Slovenien - Bike & Hike i de Julianske Alper

Nyd blandingen af alpeidyl, sydeuropæisk livsstil og et aktivt udeliv i skønne Slovenien på vores Bike & Hike tur. Hver dag vælger du frit om du vil cykle eller vandre i noget af Europas smukkeste natur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I det pragtfulde land Slovenien vil du opleve et landskab, som er kontrastfyldt og domineret af bjerge, skove, mindre landbrug med små velpassede marker, søer, brusende floder og små landsbyer langs landevejene.

Her kan du glæde dig til hver dag at vælge mellem en række udsøgte vandre- og cykelture af varierende sværhedsgrad i et alsidigt terræn. På turens ’fridag’ kan du evt. kaste dig ud i mountainbike, kajak, white water kajak, et besøg i den billedskønne by Bled eller Sloveniens hovedstad Ljubljana.

Topas har hos værtsfamilien på Hotel Kristal, som ligger i den idylliske landsby Ribcev Laz, fundet en hyggelig base for dagens aktiviteter. Byen ligger nær gletsjersøen Bohinj, som er smukt placeret i Triglav Nationalpark, der er opkaldt efter landets højeste bjerg, Mt. Triglav (2.864 m).

Bike & Hike turen er ideel for dig, som ønsker en aktiv ferie med masser af variation, valgfrihed og fleksibilitet i naturskønne Slovenien.

Bike & Hike i Slovenien levede op til forventningen om oplevelser i den smukkeste natur og mulighed for at prøve sig selv af ift. både vandring og cykling. Jeg er stor fan efter min første rejse med Topas.

Sanne Kronholm Jensen

Glæd dig til

 • Deltag efter eget ønske på dagens vandrehold eller cykelhold i Sloveniens kontrastfulde landskab
 • Dejlige vandredage i Sloveniens smukke natur og i bjergene ’De Julianske Alper’
 • Varierede cykelture - vælg mellem sportscykel, racercykel eller elcykel
 • Fantastiske udsigter i Triglav Nationalparken, som prydes af Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav, 2.864 m
 • Fællesmiddag i en nabolandsby med smagning af lokale snapse/bjeske ved kokken Jozé
 • Gæstfrihed i særklasse hos værtsfamilien på Hotel Kristal
 • Hygge og afslapning i landsbyen Ribcev Laz ved Bohinj søen og dens små caféer
 • Byliv i Ljubljana og de velbevarede middelalderbyer Skofja Loka, Radovljica og Bled

Bike & Hike med Topas

Rejser med maksimal fleksibilitet. Uanset om du foretrækker en let vandretur, elsker at udfordre dig selv på racercykel eller foretrækker en rolig cykeltur på elcykel – alle oplever samme glæde. Læs mere her.

Program

Dag 1. Ankomst til landsbyen Ribcev Laz i Slovenien
Efter indkvartering på hotellet holder turlederen et kort velkomstmøde. Herefter er der frit slag for at gå en mindre tur i området, eventuelt ned til søen.

Dag 2. Fælles aktiviteter i lokalområdet
I dag lærer vi hinanden at kende. Formiddagen byder derfor på en fælles vandretur i dalen og rundt om Bohinj søen. Om eftermiddagen tager vi på en fælles cykeltur rundt i Bohinj dalen.

Dag 3. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Vandring gennem skov og sæterlandskab til toppen af bjerget Prsivec, 1.761 m.
Cykeltur: Du vælger mellem to ruter – begge fører gennem smukke grønne områder og til byen Skofja Loka.

Dag 4. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur – Middag og snapsesmagning ved kokken Jozé
Vandretur: Med kabinelift og vandring i højalpint terræn. Dagens mål er bjergtoppen Vogel, 1.922 m.
Cykeltur: Skøn cykeltur over den frodige Poplujka højslette til den hyggelige landsby Mojstrana.

Dag 5. Fridag
I dag er der intet fast program men rig mulighed for aktiviteter. F.eks. mountainbike, white water kajak, kajak- eller kanotur på Bohinj søen, et besøg i billedskønne Bled eller Sloveniens hovedstad Ljubljana.

Dag 6. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur
Vandretur: Landskabet betager i dag med skove, sætere, vandløb og vandfald i den smukke dal Voje Valley.
Cykeltur: Du vælger mellem to ruter – begge fører via bjerge og Soca dalen til den hyggelige by Kobarid.

Dag 7. Vælg frit mellem dagens vandretur og cykeltur – Afskedsmiddag på hotellet
Vandretur: Vi vandrer gennem skove og marker med flotte udsigter til Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav.
Cykeltur: Cykling i smukke landskaber bag Bled og langs krystalklare floder til den historiske by Radovljica.

