Schweiz og Frankrig – Den smukkeste vandring i Europa

Det klassiske trek ’Haute Route’ i Alperne som forbinder Mont Blanc med Matterhorn fra Chamonix til Zermatt

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Kom med Topas på en 12 dages højrute vandretur, hvor du bliver vidne til den bedste samling af 4.000 m toppe i Alperne og oplever nogle af de mest spektakulære dale. Med rygsækken på ryggen skal du vandre fra Chamonix til Zermatt.

Er du en ægte bjergelsker, og søger du en fysisk udfordring, får du her den ultimative bjergvandring, der fører dig fra Vesteuropas højeste bjergmassiv Mont Blanc til et af de mest berømte, hvis ikke det mest elegante bjerg i verden, Matterhorn. 

På vandreturen vil du se autentiske bjerglandsbyer, isolerede bjergrefugier, blomsterenge, dybe skove, forrevne bjergtinder, krydse iskolde floder og vandre langs gletsjere. Der vil være murmeldyr og stenbukke og hver dag vil være fyldt med nye udsigter.

En tur der byder på varieret landskab og fantastiske udsigter.

Jesper Nielsen

Glæd dig til

 • Bjergelskerenes klassiske Haute Route i Europa
 • Højrute vandreture over Alperne mellem de to bjergsportsbyer Chamonix og Zermatt
 • Vandreturen starter med udsigt til Mont Blanc (4.810 m) og slutter med udsigt til Matterhorn (4.478 m)
 • Vandring gennem frodige enge og over høje bjergpas med turkise gletsjersøer
 • Nyd solnedgangen fra refugiet Mont Fort over Mont Blanc massivet
 • Højalpint dyre- og planteliv
 • Overnatning på hyggelige refugier og mindre hoteller

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Program

Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst Chamonix
Vi indlogeres på hotel i bjergsportsbyen Chamonix for foden af Mont Blanc massivet og forbereder os på trekket.

Dag 2. Vandreturen begynder
Fra La Tour i 1.453 vandrer vi over passet Col de Balme i 2.204 m. Op til passet har vi en fantastisk udsigt til Mont Blanc massivet. Vi kommer gennem frodige enge og skov. Overnatning på lille hotel.

Dag 3. Barske bjerge og gletsjerlandskab
Dagens etape følger bjerget rundt i ca. 1.500 m højde. Undervejs bliver terrænet mere rustikt med udsyn til bjerge og gletsjere og dalen Val d’Arpette med stenblokke og frodige enge. Overnatning på refugie.

Dag 4. Bjerglandsbyer i dalen Entremont
Vi går det meste af dagen i dalen Val d’ Entremont. Vi passerer en række små landsbyer, hvor altankasserne bugner af farvestrålende blomster. Overnatning på bjergrefugie.

Dag 5. De tre bjergpas
I dag skal vi over de tre bjergpas: Col Termin, Col de Louvie og Col de Prafleuri. Undervejs nyder vi et terræn med frodige bjergsider, turkisblå bjergsøer, og snedækkede gletsjere. Overnatning på refugie.

Dag 6. Mod søen ’Lac des Dix’
Endnu en storslået dag i Alperne med fantastisk morænelandskab, den opdæmmede sø Lac des Dix, gletsjeren Cheilon og funklende gletsjersøer. Overnatning på et lille hotel.

Dag 7. Gletsjeren ’Glacier de Moiry’
Vi starter ud fra landsbyen La Sage og vandrer til passet Col du Tsaté i 2.868 m. Landskabet prydes af frodige bjergsider, før vi når en gletsjersø, som ligger for enden af Glaicer de Moiry. Overnatning i hytte.

Dag 8. Vandring mod dagens pas ’Col de Sorebois’
Dagen byder på en smuk opdæmmet sø ’ Lac de Moiry, frodige bjergsider, murmeldyr, udsigt mod 4.000 meter toppe samt et utal af gletsjere. Vel fremme i den charmerende lille by Zinal i 1.675 m. overnatter vi.

Dag 9. Fra Frankrig til Schweiz
Først vandrer vi ad stier gennem skov, indtil vi kommer over trægrænsen og har en flot udsigt ud over dalen. Vi overnatter på hotel i bjerglandsby.

Dag 10. Kongeetapen til dalen Mattertal
Vi skal mange højdemeter op og mange højdemeter ned ad frodige bjergenge, bl.a. "Blomsterstien/Alpenblumenweg", før vi når Zermatt med Matterhorn knejsende i baggrunden.

Dag 11. Ad den højtliggende vandrerute ’Europaweg’ til Zermatt
I dag er trekkingturens sidste vandreetape. Vi følger bjergmassivet rundt, flere gange igennem små tunneller. Undervejs har vi en storslået udsigt til Matterhorn, før nedstigningen til Zermatt er klaret.

Dag 12. Hjemrejse efter en smuk højrutetur
Vi kører med tog fra Zermatt til Geneve, hvorfra vi flyver til Danmark.

Se det detaljerede dagsprogram her

Et pusterum i bjergene

Med kløe i fodsålerne og drømmen om at finde roen på nøgne bjergkamme med udsigt til Europas højeste tinder, drager flere og flere afsted på vandreferie fra hytte til hytte.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse Danmark — Geneve t/r
 • Al lokaltransport i Alperne
 • Alle overnatninger på bjergrefugier og hoteller
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 160 - 200,- pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse og afbestillingsforsikring

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Maks. antal deltagere på rejsen: 16
 
Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Højrute vandreture i Europa
 • Lidt om området Chamonix og Zermatt

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Vi flyver fra Danmark til Geneve, og derfra kører vi igennem et smukt alpelandskab til bjergsportsbyen Chamonix for foden af Mont Blanc massivet. Busturen tager ca. halvanden time. I centrum af Chamonix bliver vi indlogeret på et hotel, hvor turlederen vil holde et informationsmøde om den forestående tur. Vi checker også vores udstyr, så vi sikrer os at alt nødvendigt er med.

-/-/-

Dag 2. Vandringen begynder

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet i Chamonix, hvorefter vi tager den lokale bus ind i bunden af dalen. I La Tour i 1.453 m starter vandreturen med en opstigning til passet Col de Balme i 2.204 m. Hele vejen op til passet har vi en fantastisk udsigt til Mont Blanc massivet. Vi går på en frodig eng med græssende køer og et utal af vilde blomster.

Oppe i passet tager vi et hvil og nyder den medbragte frokost. Passet ligger på grænsen mellem Frankrig og Schweiz og danner rammen for et fantastisk udsigtspunkt. På nedstigningen zigzagger vi os ned igennem skoven mod landsbyen Trient i 1.279 m, for derefter at gå 200 m opad til vores overnatningssted på et lille hotel i bilpasset Col de la Forclaz i 1.526 m.

M/F/-

Dag 3. Barske bjerge og gletsjerlandskab

Efter alt er pakket og morgenmaden spist snører vi vandrestøvlerne og lægger "blødt ud" på en ellers lang og smuk dagsetape. Vi begynder dagen med at følge bjerget rundt i ca. 1.500 m højde, hvor vi går i nåleskov på en god vandresti.

De første par timer har vi en smuk udsigt over til passet Col de Balme, som vi passerede dagen forinden. Herefter bliver udsigten skiftet ud med et imponerende udsyn udover gletsjeren du Trient, som vælter ned over landskabet. Stien bliver mere rustik og vi bevæger os stejlt opover i det smukke landskab mod dagens pas Fenetre d’Arpette i 2.665 m.

Efter ca. 5 timers vandring kan vi nyde en velfortjent pause i det vilde og stenede pas. Mod vest har vi nu udsyn til bjerge og gletsjere på Mont Blanc massivet og mod øst åbner der sig en ny verden i dalen Val d’Arpette med stenblokke og frodige enge. På nedstigningen går vi på grussti og over store sten inden vi kommer ned i bunden af dalen, hvor vi finder vores overnatningssted Relais d’Arpette i 1.627 m ved en rislende flod.

M/F/-

Dag 4. Bjerglandsbyer i dalen Entremont

I dag skal vi lægge en del kilometer bag os, som hovedsageligt går nedover. Vi starter dagen i skoven, hvor vi følger floden ned til søen Lac de Champex i 1.466 m, som ligger i en charmerende lille by. Vi går det meste af dagen i dalen Val d’ Entremont på stier og langs markveje. På vores vej passerer vi en række små landsbyer, hvor altankasserne bugner af farvestrålende blomster og de omkringliggende marker er dyrket med alverdens krydderier, der anvendes til Ricola bolsjer.

Nede ved floden Bagnes kommer vi til byen La Cable i 821 m. Herfra tager vi en kabellift 1.400 højdemeter op til skisportsområdet Verbier. I området foregår der et utal af aktiviteter såsom mountainbike, trailløb og paraglidning. Herfra har vi en fantastisk udsigt over Mont Blanc massivet og som vi bevæger os op i terrænet kan vi også se selve Mont Blanc, der stikker op over alle de andre toppe.

Vi overnatter på bjergrefugiet Cab. du Mont Fort i 2.457 m, hvor vi kan glæde os til en storslået solnedgang over bjergene.

M/F/-

Dag 5. De tre bjergpas

I dag skal vi over de tre bjergpas: Col Termin (2.648 m), Col de Louvie (2.921 m) og Col de Prafleuri (2.965 m). Den første del af dagen følger vi bjerget rundt på en lille sti, der er hugget ind i fjeldvæggen. Her har vi udsigt til både Mont Blanc massivet og til Combin massivet, som begge er imponerende med deres snedækkede 4.000 m toppe.

Efter det første bjergpas, Col Termin i 2.648 m, venter der os et smukt syn nedover den frodige bjergside til den turkisblå bjergsø Lac de Louvie. Landskabet forandrer sig endnu engang, når vi passerer dagens andet bjergpas, Col de Louvie i 2.921 m. Her er området mere råt og formet af gletsjere. Med Grand Desert gletsjeren på vores højre side bevæger vi os gennem terrænet, som med stor sandsynlighed vil være snedækket visse steder.

Vi passerer en række turkisblå gletsjersøer inden vi kommer til dagens sidste bjergpas Col de Prafleuri i 2.965 m. Heroppe kan vi se ned til refugiet Cab. de Prafleuri i 2.662 m, hvor vi skal overnatte.

M/F/-

Dag 6. Lac des Dix

Fra refugiet kan vi se op til dagens første bjergpas, som ligger ca. 200 højdemeter over os. Dette er opvarmningen på endnu en storslået dag i Alperne. Fra passet, Col des Roux i 2.804 m, har vi udsyn til den store opdæmmede sø Lac des Dix, hvis dæmning er 285 meter høj og dermed den højeste i Europa.

Vi følger søen rundt på en grusvej, til vi kommer ind i bunden af søen, hvor stien tager os opover i terrænet. Højere oppe bliver vi mødt af et fantastisk morænelandskab og gletsjeren Cheilon. For at komme op til dagens højeste punkt i passet Pas de Chévres i 2.855 m skal vi bevæge os opover en moræneside, hvor der er et løsstensområde.

Lige inden passet møder der os en lodret væg, hvorpå der er fæstet metalstier vi skal klatre på. Er vejret med os kan vi fra passet set den karakteristiske top af Matterhorn mod øst. På dage med godt vejr er passet velbesøgt, særligt af klatrere, der prøver kræfter med de omkringliggende klatreruter. Fra passet har vi 800 højdemeter ned til den lille bjerglandsby Arolla, hvor vi overnatter på et lille hyggeligt hotel.

M/F/-

Dag 7. Glacier de Moiry

Vi starter dagen med en kort køretur til vores startsted i landsbyen La Sage i 1.667 m. Herfra går turen 1.200 højdemeter op til passet Col du Tsaté i 2.868 m, hvor vi nyder vores medbragte frokost. Stien opover fører os først igennem skov og derefter op til sæterlandsbyen Le Tsaté, som er omgivet af en frodig bjergside med græssende køer.

På den anden side af passet går vi ned til en lille gletsjersø i 2.349 m, som ligger for enden af Glaicer de Moiry. Dette er et velbesøgt sted for dagsturister, der kan køre i bil op til søen. For at komme op til dagens overnatningssted, må vi gå på en høj og stejl moræneryg samt fast klippegrund ca. 500 højdemeter op til Cab. de Moiry i 2.825 m. Fra hytten har vi den mest fantastiske udsigt ud over den store gletsjer, som mange af hyttens gæster klatrer på.

M/F/-

Dag 8. Col de Sorebois

Efter morgenmaden er der tid til at nyde solens stråler, der langsomt bevæger sig nedover den opsprækkede gletsjer. Vi starter dagen med at gå 400 højdemeter ned ad samme sti som vi dagen forinden fulgte op til Cab. de Moiry. I ca. 2.500 m følger vi en ny sti rundt om bjerget Garde de Bordon, hvorfra vi har en flot udsigt ned mod den store opdæmmede sø Lac de Moiry. På den frodige bjergside er der gode chancer for at se murmeldyr, der ivrigt følger med i vores gang.

Ovenfor dæmningen begynder vores opstigning mod dagens pas - Col de Sorebois i 2847 m. Her oppe har vi en imponerende udsigt mod flere 4.000 meter toppe samt et utal af gletsjere. Fra passet vandrer vi nedad og tager liften til Zinal. En eftermiddag med mulighed for hvil er ganske velfortjent efter 6½ dages vandring og dertilhørende overvældende oplevelser. Zinal ligger i 1.675 meters højde. Her kan man slappe af og nyde den charmerende lille by, hvor der også er sportsbutikker, supermarked og bank.

M/F/-

Dag 9. Fra det franske til det tyske

Om formiddagen bevæger vi os op ad en stejl men god sti igennem skoven, indtil vi kommer over trægrænsen og har en flot udsigt ud over dalen.

Vi passerer flere små kostalde og køer der går på græs over sommeren. Vi har retning mod passet Forcletta Furggilti i 2.874 m, hvor vi nyder vores medbragte frokost inden turen går nedover mod Turtmantal. Nu bevæger vi os fra det fransktalende til det tysktalende Schweiz. Vi overnatter på hotellet Schwarz Horn i Gruben, som er en lille bjerglandsby.

M/F/-

Dag 10. Kongeetapen

I dag skal vi tilbagelægge mange højdemeter både op og ned. Det er også i dag, at vi kommer til dalen Mattertal, hvor Zermatt ligger.

Op på formiddagen passerer vi turens sidste pas Augstbordpass i 2.894 m. På turen nedover går vi bl.a. på "Blomsterstien/Alpenblumenweg", hvor det via informationstavler er muligt at blive klogere på de bjergblomster vi ser på vores tur.

Vi kommer også igennem den lille charmerende bjerglandsby Jungen i 1.955 m, som ligger på en frodig bjergeng med udsigt ud over Mattertal. Jungen består af en nydelig samling gamle træhuse og stalde og er udelukkende forbundet til dalen via vandrestien og en gammel kabelbane. Fra Jungen har vi 800 højdemeter ned igennem lærkeskov til St. Niklaus i 1.127 m.

M/F/-

Dag 11. Europaweg til Zermatt

I dag tager vi hul på turens sidste vandreetape. Fra Randa følger vi "Europaweg", som er en højtliggende vandresti, der blev etableret i 2007, så det for vandrere nu er muligt at gå hele vejen rundt om Monte Rosa massivet oppe i højden.

I ca. 2.200 m følger vi bjergmassivet rundt og skal flere gange igennem små tunneller, som er hugget ind igennem bjerget. Undervejs har vi en storslået udsigt til Matterhorn (4.478 m) og des nærmere vi kommer Zermatt, des mere åbner landskabet sig op.

Inden vi begynder nedstigningen til Zermatt, som ligger i 1.600 m, kan vi i Tufteren i 2.215 m nyde en kølig drik og synet ud over bjergene og nedover Zermatt. Efter en times vandring står vi nu i centrum af Zermatt og har nået turens mål. I Zermatt bliver vi indlogeret på et hotel i centrum og afslutter turen med en velfortjent afslutningsmiddag.

M/F/-

Dag 12. Hjemrejse

Vi kører med bus fra Zermatt til Geneve, hvorfra vi flyver til Danmark.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

12 dage - hvoraf 10 er vandredage. På denne rejse vandrer vi 7-9 timer om dagen.

Turens sværhedsgrad er gradueret 4-5, hvilket betyder:
Krævende vandring i ujævnt terræn. Der forekommer lange opstigninger og lange dage. Der kan eventuelt forekomme passager i stor højde. Du skal være sikker på, at helbredet og konditionen er i top, at du kender til almindelig bjergvandring og ikke lider af højdeskræk.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Rejsen er en højrute vandretur, hvor vi vandrer fra hytte til hytte.

Turen starter i Frankrig og slutter i Schweiz i henholdsvis bjergsportsbyerne Chamonix og Zermatt. På anden dagen krydser vi bjergpasset Col de Balme og går fra Frankrig til Schweiz, hvor vi tilbringer resten af turen. I og med at turen har forskelligt start- og slutsted, skal du altså bære al din bagage fra start til slut. Husk på det, når du pakker og disponerer din bagage.

Overnatning

Vi overnatter på bjergrefugier og på hoteller, hvor vi både overnatter på sovesal og på værelser. Det er ikke muligt at købe enkeltværelse på denne rejse.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturerne ligger mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til ca. 5 grader. Da hele rejsen foregår i bjergene, skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt. Solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time. Selv om sommeren kan der være sne i de højeste bjergpas. 

Valuta og kreditkort

Vi tilbringer 1,5 dag i Frankrig og 10,5 dage i Schweiz. Det anbefales at medbringe rejsevalutaen i kontante Euro samt i Schweizerfranc (CHF). Der er også mulighed for at hæve både CHF og Euro i Genève lufthavn. Turlederen vejleder om dette ved ankomst til Genève lufthavn. 

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne rejse. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Du kan i noget omfang få opladet batterier på denne tur.

Vi anbefaler, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Kort og Rejselitteratur

Chamonix to Zermatt. The Classic Walker’s Haute Route — Cicerone Guide.
Turen går til Schweiz - Politikens Forlag.

Kort kan købes på turen, evt.:
Grand St. Bernard, Combins - Arolla, 5027T, 1:50.000, Swisstopo
Monte Rosa - Matterhorn, 5028T 1:50.000, Swisstopo

Området

CHAMONIX
Byen ligger ved foden af Vesteuropas højeste bjerg Mont Blanc og er et populært vintersportssted og kendt som "ekstremsportens hovedstad" i Europa. Byen er et yndet turistmål og omgivet af storslåede bjerge og gletsjere. I byens butikker kan vi proviantere de sidste ting inden vandreturen begynder.

ZERMATT
Byen er verdenskendt som skisportssted, primært om vinteren, men der køres også på ski i mindre omfang om sommeren øverst i bjergene. Byen har været bilfri i over 20 år og er meget charmerende med gamle huse, alverdens mode-/og sportsbutikker m.m. Matterhorn knejser i baggrunden, og bjergbestigere og vandrere bruger ofte Zermatt som udgangspunkt for deres ture og bestigninger i ’Høj Alperne’, som stedet med rette betegnes. Zermatt har mange charmerende restauranter, og det er oplagt at prøve nogle af de lokale retter som rösti, ostefondue m.m.

Bemærk venligst

Det er en forudsætning, at du ikke lider af højdeskræk, og i øvrigt kender til almindelig bjergvandring.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer. Se her hvordan du gør.

Bagage

Du skal pakke din bagage i den rygsæk, som du skal bære på hele turen. Du skal altså ikke medbringe en dagstursrygsæk på denne tur — kun én stor rygsæk (40-50 L).
Du bør pakke rygsækken vandtæt (medbring derfor evt. sorte skraldesække eller plastikposer, så rygsækken kan gøres vandtæt indefra). Alternativt kan du bruge overtræk til rygsækken.

Det vil være tilrådeligt at sikre sig, at den personlige bagage til turen ikke overstiger 8 - 10 kg. Det er vigtigt, at du hjemmefra har pakket optimalt til denne tur. Det vil sige, at vægten skal begrænses, men samtidig er det vigtigt ikke at mangle udstyr undervejs. Bemærk, at al bagage skal bæres fra turens begyndelse til turens slutning, idet vi starter og slutter 2 forskellige steder. Vi bærer selv mad til frokosterne.

Vær opmærksom på følgende regler, hvis du medbringer håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Det er en god ide at medbringe sandaler eller lette badetøfler til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 2 liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Sovepose, lagenpose og liggeunderlag

Medbring en lagenpose i silke, bomuld eller fleece til at bruge sammen med tæpperne i refugierne undervejs. Der forefindes rigeligt med tæpper i alle de refugier, vi overnatter i undervejs. Man skal altså IKKE medbringe sovepose og liggeunderlag på turen. 

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig. Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Bemærk: Topas anbefaler kraftigt, at du medbringer vandrestave til denne tur.

Tøj til vandring

 • 2 par uldne vandresokker
 • Evt. 2 par tynde uldne indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • 1 par handsker
 • 1 hue

Andet tøj

 • Håndklæde (gerne letvægts)
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Toiletsager (kun det allermest nødvendige)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Lommelygte eller pandelampe og evt. ekstra batterier, da der ved enkelte hytter ikke er strøm, dvs. at man om aftenen udelukkende har lys fra sin egen lygte ved evt. toiletbesøg.
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Energibarer/yndlingssnack/elektrolytter (snacks kan også købes på refugierne)
 • Evt. vaskepulver til håndvask

Specifikke turbemærkninger

TOILETSAGER
Det er praktisk kun at medbringe små mængder shampoo og tandpasta på turen, da du selv skal bære din bagage.

Bemærk at al bagage skal bæres fra turens begyndelse til turens slutning, idet vi starter og slutter 2 forskellige steder. Derfor skal man f.eks. ikke medbringe tasker som håndbagage — kun én stor rygsæk.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark