Italien – Bike & Hike i Toscana

Nyd Garfagnanas bjerge og dale, små landsbyer, kastanjeskove og sætere når vi på Bike & Hike tur tager til et rustikt og ukendt hjørne af Toscana. Hver dag vælger du frit om du vil cykle eller vandre.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I Garfagnana vil du opleve spændende historie, spektakulære kulturseværdigheder, frisk bjergluft og en enestående natur. Den lille rolige og hyggelige 1500-tals bjerglandsby Roggio er vores hjemby, og herfra tager vi ud og oplever Toscana.

Området har masser af gode vandrestier og smukke udsigter til forrevne bjergtoppe, og ved Cinque Terres pastelfarvede kystlandsbyer kan du nyde den betagende klippekyst og en badetur. Ønsker du at cykle, har du mulighed for at teste formen i bjergene ad landevejene i det varierede terræn eller måske en cykeltur på bymuren i Lucca?

Bike & Hike turen i Toscana giver dig mulighed for hver dag at vælge, om du vil vandre eller cykle på Topas’ egne lækre kvalitetscykler. Og fleksibiliteten er helt i top, da niveauet kan tilpasses netop dig, da vi har flere turledere med.

På pensionatet ’La Fontanella’ tager Mamma Gemma og hendes søn Andrea sig kærligt af os med veltillavet toscansk mad og et godt glas vin. Som navnet på pensionatet antyder, er det samme skønne sted, vores populære vandreferie med ren vandring Italien - Toscana - La Fontanella har sin base.

En helt fantastisk tur i kombination af toscansk natur og kultur, fysisk aktivitet og socialt samvær. Godt støttet af gode guider. Glæd dig!

Kurt Hjortsø Kristensen

Hos familien Coletti i Toscana

Familien Coletti har siden 1996 taget varmt imod Topas gæster på vandreturen La Fontanella i Toscana. Cykelferien i Toscana har samme skønne base i bjerglandsbyen Roggio.

Glæd dig til

 • Syv fantastiske dage i Toscanas enestående natur med cykling og/eller vandring.
 • Vandreture i Garfagnanas bjerge - Alpi Apuane og bjergkæden Appenninerne
 • Vandring og badning ved de UNESCO-beskyttede kystbyer ved Cinque Terre
 • Besøg i den historiske by Lucca med cykling på bymuren
 • Cykelture i Garfagnanas bjerge eller til Middelhavet evt. på en let carbonracer (tilkøb)
 • Stemningsfulde aftener og toscansk mad hos Mamma Gemma på ’La Fontanella’ i Roggio
 • Toscanske delikatesser og vin, picnic i bjergene og slow food i byen Castelnuovo

Bike & Hike med Topas

Rejser med maksimal fleksibilitet. Uanset om du foretrækker en let vandretur, elsker at udfordre dig selv på racercykel eller foretrækker en rolig cykeltur på elcykel – alle oplever samme glæde. Læs mere her.

Program

Dag 1. Med fly til Italien - Transfer til bjerglandsbyen Roggio
Vi køres til den lille hyggelige bjerglandsby Roggio og pensionatet ’La Fontanella’. Ved ankomsten tager vores vært Andrea imod os, og værelserne bliver tildelt.

Dag 2. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Vandring i Orecchiella Nationalpark via skyggefuld skov til toppen Pania di Corfino i 1.603 m.
Cykeltur: Rolig cykeltur til søen Lago di Vagli og videre mod byen Castelnuovo Garfagnana - dalens vigtigste by.

Dag 3. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Du kan vandre ved de 5 billedskønne landsbyer kendt som Cinque Terre eller i Garfagnanadalen.
Cykeltur: I kuperet terræn forbi bjergpas og flere små landsbyer og grønne landskaber til Lunigianadalen.

Dag 4. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Oplev grønne sætere, sæterhytter og marmorbrud i Puntatodalen og til søen Isola Santa.
Cykeltur: Turen går fra dalen og bjergene gennem landsbyer til kysten og Middelhavet, vælg ml. to ruter.

Dag 5. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur – Slow food i Castelnuovo
Vandretur: Med bus til den velbevarede Middelalderby Lucca og bytur, herefter slow food i Castelnuovo.
Cykeltur: Fra Garfagnanadalen til Lucca via en smuk rute langs Serchiofloden. Slow food i Castelnuovo.

Dag 6. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Landsbyvandring i Roggio med Andrea, til bjerget Mt Tontorone og sæterbyen Campocatino.
Cykeltur: Du vælger ml. to ruter, kort el. lang – begge langs flod, gennem borgbyer og med udsigt til bjerge.

Dag 7. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur – Afskedsmiddag på ’La Fontanella’
Vandretur: Fra landsbyen Fornovolasco via skov, over bjergkamme med havudsigt til Mt Forato i 1.223 m.
Cykeltur: Flere cykelalternativer - alle fra Roggio i Garfagnanadalens smukke natur og kulturlandskab.

Dag 8. Afrejse fra Toscana
En skøn uge med Bike & Hike, cykelture og vandreture efter eget ønske, er nu slut. Vi tager afsked med Roggio i Garfagnanaområdet i Toscana og vores værter Andrea og Mamma på pensionatet ’La Fontanella’.

Se det detaljerede dagsprogram her

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med flere Topas turledere og guidede vandreture og cykelture
 • Flyrejse København - Bologna t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandre-/ og cykelture
 • Alle overnatninger på pensionatet ’La Fontanella’ i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • 1 lokal turleder
 • Mekanikerassistance i følgebil på de programsatte cykelture
 • Cykelleje af sportscykel
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. €14-25 pr. måltid)
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af racercykel og elcykel (DKK 500/cykel)
 • Tillæg for enkeltværelse, DKK 1.500.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale antal deltagere: 20 personer.

På afgangene deltager også gæster, som er booket på turen ’Italien - La Fontanella - En ægte perle i Toscana’. Begge ture bor samme sted og har samme vandreture.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Bjerglandsbyen Roggio og pensionatet ’La Fontanella’
 • Cyklerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Med fly til Bologna, Italien — Transfer til Roggio

Vi flyver til Bologna, Guglielmo Marconi lufthavnen, hvorfra vi har godt 3 timers kørsel, inden vi ankommer til landsbyen Roggio. Vi holder en pause undervejs for at spise aftensmad. Ved ankomsten tager vores vært Andrea imod, og værelserne bliver tildelt. En god dag i naturen venter på os i morgen.

-/-/-

Dag 2. Vandring i Orecchiella Nationalpark

Mulighed for en let eller en mere udfordrende vandredag. Start/slut: kørsel ca. 30 min. fra Roggio

Dagens vandring starter ved Refugio Isera midt i Orecchiella Nationalpark i 1.209 meters højde og går først gennem skyggefulde ege og bøgeskove, til vi kommer ud i det åbne landskab ved Sella di Campaiana. Herfra får vi dagens første storslåede udsigt over det meste af Appenninerne. Efter en pause vandrer vi yderligere en halv time op gennem åbne marker og skov til vi når toppen af Pania di Corfino i 1.603 m.o.h. Herfra kan vi igen nyde udsigten til Appenninerne mod øst og mod vest ses bjergkæden Alpi Apuane med den berømte bjergformation ‘Uomo Morto’ (Den Døde Mand).

Vi fortsætter herefter over sæteren til skovbrynet og følger stien videre til bjerglandsbyen Campaiana i 1.360 meters højde. Om sommeren er Campaiana tilholdssted for fårehyrderne og ved dette lokale traktørsted ‘Restaurant Il Fungo’ holder vi vores velfortjente frokostpause.

Efter frokost er der mulighed for at vælge mellem en lettere og en mere udfordrende vandring. Den ene af turens to turledere vil gå en nemmere rute med de af gruppens deltagere, som har lyst til en mere afslappende eftermiddag. Vi går igennem parkens smukke skove til Centro del Parco, hvor vi slutter vandreturen. Her er der mulighed for at sidde og få noget at drikke, inden bussen henter os

For de i gruppen, som har lyst til en lidt mere udfordrende vandring, fortsættes der efter frokost op mod en bakketop, hvor en marmorskulptur rejser sig ved et smukt udsigtspunkt over Appenninerne og Apuanerne. Skulpturen ‘Eir´ i marmor er skabt af den danske billedhugger og forfatter Jesper Neergaard, som har adresse i både Danmark og Toscana. Efter en kort pause starter vi den lange nedstigning (cirka 700 højdemeter) via den gamle muldyrsti til landsbyen Corfino - først med endnu en fantastisk udsigt til Garfagnanadalen og senere igennem ege og bøgeskove, der efterhånden afløses af kastanje- og valnøddeskove.

Vandredagen afsluttes ved Albergo La Baita i udkanten af Corfino, hvor der eventuelt er tid til en forfriskning, inden vi bliver samlet op af bussen på torvet i Corfino. Denne rute kan på grund af den lange nedstigning være mere belastende for knæ og bentøj end dagens lettere rute, hvorfor den kun anbefales til de deltagere, som efter frokost føler de ‘har gode ben’ til en længere og mere udfordrende eftermiddag.

Sidst på eftermiddagen kører bussen os alle sammen tilbage til Roggio, hvor Mamma Gemma har stået begravet i kødgryderne hele dagen for at kunne diske op med endnu en velsmagende middag som afslutning på dagens gode oplevelser.

M/F/-

Dag 2. Cykling til Lago di Vagli

Til Lago di Vagli og Vagli di Sotto, samt Castelnuovo. Start/slut: Roggio/Castelnuovo.

Turens første cykeltur starter i selve Roggio. Vi cykler ud af landsbyen og nyder den første bløde nedstigning, hvor vejen snor sig imellem de flade marker i landsbyens udkant, hvor vores værtsfamilie dyrker deres kartofler og andre grøntsager. I horisonten kan vi ane bjergkæden Appenninerne, som dominerer en stor del af det nordlige Italien.

Vi cykler ca. 3 km ned ad bjerget omgivet af kastanjeskov til dæmningen ved Lago di Vagli (Vaglisøen), hvorfra vi cykler videre mod landsbyen Vagli di Sotto. De næste 4 km er nogenlunde flade og det er en fornøjelse at cykle med udsigt over søen og de omkringliggende bjerge, som rejser sig stejlt over søen. Landsbyen Vagli di Sotto ligger placeret på et lille næs og "Monte Sumbra" med sin høje klippevæg skaber en fantastisk kulisse. Vi finder en dejlig plet, hvor vi vil få serveret en picnic, inden vi fortsætter cykelturen mod Castelnuovo Garfagnana - dalens vigtigste handelscenter.

Efter frokost cykler vi tilbage til dæmningen og videre nedad. Vi krydser en bro, hvorefter ruten flader ud inden vi krydser hovedvejen. Ruten herfra til Castelnuovo er lidt bakket, men uden de helt store udfordringer. Vi har derfor lavet "en sløjfe" på ruten til de deltagere, som har mod på/lyst til at prøve en “Garfagnana-stigning"!

Tager man udfordringen op, følger man skiltet til Sillicano opad, og kæmper sig de ca. 3-4 km frem til denne lille isolerede men hyggelige landsby. Ruten fortsætter derfra mod Gragnanella og Antisciana, som er to charmerende landsbyer, der ligger i udkanten af den mere trafikerede del af dalen. Efter Antisciana og den flotte tur ned ad bakken møder ruten hovedvejen igen, hvorfra man cykler videre mod Castelnuovo di Garfagnana.

Her i det gamle historiske centrum mødes hele cykelholdet igen til en velfortjent pause, hvor vi nyder en is, øl eller en kop kaffe, tilsat sydlandsk stemning på torvet i Castelnuovo. Efter aftale, kører vi i bus tilbage til Roggio om eftermiddagen.

M/F/-

Dag 3. Vandretur Cinque Terre

Ved Ligurien i Italiens nordvest findes en af Middelhavets mest vidunderlige bugter med bjerge, der forsvinder brat ud i Det Thyrrenske Hav, en frodig og afvekslende vegetation, den fortryllende kyststrækning ’Riviera di Levante’, et væld af historiske kulturklenodier og sidst men ikke mindst en samling billedskønne landsbyer kendt som Cinque Terre (de fem lande).

Italiensk arkitektur omfatter ikke kun imponerende monumenter, men består i høj grad også af opbyggelsen af landets mange landsbyer og deres placering i landskabet. I den sammenhæng er Cinque Terre afgjort det ypperligste eksempel på Italiens fremragende landsbyarkitektur. I mangel på plads mellem havet og bjergene er Cinque Terres høje, smalle huse nærmest stablet oven på hinanden op ad kystens lodrette klipper. Sådan har det været siden det 11. århundrede, og Cinque Terres indskrift i 1997 på UNESCOs Verdensarvsliste for ’harmonisk interaktion mellem menneske og natur i skabelsen af et landskab af exceptionel kvalitet’ er i høj grad fortjent.

I mange hundrede år har landsbyerne i Cinque Terre og det omkringliggende landskab alene været forbundet gennem et netværk af stier og de samme stier danner den dag i dag rammen om et af verdens mest kendte vandreområder - et område, som vi skal besøge på dagens vandretur!

Vandring blandt Cinque Terres pastelfarvede kystbyer - mulighed 1

Vi kører fra Roggio til landsbyen Biassa hvor dagens vandretur i Cinque Terre begynder. Den ligger lige oven for havnebyen La Spezia i 320 meters højde. Herefter bevæger vi os til Riomaggiore, som er berømt for sin farverige havn. Det er et dejligt og hyggeligt sted for at holde en pause efter vores ca. 3 - 4 timers vandretur. Undervejs vandrer vi gennem skove af kastanjetræer, nyder de fantastiske udsigter over kysten og havet og går langs de flotte vinterrasser, som man i de sidste år har genetableret til vinproduktion.

Til sidst videre med toget til Monterosso, som er den sidste og største blandt kystbyerne ved Cinque Terre. Her kan du tage en dukkert i Middelhavet ved områdets bedste strand eller slentre i de hyggelige smalle gader. Fra Monterosso tager vi toget tilbage til La Spezia og derfra kører bussen os tilbage til Roggio.


M/-/-


Vandring i Garfagnadalen på middelalderens gamle pilgrimstier - mulighed 2

Cinque Terre er uden tvivl et af de smukkeste steder ved Middelhavet, men har du i dag mere lyst til en dejlig lang vandring i nærområdet og kun en kort bustransfer, så kom med til Garfagnadalen. Vi kører fra Roggio og sættes af ved bjergpasset Passo dei Carpinelli i 842 meters højde.

Her starter vores vandretur på vejen til Argegna og godt en kilometer senere drejer vi ind på stien til landsbyen Giuncugnano. Den første strækning af ruten byder på smukke udsigter over den grønne Garfagnanadal og Toscanas nordlige bjergkæde Alpi Apuane samt vandring i smukke kastanjeskove.

En del af dagens rute er kendt som ’Via del Volto Santo’. Volto Santo er også navnet på det berømte krucifiks i Luccas' domkirke og mange af middelalderens pilgrimme på vej til Rom kom forbi Lucca for at se domkirken og krucifikset. På vandringen kommer vi også forbi mange af datidens gamle borge, som f.eks. Casciana, Cascianella og Casatico, inden vi er tilbage i Roggio, hvor vi efter en lang vandredag kan nyde en kølig forfriskning hos vores værtsfamilie.

M/-/-

Dag 3. Cykling fra Passo dei Carpinelli til Aulla

Cykelturen i dag går fra Garfagnana dalen til Lunigiana dalen. Både cykel- og vandregruppen følges ad i bus til den lille landsby Giuncugnano i 876 meters højde. Herfra cykler vi ud på en flot, næsten flad, strækning forbi bjergpasset Carpinelli med flotte udsigter over bjergene og dalene.

Vi kommer igennem landsbyen Terenzano, som ligger næsten øde og i meget kønne omgivelser. Næste landsby er den lille bjergby Fivizzano i 326 meters højde. Byens gamle historiske centrum har bevaret sine fine gamle bygninger, som er et udtryk for byens vigtige status og strategiske position i Lunigiana dalen i Middelalderen med nogle af de vigtigste ruter over Appenninerne og til Norditalien. Her holder vi en god pause.

Herefter fortsætter vi videre mod Agnino i 460 meters højde. Men først skal vi udfordre dagens hårdeste stigning, som kommer kort efter vi har forladt Fivizzano: De næste 5 kilometer bringer os i 650 meters højde. Belønningen kommer i form af de smukke udsigter, vi kan nyde længere fremme. Her er de mikroklimatiske forhold meget milde og oliventræer trives. Efter en kort nedkørsel cykler vi ind i landsbyen Agnino, hvor vi kan holde stop ved den lokale bar. I Agnino har vi igen en flot udsigt over bjergene og vi kan fornemme hvor langt væk, vi nu er kommet fra Alpi Apuane, siden vi begyndte vores cykeletape.

Resten af turen bringer os igennem flere små landsbyer og grønne landskaber. Op og ned hele tiden. Etapen slutter i Aulla, hvorfra vi kan tage toget tilbage til Camporgiano. Nu vælger du selv om du vil cykle de sidste 8 kilometer hjem til Roggio eller blive samlet op af bussen.

M/-/-

Dag 4. Vandretur i Puntatodalen

Sætere og marmorbrud i Puntato dalen Start/slut: Passo Groce/Isola Sante

I dag er vores udflugtsmål den grønne sæter, nænsomt pyntet med gamle stenhytter i Puntatodalen. Vi kører over bjergene og mod kysten. Ved Trefiumi, ca. 45 min. kørsel fra Roggio, besøger vi et nedlagt marmorbrud, hvor bjerget er blevet udhulet, og kun de stejle marmorvægge står tilbage.

Derefter kører vi videre igennem Cipollaio-tunnelen, og vi har nu udsigt over en smuk bjergryg med stejle skråninger og små landsbyer med røde tegltage, som ligger gemt i kastanjeskovene. Efter cirka en ½ times kørsel fra stenbruddet når vi frem til Passo Croce, hvorfra udsigten rummer mange af de smukke bjergtoppe, der rejser sig op i himlen i dette hjørne af Toscana.

Vi vandrer godt 2 km. mod det næste pas mellem Monte Freddone og de barske klippeskråninger ved Monte Corchia. Herfra går vores rute nedad de gamle stier og forbi Alpi Apuanes eneste mose ved Fociomboli. Vandringen fortsætter og snart åbner udsigten sig mod Appenninerne i det fjerne. Vi er nu i Puntato området, hvor fårehyrder fra forskellige landsbyer før i tiden tilbragte sommeren med deres dyr, der græssede på sæterne.

Vi besøger nogle af de gamle sæterhytter, som er blevet restaureret og i dag bruges som "Rifugi" (bjerghytter) for overnattende gæster. Dalen med sine bløde grønne sæterbakker ligger omgivet af smukke bjergtoppe, og her spiser vi vores frokost.

Vi fortsætter vandringen mod Col di Favilla, — en gammel landsby forladt efter 2. verdenskrig, hvis ruiner danner en ganske speciel "tegning" i landskabet på bjergkammen. Vi passerer gennem landsbyen med den restaurerede kirke og kirkegård. Herfra går det nedad en lille skovsti, som ender ved søen Isola Santa, hvor der er mulighed for at få et svalende bad inden bussen henter os og bringer os tilbage til Roggio.

M/F/-

Dag 4. Cykling fra Roggio eller Careggine over marmorbjergene til Middelhavet

Fra Roggio eller Careggine til Middelhavet Start/slut: Roggio eller Careggine/Middelhavet

Dagens cykelrute fører os over de stejle marmorbjerge Alpi Apuane og ned til Middelhavet i nærheden af byen Pietrasanta, hvor flere danske kunstnere bor og har boet på grund af de mange dygtige bronzestøberier og marmorværksteder.

Det er valgfrit om man vil starte cykeldagen fra Roggio eller køres ud til landsbyen Careggine og starte derfra. Starter man i Roggio, går turen ned til dæmningen og videre til landsbyen Poggio. Efter den flade strækning på cirka 3 km drejes skarpt til højre og opad mod Careggine. Her venter en god stigning på ca. 7 km op til landsbyen, hvor man mødes med resten af cykelholdet, der fik et lift med bussen fra Roggio til Careggine. Uanset om man begynder cykelturen i Roggio eller Careggine, vil man få den flotte oplevelse og fornemmelse det er, at cykle fra bjergene og dalene i det indre Toscana op over et pas og ned til kysten og saltvandsduften ved Middelhavet.

Efter det korte besøg i den hyggelige borgby Careggine, cykler vi alle sammen op ad en ca 2.5 km lang stigning igennem smukke skovområder, som leder til Maestà della Formica. Herfra går det mest nedad, samt fladt/ligeud højt hævet over den dybe dal skabt af floden Turrite Secca.

Udsigten over bjergene er pragtfuld, og snart kan vi se bjergtinderne Pizzo delle Saette og Pania della Croce. Vi har ca. 5 km cykling ind i bunden af dalen og op i passet, så undervejs holder vi en velfortjent pause ved et nedlagt marmorbrud.

Selve passet igennem bjergene er den 1.200 m lange tunnel "Cipollaio" (vi har lygter og refleksveste med). Luften er dejlig kølig derinde, og så snart vi kommer ud på den anden side mærker man tydeligt luftforandringen. Den skyldes, at denne side af Alpi Apuane vender mod kysten, og klimaet og vegetationen er derfor anderledes end på landsiden af passet.

Vi finder et godt sted, at spise vores medbragte frokost, hvorefter der venter os en lang og dejlig nedkørsel forbi bjerglandsbyerne Terrinca, Levigliani, Ruosina m.m., ligesom vi passerer flere marmorværksteder. I byen Pietrasanta gør vi et pit stop og får en kold forfriskning på det hyggelige torv, hvor mange kunstnere ofte udstiller deres værker om sommeren. Fra Pietrasanta har vi kun 4 km. let cykling ned til kysten og Middelhavet.

M/F/-

Dag 5. Lucca og Castelnuovo: Bytur til Lucca

Lucca er en smuk og velbevaret middelalderby, som stadig bærer præg af sin romerske oprindelse. Den ligger ca. halvandens times kørsel fra Roggio. Ved ankomst til byen venter en kort introduktion, og herefter er der mulighed for på egen hånd at udforske byens smalle gader, gamle kirker og hyggelige pladser.

Lucca omgives af en 4 km lang ringmur, og imens siestaen sænker sig over byen kan man gå på toppen af muren i skyggen af kastanjetræerne. Det er også muligt at leje en cykel på turistkontoret eller besøge Guinigi-tårnet, hvorfra man kan opnå en storslået udsigt over byens mange tage.

Efter besøget i Lucca returnerer vi til den lille bjergby Castelnuovo di Garfagnana (30 min fra Roggio), hvor der er mulighed for at spise en veltilberedt middag på den charmerende restaurant: Il Vecchio Mulino. Spisestedets navn betyder ’den gamle mølle’ og maden, som kan placeres i slow food filosofien, er førende i Garfagnana dalen for sin beskyttelse og formidling af lokale råvarer og produkter. Værten, Andrea, vil med afsæt i sin mangeårige erfaring tilberede et lækker gastronomisk måltid for os.


Vandring i Garfagnanadalen (alternativ til Lucca)

Ønsker du ikke at tage på dagstur til Lucca, har vi et godt alternativ i en flot vandredag, der starter kun 15 min. kørsel fra Roggio. Vandreruten går gennem Garfagnanadalen ad dejlige stier, der fører os forbi flere små landsbyer.

Vi kører afsted med resten af gruppen mod Lucca, men vi står af ved den lille landsby Vitoio. Herfra går vi ned gennem flotte landbrugsområder med udsigt til Appenninerne. Vi kommer til borgen Roccalberti, hvor der er ren og ægte bjergstemning. Her hersker roen og vi møder ikke mange mennesker undervejs.

Langs gamle muldyrstier og historiske ruter (som Via Vandelli, der knyttede Modena til kysten), gennem skove og forbi gamle broer og små flække, når vi søen Pontecosi. Her finder vi en hyggelig restaurant, hvor vi kan spise frokost og nyde solen i stilheden.

Fra Pontecosi skal vi nu stille og roligt til at gå op mod Antisciana og herfra til Fortezza di Montalfonso, der er det imponerende fæstningsværk på toppen af bjerget lige oven for Castelnuovo di Garfagnana. Vi nyder den fantastiske 360 grader udsigt, inden vi går ned til Castelnuovo, hvor vi senere på eftermiddagen mødes med resten af gruppen, der vender tilbage fra Lucca.

M/-/-

Dag 5. Cykling i Garfagnanadalen

Fra Garfagnana dalen til Lucca langs Serchio floden og den panoramiske rute “Tour delle Ville"

I dag skal vi cykle fra bjergene langs Serchio dalen til den smukke og historiske by Lucca. Vi kører i bus til Borgo a Mozzano, hvor Puccinis cykelsti starter. Puccini, en kendt komponist som blev født i Lucca, er stadig så elsket i dette hjørne af Toscana, at de lokale myndigheder har etableret en rute langs Serchio floden via Lucca til Torre del Lago, hvor Puccini boede og skrev sin musik.

Vi følger denne smukke rute til Ponte a Moriano via Serchio floden, som udspringer tæt ved Toscanas højeste bjerg Monte Prado (2054 m.) i Appenninerne og udmunder i Middelhavet tæt ved kystbyerne Viareggio og Torre del Lago. Så snart vi cykler ind i dalen og væk fra asfaltvejen, danner træerne og bjergsiderne den smukkeste grønne kulisse om cykelturen.

Lige før vi cykler ind i en fredfyldt dal beklædt med oliventræer, møder vi dagens eneste lidt krævende stigning, som slutter ved en middelalderkirke i en lille landsby. Her holder vi en god pause inden vi cykler mod Ponte a Moriano, hvor vi forlader ruten langs floden og sætter kurs mod Lucca, som er kendt for sine historiske villaer smukt placeret mellem sølvgrønne oliventræer.

Via mindre bjergveje cykler vi mod Matraia og Valgiano, hvor de bedste vinmarker for Luccas DOC og DOCG vine ligger. I løbet af de næste seks kilometer skal vi med ca. 8 % stigning bevæge os fra 60 meters højde op i 300 meter. I Matraia flader vejen ud, og vi belønnes med en pragtfuld udsigt over sletten frem mod Valgian, hvor vi stopper ved det lokale Osteria og spiser en god pastaret.

Vi cykler nedad de sidste 10 kilometer mod Lucca, hvor vi slutter dagen med at cykle på den historiske og velbevarede bymur, der giver formidable udsigter over byens kirketårne, paladser og bastioner.

Vi afleverer cyklerne til vores følgevogn og returnerer i bus til den lille bjergby Castelnuovo di Garfagnana (30 min fra Roggio), hvor der er mulighed for at spise en veltilberedt middag på den charmerende restaurant: Il Vecchio Mulino. Spisestedets navn betyder ’den gamle mølle’ og maden, som kan placeres i slow food filosofien, er førende i Garfagnana dalen for sin beskyttelse og formidling af lokale råvarer og produkter. Værten, Andrea, vil med afsæt i sin mangeårige erfaring tilberede et lækker gastronomisk måltid for os.

M/-/-

Dag 6. Vandretur blandt områdets bjerge og landsbyvandring med vores vært Andrea

Vandring Roggio, Monte Tontorone og Campocatino

I dag vil Andrea tage, dem der har lyst, med på en byvandring rundt i Roggio. Han fortæller historier om byen, vi kigger nærmere på Roggios smukke, gamle kirke fra begyndelsen af 1500-tallet og så sluttes rundturen af hos Andreas forfædre på kirkegården. Efter formiddagens byvandring nyder vi en smuk og afslappende vandredag i nærområdet.

Vi vandrer gennem skoven ved Roggio op til Mt. Tontorone — ca. en times vandring med ophold ved et lille skovkapel, som også tjener som ly i dårligt vejr. Undervejs kan vi nyde Roggios smukke beliggenhed fra en helt anden vinkel — typisk toskansk med kirken øverst og landsbyen bygget på terrasser ned af en skråning.

På Mt. Tontorones plateau med smukke græsgange, brombærkrat og alpeflora spiser vi vores picnic. Vores vært fra Roggio, Andrea, vil dukke op her i bjergene med lækre lokale råvarer og dejligt brød. Herude i naturen, i bjergenes hjerte, smager det endnu bedre og vi kan dase lidt i græsset med en storslået udsigt til flere af de bjergtoppe, hvor vi har tilbragt mange dejlige vandretimer.

Efter frokost kan man vælge at gå til det enestående landskab ved sæterbyen Campocatino, hvor en forfriskning kan nydes på byens cafe. Og der er også mulighed for at fortsætte yderligere lyst til det spektakulære kapel Eremo San Viano.

I Roggio vil der også være lejlighed til at gøre de sidste indkøb af lækre italienske delikatesser som parmaskinke, parmesanost, tørrede tomater, svampe osv. Om aftenen kan vi igen nyde Mamma Gemmas køkken.

M/F/-

Dag 6. Cykeltur fra bjergene omkring Castelnuovo til borgen Barga over Alpi Apuane

Panorama ruten fra Montaltissimo til Barga via Fornovolasco og Grotta del Vento - mulighed a
Castelnuovo di Garfagnana, Trattoria Bonini Monteperpoli, Montaltissimo, Brucciano, Vergemoli etc. med bjergetapen San Pellegrinetto og sløjfen op til Albiano på vej til Barga - mulighed b

Dagens cykelprogram giver mulighed for at vælge mellem en relativt let tur (kaldet a i det følgende) og en lidt hårdere tur (kaldet b i det følgende). Man kan vælge tur på dagen og lade dagsformen være bestemmende.

Bussen kører os fra Roggio og cirka 20 km op i højderne oven for Castelnuovo di Garfagnana. Her starter hold b med dagens første stigning, som leder op til den lille bjerglandsby Montaltissimo.

Hold a kører i bussen op til landsbyen, hvor de hopper på cyklerne. Fra Montealtissimo er det første stykke relativt fladt eller det går nedad. Før Brucciano møder vi en stigning på ca. 600 meter, hvorefter det flader ud igen. Udsigterne er virkelig flotte og vi passerer landsbyerne Brucciano, Calomini, Vergemoli undervejs.

Fra Brucciano har vi omkring 10 km til Grotta del Vento, hvorefter der venter en nedkørsel på ca. 2 km til landsbyen Fornovolasco. På vej dertil er der mulighed for en udfordring: Vi krydser en lille bjergvej, som leder op til en lille borg fra 15 århundrede - San Pellegrinetto. 

Efter en pause på toppen ved borgen, cykler hold b ned og møder hold a i landsbyen Fornovolasco hvor vores ven Vito ved Rifugio La Buca tager imod, og beværter os på bedste vis.

Fra refugiet cykler vi videre ned ad bakken og følger floden gennem dalen, der er omkranset af stejle kalkklipper og tætte skove. Der er enkelte korte opstigninger, som kræver lidt arbejde, men vi tilbagelægger uden store strabadser de 7.5 km, som leder os ned til bjergbyen Gallicano og videre til den smukke og hyggelige Barga.

Vi krydser Serchio floden og cykler mod Castelnuovo og derefter mod Castelvecchio Pascoli. Mens vi cykler opad og genvinder højde, åbner sig smukke udsigter til højre, hvor vi kan kigge tilbage til bjergområderne vi krydsede om formiddagen. På vej til Barga vil hold b have mulighed for at tage en sløjfe og cykle 2 stejle kilometer op til den lille landsby Albiano, hvorfra udsigten over Mediavalle er fantastisk. I baggrunden kan vi skimte Monte Forato, som er målet for vandreholdet i dag. I byen Barga nyder vi eftermiddagen, indtil vi bliver hentet og kørt tilbage til Roggio.

Turen er på cirka 30 km for hold a og ca. 50 km for hold b.

For begge hold gælder at dagens cykeltur byder på en god cykeldag i bjergene mellem Castelnuovo og Barga med smukke udsigter, toscanske borgbyer, Grotta del Vento, søen på vej til Gallicano og ikke mindst den hyggelige Rifugio La Buca i Fornovolasco.

M/F/-

Dag 7. Vandring til Monte Forato

På turens sidste dag tilstræbes det, at både cykelister og vandrefolk er tilbage i Roggio ud på eftermiddagen, så der er tid til lidt hygge, inden Topas siger tak for en god tur med en festlig afskedsmiddag.

Monte Forato - Mulighed for enten en let eller en lidt mere udfordrende vandredag. Start/slut: Ca. 60 min. kørsel fra Roggio

I dag er vi tilbage i bjergene og starter vores vandretur i landsbyen Fornovolasco i 480 meters højde. Vi følger en lille skovsti gennem skyggefuld skov og langs en rislende bjergbæk. Stien snor sig op ad bjergsiden gennem bøgeskoven og efter et par timers vandring, når vi til passet Force di Petrosciana (961 m.).

Fra passet har vi en storslået udsigt over Middelhavet, de omkringliggende bjerge, grønne dalstrøg og små landsbyer. Vi spiser vores medbragte frokost, mens vi nyder udsigten. Efter et lille hvil er der igen i dag mulighed for at vælge en lettere eller mere udfordrende vandring.

Er der masser af energi kan man tage dagens længere vandring langs bjergkammen til toppen af Monte Forato (1.223m). Da vi fra frokoststedet kan se hele stien op af bjergsiden til toppen, er det let at vurdere, om man har lyst til udfordringen eller ej.

Undervejs vil vi på tæt hold stifte bekendtskab med et geologisk fænomen, som ofte opstår i kalkstensbjerge. Vand trænger gennem i de relativt let opløselige klipper, der således danner særprægede forme og grotter i bjergene.

Ved toppen ses et imponerende eksempel på dette fænomen i form af en kæmpe klippe med et fantastisk naturskabt hul i midten. Efter at have nydt udsigten fra Monte Foratos top har vi nu en nedstigning på godt to timer. Vi følger stien gennem skoven og forbi små ruiner, som vidner om en svunden tid, hvor flere mennesker levede i bjergene. Efter dagens toptur nyder vi en velfortjent drink i den hyggelige bjerglandsby Fornovolasco.

Ønsker man i dag den lettere tur, fortsættes videre gennem dette smukke område af bjerge og dalstrøg tilbage til civilisationen, hvor man kan nyde en forfriskning på torvet og stemningen i Fornovolasco. Eller man kan fra Fornovolascos udkant fortsætte til fods et par kilometer langs asfaltvej til ‘Grotta del Vento´ (Vindens hule).

Alpi Apuane-bjergene danner et af de største karstområder (en geologisk formation) i Europa og vi har her mulighed for at besøge en af disse imponerende huler. Efter besøget ved grotten afhentes vi af bussen og kører til Fornovolasco, hvor vi samler gruppens andre deltagere op og returnerer til Roggio.


M/F/

Dag 7. Cykeltur - 2 muligheder

a) Fra Roggio til bjergsøen i Gramolazzo (lettere variant)

Vi cykler afsted fra Roggio igennem smukke kastanjeskove, som dækker bjergskråningerne omkring landsbyen. Ruten går nu videre ned til bunden af dalen, som vi rammer i udkanten af den lille bjergby Camporgiano. Omkring den lille bjergby Petrognano møder vi en krævende, dog ikke lang, opstigning.

Fra Piazza al Serchio vælger vi vejen mod Gramolazzo hvor en flot opdæmmet sø ligger for foden af Alpi Apuanes højeste bjerg, Monte Pisanino (1946 m.). Cykelturen hertil er cirka 20 kilometer lang og skulle man have lyst og overskud, kan man tilvælge en sløjfe på yderligere cirka 4-5 km fra Gramolazzo til marmorbyen Gorfigliano.

I landsbyen Gorfigliano bor mange arbejdere fra marmorbrudene, og husene og omgivelserne er meget autentiske. Naturen er flot og sløjfen i dalen omkring Gorfigliano leder os igennem et område, som ligger lige ved foden af nogle af de højeste tinder i Alpi Apuane. Det er en fin oplevelse at komme tæt på dette lille samfund, og nærmest cykle gennem et “open air" museum, blandt gamle marmorbrudsmaskiner m.m.

Fremme ved Gramolazzo-søen indtager vi dagens kulhydrater i form af en enkel pastaret ved Ristorante Il Lago, som ligger lige ved søen. I skyggen under træerne nyder vi vores hvilepause - og er vejret til det, kan man tage en dukkert fra den lille mole.

Efter frokost (inden man vender tilbage mod Camporgiano) er det muligt at cykle længere op til den gamle og charmerende bjergborg Ugliancaldo (8 kilometer fra Gramolazzo). Den ligger flot placeret på en panoramisk bjergryg, der slynger sig foran den smukke nordvæg af Pizzo d’Uccello, den højeste og mest dramatiske bjergvæg i Alpi Apuane.

Vi cykler alle sammen tilbage til Camporgiano, hvor cykelturen afsluttes med et hyggeligt stop i landsbyen drink eller en kaffe ved den lokale bar. I Camporgiano samles alle cykelryttere, der vil gerne køres op til Roggio med bustransport (der er selvfølgelig mulighed for at tage turen på cykel).

b) Fra Roggio til middelalderfæstningen Le Verrucole og videre igennem Garfagnanas glemte bjergborg (sværere variant)

Vi cykler fra Roggio og ned til den lille bjergby Camporgiano. Herfra er vores første mål den næste bjergborg San Romano som ligger på den anden side af dalen. Efter dagens første 10 kilometer er vi fremme i den gamle og charmerende landsby.

Herfra har vi en 2 kilometer stigning op til Garfagnanas ældste fæstningsværk i Verrucole. Vi kan efterlade cyklerne på torvet og gå op til fortet og beundre den 360 graders udsigt ud over de smukke bjerge.

Fra landsbyen Vibbiana har vi udsigt til fortet, vi netop har besøgt. Herefter flader ruten ud og vi cykler igennem smukke bjerglandskaber. I byen Orzaglia passerer vi nogle gamle og charmerende stenbygninger inden ruten går nedad mod den næste dal.

Vi fortsætter mod bjergpasset Carpinelli i 842 meters højde og gør undervejs stop i den fredelige by Capoli, hvor vi finder et godt pausested til at tanke vand og hvile os lidt ved siden af en smuk skov af kastanjetræer.

Nu er vi klar til den sidste strækning frem mod bjergpasset, hvor vi indtager dagens portion af kulhydrater ved den lokale restaurant. En god og mættende pastaret giver det nødvendige brandstof til eftermiddagens udfordringer.

Efter frokost har vi en kort nedkørsel fra passet, inden vi skal arbejde os op igennem kastanjetræskovene langs en lille, fredelig asfaltvej op til det næste pas Passo Rifogliola i 810 meters højde. Herfra går det nedad mod Gramolazzo søen hvor tur a) har spist frokost.

Fra Gramolazzo søen følger vi tur a) tilbage til Camporgiano. Nu kan man vælge enten at cykle de sidste 8 hårde kilometer til Roggio eller hoppe i bussen efter en hyggelig pause i landsbyen.

M/F/

Dag 8. Afrejse fra Toscana

Om morgenen eller op ad formiddagen (afhængig af afrejsetidspunkt), tager vi afsked med Roggio og vores værter og påbegynder turen mod lufthavnen og hjemrejsen til Danmark.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dages tur med moderat vandring og cykling grad 2-3. Det er Topas' subjektive vurdering. Som deltager kan man have en lidt anden opfattelse af et let eller svært terræn. Sværhedsgraden skal derfor tages med et vist forbehold.  

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der er programsatte cykel- og vandreture på 6 af turens 8 dage - dvs. ikke på rejsedagene i begyndelsen og slutningen af turen.

Vi har sammensat et program af vores favoritture i Garfagnana området i Toscana. Turene er af vekslende sværhedsgrader, så også her kan du i et vist omfang selv bestemme dig for, om din dag skal være i den lettere eller lidt mere udfordrende ende af skalaen. Det gælder på de fleste af både vandre-/ og cykelturene.

Du kan naturligvis også vælge at springe en aktivitetsdag over i løbet af ugen. I det tilfælde er Castelnuovo eller Lucca hyggelige byer at slappe af i. Men du kan også tilbringe en rolig dag hjemme i Roggio!

Hver dag vælger du frit om du vil deltage på dagens cykelhold eller vandrehold. Af praktiske årsager er vi nødt til at vide dagen i forvejen, hvilket hold, du ønsker at deltage på.

Læs mere her om Bike & Hike med Topas

Cyklerne

SPORTSCYKEL
På en Bike & Hike tur er leje af sportscykel inkluderet i turens pris. Sportscyklerne på destinationen har KUN håndbremser. De er udstyret med 24 udvendige gear, lave nok til bjergene. Cyklerne er unimodeller, således at de passer til både mænd og kvinder fra 150-195 cm.

MULIGHED FOR LEJE AF RACERCYKEL OG ELCYKEL
Der er ligeledes mulighed for, at du kan leje en decideret racercykel eller elcykel (tilkøb) til turen - evt. turen til San Pellegrini. Vil du være sikker på at kunne leje en racercykel eller elcykel til turen, anbefaler vi derfor, at du booker den i god tid hjemmefra.

Det er også muligt at medbringe egen cykel ved selv at stå for al booking og betaling hos flyselskabet. Vi anbefaler, at man pakker cyklen i en speciel cykeltransporttaske til flyrejsen. Kontakt Topas hvis du ønsker dette.

Sportscykel - Nishiki

Læs mere om Topas sportscyklen der er standard på denne rejse. Den er med 24 gear og passer til både mænd og kvinder.

Overnatning

I Roggio har vi lejet os ind hos Andrea og hans mor Mamma Gemma. De driver et pensionat med smukt restaurerede værelser. Pensionatet består af flere hyggelige huse i den lille landsby Roggio, hvor der både er dobbeltværelser og enkeltværelser, alle med bad og toilet. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

På pensionatet ’La Fontanella’ hvor vi bor, serverer Mamma Gemma mad fra det toskanske landkøkken. I tilknytning til pensionatet er der også en lille bar, hvor de lokale kommer for at få et slag kort eller for at nyde et glas vin. Priserne i baren er yderst rimelige og der kan betales med kreditkort.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Morgenmaden spiser vi på "La Fontanella". Den består af kaffe, te, forskellige slags brød, ost, marmelade og mysli. Picnicpakken består af toscansk landbrød med et udvalg af pålæg, heriblandt forskellige oste, parmaskinke, salami, tomater og lignende. Evt. madpakker vil være lavet af nogenlunde samme råvarer som picnicpakken.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer 18-30 grader C. Nattemperaturer 15-20 grader C.
Der er som regel varmest i juli/august og lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Toscana, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift, så en ellers varm sommerdag i løbet af kort tid kan føles som en kold og blæsende efterårsdag.

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer kontante Euro, da vi for det meste er på vandring i bankernes åbningstider. Der er ingen banker i Roggio, dog kan du betale med kreditkort på pensionatet ’La Fontanella’.
Kort kan også bruges i Lucca, Castelnuovo eller Cinque Terre.

Kort og Rejselitteratur

Rejsen rundt i Toscana - Politiken
Der står ikke så meget om området, vi vandrer i, men bogen giver et godt indblik i italienske forhold.
Kort købes bedst lokalt. 2 kort i målestoksforhold 1:25.000 dækker alle turene i bjergene.

Området

LANDSBYEN ROGGIO
Roggio er en lille landsby, hvor der kun bor ca. 200 indbyggere. Byen er fra 1500-tallet med smalle, stejle stræder og meget velbevarede, rustikke huse. Det er en oplevelse bare at vandre rundt i byen og iagttage, hvordan indbyggerne har indrettet sig.

I byen er der foruden "La Fontanella" en købmand med toscanske specialiteter som røget skinke, oliven, gedeost, de legendariske tørrede svampe, kastanjekager, vin, m.m. Kort sagt er der et imponerende udvalg i den lille butik.

Garfagnana egnen er nok en af Toscanas "bedst bevarede hemmeligheder". Her er ikke det samme mylder af turister, som man f.eks. ser i Firenze og Pisa. Garfagnana er det frodigste skovområde i Toscana og ligger mellem byerne Castelnuovo og Lucca og skæres igennem af Serchiofloden. Befolkningen her er utrolig åbne overfor fremmede og gæstfriheden er bemærkelsesværdig god.

Bemærk venligst

Bemærk venligst, at vi kan være nødt til at bytte om eller ændre i dagsprogrammet på grund af vejr-, sti/vejforhold eller andre uforudsete årsager.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Bagagen kan med fordel pakkes i en blød sportstaske/duffelbag, rygsæk eller vadsæk - men en kuffert kan også medbringes.

Desuden skal du medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Rygsækken skal være regntæt, så man bør medbringe et regnoverslag til rygsækken.

Vandflaske

Der er drikkedunksholder påmonteret cyklen. Til vandreturene medbringes en eller flere flasker (eller et 'camelback drikkesystem), som i alt kan rumme 1½ liter.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj og udstyr til vandring

Gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram), groft mønster på sålen og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden turen, så du ikke får problemer med tryk og vabler.

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Evt. vandrestave (vi anbefaler at medbringe vandrestave, da de er med til at aflaste knæ ved nedstigninger og generelt hjælper med at holde balancen)

Tøj og udstyr til cykling

 • Godkendt cykelhjelm
 • Cykelbukser
 • Cykelhandsker
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtætjakke og gerne et par regnbukser
 • Sandaler/sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med
 • Evt. egen refleksvest samt cykelsadel

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Let fodtøj, f.eks. sandaler eller sportssko til at skifte med, når man er færdig med dagens aktiviteter.

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandre- og cykeldagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack/energidrik til drikkedunk
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

3. juli 2021  –  10. juli 2021 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse
10. juli 2021  –  17. juli 2021 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse
17. juli 2021  –  24. juli 2021 Garanteret afgang 8.970 DKK Bestil Rejse
24. juli 2021  –  31. juli 2021 Åben for booking 8.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITBH

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.