Nepal – Oplevelsesrig cykelferie med Himalaya i baggrunden

Nepal sætter sine spor i sjælen. Smil, ærlighed, åbenhjertighed og ægte cykelglæde er bare nogle af de oplevelser, som denne 17 dages rejse igennem det uberørte og uspolerede Nepal vil efterlade hos dig.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Der findes få lande i verden, som har så meget at byde på og så stor en diversitet som Nepal. Høje, sneklædte bjerge og dybe dale, hvor floderne snor sig igennem landskabet, små landsbysamfund hvor naturen er levebrødet og kulturen den altdominerende faktor, og i storbyerne myldrer det med mennesker, templer og travle gader.

Din cykelferie begynder i Nepals lavland i Kathmandu, landets gamle og smukke kongeby, som vidner om fortidens storhed og fald. Udenfor Kathmandu cykler vi gennem små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille, og hvor smilene fra de legende og nysgerrige børn er oprigtige. I Pokhara cykler vi langs områdets smukke søer og oplever den enestående solnedgang over Himalayas store og sneklædte bjerge.

Efter vi har besøgt Buddhas fødeby Lumbini, hvor tusindvis af buddhister valfarter til årligt, fortsætter rejsen igennem regnskoven tæt ved den krokodillefyldte Rapti flod på vores vej mod Royal Chitwan Nationalpark, hvor du på jeepsafari kan opleve næsehorn - og hvis du er heldig, områdets sjældne tigere.
Tilbage i Kathmandu får du tid til et nærmere bekendtskab med byen inden afskeden med Nepal.

Det var en oplevelse for livet. Jeg vil tænke tilbage på denne rejse med stor glæde. Positive medrejsende, virkelig kompetent turleder, god information omkring dagsturene og seværdighederne/landets skikke.
Hanne Skytt Christensen

Glæd dig til

 • Cykelture i den fantastiske Kathmandudal
 • Bustur langs Trisulifloden til Pokhara
 • Cykelture igennem den uberørte jungle nær Chitwan Nationalpark
 • Besøg og te hos de lokale i lavlandet
 • Tiger- og næsehornssafari i Chitwan Nationalpark
 • Solnedgange over verdens højeste bjerge
 • Indkøb, oplevelser og afslutning i Kathmandu

Vores Nepal

Med Topas er du i gode hænder, når du rejser i Nepal. Læs her om vores mangeårige ekspertise og erfaring med rejser i Himalaya. Få også svar på en masse praktiske spørgsmål og se hvilke oplevelser vi anbefaler.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Kathmandu i Nepal

Dag 2 til 7. Cykling ved Pohkara til landsbyer og Buddas fødeby Lumbini

 • Ankomst til Kathmandu og med bus vestpå til Pokhara
 • På sightseeing i byen - forberedelse af cykelturen
 • Pokhara - første cykeldag langs søen Phewa Tal (ca. 30 km)
 • Landsbyer, grotte og solnedgang over Annapurna bjergene (ca. 35 km)
 • Landsbyer, landbrug og dybe dale på vej mod Tansen (ca. 50 km)
 • Enestående cykling til Lumbini - Buddhas fødeby (ca. 70 km)

Dag 8 til 14. Chitwan Nationalpark og cykelture i Kathmandudalen

 • Gennem regnskovsjungle fra Lumbini til Chitwan Nationalpark (ca. 25 km)
 • Safari i Chitwan Nationalpark
 • Morgen i Chitwan Nationalpark - Cykling langs floden til Hetauda (ca. 30 km)
 • Opstigning og oplevelser ved det smukke Daman (ca. 51 km)
 • Sneklædte bjerge og kulturelle hemmeligheder - Dakhin Kali (ca. 60 km)
 • Gennem landsbyer og over brusende floder til Godawari (ca. 30 km)
 • I Godawari - let cykeltur til og besøg i botanisk have

