Slovenien - Vandring i De Julianske Alper

Nyd blandingen af alpeidyl, sydeuropæisk livsstil og et aktivt udeliv i skønne Slovenien. Vi snører vandrestøvlerne og bevæger os ud i noget af Europas smukkeste natur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

I det pragtfulde land Slovenien vil du opleve et landskab, som er kontrastfyldt og domineret af bjerge, skove, mindre landbrug med små velplejede marker, gletsjersøer, brusende floder, charmerende bjerghytter og små landsbyer langs landevejene.

Her kan du glæde dig til en række udsøgte vandreture af varierende sværhedsgrad i et alsidigt terræn. På turens ’fridag’ kan du evt. kaste dig ud i mountainbike, kajak, white water kajak, et besøg i den billedskønne by Bled eller Sloveniens hovedstad Ljubljana.

Topas har hos værtsfamilien på Hotel Kristal, som ligger i den idylliske landsby Ribcev Laz, fundet en hyggelig base for vores aktiviteter. Byen ligger nær gletsjersøen Bohinj, som er smukt placeret i Triglav Nationalpark - opkaldt efter landets højeste bjerg, Mt. Triglav (2.864 m).

Turen er ideel for dig, som ønsker en aktiv ferie med masser af variation og vandring i forskellige terræner i naturskønne Slovenien. Direkte fra hotellet eller efter en kort køretur nærmest vælter vi os i vandreruter, natur og oplevelser.

Glæd dig til

 • Dejlige og varierede vandredage i Sloveniens smukke natur og i bjergene ’De Julianske Alper’
 • Fantastiske udsigter i Triglav Nationalpark, som prydes af Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav, 2.864 m
 • Frokoster i små, hyggelige bjerghytter i terrænet.
 • Fællesmiddag i en nabolandsby med smagning af lokale snaps/bjesk ved kokken Jozé
 • Gæstfrihed i særklasse hos værtsfamilien på Hotel Kristal
 • Hygge og afslapning i landsbyen Ribcev Laz ved Bohinj-søen og dens små caféer
 • Byliv i Ljubljana og de velbevarede middelalderbyer Skofja Loka, Radovljica og Bled

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Program

Dag 1. Ankomst til landsbyen Ribcev Laz i Slovenien
Efter indkvartering på hotellet holder turlederen et kort velkomstmøde. Herefter er der mulighed for at lære området at kende - eventuelt med en kort gåtur ned til søen.

Dag 2. Vandring ved Bohinj-søen og udsigter til de kommende dages toppe
Vi lægger ud med en lettere vandretur i Bohinj-dalen, hvor vi bor. Ved Bohinj-søen har vi udsigt til nogle af de toppe, vi skal besøge i de kommende dage.

Dag 3. Vandring til bjergtoppen Prsivec (1.761 m)
Vi vandrer gennem både skov og sæterlandskab til toppen af bjerget Prsivec. Frokosten nyder vi i en de adskillige charmerende bjerghytter i området.

Dag 4. Vandring til bjergtoppen Vogel (1.922 m). Middag og snapsesmagning
Det højalpine terræn og bjergtoppen Vogel er målet for vandreturen i dag. Aftenen byder på en velfortjent middag og snapsesmagning på en lokal og særlig restaurant.

Dag 5. Fridag med masser af muligheder for oplevelser
Området byder på adskillige muligheder for både adrenalinsus, natur, storby og afslapning. Vælg f.eks. mountainbike, kajak, et besøg i hovedstaden Ljubljana eller en vandretur på egen hånd.

Dag 6. Vandring i Voje Valley til vandfaldet Mostniski Slap (802 m)
Vi følger stien langs et vandløb langt ind i dalen Voje Valley. Skovklædte bjerge med golde tinder tårner sig op på begge sider og giver vand til de grønne sætere og vandfaldet Mostniski Slap.

Dag 7. Vandring gennem skove og marker til Ribcev Laz
Vi vandrer gennem skove og marker med flotte udsigter til Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav. Ved kilden Izvar Bistrice kan vi snuppe en dukkert i det friske kildevand.

Dag 8. Hjemrejse
Vi tager afsked med værtsfamilien, hotellet og Bohinj-dalen. En begivenhedsrig uge i det naturskønne alpeland Slovenien er nu slut.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse København - Ljubljana t/r
 • Al transfer og relevant transport i forbindelse med vandreturene
 • Alle overnatninger på Hotel Kristal i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet (morgenmad og aftensmad)
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. €12-20 pr. måltid)
 • Entré til museer og andre seværdigheder
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse, DKK 1.400.

Værd at bemærke når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatningsstedet
 • Lidt om området

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med – . Bemærk, at alle aftensmåltider er inkluderet i prisen på denne tur.

Dag 1. Med fly til Ljubljana, Slovenien — Vi kører til landsbyen Ribcev Laz

Vi ankommer til lufthavnen i Slovenien lidt uden for hovedstaden Ljubljana. Herfra har vi godt en times kørsel på gode veje til vores hotel i landsbyen Ribcev Laz.

Ved ankomsten tager vores værter imod os, og vi indlogerer os på værelserne. Herefter vil turlederen afholde et kort informations- og velkomstmøde på hotellet.

Resten af dagen er på egen hånd. Du kan for eksempel slentre ned til søen og gøre dig bekendt med de dejlige omgivelser, som skal være vores base den næste uges tid.

-/-/A

Dag 2. Vandring rundt om Bohinjsko Jezero-søen

Start/slut: Vores hotel.

I dag skal vi have gang i benene, og vi benytter muligheden for at se nærmere på de flotte, nære omgivelser vi bor midt i. Vores dal hedder Bohinj, og dalbunden domineres af den smukke gletsjersø "Bohinjsko Jezero", eller blot kaldet "Bohinj-søen".

Vandreturen begynder direkte fra hotellet, og vi går gennem landsbyen Ribcev Laz’ spredte bebyggelse ned til søen. Her ligger byens kirke. Fra søen løber floden "Sava Bohinja", og her kan vi ofte se store ørreder i det krystalklare vand. Floden er kendt for sit fine fluefiskeri, men der er også andre aktiviteter, heriblandt foskajak - som du kan prøve kræfter med senere på ugen (tilkøb).

Vi går rundt om søen og har undervejs udsigt til de mange bjergtoppe på over 2.000 meter, der danner kulissen i baggrunden. Et par af dem vandrer vi op til på de kommende dages vandreture.

Ved søen kan du vælge, om du vil fortsætte hjem til fods, eller om du hellere vil sejle med den lille turistbåd tilbage til landsbyen (tilkøb). Søen er også en god mulighed for en svalende dukkert efter dagens vandring.

M/-/A

Dag 3. Vandring til bjergtoppen Prsivec (1.761 m)

Start/slut: kørsel ca. 30 min. fra hotellet. Du kan vælge at vandre hele vejen tilbage til hotellet, hvis du ønsker det.

Vi starter dagen med at køre fra hotellet til landsbyen Stara Fuzina. Landsbyen ligger lidt oppe i bjergene og er udgangspunktet for dagens vandretur. Hvis vejret er godt, kan vi begynde turen med at gå lidt ned ad bjerget til udsigtspunktet Vogar, hvor paragliderne også starter fra. Godt 20 min. gang herfra kommer vi til Planimski Dom - en beværtet hytte i 1.050 m. Her kan vi tanke drikkevand, kaffe m.m.

Første del af turen foregår i skov, men inden længe kommer vi op i et relativt åbent sæterlandskab. Her følger vi en grusvej et stykke tid, inden vi går ad en sti ind i skoven, som fortsætter op til hytten Koca Na Planini Pri Jezeru i 1.453 m. Hytten ligger i utroligt flotte omgivelser, og vi kan glæde os ved tanken om, at vi får god tid til at nyde stedet til vores frokost lidt senere på dagen. Først har vi en top, vi skal besøge - nærmere bestemt Prsivec (1.761 m), som ligger godt en times vandring fra hytten.

På toppen bliver vi belønnet med en fantastisk udsigt over hele dalen, søen og over mod Vogel- toppen, som vi vil vandre op til i morgen. Her er det værd at tage en god pause, lægge sig i det grønne græs, og nyde stilheden og de spektakulære omgivelser.

Når appetitten begynder at melde sig, vandrer vi tilbage til Koca-hytten og spiser en god frokost. Ud på eftermiddagen bliver vi hentet i bil ved vores startsted. Hvis energien er til det, kan du i stedet vælge at vandre hele vejen tilbage til hotellet.

Vores værter venter os med et skønt aftensmåltid, og der er tid til at hvile ben og fødder på terrassen eller hotellet.

Dagens vandring: ca. 20 km, ca. 6-7 timers vandring inkl. pauser.

M/-/A

Dag 4. Vandring til bjergtoppen Vogel (1.922 m). Middag og snapsesmagning

Start/slut: kørsel ca. 10 min. fra hotellet. Mulighed for en let eller en mere udfordrende vandredag.

I dag skal vi op og opleve det højalpine terræn. Vi kører fra morgenstunden en ganske kort strækning til liftstationen, der ligger i ca. 540 m. Herfra tager vi kabineliften op til skisportsstedet i 1.533 meters højde. Der er en række vandreture i området, og vi kan tilpasse vores rute alt efter vejret.

Med godt vejr og rimelig sigtbarhed er målet for dagens vandring bjergtoppen Vogel i 1.922 m. De første højdemetre tager vi i stoleliften til Orlova Glava i 1.596 m. Herfra skal vores ben klare resten af turen.

Selve vandringen er en tur på godt 4 timer i alt. Ruten er lidt teknisk, men der er opsat trappetrin og wirer som hjælp, hvor det er nødvendigt. På toppen bliver vi i klart vejr belønnet med en absolut storslået udsigt: Mod nord på den modsatte side af Bohinj-søen kan vi tydeligt se toppen af Sloveniens højeste bjerg Mt. Triklav på 2.864 m., og mod syd ser vi næsten helt til Italien og Adriaterhavet. Paragliding er udbredt i Slovenien, og her på toppen er der ofte paraglidere, som svæver tæt forbi på de opadgående luftstrømme - præcis som de store rovfugle. Et fascinerende, men også lidt skræmmende syn.

Vi nyder udsigterne og en tiltrængt pause i græsset på toppen, før vi vandrer samme vej tilbage til stoleliften. Her er der et hyggeligt spisested, hvor vi kan få os en god og velfortjent frokost. Der serveres bl.a. varm suppe eller du kan vælge ost, charcuteri m.m., evt. ledsaget af en kold "Lasko" eller "Union" (velsmagende slovensk øl).

Hvis du har overskud og lyst til mere vandring, kan du vandre fra kabinelift-stationen gennem skoven til byen Ribcev Laz og videre hjem til hotellet. Har du derimod fået tilpas med motion for i dag, tager du liften ned og bliver kørt den korte tur hjem til hotellet.

Efter bad og afslapning tager vi sammen ud at spise. En god ven af hotellet, som tidligere har været kok dér, driver en mindre og rigtig god restaurant i en af landsbyerne i området. Der skal vi ud og hygge os. Da der er stolte traditioner for produktion af snaps/bjedsk i regionen, starter vi med en lille snapsesmagning ved kokken Jozé. Der arrangeres fælles transport tilbage til hotellet.

Dagens vandring: ca. 11 km, ca. 6 timers vandring inkl. pauser.

M/-/A

Dag 5. Fridag med mountainbike, kajak, foskajak eller besøg i Bled eller Ljubljana (tilkøb)

Vi er midtvejs på turen, og der er ikke planlagt et fast program for i dag. Dvs. at alle deltagere på turen frit kan tilbringe dagen på den måde, der passer dem bedst - med afslapning eller med aktiviteter af forskellig slags.

Du har nu kendskab til nærområdet i Bohinj, og hvis du har lyst til mere vandring, kan du for eksempel selv tage på vandreture i området. Og der er mange flere muligheder for en oplevelsesrig fridag i området, for der er en række aktiviteter, du kan tilkøbe: Er du til vandsport, kan vi anbefale kajak- eller kanotur på Bohinj-søen, mens en tur i foskajak på floden ved hotellet giver et adrenalinsus og action. Endelig kan du vælge en mountainbiketur med en lokal guide ude i terrænet. Turlederen kan hjælpe med vejledning om vandreture såvel som de øvrige aktiviteter.

Har du lyst til lidt kultur og storby kan du tage bussen til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana, hvor området i den gamle bydel ved floden uden tvivl vil falde i de flestes smag. Endelig kan du selvfølgelig også nyde dagen med afslapning og en god bog på hotellet eller ved søbredden - valget er dit.

M/-/A

Dag 6. Vandring i Voje Valley til vandfaldet Mostniski Slap (802 m)

Start/slut: Vores hotel.

Efter morgenmaden vandrer vi til nabolandsbyen Stara Fuzina. I bjergene bag Stara Fuzina gemmer der sig nemlig en smuk dal, som vi vil besøge i dag - Voje Valley.

Fra en gammel, historisk stenbro kan vi betragte den smalle slugt, som Mostnica-vandløbet har skabt i klipperne. Vi vandrer på en fint anlagt sti langs vandløbet ind i dalen, længere og længere opad. Nogle steder breder bæklejet sig ud, og vi kan komme helt ned til vandet og holde en pause ved bredden. Andre gange løber vandet dybt ned i kløften, og vi kan kun høre vandets rislen mellem klipperne.

Efter cirka to timers vandring når vi op til Planinska Koca i 690 meters højde. Ved den hyggelige hytte kan vi nyde en kop kaffe eller en kold drik, mens vi kigger op til de smukke høje bjerge, som omkranser dalen. Landskabet er meget kontrastfyldt, bestående af skovklædte bjergsider, åbne sæterlandskaber i dalbunden og nøgne, golde bjergtinder øverst oppe.

Efter pausen går vi videre ad en grussti, som fører os gennem skove og sætere op til en rigtig hyggelig bjerghytte ved vandfaldet Mostniski Slap i cirka 800 meters højde. I disse grønne omgivelser spiser vi en god og velfortjent frokost i bjerghytten midt i de slovenske alper.

Efter frokosten følger vi stien videre op til vandfaldet, hvis vandmængde varierer meget alt efter mængden af nedbør i bjergene over os. Vi vandrer nu via Planinska Koca igennem dalen tilbage til Stara Fuzina og videre tilbage til hotellet, hvor middagen i dag står på lækker barbeque.

Dagens vandring: ca. 20 km, ca. 7-8 timers vandring inkl. pauser.

M/-/A

Dag 7. Vandring fra nabobyen Bohinjska Bistrica gennem skove og marker til Ribcev Laz

Start/slut: kørsel ca. 20 min. fra hotellet/vores hotel. Turen er cirka 15 kilometer.

Vi kører fra vores hotel til en lille samling huse, som bliver kaldet Ravne. De ligger i ca. 700 meters højde. Herfra vandrer vi ad en lille grusvej, som byder på flotte udsigter undervejs. Efter de første blide stigninger flader vejen ud, og i det fjerne kan vi skimte Sloveniens højeste bjerg Mt. Triglav. De lyse kalkbjerge omkring Triglav kan også anes i horisonten, og langt under os løber Sava Bohinjka-floden igennem den grønne dal, hvor vi sikkert kan udpege og genkende flere af de landsbyer, vi har vandret igennem i løbet af ugen. Vi er snart oppe i 850 meters højde og kan begynde at fornemme udsigterne mellem træernes grene.

En sti bringer os videre ned til Bistrica-kilden. På vejen krydser vi en sæter med åbne og grønne marker, før vi når bunden af dalen, hvor vi kan hvile os ved kilden Izvar Bistrice. Lige ved foden af et vandfald er der en frisk pool med køligt og rent kildevand. På varme dage er det derfor oplagt at tage badetøj med på denne tur og nyde en dukkert her ved Izvir Bistrice.

Efter en god pause går vi videre ad ruten, som følger Bistrica-dalen. En lille grusvej fører os op og ned gennem grønne sætere med udsigt til bjergtoppen Crna prst (1.844 m) højt oppe til venstre for os. Vi går nu gennem et par små landsbyer og småskove, der adskiller landsbyerne. Ruten fører os direkte til vores hotel, hvor vi nu kan tage støvlerne af på terrassen og nyde en forfriskning med god samvittighed efter turens sidste vandretur.

Dagens vandring: ca. 20 km, ca. 6 timers vandring inkl. pauser.

M/-/A

Dag 8. Afrejse fra Slovenien

Tidligt om morgenen tager vi afsked med Hotel Kristal og vores værter og begynder turen mod lufthavnen uden for Ljubljana. En begivenhedsrig uge i det naturskønne alpeland Slovenien er nu slut, og hjemrejsen til Danmark kan begynde.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dages tur med moderat vandring grad 2-3. Det er vigtigt at pointere, at dette er Topas subjektive vurdering, og at du måske kan have en lidt anden opfattelse af et let eller svært terræn. Gradueringen skal derfor tages med et vist forbehold.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der er programsatte vandreture på 5 af turens 8 dage - dvs. ikke på rejsedagene i begyndelsen og slutningen af turen, samt på dag 5, som er en såkaldt "fridag".

På fridagen har du mulighed for individuelt at tilkøbe nogle af de mange spændende aktiviteter, der er i området (MTB, kajak på søen, white water kajak i floden, tur til hovedstaden Ljubljana mm.). Du kan også vandre ud på ture direkte fra hotellet.

Der er naturligvis også altid mulighed for at springe en aktivitetsdag over i løbet af ugen. I det tilfælde er en tur til den yderst charmerende hovedstad Ljubljana et godt bud. Med bus tager det ca. 1t og 40 min hver vej, og turen koster ca. 20 Euro t/r. Du kan selvfølgelig også tilbringe en rolig dag hjemme på hotellet i det pragtfulde nærområde.

Overnatning

Hotel Kristal er et hyggeligt hotel i alpestil. Hotellet er smukt beliggende i rolige og fredelige omgivelser i udkanten af landsbyen Ribzev Laz, og her er en storslået udsigt til de omkringliggende bjerge, heriblandt Sloveniens højeste, Mt. Triklav (2864 m). Der er desuden mindre end 10 min. gang fra Sloveniens største og flotteste gletsjer sø — Bohinjsko Jezero.

Hotellet har god plads ude såvel som inde, og drives af en særdeles venlig og gæstfri familie på 4 (Alenka, Ludvig, Jan og Luka), som vil hygge om os under vores ophold. Alle 4 taler udmærket engelsk (Jan og Alenka rigtig godt), og de elsker at tale med deres gæster. Alle værelser er rummelige og har eget bad & wc. Enkeltværelser kan tilkøbes mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Hotellet har en lille bar, og der er tilmed et hyggeligt udeområde i tilknytning til restauranten, så man kan spise ude, når vejret tillader det. Priserne i baren er yderst rimelige, og der kan betales med kreditkort. 

Som et ekstra plus, kan vi fortælle, at 'mor Alenka' har en passion for at lave chokolader i topkvalitet!

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –. Bemærk at alle aftensmåltider er inkluderet i prisen på denne rejse.

Morgenmaden spiser vi på Hotel Kristal, hvor vi bor hele ugen. Den består af juice, kaffe, te, forskellige slags brød, ost, pålæg, marmelade, æg, yoghurt og mysli m.m. Frokosterne vil vi i udpræget grad spise i bjerghytter eller på små caféer. Alternativt kan man selv købe sandwich eller lignende i et nærliggende supermarked (ca. 10 min. gåafstand fra hotellet).

Hotellets køkken laver glimrende mad med udgangspunkt i friske lokale råvarer. Her spiser vi fælles aftensmad de fleste aftener. Afskedsmiddagen spiser vi på en restaurant i en nabolandsby. Her er Luka i køkkenet og ofte giver "far Ludvig", der også er kok, en hånd med.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Dagtemperaturer 18-30 grader.
Nattemperaturer 10-20 grader.

Der er som regel varmest i juli/august, mens det er lidt køligere i maj, juni, september og oktober. Vejret er generelt stabilt i Slovenien, især i sommerperioden, men som altid i bjergområder kan der forekomme pludselige vejrskift.

Valuta og kreditkort

Medbring Euro i kontanter, da vi for det meste er ude på vandreruterne i bankernes åbningstid, og der oftest betales med kontanter i bjerghytterne. Hævekort kan bruges i nogle byer. På hotellet kan der betales med kreditkort i baren.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning næsten overalt på denne tur og gratis wifi på hotellet. På hotellet er der god adgang til strøm til opladning af batterier osv. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Området

SLOVENIEN
Slovenien var indtil 1991 en del af det tidligere Jugoslavien, men blev heldigvis næsten uberørt i Balkankrigen. Hovedårsagen er, at ca. 90 % af befolkningen var slovenere, og der derfor ikke her var stridigheder mellem forskellige etniske minoriteter.

Landet har en skøn natur, og der er meget rent. Det er som om, at man har taget noget af det bedste fra de nære naboer Italien og Østrig og samlet i én region.

Stemningen i Slovenien er meget venlig og imødekommende, og slovenerne virker med rette meget stolte af deres land. Hvis man tænker et klassisk "østeuropæisk land" om Slovenien, må man tænke om igen! Alt er velfungerende, og levestandarden er på højde med det, vi kender i DK. Dertil kommer et godt mix af alpestemning og sydeuropæisk livsstil.

RIBCEV LAZ
Ribcev Laz er navnet på den lille landsby vi bor i. Den ligger i dalen kaldet Bohinj. Bohinj er kendetegnet ved skovklædte bjergsider, golde fjeldtoppe, og små dyrkede marker i dalbunden. Der ligger en række små landsbyer i området, og ordet "idyllisk" kommer altså for alvor til sin ret her. Husene er velholdte, og i haverne og på de nærliggende marker er masser af sirligt passede køkkenhaver med alverdens friske grøntsager. Her hersker en dejlig ro og fredfyldt stemning.

BOHINJ
Vores hotel ligger ca. 10 minutters let gang fra Bohinj-søen, og vi er omkranset af høje bjerge til 3 sider. I bunden løber floden "Sava Bohinjka", med sit krystalklare vand, som Slovenien er så berømt for. Ved søen ligger flere små udskænkningssteder og caféer, hvor man også kan hygge sig efter dagens aktiviteter. Her ved søen ligger også et lille supermarked, så man kan købe snacks m.m. til turene.

Bemærk venligst

Vi har på denne rejse en max. gruppestørrelse på 18 deltagere.
Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Da vi har fast base på turen, kan du pakke din bagage i en kuffert, vadsæk, duffelbag eller hvad du foretrækker.

Derudover skal du medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge undervejs på vandreturene. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Vandflaske

Til vandreturene medbringes en eller flere flasker (eller et 'camelback drikkesystem), som i alt kan rumme 1½ liter.

Tøj og udstyr til vandring

Gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram), groft mønster på sålen og god ankelstøtte for at undgå ankelskader. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til inden turen, så du ikke får problemer med tryk og vabler.

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 2-3 tynde uldtrøjer
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Evt. vandrestave (Vi anbefaler at medbringe vandrestave, da de er med til at aflaste knæ ved nedstigninger og generelt hjælper med at holde balancen)

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Let fodtøj (f.eks. sandaler eller sportssko til at skifte med, når man er færdig med dagens aktiviteter)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir til vandredagene
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack/energidrik til drikkedunk
 • Evt. køresygepiller til bustransport
 • Lommelygte
 • Myggebalsam

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

3. juli 2021  –  10. juli 2021 Garanteret afgang 9.470 DKK Bestil Rejse
10. juli 2021  –  17. juli 2021 Åben for booking 9.470 DKK Bestil Rejse
17. juli 2021  –  24. juli 2021 Åben for booking 9.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: SIVH

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.