Østrig – Dachstein Rundwanderweg

Østrig er det perfekte land for bjergelskere. Denne højrute vandreferie følger den berømte rundtur ’Dachstein Rundwanderweg’ omkring det spektakulære bjergmassiv.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Det skønne område Salzkammergut er kendt for sine saltgruber, frodige bjergrygge og smukke krystalklare bjergsøer samt hovedbjerget Hoher Dachstein på 2.995 m.

Her følger du rundturen ’Dachstein Rundwanderweg’ omkring det spektakulære bjergmassiv og oplever fantastiske områder med forrevne bjergsider og frodige græsgange, idylliske dale og hyggelige sætere med farvestrålende blomster, gletsjere, højfjeldsplateauer, smeltevandskløfter og lærkeskov.

Vi vandrer fra det ene overnatningssted til det næste og overnatter på hyggelige hoteller samt i smukt beliggende bjerghytter. På denne højrute vandretur kan du nøjes med kun at bære dagtursrygsæk, da den tunge bagage bliver transporteret for dig.

Udover sin bjergtagende skønhed er området kendt for sine interessante byer, bl.a. den historiske saltmineby Hallstatt, som har en mageløs beliggenhed mellem bjergene og Hallstättersøen. I 1997 blev Dachsteinmassivet sammen med Hallstatt og dele af Salzkammergut udnævnt til UNESCOs Verdensarvsliste.

Meget varieret vandretur tilsat helt traditionel østrigsk gæstfrihed. De fine hytter undervejs på turen giver denne tur et særligt twist.

Lisbeth Grubov

Glæd dig til

 • Vandretur ad Dachstein Rundwanderweg
 • Vandring fra sted til sted — UDEN tung rygsæk
 • Overnatning i den historiske saltmineby Hallstatt
 • Nyd udsigten mod Hoher Dachsteins imponerende gletsjer
 • Tag en forfriskende svømmetur i Gosausees krystalblå vand
 • Krydsning af den sikre Schladminger gletsjer
 • Vandring i uberørte skove
 • Nyd alpespecialiteter i de små bjerghytter vi passerer på vores tur

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark
Gosau i Salzburgerland ligger i en dal omgivet af smuk natur. Her bliver vi indkvarteret på hotel, hvor vi bor de to første nætter.

Dag 2. Vandringen begynder
Første etape på vandreferien fører os over Rossalm og ned til Gosausee. Vi vandrer op gennem skoven, holder frokost ved sæterområdet Plankensteinalm i 1.530 m. vandrer til søen og vender tilbage til byen.

Dag 3. Gosaukamm og Höfpürglhütte (1.705 m)
Fra søen Gosausee i 937 m følger vi vandrestien op mod Gablonzer Hütte i 1.550 m. Vi skal i dag bevæge os rundt om Gosaukamm med dens mange forrevne tinder.

Dag 4. Forrevne bjergsider og frodige græsgange
Dagens etape fører os nedenfor de enorme bjergsider, over frodige græsgange, hvor køer og heste har sin gang. Dagens højeste punkt er passet Tor i 2.033 m.

Dag 5. Gletsjervandring og højfjeldsplateau
Vi tager Dachstein Gletsjerbahn 1000 m. op til Hunerkogel (2.687 m). Heroppe åbner der sig et imponerende gletsjerlandskab for os. Vi vandrer i dag over gletsjer og over højfjeldsplateauet Am Stein.

Dag 6. Højfjeldsplateau Am Stein
Dagens vandring fortsætter på højfjeldsplateauet og vi kommer igennem et kuperet landskab af klipper, græs, lavtvoksende fyr samt enebærbuske.

Dag 7. Kløftvandring og lærkeskov
Dagens etape er skovrig med nogle skønne udsigter og varieret terræn af lærkeskov og en smeltevandskløft med høje kalkstensvægge. Turen slutter i dalen, hvorfra vi køres til den sensationelt beliggende by Hallstatt.

Dag 8. Hjemrejse
Vi forlader Østrig og Salzkammergut og flyver hjem til Danmark.

Se det detaljerede dagsprogram her

Et pusterum i bjergene

Med kløe i fodsålerne og drømmen om at finde roen på nøgne bjergkamme med udsigt til Europas højeste tinder, drager flere og flere afsted på vandreferie fra hytte til hytte.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse Danmark - Salzburg t/r
 • Al lokaltransport
 • Alle overnatninger på bjergrefugier og hoteller
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Lifter som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 100 pr. måltid)
 • Evt. rejse og afbestillingsforsikring
 • Evt. enkeltværelsestillæg - DKK 1.000 (ikke muligt i bjerghytterne dag 3 og 5)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Maks. antal deltagere på rejsen: 16

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Bagage

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Vi flyver fra Danmark til Salzburg og kører derfra til Gosau i Salzburgerland, som ligger smukt placeret i bunden af dalen, hvor floden Gosaubach løber. Her bliver vi indlogeret på vores hotel, hvor turlederen vil holde et informationsmøde om den forestående tur.

Dalen vi befinder os i blev beboet i det 13. århundrede af munke fra St. Peter’s Abby i Salzburg. Tømmerproduktion til saltminen i Hallstatt var dengang en vigtig industri. I dag ernærer dalen sig af turister, der kommer hertil for at nyde den smukke natur.

Hotellet bliver udgangspunkt for vores to første vandredage.

-/-/-

Dag 2. Vandringen begynder

Efter en god nats søvn lægger vi ud på vandreturens første etape, som fører os over Rossalm og ned til Gosausee. Fra Gosau Hintertal i 767 m følger vi stien op igennem terrænet. Bjergsiden vi bevæger os på er bevokset med store flotte nåletræer, og fra tid til anden åbner skoven sig op for os og vi bliver mødt af en storslået udsigt. Vi bevæger os skiftevis på vandresti og små bjergveje og kommer midt på dagen op til sæterområdet Plankensteinalm i 1.530 m. Her nyder vi vores medbragte frokost på engen.

Efter et godt hvil går vi ned til den idylliske bjerghytte Rossalm (1.387 m), hvor der er mulighed for en forfriskning, inden vi fortsætter turen nedover. Landskabet åbner sig mere og mere op og en imponerende udsigt mod Hoher Dachstein venter os ved Gosausee. Dagens mål er nået, og inden vi tager tilbage til vores hotel, er der mulighed for en eftermiddagsdukkert i det krystalklare vand.

M/F/-

Dag 3. Gosaukamm og Höfpürglhütte (1.705 m)

Efter alt er pakket og morgenmaden spist tager vi den lokale bus tilbage til Gosausee. Her nydes morgenroen og det fantastiske lysspil fra solens morgenstråler. Fra søen i 937 m følger vi vandrestien op mod Gablonzer Hütte i 1.550 m. Vi skal i dag bevæge os rundt om Gosaukamm med dens mange forrevne tinder.

Omkring middag kommer vi til en frodig sæter, hvor der er mulighed for en forfriskning i Theodor Köner Hütte (1.458 m). Dagens mål er Höfpürglhütte (1.705 m), som ligger smukt placeret for foden af Grosse Bischofsmütse (2.430 m). Bjerghytten er kun mulig at nå til fods, hvilket giver en helt særlig stemning på stedet. Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv., da vores bagage bliver transporteret til næste overnatningssted.

M/F/-

Dag 4. Forrevne bjergsider og frodige græsgange

At vågne op midt i bjergene er en stor oplevelse og allerede fra morgenstunden bliver du beriget med en storslået udsigt. Dagens etape fører os nedenfor de enorme bjergsider, over frodige græsgange, hvor køer og heste har sin gang, samt over Sulzenhals (1.827 m), som er markeret med et stort trækors. Dagens højeste punkt er passet Tor (2.033 m), hvorfra udsigten nydes inden vi fortsætter ned til Südwandhütte (1.871 m) og videre til vores overnatningssted på Berghotel Türlwand (1.750 m).

M/F/-

Dag 5. Gletsjervandring og højfjeldsplateau

Fra morgenstunden tager vi Dachstein Gletsjerbahn 1000 m op til Hunerkogel (2.687 m). Heroppe åbner der sig et imponerende gletsjerlandskab for os, som vi giver os tid til at bevæge os rundt på. Gletsjeren er dækket med sne både sommer og vinter og er et populært skiområde året rundt.

Dagens etape følger en markeret sti på den trygge Schladminger gletsjer og videre ned over blokmark, for derefter at komme ud på højfjeldsplateauet Am Stein. Enorme vidder åbner sig for os, og på en god dag kan vi se bjergtoppene på nabobjergmassivet Totes Gebirge. Målet for dagen er den charmerende bjerghytte Guttenberghaus (2.147 m), som ligger med udsigt ud over Ramsaudalen. Hvis vejret ikke er med os på denne dag, vandrer vi i stedet for over gletsjeren op fra dalbyen Ramsau til Guttenberghaus. Du skal medbringe lagenpose, toiletsager mv., da vores bagage bliver transporteret til næste overnatningssted.

M/F/-

Dag 6. Højfjeldsplateau Am Stein

Dagens vandring fortsætter på højfjeldsplateauet efter en kort opstigning gennem Feistercharte. Den rød-hvid markerede vandresti fører os igennem et kuperet landskab af klipper, græs, lavtvoksende fyr samt enebærbuske. Vi kommer forbi den hyggelige sæter Grafenbergalm, hvor vi på en mindre forhøjning i landskabet kan se tilbage på gletsjerne, som vi vandrede over dagen forinden.

Landskabet ændrer her karakter til græsgange med farvestrålende blomster og høje fyrretræer. Vi passerer højt ovenfor Grafenbergsee med dens smaragdgrønne vand og følger på sidste del af ruten en blød sti igennem lærkeskov til Berggasthof Steinerhaus (1829m). Om eftermiddagen er der mulighed for en kortere vandretur ud til det lille bjergkapel Friedenskirchlein, som er bygget på siden af bjergvæggen.

M/F/-

Dag 7. Kløftvandring og lærkeskov

Dagens etape er skovrig med skønne udsigter og varieret terræn. Ved dagens start går vi et kort stykke tilbage ad den sti vi dagen forinden kom fra. Vi bevæger os gennem den hyggelige lærkeskov med lysninger, hvor sommerfugle danser om ørene på os, inden vi når frem til Notgasse. Dette er en smeltevandskløft dannet i den sidste istid, hvor klippesiderne når op til 60 meters højde og hvor den på enkelte steder ikke er bredere end 2 meter i bunden. I flere tusinde år har stien ført vandrere gennem kløften, som på deres tur har indgraveret helleristninger i kalkstensvæggene.

Midt på dagen når vi frem til Ritzingerhütte (1445m), hvor vi kan nyde en forfriskning inden ruten tager os op over Hochmühleck (1731m). Her fra kan vi se ned over Hinterberger Tal, hvor vandreturen ender. Nede i dalen bliver vi hentet af en bus og kørt til vores overnatningssted i den historiske saltmineby Hallstatt.

Hallstatt har en sensationel beliggenhed mellem fjeld og Hallstätter søen. Trods den uvejsomme beliggenhed har stedet været beboet siden stenalderen, hvor der er blevet brudt salt ud af bjerget.

Vel fremme ved vores hotel kan vi nu se tilbage på en uforglemmelig natur- og kulturoplevelse og nyde den sidste aften i hinandens selskab.

M/F/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi forlader Salzkammergut og kører til lufthavnen i Salzburg, hvorfra vi flyver til Danmark. Vi siger således farvel til Dachsteins imponerende bjergmassiv, de krystalklare søer og dybe skove.

M/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage — hvoraf 6 vandredage. På denne rejse vandrer vi 5-8 timer om dagen.

Turens sværhedsgrad er gradueret 3, hvilket betyder:
Lidt hårdere vandring og af og til i vanskeligt terræn med lange opstigninger. Turene kræver ingen særlige tekniske forudsætninger, men du skal være i god form og have et generelt godt helbred. Det er ikke muligt at vælge enkelte vandredage fra.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Rejsen er en højrute vandretur, hvor vi vandrer fra hytte til hytte.

På denne tur får du fragtet din bagage mellem overnatningsstederne. Du skal selv medbringe en dagstursrygsæk til vand, frokostpakke, en ekstra trøje, mv. På turen overnatter vi i to bjerghytter, hvor det ikke er muligt at få fragtet bagagen til. Her skal du derudover medbringe lagenpose, toiletsager mv. i din dagstursrygsæk.

Overnatning

På denne rejse overnatter vi på hoteller/gasthaus i dobbeltværelse samt i to bjerghytter på sovesal. Alle værelser på hotellerne/gasthaus har eget bad og toilet.

Fem af nætterne vil der være mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Den sidste nat vil enkeltværelserne have delt bad og wc. Enkeltværelse ikke muligt i bjerghytterne dag 3 og 5.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Aftensmaden indtager vi på overnatningsstedet, hvor der alle steder er flere retter at vælge imellem.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer er mellem 20 og 30 grader, nattemperaturer ned til ca. 10-15 grader. Da hele rejsen foregår i bjergene, skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt, solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe rejsevalutaen i kontante Euro. Der er mulighed for at hæve Euro i Salzburg Lufthavn og i Gosau på ankomstdagen.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er begrænset mobildækning og wi-fi på denne rejse. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Der er god mulighed for at få opladet batterier på denne tur.

Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Turen går til Østrig — Politikens Forlag.

Kort: Dachstein —1:50 000, Kompass.
Kan købes på turen.

Bemærk venligst

På denne rejse får du fragtet din bagage mellem overnatningsstederne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet som håndbagage på flyet

Desuden skal du medbringe en stor taske eller kuffert, ca. 55 liter eller mere, til skiftetøj, rejsetøj osv., som du ikke skal bruge i løbet af vandredagen. Hver eftermiddag ved ankomst til overnatningsstedet vil du modtage din store bagage, der bliver fragtet fra overnatningssted til overnatningssted af vores lokale hjælpere. Vær opmærksom på, at du ikke får adgang til din store bagage på dag 3 og 5.

 

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!

Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Det er en god ide at medbringe sandaler eller sko til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 2 liter. Camelback er også en god løsning, hvilket gør det lettere at drikke undervejs på vandreturen.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.
Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Medbring en lagenpose i silke, bomuld eller fleece til at bruge sammen med tæpper i de to bjerghytter vi skal overnatte i. Der forefindes rigeligt med tæpper i begge bjerghytter, vi overnatter i. Man skal altså IKKE medbringe sovepose og liggeunderlag på turen.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 par uldvandresokker
 • Evt. 2 par tynde uldindersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • Evt. tynde lange underbukser til refugieovernatningen
 • 1 tynd uldtrøje
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 tynd fleecetrøje/uldtrøje
 • 1 varm fleece trøje/ulden sweater/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte (ikke regnponcho, da denne er uegnet til vandring)
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Hue
 • Et par handsker

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • Badetøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Evt. en buff
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor (min. faktor 30)

Diverse

 • Toiletsager (kun det allermest nødvendige)
 • Skrivesager
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Sysæt til mindre reparationer
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Pandelampe eller lille lygte og evt. ekstra batterier
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Evt. vaskepulver til håndvask

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

3. juli 2021  –  10. juli 2021 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
10. juli 2021  –  17. juli 2021 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
17. juli 2021  –  24. juli 2021 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
24. juli 2021  –  31. juli 2021 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ATSH

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.