Italien – Fra Castelli Romani til Rom på mountainbike

En unik cykelferie, hvor vi tager på opdagelse i de mange historiske kulturskatte i Castelli Romani og helt ind til hjertet af Rom.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

På denne cykelrejse får du et godt indblik i livet dengang og nu - i den pulserende hovedstad og i landområderne lige uden for. Du skal cykle gennem de romerske landskaber, som er præget af historien og så skal du opleve Albanerbjergene, som består af en gruppe af udslukte vulkaner og de højtliggende dybe kratersøer Albanosøen og Nemisøen.

Forestil dig at cykle på verdens ældste romerske vej, Via Appia antica, hele vejen ind til hjertet af Rom! Det er i sandhed en oplevelse, som aftvinger lige dele ærefrygt, respekt og historiske kuldegysninger. Turen tager dig gennem spændende landskaber og forbi de mange romerske akvædukter, gravsteder og templer, som kendetegner området.

Først bor vi tre nætter i den hyggelige by Castel Gandolfo, nær pavens sommerresidens Palazzo Pontificio, og herefter har vi 4 nætter i Rom. Udover de spændende cykelture får du rig mulighed for at opleve, mærke, smage på og bare nyde alt det, som området byder på af seværdigheder og specialiteter. Og så skal du opleve de mange attraktioner i nutidens Rom på to hjul.

Denne tur giver dig mulighed for at komme mere bag om de store kulturelle oplevelser i Rom. Kombination af guidning og motion er fremragende.

Nis Jørn Obling

Glæd dig til

 • Mærk historiens aftryk på den ældste romerske vej Via Appia Antica - Vejenes Dronning
 • Oplev at komme på cykel fra bjergene og direkte ind i hjertet af Rom
 • Storslåede udsigter over vulkansøer og bjergkamme mellem ruiner fra Romerrigets storhedstid
 • Berninis arkitektoniske mesterværker fra Barokken
 • 2 cykel- og temadage med lokalkendt guide til udvalgte historiske seværdigheder i Rom
 • Smag på porchetta, hvidvin, italiensk is og adskillige andre lækre specialiteter
 • Oplev den hyggelige bjergby Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens
 • Fridag i Rom med mulighed for at besøge f.eks. Peterskirken og Vatikanmuseet

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Ankomst til Italien og Castelli Romani
Transfer fra lufthavnen til byen Castel Gandolfo. Fra vores hotel kan vi se Albanosøen. Om eftermiddagen cykler vi en kort tur i området.

Dag 2. Cykling ved vulkansøer og kulturarv
I dag skal vi cykle langs bredderne på de to søer, Albano og Nemi, og vi kommer tæt på noget af områdets vigtigste kulturarv. Vi ser bl.a. Palazzo Chigi og Santa Maria Assunta-kirken – begge opført af Bernini.

Dag 3. Udsigter og fornemmelser af fordums storhed
Også i dag har vi både historiske værker og naturoplevelser i vente, når vi på cykel sætter kursen mod byen Frascati. Vi ser klostre, et romersk amfiteater, et renæssancepalæ og middelalderlige ruiner.

Dag 4. Cykling ad den første romerske vej ind til nutidens Rom
Vi forlader Castel Gandolfo og cykler i dag langs Via Appia Antica, der er en af verdens ældste veje. Langs vejen møder vi gamle romerske villaer, templer og akvædukter, og sidst på dagen når vi til Rom.

Dag 5. Romerrigets vigtigste by oplevet på to hjul
I dag skal vi på guidet byrundtur i Rom og ser centrale steder fra Romerrigets storhedstid, heriblandt Colosseum, Pantheon og Pompejus Teatret.

Dag 6. Rom i Renæssancen og Barokken
Endnu en dag med lokal guide, forbi flere af de vigtigste af hovedstadens mange kunstværker fra Renæssancen til Barokken. Fra Piazza del Popolo kommer vi forbi Piazza de Spagna og Trevi-fontænen.

Dag 7. Oplev Rom på egen hånd
Efter seks dage med fuldt program og masser af historiske og naturmæssige oplevelser kan du i dag opleve Rom på egen hånd. Måske vil du se Peterskirken og Vatikanmuseet?

Dag 8. Hjemrejse

Se det detaljerede dagsprogram her

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle. Læs mere om de forskellige typer af cykelferier vi tilbyder og hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede cykelture
 • Flyrejse København - Rom t/r
 • Al transfer
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Leje af cykel
 • Lokal cykelguide/mekaniker
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn £15-30 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 2.400

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgarden på rejsen
 • Overnatning på turen
 • Cyklerne

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst og de første kilometer på cyklerne

Vi lander i Fiumicino lufthavn i Rom, og derfra har vi cirka 45 kilometer i bus til vores hotel. Vi bor i den lille, charmerende by Castel Gandolfo, og fra hotellet kan vi se Albanosøen, som vi allerede i morgen skal se på nærmere hold.

Om eftermiddagen indstiller vi cyklerne og prøvekører dem på en kort tur i området omkring Castel Gandolfo. Vi spiser en god middag sammen og gør os mentalt klar til den kommende uges eventyr i og omkring Rom.

-/-/-

Dag 2. Vulkansøer og kulturarv

I dag skal vi cykle langs bredderne på de to søer, Albano og Nemi, og vi kommer helt tæt på noget af områdets vigtigste kulturarv.

Efter morgenmaden cykler vi fra byen ned til Albanosøen, som er dannet af to vulkanske kratere. Her følger vi den fredelige vej langs bredden, og hvis vejret er til det, laver vi et formiddags badestop undervejs.

Fra søen kører vi videre op til byerne Albano og Ariccia. Fra cyklerne ser vi to af Castelli Romani-områdets helt store skatte: Palazzo Chigi og Santa Maria Assunta-kirken. De er begge opført af arkitekten og billedhuggeren Bernini, som var en af de mest betydningsfulde kunstnere i Barokkens Rom. Vi får mulighed for at se andre af hans værker og bygninger senere på turen, når vi kommer til Rom.

Vi spiser frokost i Ariccia, hvor du kan smage den lokale specialitet porchetta, som er verdensberømt - i hvert fald i Italien. Herefter fortsætter vores tur gennem historiske naturlandskaber, og vi gør holdt ved Genzanoborgen, hvis oprindelse strækker sig helt tilbage til år 1.100. Fra byen Nemi nyder vi udsigten over søen af samme navn. Her fra kraterets kant, kan vi tydeligt se, at søen ligger i krateret på en udslukt vulkan.

Efter en dag med mange udsigter og en god intro til områdets historiske betydning, ankommer vi hen på eftermiddagen til vores hotel. Vi kan nu hvile benene, før vi sætter os til bords og nyder aftenen.

Turen i dag er på cirka 43 km.

M/-/-

Dag 3. Udsigter og fornemmelser af fordums storhed

Også i dag har vi både historiske værker og naturoplevelser i vente, når vi sætter os på cyklerne og sætter kursen mod byen Frascati.

Et af dagens første stop er Grottaferrata. Her ser vi det gamle, græsk-byzantinske kloster San Nilo, som rummer en af de smukkeste kirker i området.

På vores tur videre cykler vi gennem parken, som hører til Villa Aldobrandini. Både park og villa er et renæssance-kunstværk, og vi får en god fornemmelse af de historier og scenarier, som må have udspillet sig omkring palæet, mens vi cykler forbi og videre opad.

På toppen af bjerget finder vi Tuscolo, et arkæologisk område fra omkring år 200. Udover en storslået udsigt over området, finder vi blandt andet et romersk amfiteater, som er blevet brugt til gladiatorkampe. Området ved Tuscolo har adskillige romerske og middelalderlige ruiner, og vi tager os god tid til at nyde både dem og udsigterne, før vi cykler tilbage til Frascati.

Byen er kendt for sin produktion af hvidvin, og mon ikke de, der har lyst, får mulighed for at smage på specialiteten, før vi igen sætter os på cyklerne og vender tilbage til Castel Gandolfo.

Cykelturen i dag er på cirka 35 km.

M/-/-

Dag 4. Ad den første romerske vej op gennem oldtiden og ind til nutidens Rom

Vi siger farvel til vores værter og lægger Castel Gandolfo bag os. Foran os har vi en dagstur gennem oldtiden, og vi cykler en god del af dagen langs Via Appia Antica, der er en af verdens ældste veje.

Romerne byggede vejen i år 312 før Kristus, og den strakte sig hele den 560 km lange vej fra Rom til havnebyen Brundisium i den sydøstlige del af Italien. Via Appia Antica var den første og den vigtigste af de romerske veje, og derfor fik den kælenavnet “Vejenes dronning".

Langs vejen møder vi gamle romerske villaer, templer og akvædukter, som alle fortæller lidt om Roms spændende og mangeårige historie. Vi laver også korte afstikkere ind i nationalparken Parco Regionale dell’ Appia Antica, som byder på interessante arkæologiske monumenter.

Turen på Via Appia Antica er som at være sendt tilbage til oldtiden med en tidsmaskine. Vi lander tilbage i nutiden, når vi hen på eftermiddagen cykler ind i hjertet af Rom. Her skal vi bo de kommende fire nætter.

Mættede af dagens mange og overvældende indtryk tilbringer vi en hyggelig aften i den smukke hovedstad.

Turen er på cirka 30 km.

M/-/-

Dag 5. Romerrigets vigtigste by oplevet på to hjul

Efter morgenmaden gør vi os klar til at tage på oplevelse i italienernes hovedstad. Temaet for dagen er Rom som den største og vigtigste by i Romerriget og dens position i Middelalderen.

Vi har en lokal guide med på vores cykeltur i dag, og han vil tage os med omkring centrale steder fra Romerrigets storhedstid, heriblandt Colosseum, som i 2007 blev udnævnt til et af verdens 7 nye underværker, Pantheon og Pompejus Teatret.

Det er blot nogle af de mange historiske steder fra Romerriget og Middelalderen, som vores vej krydser i dag.

Den guidede tur varer cirka 4 timer inkl. frokost, som vi spiser undervejs.

M/-/-

Dag 6. Rom i Renæssancen og Barokken

Igen i dag har vi vores lokale guide med på turen. Med ham i front cykler vi ud for at opleve endnu en side af Rom, nemlig nogle af de vigtigste af hovedstadens mange kunstværker fra Renæssancen til Barokken.

Vi begynder dagens tur ved Piazza del Popolo, hvor vi blandt andet ser den 24 meter høje og 235 tons tunge obelisk, som kan føres tilbage til omkring år 1200 før Kristus. Vi cykler over Piazza de Spagna og frem til Trevi-fontænen, som er et af verdens mest kendte springvand.

Hvis du gerne vil tilbage til Rom på et senere tidspunkt, kan du med fordel have en mønt klar. Et gammelt rygte siger nemlig, at det vil ske, hvis du kaster en mønt over skulderen og ned i fontænen.

På vores vej ser vi flere af de smukke villaer og palæer, som Rom er kendt for, blandt andet Villa Borghese og Villa Medici. Vi kommer også til Quirinale, det gamle palads som tidligere tilhørte paven. I dag det ét af præsidentens tre officielle residenser.

Den guidede tur varer cirka 3,5 timer inkl. frokost, som vi spiser undervejs.
Resten af dagen er fri til at gå - eller cykle - på opdagelse i Rom

M/-/-

Dag 7. Oplev Rom på egen hånd

Efter seks dage med fuldt program og masser af historiske og naturmæssige oplevelser har du i dag mulighed for at lægge programmet fuldstændig, som du selv vil have det.

Har du lyst til at suge det romerske byliv og dagligdag til dig over en god espresso, er der rig mulighed for det på en af byens mange pladser.

Du kan også gå på opdagelse på byens mange museer og seværdigheder som fx Peterskirken og Vatikanmuseet. ved du på forhånd, at du gerne vil besøge disse steder, anbefaler vi, at du bestiller adgang i god tid inden afrejsen.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige tak for denne gang til Rom og de smukke områder omkring byen. Efter en uge, hvor vi har været på besøg i både oldtiden, renæssancen, middelalderen og det moderne Rom, sætter vi os til rette i flyveren og vender tilbage til Danmark med trætte cykelben og en kuffert fuld af oplevelser.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 5 cykeldage, grad 2/3.

Rejsens cykelture varer typisk fra ca. 4-6 timer pr tur inkl. pauser. Vi cykler mellem 30 km og 45 km pr. dag.
For at du får det fulde udbytte af turen, er det vigtigt at have en god grundkondition.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Cykelture og en fridag i Rom.

KRAV TIL DELTAGERNE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

Læs mere om cykelferie med Topas.

Mountainbike - Quality Alloy

Læs mere om Mountainbiken Quality Alloy, som er standard på denne rejse. Den passer både kvinder og mænd og er med 27 eller 30 gear.

Overnatning

I Castel Gandolfo bor vi 3 nætter på Hotel Castel Vecchio, som ligger kun 500 m fra det historiske centrum, hvor bla. pavens sommerresidens Palazzo Pontificio befinder sig. I Rom bor vi 4 nætter på det hyggelige Hotel Sole Roma i centrum af Rom, og inden for gåafstand af Piazza Navona, Campo De Fiori og den Spanske Trappe, blot for at nævne nogle få af de klassiske seværdigheder.

Der er mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Vi køber typisk frokost hos lokale købmænd (brød, ost og lokale specialiteter) eller på små caféer.

For en middag på en restaurant i Rom skal du generelt regne med at betale 15-20 euro for en hovedret og 25-30 euro for en to-retters menu (ekskl. drikkevarer).

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Klimaet i Rom, Lazio er tempereret.

Dagtemperaturer i september ca.15-27 grader C.
Nattemperaturer i september ca.8-15 grader C.

Valuta og kreditkort

Det anbefales enten at medbringe kontante Euro eller benytte sig af kreditkort, som kan anvendes de fleste steder.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning og gratis Wi-Fi på begge overnatningssteder.  Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Læs evt.:
Gunnar Steen Jakobsen: Smag på vin.
Roald Als: Kvinderne ud af køkkenet og jagten på den hvide trøffel.
Politiken: Politikens bog om Italienske vine.

Kort købes bedst lokalt.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

Bagagen kan med fordel pakkes i en blød sportstaske/duffelbag, rygsæk eller vadsæk — evt. kuffert.

Til cykelturene anbefaler vi, at du evt. har en rygsæk på ca. 25-30 L med (evt. mindre), til ekstra tøj, kamera, snack osv. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Fodtøj

 • Til cykelturene SKAL man af sikkerhedsmæssige hensyn medbringe lukkede sko - sandaler kan IKKE benyttes
 • Hvis du ønsker at bruge dine clicksko (SPD eller LOOK) - husk så også de pedaler, som passer til skoene
 • Medbring enten sportssko/tennissko, vandresko eller vandrestøvler til den korte vandretur på dag 5
 • Evt. skiftesko

Vandflaske

1-2 alm. drikkedunke til cykler (der er ét stativ til drikkedunk på hver cykel).

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Cykeltøj

 • 1-2 par komfortable cykelshorts med pude
 • 1-2 par komfortable lange cykelbukser med pude (eller overtræksbukser til dine cykelshorts)
 • 2-3 svedtransporterende T-shirts (ikke bomuld)
 • 1-2 svedtransporterende trøjer med lange ærmer (ikke bomuld)
 • 1 mediumtyk fleece trøje
 • Tynd vindjakke
 • Regnjakke og regnbukser
 • 3-5 par strømper
 • Cykelhandsker
 • 1 Buff eller tørklæder til at have på under cykelhjelmen + om halsen

Cykeludstyr

 • Godkendt cykelhjelm (skal medbringes)
 • En lille rygsæk (cyklerne har ikke bagagebærer)
 • Gode solbriller
 • Evt. egen cykelsaddel
 • Evt. egne clicksko & pedaler
 • Evt. overtrækssko til regnvejr (vær opmærksom på overtræksskoenes holdbarhed, når man går med dem på)

Andet tøj

 • Hat eller kasket mod solen
 • Afslappet rejsetøj/bytøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Varm trøje til kølige morgener og aftener

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medbring en kopi af billedsiden i passet
 • Toiletartikler
 • Toiletpapir til de aktive dage
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælpsgrej
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Evt. piller mod transportsyge

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

12. september 2019  –  19. september 2019 Garanteret afgang 12.470 DKK Bestil Rejse
19. september 2019  –  26. september 2019 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITRM

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark