Italien – Cykling i Toscana med Chianti og Montepulciano

I Val d’Orcia i Italien kan du opleve, se, smage og dufte Toscanas landskaber og pragtfulde vine på en cykeltur, hvor begejstringen for cykling og vin går hånd i hånd.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Du skal cykle mellem verdenskendte kulturbyer som Montepulciano, Siena, Pienza og Montalcino, der fra hver sin bakketop, omringet af bymure, slotte og middelalderborge, binder det smukke toscanske landskab sammen. Flere steder krydser du det kendte vintageløb L’Eroicas smukke rute gennem landskaber af cypresser, vinmarker, olivenlunde og højderygge med vide udsigter over Val d’Orcias bløde, bakkede landskab ved foden af bjerget Monte Amiata.

To Topas turledere leder cykelturene i Toscana og sørger for følgebil og mekaniker. Derudover deltager Bichel Vine på cykelferien og vil guide vinbesøgene hos top Brunello-producenten Le Potazzine, samt top Chianti-producenten Castello di Monsanto, som er kendt for nogle elegante og fremragende vine.

Midt i dette klassiske sydtoscanske landskab ligger det yderst charmerende Agriturismo ’Podere Spedalone’ med åbne udsigter til marker og olivenlunde. Her bor vi godt og nyder den hyggelige italienske landstemning og køkkenets velsmagende mad.

En dejlig cykeltur gennem det Toscanske landskab, både kulturelt og landskabsmæssigt samtidig med at vi har nydt vinens specielle dufte og smage .

Kathrina Krog

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Glæd dig til

 • Et fantastisk cykelterræn i Val d’Orcias bløde bakker ved foden af Monte Amiata
 • De smukke historiske byer Montepulciano og Pienza - kraftcentre for vindyrkning
 • Vinbesøg med Bichel Vine hos top Brunello-producenten Le Potazzine, samt top Chianti-producenten Castello di Monsanto
 • Indkvartering på Agriturismo ’Podere Spedalone’ midt i det sydtoscansk landskab
 • Spændende cykling på L’Eroica-etapen til Castello di Brolio og gennem Crete Senesi
 • Oplev Sienas charmerende gader på egen hånd, inden vi smager Brunello i Montalcino
 • Afslutningsfrokost på restaurant i Montalcino, ejet af vinproducenten Le Potazzine

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle. Læs mere om de forskellige typer af cykelferier vi tilbyder og hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Program

Dag 1. Ankomst til Pienza området i Toscana
Ved ankomst til Pienza-området i Toscana indlogeres vi på det meget charmerende agriturismo/landsted Podere Spedalone, som har fungeret som landbrug i århundreder.

Dag 2. Val d'Orcias panoramarute
Vi cykler på en spændende blanding af grus- og asfaltveje igennem Val d'Orcias smukke natur med åbne landskaber bestående af bløde bakker og høje cypresser og senere småskove og mindre vinmarker.

Dag 3. Fra Val d’Orcia til Crete Senesi
Dagens cykelområde ligger i Siena-området, der er kendt for sine dale, cypresser, men også Crete Senesi, som betyder kridt-/kalkjord. På dagens cykeltur opleves også bjergkamme, klostre og Middelalderborge.

Dag 4. Tur til Siena og Brunello vinbesøg
Dagen starter med et besøg hos en top vinproducent i Montalcino området, Brunello-producenten Gorelli (Le Potazzine). Herefter sætter vi kurs mod Siena og besøger den smukke toscanske by på egen hånd.

Dag 5. Fra slot til slot i hjertet af Chianti - Vinbesøg og vinsmagning
I dag skal vi cykle mellem vinmarker og oliventræer og smage på vin i selve hjertet af Chianti. Ved Castello di Monsanto har vi sammen med Bichel et interessant besøg og vinsmagning hos en Chianti topproducent.

Dag 6. Cykeltur i Val d’Orcias bakkede landskab til Montepulciano og Pienza
I dag cykler vi igennem det bakkede landskab i Val d’Orcia til de toscanske perler Montepulciano (besøg i underjordisk vinkatedral) og Pienza, som begge ligger højt med smukke udsigter.

Dag 7. Cykling på en del af ruten fra L’Eroica løbet
Vi cykler fra Spedalone til Brunello byen Montalcino og forbi middelalderborgen Buonconvento. Den største del af cykelturen er på den smukke rute fra L’Eroica løbet. Frokost på Le Potazzine.

Dag 8. Hjemrejse
Cykelturen i Sydtoscanas skønne landskaber er nu slut efter en uge med cykling, vin og velsmagende mad på programmet.

Se det detaljerede dagsprogram her

Aktiv vinrejse

Er du en ægte livsnyder med hang til det aktive? Vi kombinerer vin, vandring eller cykling og gastronomi. Læs mere om aktive vinrejser med Topas.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med 2 Topas turledere og guidede cykelture
 • Flyrejse København - Rom t/r
 • Al transfer
 • Alle overnatninger på Podere Spedalone i delt dobbeltværelse
 • Måltider som indikeret i turbeskrivelsen
 • Leje af sportscykel, følgebil, mekaniker og transport
 • Besøg og vinsmagning hos Brunello producenten Le Potazzine og Chianti producenten Castello di Monsanto
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af elcykel (DKK 500)
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.700

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning på Podere Spedalone
 • Cykelruten

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst til Pienza området i Toscana

Vi kører fra lufthavnen i Rom til Pienza-området i Toscana, hvor vi indlogeres på det meget charmerende agriturismo/landsted Podere Spedalone. Podere Spedalone har fungeret som landbrug i århundreder, og området har været beboet og beskrevet helt tilbage fra omkring år 600 e.Kr., og der er vidnesbyrd om en romersk bosættelse på stedet. Vi nyder en god aftensmad i stedets hyggelige restaurant, alt imens den hyggelige italienske landstemning langsomt men sikkert sniger sig ind på os…

-/-/-

Dag 2. Val d’Orcias panoramarute: En spændende blanding af grus- og asfaltveje igennem Val d’Orcias smukke natur

Efter en god morgenmad starter vi dagen på cykel direkte fra vores base, og sætter kurs mod San Quirico d’Orcia, som er en af de kønneste landsbyer i området og en vigtig etape langs den gamle middelalderlige pilgrimsrute til Rom, kendt som "Via Francigena". De ca. 14 kilometer til de gamle bymure er en flot rute igennem landbrugsområder og byder på smukke udsigter over dette klassiske landskab. Ruten er uden nævneværdige stigninger.

Fremme ved de gamle bymure i San Quirico cykler vi gennem byporten og ind i den gamle borg. Herinde i landsbyen er stemningen fra en svunden tid, og vi tager os lidt tid til at snuse rundt.

Fra San Quirico d’Orcia cykler vi til Bagno Vignoni, en meget speciel lille kurbadslandsby. I centrum af landsbyen er der en stor pool af kurvand, som blev brugt i gamle tider.

Fra Bagno Vignoni cykler vi videre ad en lige og flad strækning, inden vi forlader hovedvejen og cykler ud i landskabet via bivejene. Det går op og ned igen, og vi passerer igennem varierende områder, som kan beskrives som klassiske syd-toscanske med åbne landskaber bestående af bløde bakker og høje cypresser og senere småskove og mindre vinmarker. Undervejs besøger vi en vinproducent, som er beslægtet med vores værtsfamilie fra Spedalone. Fra denne vingård er der en fuldstændig fantastisk udsigt. Ud på eftermiddagen triller vi ned til vores logi efter en rigtig smuk cykelrundtur igennem Val d’Orcia området.

Val d’Orcia blev indskrevet på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004 bl.a. på baggrund af områdets enestående æstetiske landskaber.

M/F/-

Dag 3. Fra Val d’Orcia til Crete Senesi - de smukke højder i nærheden af Siena

Dagens cykelområde ligger i Siena-området, der er kendt for sine dale, cypresser, men også Crete Senesi, som betyder kridt-/kalkjord. Vi kører i bil fra vores opholdssted til Bibbiano i nærheden af den kendte og charmerende middelalderborg Buonconvento. Herfra starter dagens cykeltur mod Murlo. Vi får med det samme en forsmag på dagens smukke udsigter over landskaberne.

I Murlo gør vi et kort stop ved den gamle borg, inden vi sætter kurs videre mod Radi. Herfra kan man på gode dage med høj sigtbarhed skimte Sienas tårne i horisonten. I Radi ser vi igen skiltene for L’Eroica løbet, men vores tur drejer herfra mod Monteroni d’Arbia. En flot "rutsjebanerute" gennem afvekslende landbrugsområder. Vi cykler gennem Monteroni i Arbia-dalen og fortsætter mod Asciano med udsigt til Crete Senesi-landskabet.

På bakkekammen finder vi et godt sted til vores picnic-frokost, og kaffen tager vi lidt senere i den lille landsby Asciano. Fra Asciano har vi først en lige og flad strækning, som derefter bliver afløst af en stigning på knap 4 kilometer.

Turen går gennem åbne arealer, hvor udsigten åbner sig op i takt med, at vi nærmer os toppen. Vi er på vej i retning mod Abbazia di Monte Oliveto Maggiore - et gammelt og dengang magtfuldt Benediktinerkloster grundlagt i 1393. Herfra går det ned ad mod Buonconvento, hvor vi slutter cykelturen i den gamle charmerende borgby med en forfriskning, inden vi vender tilbage til vores hyggelige Agriturismo.

Note: Hvis man har lyst til en lidt kortere og lettere tur i dag end ovennævnte, så er der et godt alternativ til en selvguidet cykeltur, der også ender i Buonconvento. Turen starter fra vores opholdssted og følger mindre landeveje, flankeret af betagende udsigter, landsbyer m.m. Turlederen vil naturligvis instruere dig grundigt mht. rute, kort osv.

M/F/-

Dag 4. Tur til Siena og vinbesøg hos Top Brunello producenten Gorelli (Le Potazzine)

I formiddag skal vi besøge en topproducent i Montalcino området, hvor San Giovese druen træder frem i de fineste klæder, nemlig i Brunello og Rosso di Montalcino.

Ikke langt væk fra Montalcino bor Gorelli familien på en smukt placeret vingård, hvor en af de mest interessante Brunellovine bliver produceret. Le Potazzine er navnet på vingården og her vil vi blive introduceret til Brunellos hemmeligheder. Familien Gorelli har også en lille restaurant i byen Montalcino, hvor vi vil nyde en god frokost den sidste cykeldag.

Herefter sætter vi kurs mod Siena, hvor vi skal besøge den smukke toscanske by på egen hånd - fra den verdenskendte Piazza del Campo til den smukke domkirke. Man kan frit vælge, hvor i byen man ønsker at spise frokost - mulighederne er mange!

Toscana bidrager til vinverdenen med flere elegante vine, der har deres oprindelse langt tilbage i historien. Forskellige appellationer som DOC, DOCG og IGT tegner en interessant konstellation af producenter og stilarter.

Lidt om Le Potazzine
Én af Montalcinos traditionelle producenter, som vægter elegance og friskhed over power og intensitet. Gorelli familien driver også en hyggelig restaurant midt i byen Montalcino.

M/-/-

Dag 5. Fra slot til slot i hjertet af Chianti. Vinbesøg og vinsmagning ved Castello di Monsanto

Vi starter dagen med at køre cirka 1 time og 20 minutter frem til startstedet for dagens cykeltur. I dag skal vi nemlig cykle og smage på vin i selve hjertet af Chianti, et fantastisk flot vinområde hvor druerne vokser på bjergskråninger mellem olivenlunde og vilde skove. Et kulturlandskab som udmærker sig ved at have bevaret en høj grad af biodiversitet og smuk natur.

Ved slottet Brolio starter dagens cykeltur. Vores første mål er Gaiole in Chianti og det er en ideel og blød start på dagen, da de første 10 km er stort set flade. Fra Gaiole sætter vi kurs mod den lille borgby Vertine og her møder vi dagens eneste lidt hårde stigning, idet vi stiger ca. 130 meter over en strækning på godt 1.500 m. Udsigten heroppefra over bjergene i Chianti er fremragende og vi cykler mellem vinmarker og oliventræer på skiftevis grus- og asfaltveje. Vi når frem til Chianti borgbyen Radda, hvor vi stopper og indsnuser stemningen i gaderne og finder et hyggeligt sted til frokosten.

Strækningen fra Radda til Castellina i Chianti forkæler os igen med meget flotte udsigter og de næste 11 kilometer forløber uden de store stigninger. I Castellina holder vi en pause i den gamle borgby, inden vi påbegynder en kort men stejl stigning. Ruten fører os ud af byen og op på toppen af en lang bjergryg. Udsigterne herfra er simpelthen fantastiske og vi kan stoppe undervejs for at tage panoramabilleder. Efter cirka 4 kilometer cykler vi ind i Monsanto området. Det sidste stykke cykler vi ad en mindre landevej mellem olivenlunde, vinmarker og skove. Først passerer vi Castello della Paneretta og endeligt når vi frem til Castello di Monsanto. Som en flot finale på dagen, venter der os her et interessant besøg hos en af Chiantis topproducenter og en spændende vinsmagning i selskab med Bichel Vine, der har samarbejdet med stedet i en årrække.

Fra Castello di Monsanto kører vi i bus tilbage til Lo Spedalone.

M/-/-

Dag 6. En flot cykeltur igennem det bakkede landskab i Val d’Orcia til de toscanske perler Montepulciano og Pienza

I dag cykler vi direkte fra vores base ad den asfalterede landevej mod Castelmuzio. Her gør vi et stop og besøger den hyggelige borgby. Mellem Castelmuzio og den næste lille landsby Petroio er udsigten meget smuk, og oliventræerne pryder begge sider af vejen.

Herfra går det videre mod den gamle landsby Montefollonico i 568 meters højde, der har bevaret en del af de gamle tårne og bymure og ligger rigtig flot placeret i landskabet. I det fjerne kan man skimte den kendte vinby Montepulciano, som vi nu cykler imod. Første del af ruten er ganske ligetil, men de sidste 4 kilometer til Montepulciano kan udfordre lidt, da Montepulcianos højeste punkt ligger i cirka 600 meters højde.

Stemningen i Montepulciano er meget charmerende og her produceres en af Toscanas mest kendte DOC vine, Rosso di Montepulciano. En lokal finesse er, at vinproducenterne i byerne har deres vinkældre nedgravet i tufstensoklen, som byen er bygget på.

Vi forsøger naturligvis at få mulighed for et besøg i en af disse underjordiske vinkatedraler. I Montepulciano vil vi også have mulighed for at spise en god frokost (ikke inkluderet).

Efter frokost cykler vi videre til den næste charmerende miniborgby Monticchiello. Har vi tid/lyst kan vi gøre et kort stop i Monticchiello, hvor den kendte finske billedhugger Eila Hiltunen boede i et gammelt middelalderligt tårn. Eila Hiltunen udførte blandt andet det kendte Sibelius Monument i Helsinki.

Efter besøget i Monticchiello cykler vi videre til Pienza. Ønsker man at afslutte cykelturen her, er der mulighed for at blive kørt til Pienza. Der vil også være mulighed for at spadsere en tur i den gamle by, der blev bygget under Pio den 2. Imens sørger turlederne for, at cyklerne bliver læsset på cykelanhængeren og er klar, når vi kører tilbage til L’Ospedalone.

M/-/-

Dag 7. Fra Spedalone til Brunello byen Montalcino og forbi middelalderborgen Buonconvento

Vi starter på cykel fra vores opholdssted, og den første etape af dagens rute fører os til den gamle middelalderlige borg Lucignano d’Asso. Turen hertil går ad en dejlig grusvej med god udsigt til Lucignano, hvor vi gør holdt for at nyde panoramaudsigten.

I dag foregår den største del af cykelturen på en del af ruten fra L’Eroica løbet. Vi cykler mod San Giovanni ad en flot rute via Buonconvento. Selvfølgelig venter små udfordringer undervejs. Det går op og ned, og den længste stigning er på knap 2 kilometer, men der er en pragtfuld udsigt fra bakkerne undervejs!

De sidste kilometer mod Buonconvento kører vi på asfalt igen, og vi cykler ind i den gamle borgby via den velbevarede bymur. Herinde i de gamle, charmerende gader finder vi en café, hvor vi kan holde en pause og nyde en velfortjent kop formiddagskaffe. Det er turens sidste cykeldag, og nu skal man fornemme dagsformen og træffe et valg: Enten cykler man de ca. 12 kilometer videre til Montalcino (se beskrivelsen lige nedenfor i næste afsnit), eller også får man et lift med følgebilen. Strækningen er nemlig ikke egnet til at læsse cykler på trailer m.m.

Fra Buonconvento følger vi hovedvejen de ca. 12 kilometer til Montalcino. Cirka halvdelen af distancen består af en stigning, som veksler mellem 5 og 8 %. Snart krydser vi de første vinmarker, hvor den kostbare San Giovese drue bliver dyrket med omhu og kærlighed. Terrænet er kuperet, og vi fortsætter opad. Af og til stopper vi op, får pusten, og nyder de flotte landskaber folde sig ud bag os. Endeligt cykler vi ind i den gamle borgby efter godt 40 kilometers cykling, og her har vi fortjent at sidde på en dejlig restaurant og nyde et glas Brunello eller Rosso di Montalcino ledsaget af en god pastaret. Vi spiser på restauranten som Le Potazzine driver ved torvet i centrum af byen.

Efter frokost og en hyggetur rundt i Montalcino, skal vi tage hul på turens sidste 11 km. cykling. Vi cykler de ca. 5 km nedad mod Buonconvento, hvor vi møder L’Eroica-ruten igen. Vi kører ad asfaltvejen og fortsætter ad den panoramiske og lette grusvej, som leder til Torrenieri. Denne distance er på cirka 6 kilometer med smukke udsigter og uden de store anstrengelser. Fra Torrenieri leder vejen igennem smukke landskaber uden de helt store stigninger hjem til vores logi Podere Spedalone.

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader det sydlige Toscana med smagsindtryk og skønne billeder på nethinden. Skulle man komme til at savne Italia er det bare at åbne en god Brunello eller Chianti, der kan lede tankerne på vej…

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 cykeldage, grad 2-3.

Rejsens cykelture varer typisk fra ca. 4-6 timer pr. tur inkl. pauser. Vi cykler mellem 45-50 km pr. dag. For at få det fulde udbytte af turen er det vigtigt at have en god grundkondition.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Fra vores base Podere Spedalone kan vi cykle 3 meget varierede rundture (ud af 5 cykeldage) uden at gøre brug af transport.

Læs mere om cykelferie med Topas.

L’EROICA
I Toscana etablerede man i 1997 en fantastisk cykelrute, som er blevet udgangspunktet for cykelløbet L’Eroica. L’Eroica benytter sig af nogle af de smukkeste grusveje, som Toscana byder på, og disse grusveje danner et netværk på mange hundreder kilometer i hele distriktet mellem Firenze og den sydlige del af Sienas provins. Cykelruten er tilgængelig hele året og giver mulighed for at cykle på opdagelse i nogle af regionens smukkeste hjørner.

CYKLERNE
Vi kører på Topas' egne, gode sportscykler. Der er ligeledes mulighed for, at du kan leje en elcykel (tilkøb) til turen. Vil du være sikker på at kunne leje en elcykel til turen, anbefaler vi derfor, at du booker den i god tid hjemmefra.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på sportscykler (eller elcykel) med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

Sportscykel - Nishiki

Læs mere om Topas sportscyklen der er standard på denne rejse. Den er med 24 gear og passer til både mænd og kvinder.

Overnatning

Vi bor på et charmerende Agriturismo, der hedder Podere Spedalone og ligger smukt placeret på landet mellem Crete Senesi bakkerne og dalen Val d’Orcia i Sienaprovinsen i det sydlige Toscana.

Det historiske landsted er således nænsomt restaureret til et mindre landhotel, der drives af Alessandro og hans kone med ægte og naturlig gæstfrihed. Den historiske bygning tilhørte engang det nærliggende kloster Sant Anna in Camprena, hvor man optog nogle smukke scener til filmen “Den engelske patient" (9 Oscars i 1997).

Det omkringliggende landskab er fantastisk flot, og de nære omgivelser er fredelige og midt i naturen. Stedet har en betydelig produktion af honning og ekstra jomfruolivenolie, så vi kommer måske til at opleve olivenhøsten i området. Stedet har mange hyggekroge ude såvel som inde, hvor man kan slappe af efter en dag med spændende aktiviteter, og køkkenet frembringer yderst velsmagende toscanske menuer.

Værelserne er med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Frokost købes typisk hos lokale købmænd (brød, ost og lokale specialiteter), eller på små caféer. Mht. aftensmad på restaurant, så skal man generelt beregne ca. 15-20 euro for en hovedret og ca. 25-30 euro for en 2-retters menu (ekskl. drikkevarer).

På denne rejse vil vi spise aftensmad på Podere Spedalone 4 aftener, hvor vi vil få en specialmenu til vores gruppe til 30 euro pr. person ekskl. drikkevarer. De sidste 3 aftener kører vi ud til udvalgte restauranter i området.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Klimaet i det sydlige Toscana er tempereret og området får ca. halvt så meget nedbør årligt som det nordlige Toscana.

Dagtemperaturer i oktober 15-20 grader C.
Nattemperaturer i oktober 8-15 grader C.

Valuta og kreditkort

Det anbefales enten at medbringe kontante Euro eller benytte sig af kreditkort, som normalt er anvendelige.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt udmærket mobildækning og gratis Wi-Fi i restauranten på Podere Spedalone. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Læs evt.:
Gunnar Steen Jakobsen: Smag på vin.
Roald Als: Kvinderne ud af køkkenet og jagten på den hvide trøffel.
Politiken: Politikens bog om Italienske vine.

Kort købes bedst lokalt.

Bemærk venligst

Der er i denne rejse indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændre i enkelte af ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

Du skal ikke transportere din bagage på cyklen, så du kan pakke din bagage i en kuffert eller hvad du ellers ønsker.

Vi anbefaler desuden at du medbringer en lille dagstursrygsæk, som kan bruges undervejs på rejsen på diverse ture og ekskursioner og som håndbagage på flyet.

Vandflaske

Drikkedunk kan medbringes, da der er flaskeholder på cyklen eller man kan have en vandflaske i sin turrygsæk.

Cykeludstyr

Cykelhjelm forefindes ikke på stedet, men Topas anbefaler på det kraftigste, at du selv medbringer en godkendt cykelhjelm. Desuden er du velkommen til at medbringe egne handsker, refleksvest og saddel.

Sandaler/sportssko er normalt fint til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • Cykelbukser
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtæt jakke og evt. et par regnbukser

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • Tøj til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj

Mod solen

 • Hat eller kasket
 • Gode solbriller
 • Let, langærmet skjorte
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medbring en kopi af billedsiden i passet
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælpsgrej
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Myggebalsam
 • Lommelygte

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

5. oktober 2019  –  12. oktober 2019 Garanteret afgang 12.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITMC

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark