Italien - Cinque Terres billedskønne kystlandsbyer

Ved Ligurien ligger en af Middelhavets mest vidunderlige kyststrækninger. Her udforsker vi det UNESCO- beskyttede område på skønne dagsvandreture.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Her vil du se bjerge, der forsvinder brat ud i havet, frodig og afvekslende vegetation, den fortryllende kyst Riviera di Levante, et væld af historiske kulturklenodier og sidst men ikke mindst de billedskønne landsbyer kendt som Cinque Terre (’de fem lande’). I dette kendte vandreområde kan du nyde en række skønne vandreture mellem flere af de maleriske kystbyer.

Men vi bevæger os også ud i Cinque Terres yderpunkter i bjergene langs kysten. Ikke mindst vil vandringen i den nærliggende og mindre besøgte naturpark Monte di Portofino byde på nogle helt spektakulære udsigter over rivieraens dramatiske klippekyst.

Den lille rolige badeby Levanto er en af områdets få ’cittaslowbyer’. Her bor vi godt, og du kan se frem til i løbet af ugen at afprøve mange af Cinque Terre områdets lækre specialiteter som bl.a. pesto, foccaciabrød, frisk fisk og pandolcekage.

En utrolig fin tur, som kombinerer Italiens/Liguriens fantastiske natur og udsøgte mad og vin. Jeg har været på turen to gange og kunne sagtens tage en tredje gang. Alt i alt meget anbefalelsesværdig!

Charlotte Rugbjerg

Glæd dig til

 • Oplev kyststrækningen Cinque Terre med de fem maleriske landsbyer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore
 • Vandreture ad klassiske Cinque Terre ruter mellem landsbyer ad ældgamle stier
 • En dag i naturparken Monte di Portofino med sjældent besøgte vandrestier og storslåede udsigter
 • Udsigten fra Punta Mesco er en af vandreturens højdepunkter
 • Spis dig mæt i Liguriens specialiteter, der bl.a. inkluderer pesto, foccacia-brød, frisk fisk og pandolce-kage
 • Vi bor i den skønne badeby Levanto, som er en af områdets få cittaslow-byer
 • Mulighed for at besøge Genova, Lucca eller Pisa på fridagen

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Ankomst til Cinque Terre og indkvartering i landsbyen Levanto
Efter transfer fra lufthavnen ankommer vi til vores hotel i landsbyen Levanto, som er en nyrestaureret klassisk, italiensk villa fra 1906 med masser af sjæl og karakter.

Dag 2. Vandring fra Levanto til Bonassola
I dag vandrer vi ad små stier, nyder de flotte udsigter og små, uspolerede landsbyer undervejs, hvor autentisk landsbystemning hersker.

Dag 3. Vandring fra kystbyerne Portovenere til Riomaggiore
Vi kører med tog til La Spezia, herefter med bus til kystbyen Portovenere. Vi vandrer nu med fantastiske kystudsigter, igennem middelhavsvegetation, forbi et marmorbrud til vi når landsbyen Riomaggiore.

Dag 4. Cinque Terres ’klassiske’ vandretur
Med morgentog til byen Manarola med pastelfarvede huse og duft af havet. Nu vandrer vi den ’klassiske Cinque Terre rute’: Manarola, Corniglia og Monterosso. Fra Vernazza bringer toget os hjem til Levanto.

Dag 5. På egen hånd
I dag kan du udforske Cinque Terre området på egen hånd. Nyd en vandretur eller tag til Genova, Lucca, Pisa eller en tur til stranden. Mulighederne er mange, og Topas turlederen vil være behjælpelig.

Dag 6. Vandring i Monte di Portofino naturpark
Vi tager toget til bjergområdet Monte di Portofino, hvor dagens vandretur i naturparken er blandt de mest sceniske ved den italienske riviera. Vi går hele vejen til berømthedernes by Portofino.

Dag 7. Vandring fra klippetoppen Punta Mesco til byerne Monterosso og Vernazza
Sidste dags vandring byder på storslåede udsigter over alle Cinque Terres fem landsbyer samt områdets rå kyststrækning. Vi slutter af i det idylliske fiskerby Vernazza, hvor aftenen og smukke Ligurien kan nydes.