Dag 15 til 16. Gensyn med Kathmandu

 • På cykel gennem lange, smukke dale - gensyn med Kathmandu (ca. 20 km)
 • Fridag i Kathmandu – tid til sightseeing og indkøb af souvenirs
 • Afsked med Nepal og hjemrejse fra Kathmandu

Dag 17. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og lokal cykelguide
 • Flyrejse København - Kathmandu t/r
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter i henhold til dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 150 pr. dag)
 • Drikkepenge til lokal chauffør og guider (ca. DKK 300)
 • Udgifter i forbindelse med visum ca. DKK 300 (50 US-dollars betales kontant)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.500

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Cyklerne
 • Klima

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark til Kathmandu, Nepal

Afrejse fra Danmark til Nepal. Vi flyver mod øst og får derfor en kort nat i flyet.

-/-/-

Dag 2. Ankomst til Kathmandu

Allerede i bussen ind til hotellet i centrum, kan vi ud af vinduerne se og opleve den stemning og hektiske aktivitet, som afspejler Nepal og Kathmandu i særdeleshed.

På hotellet er der tid til at slappe lidt af ovenpå den lange flyrejse. Herefter samles vi og turlederen informerer kort om Kathmandu og de kommende dages aktiviteter. Bagefter går vi ud i Kathmandus summende byliv og finder en restaurant, hvor vi kan spise sammen. Overnatning i Kathmandu i 1.400 meters højde.

-/-/-

Dag 3. Med bus vestpå til Pokhara. På sightseeing i byen og forberedelse af cykelturen

Vi starter tidligt i dag, for vi har en lang - men bestemt ikke kedelig - køretur foran os. Der er et vældigt leben langs vejen, og alle transportmidler er taget i brug: Oksekærrer, cykler, biler, busser og bare fødder evt. med klip-klappper på.

Vi kører gennem et smukt landskab langs med floden Trisuli, og via Mugling når vi til Pokhara. Det er her, at vi skal have prøvet og justeret vores cykler. Ligeledes kommer vores lokale cykelguider forbi og hilser på. Der er et væld af muligheder for at spise aftensmad fra alverdens køkkener på en af Lakesides lækre restauranter. Overnatning i Pokhara i 820 meters højde.

M/-/-

Dag 4. Pokhara - Første cykeldag langs søen Phewa Tal (ca. 30 km)

Efter morgenmaden starter vores første cykeltur. Turen går langs den store, smukke sø Phewa Tal, hvor Pokhara ligger på den østlige brink. Vi følger den gamle vej ud af byen, og snart ses de første fiskerbåde i søen. Her fanges fisk på samme måde, som de nepalesiske fiskere ’altid’ har gjort, og de små fascinerende både kommer ofte ind til bredden for at lande deres fangst.

Omkring frokost finder vi et egnet sted tæt på den smukke sø, hvor vi spiser enten medbragt picnic eller på en af de lokale restauranter. Cykelturen på denne første rolige dag tager halvanden til to timer hver vej - inklusiv masser af fotostop undervejs. For de, som ønsker en ekstra udfordring, tilbydes en tur op til Den Japanske Fredspagoda på den anden side af søen.

M/-/-

Dag 5. Pokhara — Landsbyer, grotte og solnedgang over Annapurna bjergene (ca. 35 km)

Efter morgenmaden cykler vi mod nord ud af byen, og kører ovenover den brusende Sentiflod til den lille by Charmi Dihi. By er måske så meget sagt, men det er en hyggelig lille plet, hvor de få lokale indbyggere arbejder i marken eller med deres dyr. Snart kommer vi ud på små støvede og kuperede veje, som snor sig igennem landskabet, og undervejs besøger vi kalkstenshulen Bats' Cave, hvor utallige flagermus hænger side om side fra hulens loft.

Vi cykler endnu længere ud på landet og efter en lille stejl bakke, kan vi nyde frokost med henrivende udsigt over landskabet. Tilbage i Pokhara har vi lidt fritid inden vi tager ud på eftermiddagens udflugt, som går med bus op til det store og smukke udsigtspunkt ved Sarangkot i 1.600 meters højde. Herfra vil vi nyde solnedgangen over Annapurnas bjerge — et syn som overvælder de fleste, når solens stråler ramme bjergkædens høje, smukke tinder. (For de ekstra friske er der mulighed for at cykle hele vejen op til Sarangkot i stedet for at tage med bussen.) Overnatning Pokhara i 820 meters højde.

M/-/-

Dag 6. Landsbyer, landbrug og dybe dale på vej mod Tansen (ca. 50 km)

Vi forlader Pokhara tidlig morgen - først med bus og kort efter på cykel. Vi cykler i et fantastisk landskab på en vej, der ofte bogstavelig talt er hugget ind i klippen. Til tider får vi fantastiske nedkørsler, og andre gange må man arbejde lidt for sagen. Landsbyerne ligger tæt langs vejen, og til frokost spiser vi enten i et af landsbyernes såkaldte tehuse eller nyder vores madpakker ved et udsigtspunkt. Bussen samler os op nede ved floden i byen Ramdi og kører os de sidste stejle 800 højdemeter op til Tansen.

Vi ankommer til Tansen sidst på eftermiddagen, og kaffen eller den kolde drink nydes på tagterrassen, alt imens solen slukker for både lyset og aktiviteten i den ellers så travle by. Overnatning i Tansen i 1.320 meters højde.

M/-/-

Dag 7. Enestående cykling til Lumbini, Buddhas fødeby (ca. 70 km)

Vi starter dagen med en dejlig, lang nedkørsel. En tur, som bringer os igennem et landskab, hvor de tætbevoksede skråninger og den smukke flod følger os nedad. Fra den lille by Dumai i bunden af dalen, cykler vi nu ud i det Nepalesiske lavland, Terai.

Resten af vejen til Lumbini går igennem et af de mest frodige landskaber i hele Nepal, hvor agerbrug, små hyggelige landsbyer, et væld af farver og glade børn står for god underholdning hele vejen. Lumbini Garden i Nepal er det sted, hvor Buddha blev født. Legenden siger, at han blev født på en dag, hvor hans mor Maya Devi, var på rejse til forældrenes hjem. Da hun nåede Lumbini, besluttede hun at tage et hvil under et træ, og hun blev så paralyseret af skønheden på dette sted, at hun fødte en lille dreng. Derudover er Lumbini nok den vigtigste historiske by i Nepal — her findes nogle af landets mest betydningsfulde arkæologiske skatte, hvoraf enkelte går helt tilbage til år 300 før Kristi fødsel.

Sidst på eftermiddagen cykler vi ud for at udforske det store område ved Lumbini, og for de som har lyst til at træde lidt mindre i pedalerne, kan leje af en cykeltaxi også være en mulighed. Omkring solnedgang triller vi tilbage til vores smukke hotel, og nyder aftensmaden efter store oplevelser for både krop og sjæl. Overnatning Lumbini (150m.)

M/-/-

Dag 8. Gennem regnskovsjungle fra Lumbini til Chitwan Nationalpark (ca. 25 km)

Vi hopper tidligt på bussen og skal køre nogle timer for at komme til byen Narayangadh og starten af junglen og det åbne, flade landskab langs floden Rapti Nadi. Her efterspændes cyklerne af vores team, og vi er på vej. Sauraha er vores destination denne dag og samtidig porten til en helt ny verden — Chitwan Nationalpark.

I dag cykles ad grusveje i en meget smuk natur, og der er mulighed for at opleve en del dyreliv undervejs. Vi holder pause ved områdets største sø, og håber på at spotte krokodiller, mens vi spiser vores frokost ved søens bred. I Sauraha tjekker vi ind på vores overnatningssted, som består af hyggelige bungalows, der ligger helt tæt på junglen. En oplevelse, som giver eventyrlysten et ekstra ’kick’, mens vi forbereder os på morgendagens mulige aktiviteter.

Hvis tiden tillader det, tager vi allerede i dag fat på programmet i Chitwan for eksempel med en lille vandretur og besøg i en nærliggende landsby. Overnatning i Chitwan (350m).

M/F/A

Dag 9. Safari i Chitwan Nationalpark

Hele dagen bruges på at udforske de mange muligheder, som Chitwan Nationalpark kan tilbyde, og vores overnatningssted har på forhånd tilrettelagt et spændende program for os. En tur i junglen med mulighed for at spotte krokodiller er kun én af de store oplevelser. Vi skal også sejle i kano for at kigge på Chitwans rige fugleliv og igen med mulighed for at se krokodiller.

Vi tager på vandresafari i parken. Tilbage i vores bungalows er der mulighed for at se solen gå ned over junglen med tropelydene i baggrunden. Vi overnatter igen i Chitwan (350 m)

M/F/A

Dag 10. Morgen i Chitwan Nationalpark - Cykling langs floden til Hetauda (ca. 30 km)

Cykelturen i dag går ad små og ukendte veje ned til floden, som vi vil følge det meste af turen. Vi kommer forbi marker, agerbrug og igennem åbne landskaber, mens vi nyder den friske luft og at være ude af den tætte skov. Langs floden går en vej, som kun bruges af lokale cyklister - så de smiler og griner både overrasket og venligt, når vi kommer anstigende med cykelhjelme og tykke cykeldæk.

Turen byder på et sjældent indblik i dagligdagen hos en ellers skjult og isoleret lokalbefolkning. Efter et te-stop og måske prøvesmagning af lokale fiskespecialiteter stiger vi på bussen og kører til Hetauda. Hetauda er en driftig forretningsby, der lever godt på handlen med Indien. Byen ligger udenfor Nepals normale turiststrøm, så vi får virkelig lov at opleve det autentiske Nepal.

Eftermiddagen kan bruges enten i hotellets have eller på opdagelse i Hetauda og byens spændende lokale markeder. Overnatning i Hetauda i 550 meters højde.

M/-/-

Dag 11. Opstigning og oplevelser ved det smukke Daman (ca. 51 km)

Vejen til Daman er den gamle rute ind i Kathmandudalen, og da denne sjældent anvendes i dag, er trafikken yderst begrænset, hvilket gør den til en perfekt cykelvej for os. Dette er dagen, hvor man tester formen og prøver kræfter med en opstigning, der vil imponere selv i Alperne.

Det første stykke følger vi dalen og floden under os, og gør et lille stop undervejs for at nyde en kop frisk te, inden opstigningen til Daman for alvor starter. En spændende og meget varieret vej, hvor udsigten kun bliver bedre og bedre, jo højere vi kommer op.

Vores frokost spises i vejkanten, mens vi nyder solens stråler. Daman ligger i 2.300 meters højde, og ved ankomsten forstår man godt, hvorfor byen i sin tid blev grundlagt. Her en af Himalayas smukkeste og mest enestående udsigter til de helt store bjerge - fra Dhaulagiri til Mount Everest — verdens højeste bjerg. En udsigt, som vil imponere og gemmes i rygsækken sammen med turens andre gode oplevelser.

Bussen følger igen med os hele dagen, så på opstigningen til Daman er der selvfølgelig mulighed for at stå af cyklen og i stedet nyde hele eller dele af opstigningen fra denne transportform. Vi overnatter i Daman i 2.350 meters højde.

M/-/-

Dag 12. Sneklædte bjerge og kulturelle hemmeligheder - Dakhin Kali (ca. 60 km)

Fra tidlig morgen, hvor lyset kun når toppen af de smukke sneklædte bjerge, nyder vi udsigten over Himalaya. Cyklerne står allerede klar, og på denne kølige morgen starter eventyret af gode, brede veje. Snart ændrer landskabet sig i takt med, at vejene bliver mindre, og vi er igen helt alene i dette enestående landskab.

Udsigten til verdens største bjerge følger os hele dagen med glimt af sneklædte toppe, mens vi cykler igennem skoven og de mange små landsbyer. Vi bevæger os nu igen ind imod Kathmandudalen, og arkitekturen begynder at afspejle Newarifolkets kultur og tradition.

Vores vej er skiftevis asfalteret og ikke asfalteret — sidstnævnte på de mindre veje, som er vores alternativ til de mere trafikerede hovedveje. Vi cykler op og ned af bakker og langs med dybe søer — dagen byder på flere udfordringer for både krop og sjæl.

Destinationen for cykelturen i dag er Dakhin Kali - stedet med mange store og meget betydningsfulde klostre. Vi besøger det hinduistiske tempel, Dakshinkali, som er berømt (eller berygtet om man vil) for dyreofringer, og her ofres fortsat til den blodtørstige gudinde Kali. I Dakhin Kali ligger buddhistiske og hinduiske templer side om side — der er plads til tanker og diversitet.

Vi bruger eftermiddagen i byen, og kan eventuelt tage cyklerne med på opdagelse. Resten af dagen kan bruges i byen eller til at hvile ud efter to lange cykeldage. Overnatning Dakhin Kali (2.150m).

M/-/-

Dag 13. Gennem landsbyer og over brusende floder til Godawari (ca. 30 km)

Landsbyen Godawari er målet for denne fantastiske dag på cykel. Godawari ligger i de forbjerge, som omgrænser Kathmandudalen, og giver herfra et smukt skue over floder og de store bjerge i horisonten.

Turen går først ad små men gode veje til floden, som vi derefter følger. Vi cykler igennem små landsbyer i det kuperede terræn, og oplever igen den åbenhjertighed blandt befolkningen, som er kendetegnende på hele turen. Til tider må vi af cyklen og trække op over risterrasserne eller over de små bambusbroer. Af sted går det igennem haver og skove. Mennesker, som ikke synes at have meget, stopper op og sender os store, oprigtige smil.

Vi holder pause og nyder en kop te, alt imens nysgerrige børn og voksne ser forundrede til. Fremme i Godawari er der tid til at slappe lidt af ved poolen, og lade alle indtrykkene bundfalde. Overnatning Godawari i 2.050 meters højde.

M/-/-

Dag 14. I Godawari - Let cykeltur til og besøg i botanisk have

Efter nogle meget aktive dage rundt i Kathmandus dale, er det blevet tid til at slappe lidt af. Formiddagen bruger vi på en kort og let cykeltur til Godawaris botaniske have. I Nepal anvendes store mængder blomster - især morgenfruer eller ‘marigolds’ som de kaldes her - som offergaver til landets mange templer, og i Godawari finder man mange af de gartnerier, der forsyner blomstermarkederne i Kathmandu og omegn.

Godawaris botaniske have minder måske mere om en park, hvor især ungdommen ynder at tilbringe dagen med hygge og picnics. Fra den botaniske have kan vi fortsætte cykelturen gennem små landbrug og landsbyer, hvor hver landsby (og nærmest hvert hus) har sit eget lille teglværk. Dette kendetegner egnen og har dannet grundlag for områdets typiske og meget smukke Newari-arkitektur af murstenshuse.

Tilbage på hotellet kan eftermiddagen bruges enten på en tur i poolen, ren afslapning eller en lille spadseretur til templet på højen tæt på hotellet, hvorfra man har en flot udsigt over Godawari og helt ind til Kathmandu. Overnatning Godawari (2.050m)

M/-/-

Dag 15. På cykel gennem lange, smukke dale. Gensyn med Kathmandu (ca. 20 km)

På denne sidste og relativt korte cykeldag køres ad små, afsides veje og stier til floden i bunden af dalen, hvor vi stopper og drikker te. Flere floder mødes her, og der er livlig aktivitet af lokalbefolkningen. De små byer afløses af åbne marker og lange, dybe dale, og vi er snart på vej ind i Kathmandudalen, hvor eventyret startede.

Langsomt øges trafikken og menneskerne omkring os bliver flere — stille og roligt bliver vi igen sluset ind i civilisationen. Storbyen nærmer sig, og vi cykler forbi mange af de smukke bygningsværker, som den spændende kultur har givet som afkast. Vi ender vores cykeltur et sted, hvor det hele måske begyndte — nemlig i nærheden af Boudinath Stupaen - en af verdens største og mest imponerende. Her valfarter buddhister til året rundt i deres søgen efter sjælefred. Et smukt og spektakulært syn — og et symbol på vores egen rejse, og det indblik vi har fået i en kultur med farver og smil.

Vi hopper på bussen, som bringer os sikkert igennem den travle by og tilbage til det velkendte hotel. Vi spiser til aften sammen på en restaurant i Thamel og tager afsked med hinanden og Nepal. Overnatning Kathmandu (1.400m).

M/-/A

Dag 16. Kathmandu - Swayambhu-stupaen og begravelsespladsen Pashupatinath og afrejse

Denne dag er til egen disposition. Tidlig morgen i Kathmandus gader er noget helt specielt - byen vågner tidligt, så for de morgenfriske af jer er der her på falderebet stadig nogle store oplevelser at hente med hjem.

I Kathmandu er templer ikke bare seværdigheder, men en aktiv og vigtig del af hverdagen, hvor man ofte bliver vidne til en religiøs ceremoni. Man kan eventuelt besøge begravelsespladsen, Pashupatinath, eller nogle af de utallige steder, hvor man kan købe håndlavet brevpapir, kunstfærdige håndmalede billedtæpper, tibetanske bedemøller og alt andet godt fra Østen. Den store og smukke Swayambhu-stupa på bakketoppen uden for byen, giver frihed til tankerne og vidner om en fantastisk kultur. Swayambhu-stupaen kendes også som abetemplet, idet meget af den skovklædte høj, som stupaen ligger på, vrimler med aber. Højen siges at have været en ø indtil den buddhistiske ’rådgiver’ Manjushri drænede søen med sit sværd.

Det siges også, at Kong Ashoka besøgte stedet for mere end 2.000 år siden, og inskriptioner viser, at tempelbyggeriet var i gang i år 400 efter Kristi fødsel. Fra Swayambhu-stupaen er der en betagende udsigt over hele Kathmandu.

Senere på dagen siger vi farvel til Nepal og flyver retur mod Danmark.

M/-/-

Dag 17. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark med ferieminder for livet i bagagen.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

17 dage - grad 3-4.

Vi cykler i Nepals lavland og den maksimale højde, vi kommer op i, er 2.350 meters højde på dag 11.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der cykles hver dag i programmet — Kathmandu undtaget. Dagene skifter i sværhedsgrad, hvor enkelte kan forekomme mere udfordrende og andre lettere. Der er altid mulighed for at springe på vores bus, som følger os hele vejen. Turlederen vil informere om ca. tider og det præcise antal kilometer den enkelte dag. Generelt kører vi på turen mellem 25 og 60 kilometer om dagen. Nogle af dagene cykles der i et mere kuperet terræn med til tider stejle stigninger og nedkørsler ligesom terrænet kan variere, nogle strækninger er på asfalt andre på grusveje.

KRAV TIL DELTAGERNE

På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.

Læs mere om cykelferie med Topas.

CYKLERNE
På denne rejse til Nepal er cykelleje inkluderet i prisen. For de af vore gæster der er specielt høje (over 190 cm) kontakt os venligst på forhånd, da det kan være svært at finde cykler i den rette størrelse. Det anbefales at bruge hjelm på alle cykelturene i Nepal, og cykelhjelme forefindes på stedet. Dog er det ofte mere bekvemt og hygiejnisk at medbringe din egen. Drikkedunk kan medbringes, da der er drikkedunkholder på cyklen eller du kan vælge at have vandflasken i sin turrygsæk. Cyklerne er gode, veludstyrede og af mountainbike-typen. Vi har under hele turen personale til at forestå transport, service samt eventuelle nødvendige reparationer. Desuden er du velkommen til at medbringe egne pedaler, cykelsko, handsker, refleksvest samt saddel.

Overnatning

Vi overnatter alle dage på godt placerede hoteller af turistklassen. Enkelte dage kan hotellet fremstå simpelt, men der er på alle overnatninger mulighed for bad.

Der er mulighed for enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Marts til maj samt efterårsmånederne september til november er de bedste. I disse måneder er vejret ofte klart og solrigt med dagtemperaturerne på 20 til 30 grader. De tidlige morgener ved for eksempel Daman (2.300 m) kan være kølige, så tag en ekstra trøje/fleecejakke med.

Pas og visum

Visum til Nepal skaffes i lufthavnen i Kathmandu og koster ca. USD 50. Medbring selv 1 stk. pasfoto til visumansøgning i lufthavnen. Husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 udover opholdets varighed.

Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer kontante US-Dollars. Disse kan veksles til lokal valuta overalt i Kathmandu til god kurs. Der forefindes ATM maskiner i Kathmandu. Vær opmærksom på, at der er maksimumbeløb, som du må hæve per dag (ca. 2000 DKK).

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
Det er oftest muligt at få opladet batterier til digitalkamera på denne tur. Ønsker man at være 100% sikker på altid at have ladte batterier, bør ekstra batterier medbringes.

Kort og Rejselitteratur

Lokale kort købes bedst i Kathmandu. Fx. i den hyggelige og meget velassorterede boghandel Pilgrim’s Book Store i nærheden af vores hotel i Thamel.

Politikens Forlag: "Turen går til Nepal."

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Du skal ikke transportere din bagage på cyklen, så du kan pakke din bagage i en kuffert, rygsæk, sportstaske eller hvad du nu ønsker.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk som kan bruges undervejs på rejsen på diverse ture og ekskursioner. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

Cykler og cykeludstyr

På rejserne til Nepal er cykelleje inkluderet i prisen. Cyklerne er gode, veludstyrede og af mountainbike-typen. For de af vores gæster, der er specielt høje (over 190 cm) kontakt os venligst på forhånd, da det kan være svært at finde cykler i den rette størrelse.

Det anbefales at bruge hjelm på alle cykelturene i Nepal, og cykelhjelme forefindes på stedet. Drikkedunk kan medbringes, da der er drikkedunkholder på cyklen eller man kan vælge at have vandflasken i sin turrygsæk.

Desuden er du velkommen til at medbringe egne pedaler, cykelsko, handsker, refleksvest samt saddel.

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Tøj og fodtøj

 • Vind- og vandtæt jakke og evt. et par regnbukser
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 2 svedabsorberende T-shirts
 • Evt. en tynd vindtæt trøje/jakke/vest
 • Cykelbukser og trøje
 • Lette lange bukser/kjoler (godt når mørket falder på, og der måske kommer enkelte myg)
 • Sandaler eller sportssko er normalt dækkende til cykelferien

Mod solen

 • Hat eller kasket
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor
 • Let langærmet skjorte

Diverse

 • Pasfoto til visum
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark).
 • Medbring en kopi af billedsiden i passet
 • Medicin til eget brug inkl. plaster og andet første hjælp
 • Evt. vådservietter
 • Håndklæde
 • Myggebalsam
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før spisning (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier
 • Ørepropper

Specifikke turbemærkninger

Vi anbefaler at medbringe lidt varmt tøj til de evt. kølige aftener i højlandet. En fleecetrøje og/eller en let jakke er en god løsning. Vi anbefaler ligeledes tyndt, løstsiddende bomuld/lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod evt. myg om aftenen.

LAGENPOSE OG HÅNDKLÆDE
På selve cykelturen overnattes der på hoteller og/eller små familiedrevne herberg. Eget håndklæde og lagenpose kan være en fordel.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

8. oktober 2020  –  24. oktober 2020 Åben for booking 24.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: NPMC

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark