til lodge - Sejltur fra Ilimanaq Lodge til Glacier Lodge Eqi (via Ilulissat)

Vi forlader Ilimanaq fra morgenstunden og sejler nordpå for at gå i den største franske arktiske polarforskers fodspor, nemlig Paul-Émile Victor. Vi følger kysten mod nord med kurs mod fjordmundingen af Ilulissat Isfjord lige syd for byen, hvor nogle af de helt store isfjelde grundstøder på den undersøiske moræne, uagtet at vanddybden er minimum 350 meter! Vi oplevede stedet fra landsiden i går, men i dag sejler vi rundt blandt disse is-mastodonter (på behørig afstand selvfølgelig) og turlederen vil undervejs fortælle om området, UNESCO-fredningen og indlandsisen, som jo står fadder til isfjeldene godt 60 km inde i bunden af fjorden. Derinde kælver 1.000 år gammel indlandsis i kolossale mængder dagligt ud i Isfjorden.

Fremme på havnen i Ilulissat skifter vi skib og fortsætter sejladsen nordpå mod Eqi. Vi passerer snart Oqaatsut, som er en lille bygd med ca. 50 indbyggere. Vi fortsætter op gennem Atâ Sundet. På vores venstre/bagbords side kan vi se det høje fjeld på øen Arveprinsens Ejland og på højre/styrbords side dominerer adskillige fuglefjelde. Her trives skarv, måger og flere kjovearter på de rå og stejle klipper.

Vi nærmer os gletsjeren Eqip Sermia, og mens vi nyder frokosten ombord, betragter vi det fascinerende syn, når tonstunge isstykker brækker af og styrter i vandet med et øredøvende brag - det er stærke kræfter, som er på spil! I Grønland er dette fænomen unikt for Eqi. Skibet lægger til ved Glacier Lodge Eqi, nærmere bestemt Port Victor, der ligger i behørig afstand af den kælvende gletsjer.

Havnen er opkaldt efter Paul-Émile Victor, som kom hertil efter 2. verdenskrig for at udforske Indlandsisen. På det tidspunkt var Eqi det bedste sted at komme op på Indlandsisen med det tunge ekspeditionsudstyr. Fra havet bærer vi vores bagage et par hundrede meter op til Glacier Lodge Eqi (turlederen hjælper om nødvendigt), hvor vi indkvarteres i de hyggelige rødmalede bjælkehytter.

Eftermiddagen er til fri disposition. Lokationen i sig selv er verdensklasse, så man kan fint vælge at sidde på terrassen ved sin hytte, og betragte det store naturfænomen, som Eqi gletsjeren vitterligt er. Ønsker man at røre sig lidt, kan det anbefales at tage med turlederen på en vandretur af godt 2 timers varighed hen imod deltaet. Her yngler havørnen med års mellemrum, og det er en af de nordligst beliggende havørnereder i Grønland. Vi kan også være heldige at se havlit og andre havfugle ved deltaet. Aftensmaden indtager vi i den stemningsfulde Café Victor.

M/F/A

Dag 7. Vandretur til morænen ved Eqi gletsjeren og sejlads retur til Ilulissat

Morgenmaden spiser vi i caféen til lyden af - og udsigten til - den kælvende gletsjer. Herefter pakker vi vores frokost og bevæger os rundt om en lille lagune for at komme nærmere gletsjerkanten. Turen går op på kanten af en randmoræne, der er et levn fra gletsjerens tidligere storhedstid.

Siden 1930 har gletsjeren trukket sig tilbage op ad bakken og samtidig mere op ad vandet. Det har betydet, at gletsjerkanten nu står mere end 100 meter høj direkte op af havet, og man flere gange dagligt (nogle gange flere gange i timen) ser gletsjeren kælve tonstunge isskosser. Randmorænen giver os en sikker mulighed for at komme den fantastiske gletsjer ganske nær. Herfra kan vi overskue et godt stykke af den mere end 4 km brede gletsjerfront. Madpakkerne nyder vi med udsigt til dette unikke natursceneri. Vandreturen tager ca. 4 timer t/r inkl. frokostpause.

Bagefter vandrer vi tilbage til Glacier Lodge Eqi og er klar til at sejle retur til Ilulissat ved 14-tiden. Fra havnen i Ilulissat kører vi til Hotel Icefiord, der bestemt lever op til sit navn, idet hotellet ligger placeret nærmest i vandkanten, og hvor alle værelser har udsigt til Diskobugten. Hotel Icefiord skal være vores hjem de næste to nætter.

M/F/-

Dag 8. Ilulissat – Stedet med de største isbjerge

Vores sidste dag i Grønland tilbringer vi i Ilulissat (tidligere Jakobshavn), polarforskeren Knud Rasmussens fødeby. Ilulissat betyder på grønlandsk noget i retning af ’Stedet med de store isbjerge’, pga. dens fantastiske placering ved isfjordsmundingen hvor isbjerge og bræis flyder ud i Diskobugten. Ilulissat er en driftig by, hvor fiskeri efter især rejer og hellefisk er meget betydningsfuldt. Der er altid en livlig aktivitet på havnen hvor trawlere og joller er på evig sejlads mellem havnen og fiskepladserne ude i Diskobugten.

Vi starter dagen med at gå op igennem byen, hvor turlederen vil udpege butikker med flot kunsthåndværk samt museer, som den enkelte kan prioritere at besøge om eftermiddagen. I forlængelse af byrundturen, går vi op til den historiske Sermermiut boplads, der er flot placeret ved Isfjorden i UNESCO-fredningen. Her går vi ad gangbro ud til ’Kællingekløften’, hvorfra man får et flot udsyn dels ind i fjorden og dels til de kæmpestore isfjelde der er grundstødt tæt under land. Er vejret til det, spiser vi madpakkerne herude i de spektakulære omgivelser.

Efter frokosten er eftermiddagen til fri disposition. Man kan fx vælge at gå tilbage til byen og shoppe, besøge Ilulissat Museum og/eller Ilulissat Kunstmuseum. Man kan også vælge at forlænge vandreturen en god times tid sammen med turlederen ved at fortsætte ad gul rute rundt om ’Parabolfjeldet’ – igen med verdensklasseudsigt til is, vand og Diskoøen i horisonten. Sidst på eftermiddagen kan vi evt. mødes på terrassen på Hotel Icefiord, inden vi runder turen af med en fælles afskedsmiddag på hotellet.

M/F/A

Dag 9. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq

Vi flyver med Dash fly fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derefter videre til København med Air Greenlands Airbus.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Turen har en varighed på 9 dage. På alle dage med undtagelse af hjemrejsedagen, vil der være mulighed for at kunne deltage på guidede vandreture af ca. 2 - 4 timers varighed. Det er naturligvis helt valgfrit, om man vil deltage på den enkelte vandretur. Lad bare vejret, humøret og dagsformen bestemme på dagen. På flere af vandreturene kan du vælge at vende om efter eget valg, da vi går ud/hjem samme vej.

Den store fleksibilitet mht. deltagelse på vandreturene og de relativt korte vandreture uden de store højdemeter betyder, at turen er gradueret 1-2. Da man går i fjeldterræn med varieret underlag (jord, sten, grus og grundfjeld), anbefaler Topas vandrestøvler til turen eller som minimum rigtig gode vandresko. Vandrestave er altid en god idé at medbringe. 

Aktiviteter

I Grønland findes der ikke mange decideret anlagte stier, og vi vandrer derfor oftest gennem varieret terræn på stier, der er naturligt etablerede gennem mange års brug. Underlaget veksler typisk mellem jord, sten, grus og grundfjeld.
Udover vandreturene er der 6 meget flotte sejladser på turen rundt i Diskobugten.

På sejladserne er der rigtig gode muligheder for at opleve hvaler, nogle gange på nært hold, samt isfjeldsgaranti! Skibstyperne er enten Targa skibe eller stålskibe, hvor man altid vil have god plads inde som ude. Vi sejler altid med passagergodkendte skibe i Grønland.

Overnatning

På Diskoøen bor vi på Hotel Disko Island i øens eneste by Qeqertarsuaq (foruden bygden Kangerluk). Hotel Disko Island består bl.a. af en række huse i bymidten, hvor værelserne er indrettet med eget bad og toilet.

Ved Ilimanaq Lodge overnatter vi i lækre nyopførte Seafront Cabins - alle med fremragende udsigt over Diskobugten. Ligeledes bor vi i hytter ved Glacier Lodge Eqi med en formidabel udsigt.

I Ilulissat og Qasigiannguit bor vi på henholdsvis Hotel Icefiord og Hotel Diskobay - begge hoteller ligger i første parket til Diskobugten.

Alle steder har med dobbeltværelser og eget bad & toilet.

Der vil være mulighed for enkeltværelse (dog ikke ved Ilimanaq og Eqi) mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med —

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne serveres kaffe/te/vand.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Klima

Middeltemperaturen i Eqi, Ilulissat og omegn er i august og september måned 2-6 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne.

På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet eller endda lidt under på udsatte steder. På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigtbarhed. Regn kan dog forekomme.

Bemærk: Der er midnatssol ved Ilulissat Isfjord fra den 21. maj til den 24. juli. Derudover er nætterne meget lyse cirka en måned før og efter perioden med midnatssol.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i byer og bygd på denne tur, men ikke uden for byerne, samt i Eqi Glacier Lodge. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er muligt at få opladet kamera og telefon på hele turen (med egen oplader) med undtagelse af opholdet i Glacier Lodge Eqi, da elektriciteten her bliver produceret af en generator/solpaneler og er forbeholdt VHF og satellittelefon.

Kort og Rejselitteratur

Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Købes med fordel lokalt

Området

GLACIER LODGE EQI
Ca. 100 km nord for Ilulissat ligger den kælvende gletsjer Eqip Sermia i et naturskønt område. Som ét af få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet. Læs mere om Glacier Lodge Eqi

ILULISSAT — ’STEDET MED ISBJERGE’
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er tilmed nabo til UNESCO Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

ILIMANAQ LODGE
Umiddelbart syd for isfjorden, fri for de store isbjerge der primært driver mod nord-nordvest, ligger bygden Ilimanaq/Claushavn og den nybyggede Ilimanag Lodge.

DISKOØEN - QEQERTARSUAQ
Diskoøen er den største grønlandske ø og på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1000 mennesker i Qeqertarsuaq og ca. 30 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene. På grønlandsk betyder Qeqertarsuaq ’Den store ø’, og det danske navn Godhavn refererer til den flotte og gode naturhavn, hvorved byen ligger.

QASIGIANNGUIT
Byen ligger syd for Ilulissat Isfjord i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde, bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture. Qasigiannguit betyder ’små spraglede sæler og det danske navn er Christianshåb. Byen ved Diskobugten har ca. 1.200 indbyggere.

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold.

Din turleder på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der skal benyttes på turene ved Ilulissat og Eqi. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Det er mest bekvemt at pakke udstyr i en blød sportstaske el.lign., da denne er lettest at håndtere ved transfer og ombord på skibet. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er et must. Dernæst er det vigtigt, at dine vandrestøvler er vandtætte, da visse af stierne går gennem fugtigt terræn. Det er ikke muligt at gennemføre denne tur i almindelige kondisko eller vandresko.

Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. 

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

• Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
• Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger.

Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • Svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue
 • Varme handsker/vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Kikkert
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • 1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
 • Kikkert
 • Lommekniv (Ikke i håndbagage under flyvning)
 • Termokande inkl. kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
 • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
 • Myggebalsam
 • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg på Grønland
 • Sovemaske. Pga. midnatssolen har nogle svært ved at sove, og det kan ofte afhjælpes med sovemaske.
 • Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)
 • Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.

Specifikke turbemærkninger

På denne rejse overnattes i gode senge på hotel og ved Glacier Lodge Eqi. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

17. august 2020  –  25. august 2020 Udsolgt 30.970 DKK Venteliste
20. august 2020  –  28. august 2020 Udsolgt 30.970 DKK Venteliste
25. august 2020  –  3. september 2020 Garanteret afgang 30.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: GLDL

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.