Dag 8. Afrejse fra Cinque Terre og Ligurien
Vi kører til lufthavnen og flyver mod Danmark efter en uge ved en af Italiens allersmukkeste kyststrækninger.

Se det detaljerede dagsprogram her

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Italien t/r 
 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Lufthavnstransfer t/r 
 • Alle overnatninger på Villa Margherita i Levanto i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Togbilletter ifølge program
 • Indgang til nationalparkerne Cinque Terre og Monte di Portofino
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og lignende
 • Transport udenfor Cinque Terre på vandredagene (beregn ca. €10-15)
 • Transport og aktiviteter i forbindelse med fridagen på dag 5
 • Tillæg for enkeltværelse 2.100 DKK
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 17 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om byen Levanto
 • Transport i Cinque Terre området

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Med fly til Milano - Indkvartering i landsbyen Levanto

Vi flyver til Milano. Fra lufthavnen har vi knap fire timers kørsel med bus (med en lille pause undervejs) i sydlig retning mod Levanto, som vil være vores hjemby den næste uge. Levanto har en hyggelig og afslappet atmosfære og ligger ganske få kilometer nord for det renommerede Cinque Terre og lige ud til den italienske riviera ’Riviera di Levante’.

I Levanto indkvarteres vi på vores hotel, som er en nyrestaureret klassisk, italiensk villa fra 1906 med masser af sjæl og karakter. Turlederen vil desuden informere om de kommende dages program.

-/-/-

Dag 2. Vandring: Levanto til Bonassola — små vandrestier og ægte landsbystemning

Efter morgenmaden gør vi os klar til turens første vandring, som går til bjergene og langs kysten nord for Levanto i et område, der er mindre kendt end Cinque Terre, men som i den grad byder på skøn vandring, flotte udsigter og små, uspolerede landsbyer med ægte ’ligurisk’ stemning.

Fra Levanto går vi først mod Bonassola — en lille by med godt tusinde indbyggere ved kysten, som ligger omkring en times vandring fra Levanto. Fra Bonassola fortsætter vi op mod landsbyen Montaretto (’det lille bjerg’), der ligger i omkring 300 meters højde med en fantastisk udsigt til bjerget Monte delle Suola. Montaretto ser ikke mange turister i løbet af året, så vi får lov til at opleve en helt anderledes og meget autentisk landsbystemning.

Montaretto er i dag kendt for sin produktion af det karakteristiske ’liguriske’ marmor og lokal vin. Sidstnævnte har vi måske mulighed for at prøvesmage under vores frokostpause i landsbyen. Fra Montaretto går vi ned mod kysten og følger stien videre mod Bonassola: Stien hedder 'Il Salto della Lepre', som betyder 'harens hop'. Stien byder på flotte udsigter over havet, og nede i landsbyen Bonassola kan vi nyde et glas vin på torvet, inden vi går tilbage til Levanto. Turen til Levanto følger de gamle togtunneler, som nu er genskabt til cykel- og vandreformål.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-

Dag 3. Vandring: Cinque Terre — fra Portovenere til Riomaggiore

Fra morgen stunden kører vi i toget til La Spezia og herfra tager vi så den offentlige bus, som kører os ud af byen og langs kysten. Målet er den maleriske by Portovenere, som de engelske digtere Byron og Shelley holdt meget af. Her danner de pastelfarvede gamle huse en flot kulisse ved det smalle stræde, som adskiller fastlandet fra den lille ø Palmaria.

I Portovenere (Venus Havn) får vi lidt tid til at fordøje morgenens køretur og vandre lidt igennem den smukke kystlandsby eller drikke en formiddagskaffe, inden vandreturen begynder. Dagens vandrerute starter ved den lange trappe, som leder op til det gamle fort. Belønningen, for denne første strækning opad, er den fantastiske udsigt over kysten. Stien fortsætter opad fra fortet igennem middelhavsvegetation og med udsigt over det blå hav. Endelig flader stien ud og vi kan holde en velfortjent pause, idet den næste strækning er på en mindre asfaltvej, der tager os forbi et marmorbrud. Her i området har man i lang tid gravet den meget efterspurgte 'Portoro' marmor.

Men vi bliver ikke længe på asfaltvejen. Snart skal vi til at trave højt op over den fantastiske kyststrækning mellem Portovenere og Cinque Terre. Høje kalkklipper (dette er et fantastisk klippeklatringsområde) og smukke udsigter over det store blå hav: sikkert en af de flotteste strækninger på turen. Stien langs kysten vil lede os til den lille by Campiglia, hvor vi vil nyde frokosten. Er der mulighed for det, så vil turlederen prøve at arrangere frokosten på den lille lokale købmandsbutiks terrasse.

Efter frokosten går turen videre mod Riomaggiore, den sydligste af de fem landsbyer, som udgør Cinque Terre. Eftermiddagens tur vil fortsat byde på smukke udsigter og vandring. I Riomaggiore kan man selv bestemme, hvor længe man vil blive, inden man tager toget tilbage til Levanto. Hvis man vil, kan man tage sig god tid og nyde opholdet i den pittoreske landsby.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-

Dag 4. Vandring: Cinque Terres ’klassiske’ vandretur

Vi begynder dagen med at tage toget til Manarola, formentlig den ældste by i Cinque Terre. Byens grundsten er den gamle kirke ’San Lorenzo’ fra år 1338. Traditionelt var Manarola et fiskeleje, men er nu også kendt for sin produktion af den lokale vin ’sciacchetra’, som daterer helt tilbage til Romerrigets æra. Herfra går dagens vandretur opad igennem landsbyen.

Vi nyder morgenstemningen i Manarola, og går en lille tur ned til marinaen for at dufte Middelhavet. Stien fra Manarola til Volastra bliver stejlere længere oppe, når vi kommer igennem olivenlundene, men efter en relativt kort strækning flader ruten en lille smule ud og snart er vi i den hyggelige lille borg Volastra.

Heroppefra rummer udsigten en klassisk "Cinque Terre strækning" af kysten til Manarola, Corniglia og Monterosso. Længere henne af vejen kan vi skimte Corniglia længere nede,. Den smukke landsby ligger på en afsats over kysten med de karakteristiske pastelfarvede huse.

Efter nedstigningen holder vi vores frokostpause i Corniglia og hviler os lidt inden den næste spændende strækning. Efter frokosten går turen videre mod den næste pittoreske landsby Vernazza igennem de smukke olivenlunde i udkanten af Corniglia. Er der stemning for det, og er vejret med os, kan vi afslutte dagens vandring med en dukkert i Middelhavet. Fra Vernazza tager vi toget tilbage til Levanto senere på eftermiddagen.

Dagens vandretur: 4-5 timer.

M/-/-

Dag 5. En dag på egen hånd i Cinque Terre og omegn

På baggrund af de sidste dages vandring i området skulle du nu være godt rustet til at udforske Cinque Terres hemmeligheder på egen hånd - og mulighederne for aktiviteter på turens fridag synes utallige.

Måske har du lyst til at besøge den pulserende og mangeartede havneby Genova - Italiens sjette største by — som har alt lige fra en stor moderniseret havnefront og et væld af førsteklasses museer til en labyrint af smalle stræder, der gemmer på de mest fantastiske paladser og kirker? Det er også i Genova, at du finder Europas største akvarium.
Med toget kan du også vælge at tage til den smukke by Lucca, hvor det er oplagt med en spadseretur på den imponerende og velbevarede bymur. Du kan også besøge Pisa, se det skæve tårn og nyde en italiensk is?

Er du interesseret i søfart og skibe kan du også vælge at tage tilbage til La Spezia og udforske flådebyens havn og museer. Havet lokker måske med en tur til stranden eller en sejltur langs kysten, hvorfra man kan nyde Cinque Terres landsbyer fra vandet? Og endelig kan du selvfølgelig også udnytte dagen til at slappe af i de hjemlige omgivelser i landsbyen Levanto eller nyde stilheden og en god bog i en af hotellets mange hyggelige haver.

Din turleder vil være dig behjælpelig med at planlægge eventuelle detaljer og transport i forbindelse med fridagen.

M/-/-

Dag 6. Vandring: Monte di Portofino naturpark — Berømthedernes by Portofino

Selvom Ligurien først og fremmest er kendt for Cinque Terre, så bør man på ingen måde tage hertil uden også at vandre i bjergområdet Monte di Portofinos flotte natur.

Monte di Portofino ligger mellem de to byer Portofino og Camogli, godt 80 kilometer nordvest for Levanto, så vi starter dagen med en lidt længere togtur end sædvanlig. Ved ankomsten til Camogli togstation begynder vores vandring, som følger hele den vestlige side af Monte di Portofinos forbjerg fra Camogli til Portofino — en tur der uden tvivl rangerer blandt de mest sceniske vandreture ved den italienske riviera.

Naturparken Monte di Portofino blev etableret i 1935 og beskytter en stor variation af fugle, insekter samt en af middelhavsområdets største koncentrationer af blomster (indtil videre har botanikerne identificeret mere end 700 arter, og de finder stadig flere). Skov af kastanje og fyrretræ vokser side om side med olivenlunde helt ned til havet, og endelig findes der også inden for naturparkens område en række arkitektoniske skatte samt en traditionel, stolt fiskeri- og landbrugskultur.

Vi kommer igennem den lille landsby San Rocco i lidt over 200 meters højde. Udsigten ud over haver er absolut imponerende. Ved Semaforo Nuevo punktet holder vi en lidt længere pause og nyder synet af den uberørte, rå klippekyst, og senere kommer det tusind år gamle kloster San Fruttuoso — smukt beliggende i en lille bugt ved bjergets fod og kun tilgængeligt til fods eller via båd — til syne.

Og endelig er der så Portofino by, hvis gæsteliste ikke kan undgå at imponere! Bogart, Bacall, Sophia Loren, Richard Burton, Elizabeth Taylor og prinsesse Grace har alle været her og de er medvirkende årsag til, at du nok ikke får feriens billigste øl her på den italienske rivieras smukkeste torv! Fra Portofino har vi en lille times vandring langs kysten til byen Santa Margherita Ligure, hvorfra vi tager toget tilbage til Levanto.

Dagens vandretur: 7 timer.

M/-/-

Dag 7. Vandring: Cinque Terre - Punta Mesco - Landsbyerne Monterosso og Vernazza

På vores sidste dag i Ligurien tager vi på vandring fra Levanto via den godt 300 meter høje klippetop ’Punta Mesco’ og videre til byerne Monterosso og Vernazza i Cinque Terre.

Vi starter vandreturen direkte fra hotellet, krydser gennem Levantos centrum, og inden længe tager stien os stødt opad langs kysten til Punta Mescos spids. Turen op byder på storslåede udsigter over alle Cinque Terres fem landsbyer samt områdets rå kyststrækning, hvis klippevægge forsvinder brat ned i det vilde hav. På en klar dag kan man mod syd endda skimte bjergene på Korsika mere end hundrede kilometer væk!

Inden vi forlader Punta Mesco og udsigterne, kigger vi nærmere på ruinerne af San Antonio kirken, hvis munke helt op til 1400-tallet blandt andet havde til opgave at advare områdets befolkning mod Middelhavets pirater. Herefter fortsætter vi mod Monterosso, der med sine knap 2000 indbyggere er den største by i Cinque Terre.

I Monterosso finder du både brede strande og en skøn gammel bydel (Monterosso Vecchio), der blandt andet huser 1700-tallets kloster ’Convento dei Cappuccini’ tronende højt over byen. Monterosso er også hjem for den mere end 700 år gamle kirke San Giovanni Battista, der er berømt for sin helt unikke, stribede facade.

Vi spiser frokost i Monterosso og kan varmt anbefale fisk med focciabrød, som hører til de lokale specialiteter. Efter frokost fortsætter vi til Cinque Terres nok mest henrivende landsby, Vernazza - et pragteksemplar på Cinque Terres typiske arkitektur af høje, pastelfarvede huse og stejle, smalle gader. Solide bastioner og udkigstårne fra Middelalderen kigger ned over byen og kyststrækningens eneste naturlige havn.

Dagens vandretur slutter i Vernazza, hvor du kan nyde stemningen i denne idylliske fiskerby, lige så længe du har lyst. Herfra tager vi lokaltoget (to stop) tilbage til Levanto - din turleder vil være dig behjælpelig med information omkring afgangstider. Om aftenen mødes vi på en af Levantos lokale restauranter til en hyggelig middag og passende afsked med hinanden og det smukke Ligurien.

Dagens vandretur: 5-6 timer.

M/-/-

Dag 8. Afrejse

Om morgenen eller op ad formiddagen (afhængig af afrejsetidspunkt), tager vi afsked med Levanto og påbegynder turen mod lufthavnen og hjemrejsen til Danmark.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 vandredage, grad 2-3.

På denne rejse vandrer vi fra 4 til 7 timer (mellem 10 og 20 km) om dagen. De angivne tider og kilometer antal er vejledende og kan variere fra tur til tur. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Overnatning

På denne tur bor vi i den lille by Levanto, som ligger lige nord (5 minutter med tog) for Monterosso - den første by i Cinque Terres nordvestlige del.

I Levanto bor vi i Villa Margherita, som er en charmerende klassisk, italiensk villa fra 1906. Villaen er for nyligt blevet restaureret af den italienske Campodonico familien, og det er Federico Campodonico, som står for den daglige drift. Hvert værelse er unikt og stilfuldt dekoreret og alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Villaen ligger i et grønt og frodigt område og har to helt fantastiske haver på forskellige niveauer, hvor man kan slænge sig i liggestolen under palmetræets skygge og nyde udsigten over Levanto og havet eller fordybe sig i en god bog. Villa Margherita ligger knap en kilometer fra togstationen og ti minutter fra byens historiske centrum. Levantos sandstrand er kendt som en af de bedste i miles omkreds og ligger lige om hjørnet, så skulle du lade dig friste til en dukkert efter dagens vandretur, er det absolut også at anbefale.

LANDSBYEN LEVANTO
Levanto er en af områdets hyggeligste, mest afslappede og ’autentiske’ italienske byer med knap 6.000 indbyggere. Byen har den optimale placering i forhold til vores vandreture i både Cinque Terre og Portofino og har et godt udvalg af butikker, cafeer og restauranter.

Levanto er en cittaslow-by, som er kendetegnet ved en bevidst byudvikling, hvor man har fokus på det gode liv og tiden til fordybelse. Man værner om identiteten og sjælen i det enkelte lokalsamfund og har ligeledes fokus på både historie, identitet og innovation. Meningen med cittaslow konceptet er at leve mindre hektisk og stressende og i stedet leve mere humant, miljømæssigt korrekt og fornuftigt for nuværende og fremtidige generationer.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

På denne rejse er det muligt (og både hyggeligt og interessant) selv at købe ind til picnicfrokost i en de små lokale butikker. På mange af vandredagene vil vi ligeledes holde frokostpause i en landsby, hvor der er mulighed for at gå på cafe eller restaurant. Turlederen vil løbende informere om mulighederne for frokost og/eller indkøb til vandredagene.

I Levanto er der mange gode restauranter at vælge i blandt til aftensmaden. Beregn omkring €15-20 for en hovedret og €25-40 for en 2-3-retters menu (ekskl. drikkevarer) pr. måltid. Der er selvfølgelig også mulighed for at købe ind til en ’picnic’ aftensmad, hvis man foretrækker det.

Flyrejsen og lokal transport

En af Cinque Terres store fordele er et velfungerende og bekvemt togsystem, der forbinder byerne i området. Det betyder, at vi undgår al bjergkørsel i bus på vandredagene og i stedet får en god og hyggelig oplevelse ud af at tage lokalbanen mellem landsbyerne. Topas betaler togbilletter og lokal bustransport til turene i programmet.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Appenniner-bjergene beskytter mod vindene fra nord. Derfor er klimaet ved Liguriens kyst oftest mildt og tempereret. De varmeste og mest tørre måneder er juli og august, og den bedste tid på året at vandre i er forår og efterår, hvor temperaturerne ligger på henholdsvis 15-20 og 20-25 grader C om dagen. Regn både forår og efterår kan forekomme, men hovedparten af den årlige nedbør falder om vinteren.

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer kontante Euro, da vi for det meste er på vandring i bankernes åbningstider. Men du har også mulighed for at hæve penge i Levanto eller i de andre byer, vi kommer igennem.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning og mulighed for WIFI på hotellet.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som forbliver i Levanto under dagsturene.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Evt. tøj til aften- og bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Du skal ikke medbringe sovepose. Der er sengelinned, tæpper og håndklæder på værelserne.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

9. april 2022  –  16. april 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
16. april 2022  –  23. april 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
16. juli 2022  –  23. juli 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
23. juli 2022  –  30. juli 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
8. oktober 2022  –  15. oktober 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
15. oktober 2022  –  22. oktober 2022 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITCQ

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.