Dag 8. Hjemrejse
Vi tager afsked med værtsfamilien og Bohinj dalen. En begivenhedsrig uge i det naturskønne alpeland Slovenien er nu slut.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med 2-3 Topas turledere og guidede vandreture og cykelture
 • Flyrejse København - Ljubljana t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandre- og cykelture
 • Alle overnatninger på Hotel Kristal i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet (morgenmad og aftensmad)
 • 1 lokal turleder på udvalgte dage
 • Mekanikerassistance i følgebil på de programsatte cykelture
 • Cykelleje af sportscykel
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. €12-20 pr. måltid)
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Evt. leje af racercykel og elcykel (DKK 500 pr cykel)
 • Tillæg for enkeltværelse, DKK 1.400.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 30 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningsstedet
 • Lidt om området

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med – (bemærk, alle aftensmåltider er inkluderet i rejsens pris).

Dag 1. Med fly til Ljubljana, Slovenien — Transfer til landsbyen Ribcev Laz

Vi ankommer til lufthavnen i Slovenien lidt uden for hovedstaden Ljubljana. Herfra har vi godt 1 times kørsel på gode veje til vores hotel i landsbyen Ribcev Laz. Ved ankomsten tager vores værter imod, og værelserne bliver tildelt. Herefter vil turlederne afholde et kort informations- og velkomstmøde i restaurantområdet på hotellet. Der vil også være mulighed for, at slentre ned til søen og gøre sig bekendt med de dejlige omgivelser, som skal være vores base den næste uges tid.

-/-/A

Dag 2. Vandring rundt om Bohinjsko Jezero søen om formiddagen og cykling i Bohinj dalen om eftermiddagen.

Turens første aktivitets dag bruges til, at kigge nærmere på lokalområdet i dalen hvor vi bor. Om formiddagen går hele gruppen (delt op i et par grupper) ind mod dalbunden og rundt om søen. Om eftermiddagen cykler hele gruppen (delt op i et par grupper) et loop rundt i dalbunden, og kommer gennem landsbyer og landbrugsområder. Erfaringen fra 2017 var, at tur deltagerne var meget begejstrede for dette set up, hvor man dels blev bekendt med lokalområdet fra starten af turen, og dels at hele gruppen tilbragte 1.dag sammen og således lærte hinanden lidt at kende, inden man får valgmulighederne mellem cykel- og vandreture på resten af turen. Læs venligst om turene i afsnittet nedenfor.

VANDRETUR om formiddagen DAG 2
Start/slut: Vores hotel.

Efter morgenmaden er det tid til at snøre vandrestøvlerne. Vi skal i dag se nærmere på de flotte nære omgivelser vi bor midt i. Vores dal hedder Bohinj, og dalbunden domineres af den smukke gletsjersø "Bohinjsko Jezero", eller blot kaldet "Bohinj søen".

Vandreturen begynder fra hotellet og vi går gennem landsbyen Ribcev Laz’ spredte bebyggelse ned til søen, hvor byens kirke også ligger. Fra søen løber floden "Sava Bohinja", og fra broen vi går over, kan man ofte se store ørreder i det krystalklare vand. Floden er kendt for sit fine fluefiskeri, men man kan også prøve kræfter med fosskajak senere på ugen (tilkøb)! Vi går mod uret rundt om søen og har udsigt til de mange bjergtoppe på over 2.000 meter, der danner kulissen i baggrunden, og et par af dem får vi mulighed for at vandre op til i løbet af de kommende dage. For enden af søen har man valget imellem at fortsætte til fods, alternativt at sejle med den lille turistbåd tilbage til landsbyen (tilkøb). Vi er tilbage ved hotellet i passende tid til en god frokost.

M/-/A

CYKELTUR om eftermiddagen DAG 2
Start/slut: Vores hotel.

Efter frokosten - ud på eftermiddagen begynder dagens cykeltur, som er en meget flot rundtur i Bohinj dalen hvor vi bor. Vi starter med at cykle ned til søen denne gang, og så vil vi ellers cykle på et mix af mindre landeveje og cykelstier gennem det flotte landskab. Vi cykler igennem en perlerække af små landsbyer, hvis beboere dyrker markerne i dalen. Høslæt er en udbredt dyrkningsform, og de karakteristiske træstativer til tørring af hø pryder landskabet overalt. Vi gør et pit stop undervejs på en lille beværtning, så man kan få smagt på det gode slovenske øl. Turen er, ganske praktisk, et loop rundt i dalen, så vi slutter ved vores hotel.

Så er det tid til et bad inden restauranten er klar med aftensmaden.

M/-/A

Dag 3. Vandring til bjergtoppen Prsivec (1.761 m)

Start/slut: kørsel ca. 30 min. fra hotellet.
Der er mulighed for at vandre hele vejen tilbage til hotellet, hvis man ønsker det.

Vi starter dagen med at køre fra hotellet via landsbyen Stara Fuzina lidt oppe i bjergene til vores udgangspunkt for dagens vandretur. Er vejret godt, kan vi overveje at gå lidt nedad til udsigtspunktet "Vogar", hvor paragliderne også starter fra. Godt 20 min. gang herfra kommer vi til en beværtet hytte - Planimski Dom - Vogar i 1.050 m. Her kan tankes drikkevand, kaffe m.m. Første del at turen foregår i skovklædt terræn, men inden længe kommer vi op i et relativt åbent sæterlandskab. Her følger vi en grusvej et stykke tid, inden vi går ad en sti ind i skoven, som fortsætter op til hytten, Koca Na Planini Pri Jezeru i 1.453 m. Her spiser vi vores frokost i utroligt flotte omgivelser, når vi kommer tilbage fra turen til toppen. Herfra har vi yderligere godt 1 time til toppen - Prsivec (1.761 m).

Fra toppen har vi en fantastisk udsigt over hele dalen, søen og over mod Vogel toppen, som nogen af os, sikkert skal vandre op på i morgen. Hvis vejret er godt, lægger vi os i det grønne græs, og nyder stilheden og de spektakulære omgivelser. I klart vejr kan vi se helt ned til vores hotel, der ligger i godt 500 meters højde for enden af søen! Når appetitten begynder at melde sig, vandrer vi tilbage til Koca hytten og spiser en god frokost. Ud på eftermiddagen bliver vi hentet i bil ved udgangspunktet - men man kan også vælge at vandre hele vejen tilbage til hotellet, hvis lysten og kræfterne er til det.

M/-/A

Dag 3. Cykling til den historiske by Skofja Loka

Start/slut: Vores hotel/den historiske by Skofja Loka (ca. 1,5 times kørsel fra hotellet). 

Cirka 50 kilometer i alt
Laveste punkt på dagen: 361 m. Højeste punkt på dagen: 1.147 m 
Stigning total: 964 m. Nedkørsel total: 1.139 m. Estimeret tid 5-6 timer i alt inkl. pauser.

Vigtigt! Dagens cykelprogram byder på flere muligheder. Middel eller hård tur, asfalt eller grus som underlag. Læs mere herunder:

Har man lyst til at udfordre en af turens hårdeste stigninger kan man i dag starte med at cykle fra hotellet og mod Bohinjska Bistrica. Herfra starter bjergvejen mod Tolmin, og den udfordrer benene fra starten. Flere strækninger kommer op på 14-15% stigning, og stigningen falder sjældent under 9-10%.

Efter cirka 8 stejle kilometer opad møder vi skiltet til venstre mod Skofja Loka. Det er starten af vejen til den gamle og hyggelige historiske by som er dagens mål. Det bliver snart til en grusvej, som med blide stigninger går igennem store skovområder. Vi møder ikke mange biler, men der kan komme en traktor eller lastbil med tømmer indimellem. Efter cirka 5-6 kilometer flader ruten ud, og vi cykler nu igennem et skønt naturområde under høje træer. På den anden side af bjergene begynder så vores nedkørsel mod den kønne lille bjergby Rudno, som ligger i bunden af dalen.

Fra Rudno fortsætter vi til den gamle jernmine by, Zelezniki, hvor vi krydser hovedvejen til Skofja Loka. Vi følger nu den smukke dal skabt af bjergfloden Selska Sora i cirka 13 kilometer. Grønne områder og ægte slovensk stemning præger området. Inden længe er vi fremme i Skofja Loka, som er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Slovenien. Man kan vælge at gå op til det gamle slot og besøge museet der, eller bare slentre gennem de stemningsfulde gader og finde en hyggelig café at hvile ud på. Når tiden er passende, bliver vi kørt tilbage til vores hotel i minibus.

Alternativer:
Hvis man IKKE ønsker den hårde opstigning omtalt i afsnittet ovenfor, er der et godt alternativ. Der er også mulighed for at køre med minibus fra hotellet op til passet Boh. Sedlo i 1.277 meters højde og i stedet for begynde turen herfra. Videre herfra har man så 2 valg: Du kan enten cykle ind ad grusvejen til Skofja Loka, eller alternativt vælge kun at cykle på asfalt og derfor fortsætte fra passet nedad mod byen Sp. Sorica. Denne rute giver mulighed for at nå Solska Sora dalen via en spændende og lang nedkørsel på asfalt. Turen går igennem smukke områder med små og hyggelige bjergbyer. Fra jernmine byen, Zelezniki, følger vi den samme rute som beskrevet ovenfor.

NB: Dem der ønsker at cykle den hårde rute fra hotellet kan også vælge imellem asfaltruten og ruten ad grusvejen.

M/-/A

Dag 4. Vandring til bjergtoppen Vogel (1.922 m)

Start/slut: kørsel ca. 10 min. fra hotellet.
Mulighed for en let eller en mere udfordrende vandredag. 

I dag skal vi op og opleve det højalpine terræn. Vi kører fra morgenstunden den korte strækning hen til liftstationen (der ligger i ca. 540 m) og tager kabineliften op til skisportsstedet i 1.533 meters højde. Der er en række vandreture i området, men hvis vejret er godt og med rimelig sigtbarhed, er vores mål bjergtoppen "Vogel" i 1.922 m. Vi går hen til en stolelift og tager den op til Orlova Glava i 1.596 m. Herfra er det vores ben, der skal klare resten af turen.

Turen herfra til toppen af Vogel og retur hertil tager godt 4 timer i alt. Ruten er lidt teknisk, men der er opsat trappetrin og wire som støtte, hvor det er nødvendigt. På toppen bliver man i klart vejr belønnet med en absolut storslået udsigt! Mod nord på den anden side af Bohinj søen kan man tydeligt se toppen af Sloveniens højeste bjerg Mt. Triklav på 2.864 m., og mod syd kan man se næsten til Italien og Adriaterhavet. Paragliding er udbredt i Slovenien, og her på toppen kan man ofte se paraglidere svæve tæt forbi på de opadgående luftstrømme, præcis som de store rovfugle. Et både fascinerende men også lidt skræmmende syn!

Efter at have tilbragt lidt tid i græsset på toppen, vandrer vi tilbage til stoleliften, hvor der ligger et hyggeligt spisested, hvor man kan få sig en god og velfortjent frokost. Der serveres bl.a. varm suppe eller man kan vælge ost, charcuteri m.m., evt. ledsaget af en kold "Lasko" eller "Union" (velsmagende slovensk øl). Hvis nogen har overskud/lyst til mere vandring, kan man vandre fra kabineliftstationen gennem skoven til byen Rincev Laz og hjem til hotellet. Har man derimod fået tilpas med motion for i dag, tager man liften ned til udgangspunktet, og bliver kørt den korte tur hjem til hotellet. Aftensmad i vante omgivelser på hotellet.

I aften skal vi ud at spise. En god ven af hotellet, som tidligere har været kok der, driver en rigtig god, mindre restaurant i en af nabolandsbyerne. Der skal vi ud og hygge os. Da der er stolte traditioner for produktion af snaps/bjedsk i regionen, starter vi med en lille snapsesmagning ved kokken Jozé. Der arrangeres fælles transport tilbage til hotellet.

M/-/A

Dag 4. Cykling over Poklujka højsletten til Mojstrana

Start/slut: Koprivik (ca. 20 min. kørsel fra hotellet)/Mojstrana (ca. 1 times kørsel fra hotellet).

65 kilometer i alt
Laveste punkt på dagen: 621 m. Højeste punkt på dagen: 1.369 m 
Stigning total: 1.156 m. Nedkørsel total: 1.478 m. Estimeret tid 6-7 timer i alt inkl. pauser.

Bemærk: Hvis du gerne vil have ekstra km i benene, kan du vælge at cykle fra hotellet til Koprivnik. Turen er på ca. 14 km, hvor de første 7 km er relativt flade, og de sidste 7 km har en jævn stigning på 8 % op til Koprivnik.

Vi starter dagen med at køre til landsbyen Koprivnik (ca. 20 min). Vi sætter cyklerne af tæt på kirken. Nu får vi muligheden for at varme benene op de første knap 4 kilometer, inden vi starter stigningen som fra 920 meters højde over en strækning på cirka 7 km leder os op i 1.145 meters højde. Herfra cykler vi videre over Pokljukas skovdækkede plateau og videre mod Krnica. Her venter en flot nedkørsel på os med storslåede udsigter til alpine områder. Lige før Krnica drejer vi mod byen Mojstrana. Den lille asfaltvej går snart over i en grusvej, som følger Radovna floden i dalen mellem bjergene. Her er der næsten ingen trafik, og vi nyder naturen og de grønne omgivelser. Efter ca. 45 km cykling i alt når vi til et T-kryds.

Hvis tiden, vejret, og benene taler for det, kan vi evt. cykle ad en lille grusvej op til hytten "Kovinarska Koca" der ligger smukt placeret på en alpin slette i 870 meters højde ved foden af imponerende kalkklipper. Her er der mulighed for at nyde omgivelserne og en forfriskning. Herefter cykler vi tilbage mod Mojstrana igen. Vejen krydser herefter en flot slette inden dagens stejleste stigning (den er heldigvis kun på ca. 1 kilometer) fører os over en bakketop til den hyggelige landsby Mojstrana i 640 meters højde. Her puster vi ud, og gør et café stop, inden vores bil kører os tilbage til hotellet. God fornemmelse at gense det landskab, vi har cyklet igennem i dag.

I aften skal vi ud at spise. En god ven af hotellet, som tidligere har været kok der, driver en rigtig god, mindre restaurant i en af nabolandsbyerne. Der skal vi ud og hygge os. Da der er stolte traditioner for produktion af snaps/bjedsk i regionen, starter vi med en lille snapsesmagning ved kokken Jozé. Der arrangeres fælles transport tilbage til hotellet.

M/-/A

Dag 5. Fridag med mountainbike, kajak, white water kajak eller besøg i Bled eller hovedstaden Ljubljana (tilkøb)

Vi er midtvejs på turen, og der er bevidst ikke planlagt et fast program for i dag. Dvs. at alle turdeltagere frit kan tilbringe dagen på den måde, der passer dem bedst - med afslapning eller med fortsat aktivitet.

Du har nu kendskab til nærområdet i Bohinj, og med vejledning fra turlederne, er der mulighed for selv at tage på vandre- og/eller cykelture i området. Ligeledes er der mulighed for at tilkøbe en række aktiviteter. Er du til vandsport, kan vi anbefale kajak- eller kanotur på Bohinj søen, og er du til lidt mere action, er der mulighed for en tur i foss kajak på floden overfor hotellet. Du kan også tilkøbe en lokal guidet mountainbiketur ude i terrænet.

Endelig er der muligheden for at tage bussen til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana, hvor området i den gamle bydel ved floden uden tvivl vil falde i de flestes smag. Du kan selvfølgelig også bare slappe af med en god bog på hotellet eller ved søbredden - valget er dit.

M/-/A

Dag 6. Vandring i Voje Valley til vandfaldet Mostniski Slap (802 m)

Start/slut: Vores hotel.

Fra morgenstunden vandrer vi til nabolandsbyen Stara Fuzina. Vi er snart væk fra biltrafikken og i bjergene bag Stara Fuzina gemmer sig en smuk dal, som vi vil besøge i dag, nemlig Voje Valley. Fra en historisk gammel stenbro, kan vi betragte den smalle slugt, som Mostnica vandløbet har gravet igennem klipperne. Den fint anlagte sti leder os langs vandløbet i dalen længere og længere op ad. Nogle gange breder bæklejet sig ud, og vi kan komme helt ned til vandet og holde en pause ved bredden. Andre gange løber vandet dybt ned i kløften, og vi kan kun høre vandets rislen mellem klipperne.

Efter cirka to timers vandring når vi op til Planinska Koca i 690 meters højde. Ved den hyggelige hytte kan vi sidde og nyde en kop kaffe eller en kold drink. Herfra kan vi nu kigge op til de smukke høje bjerge, som omkranser dalen. Landskabet er meget kontrastfyldt, bestående af skovklædte bjergsider, åbne sæterlandskaber i dalbunden og de nøgne golde bjergtinder øverst oppe. Efter pausen går vi videre ad en grussti, som fører os videre igennem skove og sætere op til den meget hyggelige bjerghytte ved vandfaldet Mostniski Slap i cirka 800 meters højde. I disse grønne omgivelser, indtager vi en god og velfortjent frokost i bjerghytten midt i de slovenske alper.

Efter frokosten går vi op ad stien til vandfaldet, hvis vandmængde naturligt varierer meget, da den afspejler nedbørsmængden i bjergene over os. Vi vandrer nu via Planinska Koca igennem dalen tilbage til Stara Fuzina og videre tilbage til hotellet, hvor middagen i dag står på lækker barbeque!

M/-/A

Dag 6. Cykling i Soca Valley til den hyggelige by Kobrid

Start/slut: Vores hotel.

Vi cykler til nabolandsbyen Bohinjska Bistrica og tager toget (med cykler) igennem bjergene til Most Na Soci, hvorfra vi cykler igennem Soca dalen til byen Kobarid og retur.

Ca. 50 kilometer i alt. Estimeret cykeltid 5-6 timer i alt inkl. pauser.

Man kan i dag vælge imellem en nem tur og en lidt hårdere tur.

Nem tur
Vi cykler fra hotellet til togstationen i Bohinjska Bistrica og tager toget (med cykler) på en flot tur gennem bjergene til landsbyen Most Na Soci. Turen tager cirka 45 min.

Fra stationen cykler vi langs floden ad en lille grusvej (1.5 km) til centrum af Most na Soci. Herfra følger vi landevejen mod Tolmin, og vi kører også en lille del af strækningen på cykelsti. Fra Tolmin cykler vi nu ad en mindre landevej der løber parallelt med Soca floden i dalbunden, som vi får adskillige flotte udsigter til undervejs. Strækningen er næsten flad, så der er masser af energi og overskud til at nyde de flotte fredelige landbrugslandskaber, vi cykler igennem. Vi passerer også igennem en perlerække af landsbyer, såsom Zatolmin, Gabrje, Volarje osv.

Efter ca. 25 kilometers cykling er vi fremme i den særdeles hyggelige by Kobarid. Byen er udgangspunkt for mange friluftsaktiviteter, og den ligger meget tæt på grænsen til Italien, hvilket bl.a. afspejles i caféernes menukort. Vi finder en base til cyklerne, og så er der ellers et par timer til at hygge sig i byen. Udover en oplagt frokost, kan det også stærkt anbefales at besøge det moderne og velansete museum for 1. Verdenskrig. Turen tilbage til toget er ad den samme rute som i formiddags. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor middagen i dag står på lækker BBQ!


Hård tur
Hvis man i dag er interesseret i en lidt hårdere tur, tager man en "bjergsløjfe" inden vi ankommer til Tolmin. Fra stationen i Most Na Soci cykler vi mod Kneza, og herfra op i bjergene mod Ljubinj: 3 kilometer med stejl stigning - op til 10%. Der er også en flot flad strækning med imponerende udsigter, inden vi påbegynder nedkørslen gennem skovene til Tolmin. Herfra følger vi den flotte rute mod Kobarid beskrevet ovenfor. I Kobarid mødes de 2 grupper igen, og kan således hygge sig sammen under opholdet i byen, og følger det samme program resten af dagen.

M/-/A

Dag 7. Vandring fra nabobyen Bohinjska Bistrica gennem skove og marker til Ribcev Laz

På turens sidste aktivitetsdag tilstræbes det at både cyklister og vandrere er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen, så der er god tid til hyggeligt samvær på turens sidste aften.

Start/slut: kørsel ca. 20 min. fra hotellet/vores hotel. Turen er på i alt cirka 15 kilometer.

Vi kører fra vores hotel til den lille samling huse, kaldet Ravne (beliggende i ca. 700 meters højde). Herfra vandrer vi ad en lille grusvej, som byder på flotte udsigter undervejs. Efter de første blide stigninger flader vejen ud, og i det fjerne kan vi skimte Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav. De lyse kalkbjerge omkring Triglav kan også anes i horisonten, og langt under os løber Sava Bohinjka floden igennem den grønne dal, hvor vi sikkert kan genkende flere af de landsbyer vi har oplevet i løbet af ugen. Vi er snart oppe i 850 meters højde og kan fornemme udsigterne igennem træernes grene.

Efter nogle kilometer følger vi en sti ned til Bistrica kilden. Undervejs krydser vi en sæter med åbne og grønne marker og når bunden af dalen, hvor vi kan hvile os ved Bistricas kilden — "Izvar Bistrice". Lige ved foden af et vandfald er der en frisk pool med køligt og rent kildevand. På varme dage er det oplagt at tage badetøj med på denne tur og nyde en dukkert her ved Izvir Bistrice.

Efter en god pause går vi videre ad ruten, som følger Bistrica dalen. En lille grusvej fører os op og ned gennem grønne sætere med udsigt til bjergtoppen Crna prst (1.844 m) højt oppe til venstre for os. Vi går nu gennem et par små landsbyer og småskove, der adskiller landsbyerne. Ruten fører os direkte til vores hotel, hvor vi nu kan tage støvlerne af på terrassen, og nyde en forfriskning med god samvittighed, efter turens sidste vandretur.

M/-/A

Dag 7. Cykling i smukke landskaber mellem landsbyerne bag Bled

På turens sidste aktivitetsdag tilstræbes det at både cyklister og vandrere er tilbage på hotellet ud på eftermiddagen, så der er god tid til hyggeligt samvær på turens sidste aften.

Start/slut: Bled (ca. 45 minutters kørsel fra hotellet).
Ca. 40-45 kilometer i alt. Estimeret tid 5 timer i alt inkl. pauser.

Vi kører til turistbyen Bled, hvor vi starter dagens cykeltur. Byen er flot placeret ved en gletsjersø, og er i dag basis for en massiv turisme, karakteriseret ved de mange hoteller og butikker. Dagens cykeltur er på ca. 45 km og vil tage os på en flot og varieret rute gennem landskaber og landsbyer øst for Bled. Vi kommer til at cykle på landeveje såvel som grusveje gennem skove og dyrket land og langs krystal klare floder.

Ca. halvejs på turen holder vi meget passende en frokostpause i den historiske by Radovljica, hvor der på byens torv ligger en række hyggelige caféer og vinbarer. Herefter fortsætter turen mod nordvest, hvor vi kommer gennem landsbyerne Lesce, Doslovce og Zirovnica, inden vi er tilbage i Bled. Herfra går turen tilbage i bil til hotellet, hvor hele gruppen efter turens sidste aktivitetsdag, kan mødes og hygge sig over en forfriskning på hotellets terrasse. Har man "gode ben" i dag og lyst til lidt mere cykling, kan man dog også vælge at cykle hele vejen tilbage til vores hotel.

M/-/A

Dag 8. Afrejse fra Slovenien

Tidligt om morgenen tager vi afsked med Hotel Kristal og vores værter og påbegynder turen mod lufthavnen uden for Ljubljana og dermed hjemrejsen til Danmark.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dages tur med moderat vandring og cykling grad 2-3. Det er vigtigt at pointere, at dette er Topas subjektive vurdering, og at du måske kan have en lidt anden opfattelse af et let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der er programsatte cykel- og vandreture på 5 af turens 8 dage - dvs. ikke på rejsedagene i begyndelsen og slutningen af turen, samt på dag 5, som er en såkaldt "fridag".

På fridagen har du mulighed for individuelt at tilkøbe nogle af de mange spændende aktiviteter, der er i området (MTB, kajak på søen, white water kajak i floden, tur til hovedstaden Ljubljana mm.). Bemærk at du har vores egne cykler til rådighed på denne dag også, ligesom du kan vandre direkte ud på ture fra hotellet også.

Der er naturligvis også mulighed for at springe en aktivitetsdag over i løbet af ugen. I det tilfælde er en tur til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana et godt bud. Med bus tager det ca. 1t og 40 min hver vej, og koster ca. 20 Euro t/r. Du kan selvfølgelig også tilbringe en rolig dag hjemme på hotellet i det pragtfulde nærområde.

Hver dag vælger du frit om du vil deltage på dagens cykelhold eller vandrehold. Af praktiske årsager er vi nødt til at vide dagen i forvejen, hvilket hold, du ønsker at deltage på. Turen er ideel for dig eller jer, som ønsker en aktiv ferie med masser af variation og valgfrihed i pragtfulde Slovenien.

Læs mere her om Bike & Hike med Topas

Cyklerne

Sportscyklerne på destinationen, som er inkluderet i turens pris, har KUN håndbremser. De er udstyret med 24 udvendige gear, lave nok til bjergene. Cyklerne er unimodeller, således at de passer til både mænd og kvinder fra 150-195 cm.

Det er muligt at medbringe egen cykel ved selv at stå for al booking og betaling hos flyselskabet. Vi anbefaler, at man pakker cyklen i speciel cykeltransporttaske til flyrejsen. Venligst kontakt Topas hvis du ønsker dette.

MULIGHED FOR LEJE AF RACERCYKEL OG ELCYKEL
Der er ligeledes mulighed for, at du kan leje en decideret racercykel eller elcykel (tilkøb) til turen. Vil du være sikker på at kunne leje en racercykel eller elcykel til turen, anbefaler vi derfor, at du booker den i god tid hjemmefra.

Sportscykel - Nishiki

Læs mere om Topas sportscyklen der er standard på denne rejse. Den er med 24 gear og passer til både mænd og kvinder.

Overnatning

Hotel Kristal er et hyggeligt hotel i alpestil. Hotellet er smukt beliggende i rolige og fredelige omgivelser i udkanten af landsbyen Ribzev Laz, med storslået udsigt til de omkringliggende bjerge, heriblandt Sloveniens højeste, Mt. Triklav (2864 m), og under 10 min gang fra Sloveniens største og flotteste gletsjer sø — Bohinjsko Jezero.

Hotellet har god plads ude såvel som inde, og drives af en særdeles venlig og gæstfri familie på 4 (Alenka, Ludvig, Jan og Luka), som vil hygge om os under vores ophold. Alle 4 taler udmærket engelsk (Jan og Alenka rigtig godt), og de elsker at tale med deres gæster. Alle værelser er rummelige, og har eget bad & wc. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Hotellet har en lille bar, og der er tilmed et hyggeligt udeområde i tilknytning til restauranten, så man kan spise ude såvel som inde. Priserne i baren er yderst rimelige og der kan betales med kreditkort. I øvrigt har "mor Alenka" en passion for at lave chokolader i topkvalitet!

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med – (bemærk, alle aftensmåltider er inkluderet i rejsens pris).

Morgenmaden spiser vi på Hotel Kristal, hvor vi bor hele ugen. Den består af juice, kaffe, te, forskellige slags brød, ost, pålæg, marmelade, æg, yoghurt og mysli m.m. Frokosterne vil vi i udpræget grad spise i bjerghytter eller på små caféer. Alternativt kan man selv købe sandwich eller lignende i et nærliggende supermarked (ca. 10 min gåafstand fra hotellet).

Hotellets køkken laver glimrende mad med udgangspunkt i friske lokale råvarer, og der er inkluderet aftensmad på hotellet 6 aftener i turens pris. Den sidste aften spiser vi på restaurant i en nabolandsby, og dette måltid er også inkluderet i rejsens pris. Luka er i køkkenet og ofte giver "far Ludvig" også en hånd med, idet han også er kok.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer 18-30 grader.
Nattemperaturer 10-20 grader.

Der er som regel varmest i juli/august og lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Slovenien, især i sommerperioden, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro, da vi for det meste er på tur i bankernes åbningstider. Hævekort kan bruges i nogle byer. På hotellet kan der betales med kreditkort i baren.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning næsten overalt på denne tur og gratis wifi overalt på hotellet. På hotellet er der god adgang til strøm til opladning af batterier osv. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Området

SLOVENIEN
Slovenien var indtil 1991 en del af det tidligere Jugoslavien, men gik heldigvis næsten uberørt igennem Balkankrigen. Hovedårsagen var, at ca. 90 % af befolkningen var Slovenere, og der derfor ikke var stridigheder mellem 2 eller flere etniske minoriteter. Landet er meget naturskønt og rent, og for denne regions vedkommende, virker det som om, at man har taget noget af det bedste fra de nære naboer Italien og Østrig. Der hersker en meget venlig og imødekommende stemning, og slovenerne virker med rette meget stolte af deres land. Hvis man tænker et klassisk "østeuropæisk land" om Slovenien, må man tænke om igen! Alt er velfungerende og levestandarden på højde med det, vi kender i DK og et godt mix af alpestemning og sydeuropæisk livsstil.

RIBCEV LAZ
Ribcev Laz er navnet på den lille landsby vi bor i, i dalen kaldet Bohinj. Bohinj er kendetegnet ved skovklædte bjergsider, golde fjeldtoppe, og små dyrkede marker i dalbunden. Der ligger en række små landsbyer i området, og termen "idyllisk" kommer altså til sin ret her. Husene er velholdte og i haverne og på de nærliggende marker er masser af sirligt passede køkkenhaver med alverdens friske grøntsager. Her hersker en dejlig ro og fredfyldt stemning.

BOHINJ
Vores hotel ligger ca. 10 minutters let gang fra Bohinj søen, og vi er omkranset af høje bjerge til 3 sider. I bunden løber floden "Sava Bohinjka", med sit krystalklare vand, som Slovenien er så berømt for. Ved søen ligger flere små udskænkningssteder og caféer, hvor man også kan hygge sig efter dagens aktiviteter. Her ved søen ligger også et lille supermarked, så man kan købe snacks m.m. til turene, hvis man ønsker det.

Bemærk venligst

Vi har på denne rejse en max. gruppestørrelse på 30 deltagere.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Da vi har fast base på turen, kan du pakke din bagage i en kuffert, vadsæk, duffelbag eller hvad du ellers ønsker.

Desuden skal du medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge undervejs på rejsen på hhv. cykelture og/eller vandreture. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Vandflaske

Der er drikkedunksholder påmonteret cyklen. Til vandreturene medbringes en eller flere flasker (eller et 'camelback drikkesystem), som i alt kan rumme 1½ liter.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj og udstyr til vandring

Gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram), groft mønster på sålen og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden turen, så du ikke får problemer med tryk og vabler.

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Evt. vandrestave (Vi anbefaler at medbringe vandrestave, da de er med til at aflaste knæ ved nedstigninger og generelt hjælper med at holde balancen)

Tøj til udstyr og cykling

 • Godkendt cykelhjelm skal medbringes
 • Cykelbukser
 • Cykelhandsker
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vind- og vandtæt jakke og gerne et par regnbukser
 • Sportssko er normalt dækkende til cykelferien, men du er velkommen til at tage egne pedaler og cykelsko med
 • Evt. egen refleksvest samt cykelsadel

Gode råd til din cykelferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til cykelferien? Vi har samlet 5 nyttige tips og masser af information!

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Let fodtøj (f.eks. sandaler eller sportssko til at skifte med, når man er færdig med dagens aktiviteter)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandre- og cykeldagene)
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack/energidrik til drikkedunk
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte
 • Myggebalsam

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.

 
Topas TravelBakkelyvej 28680 RyDenmarkCVR: 17630008Telefon (+45) 8689 3622info@topas.dk © 2019 Webdesign & CMS by MCB Denmark