Spanien - På cykel på tværs af Andalusien fra Montellano til Granada

På denne cykelferie cykler vi fra Montellano til Granada og oplever et stort område af Andalusiens solbeskinnede og bølgende terræn og fascinerende historie.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Andalusien fremkalder billeder på nethinden af flamenco, tapas, sherry, tyrefægtning, hvide landsbyer, oliven samt prægtige palads og slotsruiner. Invasioner og erobringer har gennem tiden sat sit præg med Maurerne som de mest indflydelsesrige.

Turen starter i Montellano, en mindre by sydøst for Sevilla. Herfra sættes kursen mod det mere bjergrige område i sydøst og det bakkede landskab med olivenlunde ved Ronda. Cykelturens sidste dage går gennem Andalusiens gigantiske landbrugsområder med grøntsager, små hvide landsbyer og langs turkise søer til Granada, som var Maurernes sidste bastion, før de overgav sig til spanierne i 1492.

Vi cykler fra A til B, på tværs af Andalusien, med skiftende overnatningssteder og fuld support på hele turen. Du får glæde af Topas’ egne minibusser/følgebiler, bagagetransport, cykeltrailer, cykler, mekaniker og dansktalende turleder.

Noget for krop og sjæl. Vi motionerer passende mellem fornuftig længde af pauser, vi ser masser af natur og store kulturserværdigheder. Helt igennem en ferie der har givet energi til hverdagen efter hjemkomsten.

Troels Hauge Jørgensen

Glæd dig til

 • Besøg i nationalparken El Torqal de Antequera
 • Typiske andalusiske måltider akkompagneret med egnens gode vine og søde sherry
 • Cykling på dele af forskellige pilgrimsruter og langs nedlagte jernbanespor
 • Overnatning i den hvide by, Ronda, med sin karakteristiske, høje stenbro
 • Spændende vandring med store udsigter på Andalusiens klassiske ’Kongesti’
 • Afslutning i Granada og muligt besøg i Alhambra paladset

Cykelferie med Topas

En cykelferie med Topas er for alle med lyst til vind i håret og sved på panden. Se hvilke cykelferier vi tilbyder og læs mere om, hvad en cykelferie med Topas går ud på.

Program

Dag 1. Ankomst Andalusien og transfer til Montellano
Fra Malaga kører vi til Montellano, hvor vi indkvarteres på et familjeejet hotel beliggende lige i kanten af centrum.

Dag 2. På cykel langs Via Verde de la Sierra til Olvera — Transfer til Ronda 
I dag cykler vi ad Via Verde de la Sierra gennem et frodigt landskab med egetræer og korkeg samt marker. Målet er den nedlagte togstation i Puerto Serrano. 

Dag 3. Ronda – Cykeltur i de omkringliggende olivenmarker eller Ronda på egen hånd
I dag tager vi på en hyggelig ud-og-hjem cykeltur fra hotellet. Det bliver en god blanding af by og land. Vi oplever et landskab med får og geder, olivenlunde og fritgående heste.

Dag 4. Vandring ad den klassiske Caminito del Rey — På cykel til Antequera 
Nyd synet af turkise opdæmmede søer og gangbroer bygget udenpå klippesiderne i dalen - efter dagens vandretur cykler vi til Antequera, som har smukke hvide huse, bymur og en fæstning på toppen.

Dag 5. El Torcal de Antequera – mulighed for cykeltur i området eller Antequera på egen hånd
I dag oplever vi først naturparken El Torcal de Antequera, som er præget af et fantastisk, forhistorisk landskab. Tilbage i Antequera kan du vælge mellem en kortere cykeltur eller opleve byen på egen hånd. 

Dag 6. Transfer til Brácana - På cykel fra Brácana til Granada 
Der cykles hele dagen på en blanding af landevej, grusvej og cykelsti, og terrænet er næsten fladt. Vi kommer gennem store plantager, hvor der dyrkes forskellige grøntsager, før vi når frem til den fantastiske by Granada.

Dag 7. Granada: Byvandring - Mulighed for at besøge Alhambra
Vi bliver i hyggelige Granada i dag, som er en stemningsfyldt by med masser af maurisk indflydelse. I dag tilbydes tilbydes der en spændende byvandring. Herefter er dagen på egen hånd. Besøg evt. Alhambra Paladset.

Dag 8. Transfer til Malaga lufthavn og hjemrejse
Cykelferien fra Montellano til Granada er nu slut og vi tager afsked med Granada og Andalusien for denne gang.

Se det detaljerede dagsprogram her

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede cykelture
 • Flyrejse København - Malaga t/r
 • Al transport i forbindelse med cykelekspeditionen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som indikeret i turbeskrivelsen
 • Leje af mountainbike
 • Følgebil (egen minibus), bagagetransport, mekanikerassistance og fuld cykelsupport
 • Entré til vandrestien Caminito del Rey
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.800
 • Evt. flytilslutning til/fra København

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Klimaet
 • Besøg i Alhambra Paladset i Granada

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Dag 1. Med fly til Malaga, Andalusien — Transfer til Montellano

Vi flyver til Malaga i det sydligste Spanien og bydes velkommen i lufthavnen af vores turleder og mekaniker. Fra Malaga har vi ca. 2,5 times kørsel mod nordvest til Montellano, hvor vi indkvarteres på et familieejet hotel beliggende lige i kanten af centrum. Her er god plads - ikke kun til os, men også til vores lille karavane af cykler, trailer og minibusser. Afhængigt af ankomsttidspunktet kan vi måske allerede i dag gå i gang med at få indstillet, tilpasset og afprøvet cyklerne i de rolige omgivelser. Vi spiser fælles aftensmad nede i byen.

-/-/-

Dag 2. På cykel langs Via Verde de la Sierra til Olvera — Transfer til Ronda

Efter morgenmad hos vores vært Bertran får vi uddelt og indstillet cykler, såfremt vi ikke nåede det på ankomstdagen. Så sætter vi os i sadlerne og cykler 3 km på asfalt ud af byen og følger derefter en 11 kilometer lang grusvej, som fører os til den nedlagte togstation i Puerto Serrano. Stationen fungerer i dag som café og overnatningssted. Her starter Via Verde de la Sierra (den grønne bjergsti), som er en del af de 2.400 kilometer nedlagte jernbanespor i Spanien, nu omdannet til cykel- og vandreruter under programmet ’Via Verdes’.

Vores rute af Via Verde de la Sierra er på 36 kilometer og tager os gennem et frodigt landskab med egetræer og korkeg samt solidt indhegnede marker, hvor flokke af den spanske kamptyr (toro bravo) strejfer frit omkring. På trods af, at vi cykler i bjergenes forløbere, er ruten relativt flad (ellers ville et tog ikke kunne køre strækningen), og ruten har ikke mindre end 30 tunneller, der bryder gennem bjergene.

På ruten ved Zaframagón er der rig mulighed for at se de store gåsegribbe i luften over os, da der netop her, tæt på bjergene, er optimale ynglevilkår for den elegante grib med det næsten tre meter lange vingefang.

Efter en lille pause er vi klar til anden halvdel af Via Verde mod Olveras gamle togstation, hvor vi spiser frokost. Fra Olvera kører vi samlet i minibusserne til den smukke by Ronda, hvor vi igen indkvarteres på et stemningsfyldt familiehotel og overnatter her i 2 nætter. Efter bad og omklædning mødes vi og går en tur langs Rondas bymur og derefter ned til et flot udsigtspunkt over Rondas berømte, næsten 100 meter høje stenbro, Puente Nuevo. Vi spiser til aften på et af Rondas mange, gode spisesteder.

Dagens cykeltur: +477 højdemeter; 51 km hovedsageligt på grus og sandvej.

M/F/-

Dag 3. Ronda - Cykeltur i de omkringliggende olivenmarker eller Ronda på egen hånd

I dag tager vi på en hyggelig ud-og-hjem cykeltur fra hotellet. Det bliver en god blanding af by og land, da vi starter med at cykle inde i Ronda for at komme ud i det frodige landskab. Herude kan vi risikere at støde på hyrden med sine får eller geder, så vi må holde et “tvungent hvil”, inden vi kan cykle videre. Tiden går lidt i stå herude, og man kan virkelig nyde den fredfyldte stemning, når vi cykler forbi alle de afsidesliggende haciendaer og retræter og olivenlunde med fritgående heste. For at komme ud på de sjove nedkørsler, skal vi selvfølgelig også arbejde lidt for højdemeterne, så vi får også brugt benene i dag derude.

Når vi rammer civilisationen igen, holder vi kaffepause på et hyggeligt hotel lidt uden for Ronda. Herefter cykler vi hjem til vores eget hotel til en lidt senere frokost. Der er selvfølgelig mulighed for fælles aftensmad med gruppen senere på dagen.

Dagens cykeltur: +550 højdemeter; 40km på en blanding af asfalt og grusveje.

M/-/-

Dag 4. Vandring ad den klassiske Caminito del Rey — På cykel til Antequera

Vi tager et lille afbræk fra cyklerne denne formiddag og starter dagen med en times kørsel til El Chorro. Her skal vi ud på en smuk og enestående vandretur gennem dalen, Valle del Guadalhorce, hvor to turkise opdæmmede søer og et netværk af vandveje gennem dalens bjerge, danner basis for et af Andaluisens gamle vandkraftværker. For at vandforsyningsselskabet lettere kunne tilse installationerne, byggede man en sti i passet, som har fået navnet Caminito del Rey (Kongestien) efter at kong Alonso XIII gik turen i 1921 og lagde den sidste sten på projektet.

I 2014-15 blev Caminito del Rey totalt renoveret og besøges årligt af mange flere natur- og vandreglade mennesker end mandskab fra vandforsyningsværket! Turen er på 8 kilometer i alt, hvoraf de 5 kilometer er stier gennem skoven. Resten (… og her kommer det unikke ved stien…) består af gangbroer bygget uden på klippesiderne i dalen. Gangbroerne er forholdsvis brede, har hegn på ydersiden og er totalt sikre at gå på, men har du ekstrem højdeskræk, kan du hoppe på bilen om til slutningen af turen, hvor du mødes med gruppen igen. Vi opfordrer dog alle til at deltage på vandreturen — det er en fantastisk oplevelse med åbne og uforlignelige udsigter omkring dig og en speciel følelse af frihed.

Efter vandreturen spiser vi frokost på en restaurant i nærheden og fortsætter herfra på cykel til Antequera. Dagen i dag er ’Kongeetapen’, så vi lægger selvfølgelig ud med en stejl bakke, der får testet ben og lunger. Belønningen på toppen af bakken er en fantastisk udsigt ud over dalen, og måske kan vi også se klatrere på de stejle klippeskråninger. Vi holder en pause på det gamle kloster Hotel Magdalena, hvor vi kan nyde en kop kaffe eller andet godt inden de sidste 6 km ind til Antequera.

Det sidste stykke cykles langs en gammel, romersk vandrute, hvorfra vi får det første syn af Antequeras smukke hvide huse, bymuren og fæstningen på toppen. Igen bor vi tæt på centrum, hvor vi har mulighed for fælles aftensmad arrangeret af turlederne på en restaurant i byen. Vi har 2 overnatninger på dette hotel.

Dagens vandretur: +162/- 271 højdemeter; 8 km.

Dagens cykeltur: +600 højdemeter; 32km hovedsageligt på asfalt.
(mulighed for bonusbakke: yderligere 200 højdemeter)

M/-/-

Dag 5. El Torcal de Antequera – mulighed for cykeltur i området eller Antequera på egen hånd

Ikke mere end en halv times kørsel fra vores hotel, kan vi komme ud og opleve naturparken El Torcal de Antequera; derfor deler vi igen dagen op i 2 blokke. Efter morgenmad hopper vi i bilerne derud, og forhåbentligt ser vi de søde og uimponerede bjerggeder på vejen. El Torcal byder på et helt fantastisk, forhistorisk landskab, og vi kommer ud på en gåtur igennem meget varieret terræn. Det mest enestående ved naturparken er de specielle stenformationer, der er formet af vind og vejr, og hvilket som helst øjeblik derinde føles det som om, at man kunne støde på en dinosaurus.

Tilbage i Antequera kan man vælge at opleve Antequera på egen hånd, og så ses vi til fælles aftensmad, hvis man har lyst – ellers aftaler vi et tidspunkt efter frokost, hvor vi kan komme ud på en kortere cykeltur og se det omkringliggende Antequera. Vi får en fin stigning ud og op igennem landskabet for derefter at få en sjov nedkørsel på asfalt ned til byen igen.

Dagens gåtur: lettere gåtur på små 2 timer (hav et par gode kondisko med og varmt overtøj, hvis vejrguderne nu ikke er med os).

Dagens cykeltur: +300 højdemeter; 15km på en blanding af asfalt og grusveje.

M/-/-

Dag 6. Transfer til Brácana - På cykel fra Brácana til Granada

Vi starter dagen med ca. 5 kvarters kørsel fra Antequera til Brácana. I Brácana stiger vi på cyklerne og sætter ud mod Granada i øst. Der cykles hele dagen på en blanding af landevej, grusvej og cykelsti, og terrænet er næsten fladt i forhold til de forløbne to dage, så kilometerne føles lettere.

Andalusien er kendt som Europas køkkenhave og vi kommer gennem store plantager, hvor der dyrkes bl.a. grønne asparges, artiskokker, løg, peberfrugt, kartofler og spinat. Vi følger Genilfloden dagen lang og passerer små landsbyer, hvis beboere lever af landbrug. Halvvejs finder vi et sted i Fuente Vaqueros, hvor vi kan spise let frokost.

Vi ankommer til Granada sidst på eftermiddagen og indkvarteres på vores hotel i denne fantastiske by, der ligger for foden af de ofte sneklædte Sierra Nevada bjerge. Gæsterne har fri leg til aftensmad i byen.

Dagens cykeltur: +350 højdemeter; ca. 40 km halv asfalt/halv grusvej.

M/-/-

Dag 7. Granada: Byvandring - Mulighed for at besøge Alhambra

Vi bliver i hyggelige Granada i dag, som er en stemningsfyldt by med masser af maurisk indflydelse, der ikke er større end at vi kan komme rundt til fods. Derfor tilbydes der en byvandring, da det er den mest optimale måde at opleve byen på. Cyklerne får dermed et velfortjent hvil hos mekanikeren, efter vi har knoklet løs på dem hele ugen.

Vi starter med at besøge Granadas pompøse katedral, hvor Spaniens berømte, katolske kongepar, Fernando og Isabel, ligger begravet. Herefter går vi op gennem Albaicín og lader os forføre af (og sikkert fare vild i...) det gamle kvarters uendelige labyrint af smalle, snørklede gader og stræder (og der er vi glade for, at vi ikke har cyklen med…) Vi skal også nyde udsigten til Alhambra Paladset og Sierra Nevada bjergene, inden vi kommer ned til Darrofloden og Plaza Ana i Granadas centrum. Hvis vi er heldige oppe ved udsigtspunktet Mirador de San Nicolas, så har de skævere, kreative eksistenser i Granada lagt op til at man kan få en lille hjemmelavet souvenir med hjem - og de faste gademusikanter leverer festligt indslag. Såfremt der er åbent på vej derop, hopper vi også ind og ser Max Moreaus hus/atelier, som er lavet om til et lille museum (belgisk maler som bosatte sig i Granada).

Byrundturen tager godt et par timer. Herefter er resten af dagen på egen hånd. Vi kan varmt anbefale et besøg i det prægtige Alhambra Palads, der uden sammenligning er det mest spændende, sanselige og romantiske monument i Europa. Alhambra er en af verdens mest besøgte attraktioner, så det anbefales at købe billet hjemmefra i rigtig god tid. (Læs mere om information omkring et eventuelt Alhambra besøg)

Hen under aften mødes til en god middag sammen i Granada.

Dagens gåtur: ca. 5-6 km/max 2 timer

M/-/-

Dag 8. Transfer til Malaga lufthavn — Hjemrejse med fly

Det er blevet tid til at tage afsked med Andalusien for denne gang. Afhængigt af afrejsetidspunktet på dagen, spises der morgenmad enten i Granada by eller på vej til lufthavnen. Fra Granada er der godt 1,5 times kørsel til Malaga lufthavn, hvor flyet tilbage mod nord venter.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Varighed og sværhedsgrad: 8 dage, heraf 5 cykeldage - grad 2-4.
Dag 4 er der indlagt en (frivillig) vandretur, grad 2-3.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Denne cykelrejse har karakter af en ekspedition, hvor vi cykler fra A til B med skiftende overnatningssteder undervejs. Således får vi mulighed for at opleve et stort område af Andalusien.

KRAV TIL DELTAGERNE

På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremsere og kan kontrollere din fart.


Læs mere om cykelferie med Topas.

FØLGEBIL
At have følgebil med undervejs på cykelturene betyder, at der altid er en mekaniker i nærheden og at du kan opbevare ekstra vand osv. i bilen. Desuden er der mulighed for at køre med bilen frem for at cykle hele dagens distance, hvis du synes dine ben trænger til et lille hvil. Da vi på denne tur cykler en del på små stier, betyder det, at følgebilen ikke altid kører bag gruppen, men møder gruppen på aftalte steder i løbet af dagen.

PERSONALE
Turen ledes af en dansktalende turleder og vi har vores egen cykelmekaniker med. Begge fungerer ligeledes som chauffører på turen. Så vidt som muligt cykler turlederen med gruppen hver dag og på det meste af cykeldistancen. Vær dog opmærksom på, at der også ligger en større logistikopgave i forhold til at få begge biler med og at der vil være dage og strækninger, hvor deltagerne selv cykler ud fra aftalte mødesteder.

CYKLERNE
Vi kører på gode mountainbikes med hydrauliske bremser og låsbare forgafler. Cyklerne er ideelle til denne tur, som ikke er teknisk på nogen måde, men underlaget, der cykles, på er primært ujævne grus og sandstier, hvor cyklens brede dæk har et godt greb i terrænet. Affjedringen på forgaflen aflaster på de lange strækninger og kan låses, når der køres på asfalt.

Mountainbike - Principia

Læs mere om mountainbiken som er standard på denne rejse. Den passer til både kvinder og mænd og har en affjedret forgaffel.

Overnatning

På turen overnattes på hotel i topersoners værelser med eget bad og toilet. Der er mulighed for at bestille enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Bemærk at der kun er to enkeltværelser mulige på hver afgang.

I byerne Montellano, Ronda og Antequera overnattes på små, centralt beliggende familiehoteller. Turen afsluttes igen med to overnatninger på det samme hotel — denne gang i Granada, hvor det prægtige Alhambra palads, maurernes gamle kvarter og store udsigter til Sierra Nevada bjergene hører hjemme.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Morgenmaden på hotellerne varierer fra sted til sted, men indeholder oftest mælk, mysli/cornflakes, frugt, brød, pølse eller ost, marmelade, juice, kaffe og te. Vær opmærksom på at i Sydeuropa er morgenmåltidet som regel dagens letteste måltid.

Frokost på turen spiser vi på små restauranter/cafeer i de landsbyer vi passerer undervejs på cykelturene. På cykelturen langs det nedlagte togspor har vi enten sandwich med eller picnic arrangeret af turlederne. Vi anbefaler, at man altid har lidt frugt og snack med på cykelturene, så energidepoterne kan fyldes op undervejs. Turlederen vil informere om muligheder for indkøb af frugt og snacks samt hvornår der kan fyldes vand op undervejs.

Aftensmåltider kan enten nydes i selskab med gruppen eller på egen hånd på en af de mange gode restauranter i byerne, hvor vi overnatter.

Flyrejsen og lokal transport

TOPAS MINIBUS & TRAILER
På denne cykelrejse i Andalusien anvendes vore egne Topas minibusser - hver med plads til 8 personer + chauffør. Busserne står for lufthavnstransfers og fungerer som følgebil(er) og bagagetransport på turen. Et par gange i løbet af turen bruger vi bilerne som transfers til cykelturens start eller slut. Med på turen er desuden en cykletrailer til transport og opbevaring af cyklerne.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

På denne tur cykles i bjergområder inde i landet, hvor man skal forvente kølige temperaturer morgen og aften. I løbet af dagen kan temperaturen godt komme op på 10-22°C — nattemperaturer ligger normalt mellem 5-9°C.

Bemærk at der i Granada kan forekomme nattefrost. Statistisk set regner det i gennemsnit seks dage (ca. 60 mm regn) om måneden i februar og november i området, så der kan komme regn i ny og næ. På denne tid af året bliver det lyst omkring kl 08:30 og solen går ned omkring kl. 18:00.

Vi har bevidst valgt at lægge denne tur i februar og november måned af følgende gode grunde:

 • Vi får mange forespørgsler på ture i Europa i vinterhalvåret, og Andalusien er en af de få destinationer, hvor vi kan gennemføre en cykelrejse på denne tid af året i et behageligt klima.
 • I Andalusien er der året rundt store forskelle på dags- og nattemperaturerne - ofte op til 20 grader. Så hvis man skal have behagelige temperaturer at cykle i i løbet af dagen (dvs. 15-20 grader), betyder det, at denne tur i Andalusien bør afvikles i det sene efterår/tidlige forår, hvor det oftest er lunt om dagen men til gengæld køligt morgen og aften.
 • Denne tur er for jer, der ønsker at komme på en aktiv ferie i vinterhalvåret (måske som supplement til eller i stedet for en uge på skiferie.)

Valuta og kreditkort

Medbring kontante Euro til turen til at betale for frokost, kaffe, forfriskninger, småindkøb og lignende. Det er også muligt at hæve kontanter i Utrera, Montellano, Ronda, Antequera og Granada. I nogle af områdets større butikker og på enkelte restauranter kan der også betales med kreditkort (typisk visa eller mastercard), men det letter betjeningen at betale i kontanter.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning på det meste af turen, dog kan signalet svigte af og til langs cykelruterne. Der er WIFI på alle hoteller. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er ikke nødvendigt at medbringe multistik, da udformningen på stik i Spanien er den samme som i Skandinavien.

Ønsker du at besøge Alhambra Paladset i Granada?

Et af Andalusiens absolutte højdepunkter er det storslåede monument Alhambra Paladset i Granada. Bygget i årene 1230-1354 - dels som bolig dels som fæstning under de spansk-muslimske Nasrid kongers sidste regeringsår - fremstår Alhambra som nok verdens fineste eksempel på middelalderens arabiske byggekunst.

Alhambra er absolut et besøg værd og en oplagt mulighed om eftermiddagen på turens dag 7. Et eventuelt besøg vil foregå på egen hånd og da der som regel rift om billetterne, anbefales det at købe sin indgangsbillet hjemmefra inden turens start og i rigtig god tid. Billetterne sættes til salg tre måneder ud. Forvent at bruge to til tre timer på besøget.

Alhambra billetter kan købes via nedenstående link. Vi anbefaler køb af besøget ’Alhambra General’ til €14, som giver adgang til alle monumentets tre dele - Alcazaba fortet, Nasrid Paladset og Generalife haverne. Køb din billet her

(Tips - når du udfylder formen online og der spørges efter 'identity document', så vælg 'other ID' og indtast dit pasnummer under document number. Bogstaverne æ, ø og å må ikke tastes ind i formen - brug i stedet ae, oe og aa)

Bemærk venligst

Der er maksimum 16 deltagere på denne tur.

I turens program er det daglige antal kilometer og højdemeter angivet. Vær dog opmærksom på, at dette kan variere fra tur til tur eftersom vejr og stiforhold kan resultere i, at der må cykles på alternative ruter.

OBS! Det er ikke vanskeligt at cykle på en mountainbike, men hvis du ikke har prøvet at cykle på mountainbike tidligere, så anbefaler vi kraftigt, at du enten låner eller lejer en mountainbike hjemme inden turen og cykler dig en ‘test-tur’, så du er bekendt med/ tryg ved cyklens gearskifte og håndbremser.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Bagagen skal pakkes i en blød sportstaske/duffelbag, rygsæk eller vadsæk - IKKE i en hård kuffert. Det gør det meget nemmere at pakke bagagen i minibussen.

Til cykelturene anbefaler vi, at du har en rygsæk på ca. 25-30L med til ekstra tøj, kamera, snack osv. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Fodtøj

Til cykelturene SKAL man af sikkerhedsmæssige hensyn medbringe lukkede sko - sandaler kan IKKE benyttes.
Hvis du ønsker at bruge dine clicksko (SPD eller LOOK) - husk så også de pedaler, som passer til skoene.
Sportssko og/eller skiftesko til at hoppe i efter dages cykeltur/gå tur i.

Cykeltøj

 • 1-2 par komfortable cykelshorts med pude
 • 1-2 par komfortable lange cykelbukser med pude (eller overtræksbukser til dine cykelshorts)
 • 2-3 svedtransporterende T-shirts (ikke bomuld)
 • 1-2 svedtransporterende trøjer med lange ærmer (ikke bomuld)
 • 1 mediumtyk fleece trøje
 • Tynd vindjakke
 • Regnjakke og regnbukser
 • 3-5 par strømper
 • Cykelhandsker
 • Tynde vind- og vandtætte luffer (skal kunne gå udenpå cykelhandsker)
 • 2 Buff eller tørklæder til at have på under cykelhjelmen + om halsen

Cykeludstyr

 • Godkendt cykelhjelm (skal medbringes)
 • En lille rygsæk (cyklerne har ikke bagagebærer)
 • Gode solbriller
 • Kraftig pandelampe til de mørke tunneler
 • Evt. egen cykelsaddel
 • Evt. egne clicksko & pedaler
 • Evt. overtrækssko til regnvejr (vær opmærksom på overtræksskoenes holdbarhed, når man går med dem på)

Andet tøj

 • Hat eller kasket mod solen
 • Afslappet rejsetøj/bytøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj
 • Varm trøje til kølige morgener og aftener

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medbring en kopi af billedsiden i passet
 • Medicin til eget brug samt plaster og andet førstehjælpsgrej
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Toiletsager
 • Toiletpapir til de aktive dage
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Energibarer og yndlingssnacks
 • Evt. piller mod transportsyge

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

31. oktober 2020  –  7. november 2020 Garanteret afgang 9.470 DKK Bestil Rejse
7. november 2020  –  14. november 2020 Åben for booking 9.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ESSG

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.