Italien – Vin og vandring i Piemonte

Oplev ægte livsnyderi i Norditalien, når Topas kombinerer vandreture, kultur, mad og Barolo og Barbaresco vine i Piemonte ved foden af Alpernes bjerge.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Kom med på aktiv vinrejse i Piemonte i Norditalien sammen med Topas.

Her ved foden af Alperne produceres nogle af de bedste vine i verden - Barolo og Barbaresco og områdets delikatesser som hasselnødder, ost, pølser, grappa og trøfler er kræs for enhver livsnyder. Vi bor i den lille vin-landsby Neive i Barbaresco området, hvor restauranterne byder på de fineste gastronomiske oplevelser i unikke omgivelser.

Derudover kan du se frem til vandreture i vinmarkerne og gennem det bakkede kulturlandskab omkring Barolo, Barbaresco og La Morra. Og så venter nogle dejlige og forholdsvis lette vandringer i Alpi Cozie bjergene i et skønt alpint miljø.

På turen besøger vi 2 ud af fgl. 3 Barolo producenter; Sandrone, Scarzello og Almondo og turlederen vil undervejs holde oplæg og mindre improviserede vinsmagninger undervejs på vandreturene.

Fantastisk oplevelse. En uge med udsøgt vin og mad med lette vandringer i det smukke Piemonte. Dygtig guide med stort vinkendskab.

Lone Johnsen

Glæd dig til

 • Indkvartering i Neive - en charmerende borgby i Barbaresco området i Piemonte
 • Besøg hos mindst 2 af disse 3 Barolo-producenter: Sandrone, Scarzello og Almondo
 • Lette vandreture omkring Barolo, Barbaresco og La Morra og i Alpi Cozie
 • Oplæg omkring vinene i Piemonte og udviklingen i Barolo
 • Besøg på slottet Grinzane Cavour – nu museum
 • Besøg hos grappa-producenten Romano Levi
 • Simuleret trøffeljagt med hund samt en herlig pastaret med sommertrøffel
 • Besøg i den charmerende og interessante by Asti, der kan dateres tilbage til 174 f.Kr.

Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Program

Dag 1. Ankomst til Piemonte
Vi kører til vinområdet Langhe og indlogeres i den lille landsby Neive i Barbaresco området, som er det perfekte udgangspunkt for ture i Piemontes landskaber.

Dag 2. Vandring i kulturlandskabet mellem La Morra og Roddi
Fra den højt beliggende by Morra skal vi på en mindre vandretur. Vi skal også på en simuleret trøffeljagt og besøge et af Piemontes vigtigste slotte, Grinzane Cavour

Dag 3. Vandring fra La Morra til Barolo
Vi besøger den verdenskendte by Barolo og skal i dag vandre gennem vinmarker og besøge det gamle og store vinhus Marchesi Di Barolo. Tilbage i Neive skal vi høre om vinproduktionen i Piemonte.

Dag 4. Vinbesøg hos Barolo producenterne Sandrone, Scarzello eller Almondo
I dag skal vi besøge mindst 2 af disse 3 interessante Barolo producenter. Vi kommer både med i vinkældre og i markerne.

Dag 5. Vandring til Barbaresco og byen Alba
Vi vandrer en kortere tur gennem vinmarkerne og kommer igen helt tæt på de kendte druer. I Barbaresco er der tid til at smage vin hos Enoteca Regionale (indrettet i en gammel kirke) og få en god frokost.

Dag 6. Kulturbesøg og shopping i Asti

Om formiddagen besøger vi byen Asti, som også bugner af lækre spisesteder og caféer. Tilbage i Neive besøger vi grappa destilleriet Romano Levi.

Dag 7. Vandring i ”Alpi Cozie” under “Monviso” – det pyramideformede bjerg
Vi kører til Po dalen, og vandrer op til højsletten Pian Muné i 1530 m.o.h, og tager liften videre op til 1900 m.o.h, hvor vi spiser frokost og nyder den fænomenale udsigt over Langhe dalen.

Dag 8. Hjemrejse fra Italien
Vi forlader Neive og Piemonte fyldt godt op med indtryk, vin og gastronomi.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København – Milano t/r
 • Al lufthavnstransfer og transport
 • Lift fra højsletten Pian Muné op til 1900 m.o.h. (ikke ned)
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Vinbesøg hos mindst 2 af disse 3 Barolo producenter: Sandrone, Scarzello og Almondo
 • Besøg og smagning hos Grappa destilleriet Romano Levi
 • Oplæg og improviserede smagninger
 • Trøffeljagt simulering med hund, samt frokost bestående af pastaret med sommertrøffel
 • Besøg og vinsmagning på Marchesi Di Barolo
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. € 15-30 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.900

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning i Neive
 • Klimaet

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Ankomst til Piemonte

Vi kører til vinområdet Langhe og indlogeres i byen Neive i forskellige lejligheder. Værelserne er indrettet i gamle charmerende huse i Centro historico — den ældste bydel, på toppen af Neive. Byen har et fint udbud af restauranter som alle frister med deres udbud af gode smagsoplevelser, så man kan prøve lidt forskelligt.

-/-/-

Dag 2. Vandring i kulturlandskabet mellem La Morra og Roddi

Vi kører en halv time og vores lille bus klatrer langsomt op til Langhes højest beliggende by, La Morra. Her har vi udsigt over Barolo DOCG, der udgøres af 11 små områder. Vi passerer nogle af verdens dyreste vinmarker og de sirlige rækker af vin, tegner fantastisk flotte mønstre i det bakkede landskab. Vi går ad grusveje, skovstier og gennem den hyggelige by Verduno, hvor man finder Italiens mindste D.O.C, nemlig de 25 hektar, hvor Pelaverga-druen dyrkes. Vi kommer også forbi flere små skovstykker, der er fredet af kommunerne. Her går områdets få, men dygtige trøffeljægere på jagt efter den underjordiske svamp, der hører til en af verdens dyreste og mest aromatiske delikatesser.

Ved en lille skov af egetræer og hassel, møder vi trøffeljægeren Giovanni. Her skal vi på en simuleret trøffeljagt efter sommertrøflen, Tartufi estivum. Vi skal se hvordan hunden arbejder, og hvordan trøflen skånsomt graves ud. Når vi har fundet et par stykker , kører Giovanni op til sit hjem i landsbyen Roddi og vi vandrer det sidste stykke, for at samle appetit til den hjemmelavede frokost — pasta tajarin med friskrevet sommertrøffel.

Efter den delikate frokost, skal vi høre om hans “hundeuniversitet" (universitá dei cani), hvor han opdrætter og træner trøffelhunde til salg, vi skal besøge den lille butik, der også fungerer som museum og samling af gamle avisudklip fra hans forfædre, der var med til at gøre trøfler fra Piemonte verdenskendte. Senere på eftermiddagen, slår vi vejen forbi et af Piemontes vigtigste slotte, "Grinzane Cavour", som fungerer som museum. Her formidles vinens og Italiens historie på interessant vis. Efter besøget kører vi tilbage til Neive.

M/F/-

Dag 3. Vandring fra La Morra til Barolo

Vi skal i dag besøge den verdenskendte lille by, som mange har “smagt på" men som bestemt ikke er overrendt af besøgende. Vi starter i byen La Morra, men går i dag op gennem byen og ned over de verdenskendte vinmarker. Vi kommer ned til Barolo i 304 m.o.h. og her skal vi besøge det gamle og store vinhus Marchesi Di Barolo, hvor vi ser deres imponerende vinkælder og de ældste fade der er produceret Barolo i. Det var nemlig Falletti-familien der startede produktionen op i netop denne kælder. Vi slutter selvfølgelig med at smage deres Baroloer. Eller som de siger i Barolo: Barolo fra Barolo i Barolo.

Efter besøget hos Marchesi Di Barolo, har man et par timer til egen disposition. Man kan dels nyde en frokost, dels besøge hhv. det nye "Wine Museum" (WIMU) indrettet i Castello Falletti slottet, samt besøge det lille men interessante proptrækkermuseum. Herefter kører vi tilbage til Neive, hvor turlederen vil holde et oplæg omkring vinproduktionen i Piemonte og især udviklingen i Barolo, hvor der har været en udvikling fra traditionalister til modernister og nu lidt tilbage igen for mange producenter. Det er en kamp imellem den klassiske Piemonte stil og den mere moderne, internationale stil med vægt på fad og frugt, hvor den traditionelle stil hælder til mere kompleksitet og vægt på andre elementer end dominans af fad og frugt. Aftenen tilbringer vi i Neive.

M/-/-

Dag 4. Vinbesøg hos Barolo producenterne Sandrone, Scarzello eller Almondo

Vi skal besøge mindst 2 af disse 3 interessante Barolo producenter, som Bichel Vine i DK samarbejder med. September måned er generelt en travl måned med masser af aktivitet i vinmarkerne, og vi tilpasser vores besøg hos de 2 producenter, hvor det er mest interessant lige nøjagtig under vores besøg i Piemonte.

Turlederen vil i samarbejde med producenterne, indvie os i deres spændende produktion, og vi vil dels komme i vinkældrene, men også i markerne, så vi kan få produktionen op under neglene! Alle 3 producenter, er placeret i omegnen af Barolo by, så vi har ikke meget kørsel denne dag, og kan derfor koncentrere os fuldt ud om besøgene.

Lidt om producenterne
Sandrone: Topproducent i Barolo, lige udenfor Barolo by. Sandrone er et verdensnavn, men meget afslappet og helt nede på jorden. Sidste årgang af Barolo Vignes 2012 scorede 100 p. hos Italiens-eksperten Galloni.

Scarzello: Ung og kommende stjerne i klassisk stil med klassiske Barbera og Barolo vine. Barbera 2011 fik de sjældne 6 stjerner i Jyllands Posten i september 2014.

Almondo: Topproducent i Roero, lidt nord for Barolo. Lettere jord giver mere forfinede røde vine på Nebbiolo druen. Blandt Piemontes bedste producenter af hvidvine på den lokale Arneis drue. Topvinen Bricco Ciligie er et hit på italienske toprestauranter i New York.

M-/-/

Dag 5. Vandring til Barbaresco og byen Alba

Intet besøg i Langhe, uden også at se den lille by Barbaresco. Vi vandrer en kortere tur gennem vinmarkerne og kommer igen helt tæt på de druer, der snart skal blive til nogle af italiens mest kendte vine.

Barbaresco er muligvis ikke så kendt som Barolo, men underligger næsten de samme krav. Den er også lavet på Nebbiolodruen, der har den længste cyklus af alle druer og dermed udvikler nogle utrolige komplekse tanniner. Barbaresco lagrer dog et år mindre end Barolo og kan være lidt mere tilgængelig allerede nogle år efter aftapning. Med Barolo kan der gå 10-15 år før vinen anses som drikkemoden!

I Barbaresco er der tid til at smage vin hos Enoteca Regionale (indrettet i en gammel kirke) og få en god frokost. Efter frokosten fortsætter vores vandretur langs en mindre landevej, hvor vi har flotte udsigter over Barbarescos Grand Cru område.

Efter knap 2,5 timers vandring igennem de smukke vinmarker og skoven langs Tanaro floden, vandrer vi ind i Alba. Her ser vi den store katedral i Albagotisk stil og prøver måske en af byens mange isbutikker. Alba er en rig by, med blandt andet Ferrero-fabrikken der producerer Nutella og er de mange vinproducenters foretrukne handelsby. Alba er også Piemontes trøffelhovedstad, med den store auktion i oktober, trækkes der gastronauter til fra hele verden.

Piemonte har også haft navne som hertugdømmet Savoyen og kongeriget Sardinien-Piemonte (i perioden 1713-1861), og det var ved hoffet her, at Baroloen vandt sin anerkendelse. I 1861 blev kong Vittorio Emanuele 2. udråbt til konge over hele Italien. Barolo er derfor kendt som vinens konge og kongernes vin. Barolo er mange ting — fra lette og frugtagtige vine til store, kraftige vine med fylde og velsmag. Det handler om at finde den type Barolo, som giver én den bedste oplevelse. En god Barolo har uendeligt mange smags- og duftindtryk og kan være udgangspunkt for lange analyser blandt kendere. Efter besøget i Alba kører vi hjem til Neive.

M/-/-

Dag 6. Kulturbesøg og shopping i Asti

Om formiddagen besøger vi Asti, hvor der er mange charmerende gader og gode frokostrestauranter. Vi kikker ind på byens gastronomiske marked og måske bliver man fristet til at købe et kilo parmesan med hjem!

Asti var, ligesom mange andre vigtige byer i middelalderen, delt ind i forskellige magtfulde familiers områder og de byggede høje tårne, der har gjort byen kendt som byen med de 100 tårne. Byen har mange små listige spisesteder og caféer, hvor man kan nyde en herlig frokost inden vi kører tilbage til vores landsby Neive.

I nedre Neive besøger vi grappa destilleriet Romano Levi, som stadig drives på samme måde som da de startede i 1925. Herefter går vi tilbage til det historiske kvarter, hvor vi er indkvarteret

M/-/-

Dag 7. Vandring i "Alpi Cozie" under “Monviso” – det pyramideformede bjerg

Efter en lille uges tid med vandring blandt vinmarker og blide bakker slutter vi nu af med en vandretur i ”Alpi Cozie” ved grænsen mellem Frankrig og Italien. Vi kører fra morgenstunden mod vest til Po dalen, hvor Italiens længste flod Po udspringer ved foden af Monviso bjerget eller Monte Viso, som det også kaldes. Po floden giver næring til et stort område, hvor der dyrkes alverdens grøntsager og frugter, såsom æble, pære, blåbær, porrer og bønner. Bussen sætter os af ved en samling huse (Prato Guglielmo) 400 m.o.h over byen Paesana, hvorfra vi vandrer op igennem blandingsskov af bøg, eg og fyrretræer, til vi når højsletten Pian Muné i 1530 m.o.h. Dette skønne område for foden af Monviso bjerget, fungerer som skisportssted om vinteren og vandreområde i sommerhalvåret. Herfra tager vi liften helt op til 1900 m.o.h, hvor vi nyder en solid frokost i bjerghytten. Efter frokost skal vi naturligvis nyde den fænomenale udsigt. Dels til Monviso der skiller sig markant ud fra de andre bjergtoppe med sin imponerende højde på 3841 m, og dels ud over hele Langhe dalen. Vi vandrer ned af bjerget til bussen ad en snoet sti, men der er mulighed for at købe en tur ned med liften, hvis man ønsker det.

Vi kører hjem til Neive, hvor vi ankommer først på aftenen, tidsnok til en aperitif på byens torv.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader Neive og Piemonte med smagsindtryk og skønne billeder på nethinden. Skulle man komme til at savne Piemonte, er det bare at finde en god Barolo eller Barbaresco, der får tankerne til at flyve tilbage.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — heraf 4 vandredage, grad 2.

På denne rejse vandrer vi op til 4-5 timer. For at få det fulde udbytte af turen, er det vigtigt at have en god grundkondition.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Udover vandreturene er der vinsmagning, trøffeljagt, besøg hos en grappaproducent m.m. Har du lyst til at blive i Neive en dag - i stedet for at vandre - er det selvfølgelig også en mulighed. 

Overnatning

Vi bor i "borgbyen" Neive. Flere værelser er indrettet i gamle og charmerende huse i nærheden. Indretning og restaurering er blevet udført med omhu og kærlighed for at byde gæsterne på værelser med stemning og unikt præg. Værelserne er med eget bad og toilet. Der vil være mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

BYEN NEIVE
Neive har også sit eget enoteca (butik) på en af byens hyggelige torve, hvor man, ud over vin, kan hamstre områdets mange delikatesser, lige fra trøfler til pasta, pølser, ost og meget andet.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

I Piemonte er aftenmåltidet utrolig vigtigt. Man nyder maden i ro og mag, fremfor bare at spise sig mæt. Man prøver at få et måltid til at strække sig så langt som muligt, fordi man finder det hyggeligt. Det er ikke uden grund, at Slow-Food-bevægelsen er grundlagt i dette hjørne af madlandet Italien.

Når man er her i Piemonte en hel uge, kan det være godt med nogle aftener, hvor man spiser lidt lettere. Turlederen har derfor kun booket tre aftener, hvor man kan vælge tre eller fire retter, vinmenu eller ej. Det er ankomstaften, midt på ugen, samt sidste aften på turen. Derudover, er der booket bord på to gode restauranter, der kan håndtere a la carte for en gruppe.

De resterende to aftener, anbefales man at bestille et bord dagen før (turlederen hjælper gerne med det). Det er selvfølgelig også muligt at købe brød, ost og pølser - og bare spise på værelset eller en bænk i byen.

Det er hyggeligt at få delt dagens oplevelser og lære de andre i gruppen bedre at kende, men Topas vil gerne understrege, at der ikke er en forventning om at man spiser med, men at det er et tilbud, som man altid kan fravælge.

Frokost købes typisk i byerne vi besøger eller hos lokale købmænd (brød, ost og lokale specialiteter). Mht. aftensmad på restaurant skal man beregne ca. 15-20 Euro for en hovedret og ca. 25-30 Euro for en toretters menu (ekskl. drikkevarer). Alle restauranter er af god kvalitet, og der findes ikke fast food mad etc. i området.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer i september 18-23 grader C.
Nattemperaturer i september 13-18 grader C.
Vejret er generelt stabilt i Piemonte, som ligger lidt i læ af Alperne.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe kontante Euro til hele turen, da vi for det meste er på vandring eller på anden måde er aktive i bankernes åbningstider. I de mindre landsbyer er det ofte vanskeligt at benytte kreditkort.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er ikke fuld mobildækning på denne tur og der er ikke Wi-Fi på overnatningsstederne. Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Læs evt.:
Gunnar Steen Jakobsen: Smag på vin.
Roald Als: Kvinderne ud af køkkenet og jagten på den hvide trøffel.
Søren Frank: Barolo & Co.
Piemonte — drømmen, huset og livet af Erik Bjørn og Jesper Remo
Anders Grøndahl: Fra Barolo til Middelhavet
Politiken: Politikens bog om Italienske vine

Kort købes bedst lokalt.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert, som forbliver på hotellet under dagsturene.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur. Evt. lette vandresko til gåtur på asfaltvej og sko til aftenbrug.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde (uld)trøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser

Andet tøj

På denne tur er det en god idé at medbringe pænt tøj/skiftetøj til aftenbrug. Det kan være skjorte eller bluse + bukser. Pænt uden at være formelt. Vandrestøvler, sandaler og shorts er altså ikke egnet til restaurant besøg om aftenen. Italienerne tager selv pænt og afslappet tøj på.

 • Rejsetøj
 • Tøj til restaurantbesøg og bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Du skal IKKE medbringe sovepose, lagenpose og liggeunderlag. Der er sengelinned, tæpper og håndklæder på værelserne. 

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

29. august 2021  –  5. september 2021 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse
5. september 2021  –  12. september 2021 Åben for booking 9.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ITBA

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.