NYHED

Spanien - Yoga og vandring i Andalusiens bjerge

Rejs ud og kom hjem i dig selv. Det er essensen i denne yogarejse, hvor vi bruger vandring og yoga til at komme helt tæt på naturen - og på os selv. Uanset om du er nybegynder eller erfaren i yoga og/eller vandring, kan du være med.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Tid til dig selv og ro til at holde fokus på det, der er vigtigt for dig. Det er noget af det, som både yoga og en god vandreferie kan give. Og hvad kan det så ikke blive til, når vi kombinerer de to ting?

Vi bringer naturen ind i yogaen og laver så vidt muligt vores daglige yogasessioner udenfor, hvor kun insekternes summen og fårenes bjælder er lydkulissen omkring os. Og vi tager yoga og mindfulness med ud på vores vandreture i Andalusiens natur.

Naturparken Sierra de Grazalema i det vestlige Andalusien danner rammerne for vores vandring og yoga. Vi har fundet et lille hotel midt i parken, hvor vi kan være helt os selv, og hvor mulighederne for både yoga og vandring er mange lige i nærheden. Vi tager på vandreture i både bjerge, skov og åbne arealer i et område, som er grønt og frodigt.

Vi begynder og slutter dagene med yoga på et grønt græsplateau få minutters gang fra hotellet. Her er ro, højt til loftet, plads til nærvær og udsigt til både bjerge og skov. Det rette sted til en nulstilling af krop og sind.

Glæd dig til

 • En uge tæt på naturen og dig selv - rolige omgivelser uden forstyrrelser
 • Daglige yogasessioner - morgen og eftermiddag
 • Vandring i den frodige natur i Sierra de Grazalemas grønne bjerge
 • Mindfulness på bjergskråningerne - vi bringer yogaen med ud i naturen
 • Heldagsvandring på tværs af nationalparken Sierra de Grazalema
 • Hvidkalkede huse og storslåede udsigter fra Zahara de la Sierras gamle ridderborg
 • Gode grin - hvem siger at yoga og vandring skal være alvorligt?

Program

Dag 1. Med fly til Andalusien
Med yogamåtten på ryggen og vandrestøvler på fødderne flyver vi til Malaga. Herfra kører vi ca. 2.5T gennem det andalusiske landskab til Sierra det Grazalema og vores hotel ude på landet mellem korktræerne.

Dag 2. Morgenyoga, vandring, mindfulness og eftermiddagsyoga
I morgenskumringen går vi op til græspodiet ovenfor hotellet og vækker langsomt krop og sind til lyden af de første fugles kvidren. Vandring i området og mindfullness midt i naturen. Yoga igen sidst på eftermiddagen.

Dag 3. Morgen- og eftermiddagsyoga - vandring til en af Spaniens smukkeste bjerglandsbyer
Efter morgenyoga går vandreturen i dag til Grazalema, en landsby midt i naturparken. Her kan vi slentre rundt i byens kringlede, smalle gader, inden vi vandrer tilbage til hotellet. Yoga før aftensmaden.

Dag 4. Morgen- og eftermiddagsyoga – Vandring til Grazalemas kalkstensbjerge
Efter den vanlige morgenyoga tager vi på en vandretur i Grazlemas lysegrå kalkstensbjerge. Vi laver mindfulness-øvelser undervejs. 

Dag 5. Morgenyoga og heldagsvandring fra Grazalema til Zahara de la Sierra
I dag handler det primært om at nyde naturen. Vi kører til Grazalema, hvor vandreturen til Zahara de la Sierra starter og byder på flotte udsigter til bjerge, en dybblå opdæmmet sø og byens gamle fort fra maurernes tid.

Dag 6. Yoga og mindfulness – Eftermiddag fri eller vandring i området
En dag med masser af yoga og tid til at være. Vi bliver i området lige ved hotellet, og yogalæreren guider os igennem yoga og mindfulness-øvelser i løbet af dagen. Mulighed for en kortere vandretur i området om eftermiddagen.

Dag 7. Sidste dag med yoga og vandring
Vi bliver kørt til udkanten af Grazalema, hvor vi går op til et udsigtspunkt. Herfra går vi gennem et skovområde med mindre stier og flot udsigt. Vi går ned til Grazalema, hvor der er tid til frokost, inden turen går tilbage til hotellet. 
Vi tager afsked med hinanden på yogamåtterne og til aftensmaden.

Dag 8. Hjemrejse
En uge med yoga, vandring og mindfulness er omme. Med rygsækken fyldt med meget mere end en godt brugt yogamåtte vender vi næsen hjemad.

Se det detaljerede dagsprogram her

Vandreferie med Topas

Ønsker du at være fysisk aktiv, opleve rejsemålet indgående og betages du af store naturoplevelser? Læs her om vandreferie med Topas.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København – Malaga t/r
 • Alle transfers
 • Alle overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Dansktalende vandreturleder
 • Yogasessioner med dansktalende, certificeret yogalærer
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn €20-30 pr. måltid)
 • Entré til museer og lignende
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 2.850

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Kombinationen yoga og vandring
 • Overnatningsstedet i Grazalema

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –

Dag 1. Med fly til Andalusien

Vi flyver fra Danmark til Malaga. Og har vi ikke allerede spottet hinanden i lufthavnen, hvor der sikkert er flere med en yogamåtte på ryggen, møder vi hinanden og turlederen på spansk jord. Så er rejsen for alvor i gang.

Fra Malaga sætter vi kursen mod bjergene i sydvest. På vejen oplever vi, hvordan landskaberne ændrer sig - fra golde, brunlige bjerge til et mere grønt og mere frodigt landskab, efterhånden som vi kommer vestpå. Højderne i Sierra de Grazalemas bjerge betyder nemlig, at regnen ofte regner af hen over disse bjerge, hvorefter der ikke er noget nedbør tilbage til bjergene i Sierra Nevada længere østpå.

Vi kører cirka 2,5 timer gennem bjergene før vi er fremme ved Tambor del Llano, vores hotel og base for yoga og vandring de kommende syv dage.

-/-/-

Dag 2. Morgenyoga og kort vandring med madpakke og mindfulness

Vi begynder dagen med turens første yogasession. I morgenskumringen går vi sammen op til græspodiet få minutters gang fra hotellet. Godt placeret på yogamåtterne vækker vi langsomt krop og sind op til lyden af de første fugles kvidren og bjælderne af fårene, der bliver sluppet på græs. Efterhånden som solen kommer op over bjergene, mærker vi varmen fra den stråle og sende energi ud i hele kroppen.

Hvis vejret ikke er til udendørs yoga, bliver vi i opholdsrummet på hotellet, hvor brændeovnen og panoramavinduet over haven og markerne også danner gode rammer om yogaen.

Efter morgenmaden snører vi vandrestøvlerne og begiver os ud på turens første vandretur - sikkert stadig med den gode effekt fra morgenens yoga i vores opmærksomhed. Dagens vandring er en let tur, hvor vi lærer området lidt bedre at kende. Vi vandrer på mindre stier og i skovområder, hvor vi sikkert også render ind i græssende køer eller får.

Vores mål for dagen er et åbent engområde, hvorfra vi kan nyde bjergene, der tårner sig op i horisonten. Her vil yogalæreren guide os i en fælles mindfulness-øvelse, før vi spiser vores medbragte madpakker.

Vi er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen, hvor der er tid til at slappe lidt af, før vi samles på terrassen til afspændende yoga. Her vil vores yogalærer tage os godt igennem afspænding og udstrækning af de muskler, der bliver brugt lidt ekstra på en vandretur, og gøre kroppen klar til en god nats søvn.

Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet, og herefter er der tid til at slappe af, fx med en god bog i en af hotellets mange hyggelige kringelkroge.

M/F/-

Dag 3. Morgen- og eftermiddagsyoga - Vandring til en af Spaniens smukkeste bjerglandsbyer

Vi begynder dagen med yoga på græspodiet og mærker måske, hvordan sindet også begynder at indstille sig på dagens rytme på denne tur. Kroppen vågner langsomt, mens vi er på yogamåtterne og igen bliver klar til at vandre i Sierra de Grazalemas grønne bjerge.

I dag går turen til Grazalema, en landsby som ligger for sig selv midt i naturparken omgivet af bjergtoppe. Byens hvidkalkede huse med altankasser og blomsterkummer, hvor farvestrålende blomster nærmest vælter ud fra, er et syn i sig selv. Grazalema bliver kaldt en af de smukkeste bjerglandsbyer i Spanien, og det er ikke uden grund.

Vandringen er let, dog med et par stenede og smalle passager. Turlederen vil sidst på dagens vandring tilbyde mulighed for et par ekstra kilometer i benene til dem, der har lyst. Vil du hellere direkte tilbage til hotellet, følges du med yogainstruktøren.  

Der er god tid til at gå på opdagelse i Grazalemas smalle gader på egen hånd og til at spise frokost på en af byens cafeer eller restauranter. Midt på eftermiddagen vandrer vi tilbage til de landlige omgivelser ved hotellet. Her ruller vi igen yogamåtterne ud og lader krop og sind lande efter dagens oplevelser.

M/-/-

Dag 4. Morgen- og eftermiddagsyoga – Vandring til Grazalemas kalkstensbjerge

Efter en god start på dagen med morgenyoga og morgenmad, drager vi ud på en vandretur i området ved vores hotel Tambor del Llano. Vi har mulighed for at komme lidt længere ind i naturparken og tættere på kalkstensbjergene, som vi indtil nu mest har betragtet på afstand.

Dagen handler ikke kun om at få kilometre i benene. Yogalæreren vil derfor undervejs lægge små øvelser i mindfulness eller skærpet opmærksomhed ind i vores vandring.

Vi er tilbage midt på eftermiddagen, og har tid til både et opfriskende bad og mulighed for at slappe af på hotellets terrasse eller i en af krogene i haven, indtil vi nyder hotellets aftensmad.

M/F/-

Dag 5. Morgenyoga og heldagsvandring fra Grazalema til Zahara de la Sierra

Her til morgen er vores yogasession lidt kortere, da vi har en lang og spændende vandretur foran os. Vi skal nemlig vandre fra Grazalema, som vi besøgte tidligere på ugen, til en anden markant by i området: Zahara de la Sierra. Vi bliver kørt til Grazalema og starter i 750 meters højde. Vi følger bjergenes højderygge primært i nedadgående retning på en blanding af grusstier, lidt asfalt og bjergstier.

Efterhånden som vi nærmer os Zahara de la Sierra, får vi også pludselig noget blåt at se forude - den dybblå opdæmmede sø, Embalse de Zahara - El Gastor. Vi har fine udsigter til søen, mens vi fortsætter det sidste stykke ind til Zahara de la Sierra. Fra byen kan du nyde udsigten over søen og nabolandsbyerne, og vi kan spotte nogle af de stier, vi netop har tilbagelagt.

Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet i Zahara de la Sierra og kørt tilbage til hotellet. 

M/F/-

Dag 6. Yoga og mindfulness – Eftermiddag fri eller let vandring i området

I dag er der yoga og mindfulness på agendaen. Efter flere kilometer op og ned i bjergene i går, trænger vores ben og fødder sikkert til lidt kærlig omsorg og en pause. Vi begynder med yoga og meditation på vores grønne plet, som vi efterhånden kender så godt.

Efter morgenmaden og en langsom formiddag, mødes vi igen på et af de fredelige områder omkring hotellet, hvor vi sammen med yogalæreren arbejder videre med det tema, morgenyogaen satte for dagen.

Herefter er det meste af eftermiddagen uden program med mulighed for at være lidt sig selv. Vil du gerne ud at vandre, arrangerer turlederen en let vandretur i området for dem, som har lyst. Frokosten i dag får vi som madpakker fra hotellet, så der er mulighed for at nyde den i haven eller på dagens kortere vandretur. 

I dag runder vi eftermiddagen af med en længere afspændende yogapraksis og mindfulness, før vi spiser en fælles aftensmad på hotellet.

M/F/-

Dag 7. Sidste dag med yoga og vandring

Vi siger godmorgen til hinanden og dagen på vores grønne yogaplet ovenfor hotellet.

Efter morgenmaden tager vi ud på yogaferiens sidste vandring. Vi bliver hentet med bus og kørt til udkanten af Grazalema, hvorfra dagens vandring begynder. 

Vandringen er som de foregående dage let og primært på grussti og mindre stier. I dag får vi udsigt til nye bjerge og dale, og vi kommer til at gå i et skovområde med mange planter og blomster. Derfra går vi ned til Grazalema, hvor der er tid til frokost, inden turen går tilbage til hotellet.

Sidst på eftermiddagen mødes vi til yoga og afspænding af de muskler, som måske har fået lov at arbejde lidt ekstra i løbet af ugen. Herefter spiser vi sammen afskedsmiddag i hotellets restaurant. 

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

En dejlig uge med yoga, vandring og mindfulness er omme.

Vi siger farvel til bjergene og Tambor del Llano og kører til lufthavnen i Malaga. Med rygsækken fyldt med meget mere end en godt brugt yogamåtte, vender vi næsen hjemad.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage - heraf 6 dage med yoga og vandring grad 2

Såvel yoga som vandring kan tilpasses, så alle kan være med uanset erfaring. Vi har en kyndig yogalærer med, som kan tilpasse hver enkelt øvelse, så der både er noget for nybegynderen og for den mere erfarne.
På turens vandringer lægger vi mere vægt på det at være i samhørighed med naturen og sig selv, end på de tekniske udfordringer. Der vil flere af dagene være mulighed for at vælge flere kilometer til for dem, der ønsker det. 

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Dit team på rejsen: Topas turleder og yogainstruktør

Turen ledes af en Topas turleder, som vil stå for gennemførslen af turen og de daglige vandringer.

Vi har en erfaren og certificeret, dansktalende yogainstruktør med på turen, som guider os igennem yogasessionerne, og som også vil inddrage kortere sessioner og tematikker fra morgenens yoga, når vi er ude på vandreturene.

Aktiviteter

Yoga og vandring er de to hovedaktiviteter på denne tur, og balancen mellem dem er cirka 50-50. De to aktiviteter hænger tæt og naturligt sammen.

YOGA
Alle dage (på nær dag 1, 5 og 8) har vi 2 x 1,5 times yoga på programmet. Vi begynder dagen med en yogasession på ca. 1,5 time før morgenmaden, og ligeledes runder vi eftermiddagen af med 1,5 times yoga før aftensmaden.

Med yogaen gør vi kroppen og sindet klar til vandreturene, ligesom vi afspænder og laver gode stræk af de ømme muskler om eftermiddagen. Men yogaen er ikke blot et supplement til vores vandring - den kan også noget i sig selv.

Gennem yogaen vil vi nemlig arbejde hele kroppen igennem, og derudover vil vi - blandt andet ved hjælp af forskellige vejrtræknings- og mindfulness-øvelser - arbejde med forskellige teknikker til at holde fokus og opmærksomheden på at være her og nu i både det indre og det ydre liv.

Øvelserne kan alle tilpasses hver enkelt deltagers erfaring med yoga og behov.

I yogasessionerne vil vi desuden arbejde med forskellige tematikker, som yogainstruktøren også vil bringe med ud på vores daglige vandreture. Det kan fx være som vandring i stilhed, mindfulness-øvelser eller kortere sekvenser, hvor vi bliver opmærksomme på og bruger vores sanser i ekstra grad. Disse øvelser bruger vi også i eftermiddagens yogasessioner, som vi afslutter med en afspænding - mentalt og fysisk.

Når vejret tillader det, laver vi yoga på et græsplateau 5 minutters gang fra hotellet. Plateauet ligger hævet i landskabet midt imellem skov, marker og bjerge, og det er som om roen automatisk indfinder sig på dette sted.

Er der behov for at rykke i skygge for den bagende sol eller i ly for regn, har vi forskellige andre muligheder. Vores hotel har en stor overdækket terrasse, og på de køligere morgener kan vi være i opholdsrummet, hvor der er højt til loftet og mulighed for at tænde op i pejsen. Vi kan dermed tilpasse dagens yogasession til vejret og vores egen dagsform.

VANDRING
Temaet for turen - rejs ud og kom hjem i dig selv - præger også vandringerne. Her vil vi fokusere på at være i nuet og den natur, der omgiver os.

Vi vandrer typisk 3-5 timer om dagen inkl. pauser. Vi tager afsted midt på formiddagen efter yoga og morgenmad, og vi kommer hjem midt på eftermiddagen, så der også bliver tid til afslapning, før eftermiddagens yogasession (dag 5 undtaget). Også når det gælder vandringen, er der gode muligheder for både nybegyndere og mere erfarne vandrere – med kortere eller længere vandreture.

Generelt er terrænet let at vandre i. Vi vandrer primært på grusstier og -veje, men vi vil også bevæge os på smallere stier, hvor beplantningen kan være tæt, eller på stier mellem klipperne. Vandtætte vandrestøvler - gerne med en god ankelstøtte - er et must, da vi kommer til at vandre på steder, hvor der kan være vådt.

Alt efter vejret kan det være, at vi bytter rundt på nogle af vandredagene i programmet.

Overnatning

Vi har base på det hyggelige og atmosfærefyldte hotel Tambor del Llano, som ligger midt i naturparken Sierra de Grazalema i det sydvestlige Andalusien. Bygningerne tilhørte oprindeligt et landsted, og landstedets charme er bevaret trods en gennemgribende renovering. Vi har hele hotellet og området omkring for os selv under vores ophold.

Hotellet ligger i smukke, grønne og stille omgivelser, som giver os både ro og rum til at fordybe os i de daglige yogasessioner og slappe af uden øvrige forstyrrelser. Og de fleste dage med vandring lige udenfor døren, så vi så vidt muligt undgår eller minimerer transport.

Der er 9 værelser, som alle er nyligt renoverede og med nyt bad og toilet. Værelserne er indrettet enkelt og stilfuldt i moderne stil. Værelserne er med individuelle senge, som kan laves til dobbeltsenge alt efter behov. Hotellets to junior suiter kan huse op til tre personer - alle i enkeltsenge. Værelserne fordeles efter først til mølle-princippet – eller hvis I er tre, der rejser sammen og gerne vil dele værelse er dette altså en mulighed.

På grund af det begrænsede antal værelser på hotellet, udbydes der kun 2 enkeltværelser pr. afgang mod et tillæg angivet i afsnittet “Prisen inkluderer ikke”.

Til hotellet hører også en have med små hyggekroge, hvor man kan være lidt for sig selv på en liggestol evt. med en god bog. Stedet er omgivet af en skov af gamle korkege, som man altid kan finde skygge under.
Der er en stor overdækket terrasse og et indbydende opholdsrum med højt til loftet og vinduer fra loft til gulv, og overalt er der tænkt i kroge og muligheder for at trække sig lidt tilbage.

Hotellet har sin egen økologiske gård, hvor de blandt andet opdrætter lam og dyrker enkelte økologiske afgrøder. Både lam og grøntsager har vi mulighed for at smage i løbet af vores ophold. I opholdsstuen findes en selvbetjent bar, hvor vi kan forsyne os med kaffe, øl og nogle dage kage om eftermiddagen, når vi vender tilbage fra dagens vandring.

Med kun 4 km til bjergbyen Grazalema er det desuden nemt at komme til cafeer, restauranter og mindre butikker, hvis man trænger til lidt mere end bjergenes dybe stille ro. Hotellet vil være behjælpelige med at arrangere en taxa til byen, hvis man ønsker at tage derind på egen hånd.

Måltider

De måltider, der er inkluderet i prisen, er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost) og A (aftensmad). De måltider, der ikke er inkluderet i prisen, er markeret med - på den pågældende dag.

Morgenmaden på hotellet er en buffet, som typisk består af yoghurt, mysli, frugt, brød, ost, pølse, æg, kaffe, te og juice.

På vandreturene medbringer vi selv vores frokost i form af en sandwich og frugt. Frokost på hotellets restaurant koster ca. € 15 - og en frokostsandwich € 8.

Hotellet tilbyder hver aften en 'Menu del Dia' (dagens menu), som de tilstræber at lave på gode, lokale råvarer. De tre retter koster omkring € 22 pr dag. Der er både vand og én drikkevare (fx et glas vin eller én øl) inkluderet i prisen. 

I Grazalema og Zahara de la Sierra er der mulighed for at købe nødder, chokolade og andre snacks. Udvalget af energibarer er dog relativt begrænset, så har du favoritsnacks, du ikke kan undvære, anbefales det at tage dem med hjemmefra.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Når vi har behov for lokal transport, er det i minibus, som kan komme rundt på bjergvejene. Vi tilstræber at holde transporten på et minimum for på den måde også at kunne overgive os til roen fra yogaen.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Sierra de Grazalema og det sydvestlige Andalusien er det perfekte vandrested i forårs- og efterårsmånederne. På disse årstider er det behageligt at vandre med dagstemperaturer, som typisk ligger på 12-17 grader i april og 15-20 grader i oktober.

Morgenerne kan være lidt kølige, men med en trøje på holder vi varmen til morgenyogaen, indtil solens stråler kommer op over bjergkammen og sender varmen mod os.

Grazalema bliver af og til omtalt som det sted i Spanien, hvor det regner mest, men det skal tages med et gran salt. Langt hovedparten af regnen falder nemlig i vintermånederne. Til gengæld er regnfaldene her med til at gøre området frodigt og grønt hele året.

Som i alle andre bjergområder skal man være forberedt på et pludseligt vejrskifte eller tåge, og derfor bør vind- og vandtæt udstyr altid være en fast del af indholdet i dagstursrygsækken.

Valuta og kreditkort

Medbring kontante euro til turen til cafeer og diverse småindkøb. Der er enkelte hæveautomater i Grazalema og Zahara de la Sierra. Vores måltider og køb i baren på hotellet kan betales med kreditkort (visa eller mastercard) ved udtjekning på turens sidste dag. 

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning og gratis wi-fi på hotellet, som fungerer udmærket på både værelser og de fælles opholdsområder. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget - særligt når gruppen er samlet ved fx måltider og andre aktiviteter. Med andre ord en opfordring til at gå offline, dyrke nuet og få mest muligt ud af din rejse. 

Kort og rejselitteratur

Cicerone: The mountains of Ronda and Grazalema
Politikens: Turen går til Andalusien
Politikens: Turen går til Sydspanien
The Rough Guide to Andalucia
Lonely Planet: Andalucia
Footprint Travel Guides: Andalucia Handbook

Bemærk venligst

Der er i denne tur indbygget en vis fleksibilitet. Det kan medføre at vi evt. vælger at ’bytte om’ på dagene, eller ændre i enkelte af ruterne.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.


Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

På denne tur bor vi fast på et hotel i Sierra de Grazalema, og derfor skal dun kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af vandredagen, som vand, frokost, kamera, ekstra trøje, regntøj, personlige ejendele og selvfølgelig din yogamåtte. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Til den bagage, der skal tjekkes ind på flyrejsen, er det valgfrit, om du vil medbringe en stor rygsæk, sportstaske, vadsæk eller kuffert.

Om yogaudstyr

Når vejret tillader det, laver vi de daglige yogasessioner udendørs på hotellets græsarealer, og der er derfor en god sandsynlighed for, at yogamåtterne bliver beskidte af fugtigt græs og eventuelle efterladenskaber fra hotellets fårehold. Topas stiller til dette formål én basic yogamåtte til rådighed pr. person, som gerne må blive både våd og beskidt:).

Når vi er indenfor eller på hotellets terrasse er det på et underlag primært af beton/sten. Har du en yogamåtte i bedre (tykkere) kvalitet, så tag den endelig med.

Derudover anbefales det at tage et tyndt fleecetæppe eller lignende med, som du kan have over dig eller bruge som ekstra underlag på de lidt køligere morgener.

Vi anbefaler du medbringer flg. til yoga:

 • Behageligt tøj
 • Varm trøje + strømper til yogaen udenfor
 • Pandelampe
 • Sandaler
 • Tæppe (som må blive vådt/ beskidt ifm. yoga)
 • Yogamåtte ud over den, Topas stiller til rådighed (bruger du den udendørs, forvent at den bliver både våd og beskidt!)
 • Evt. et lille siddeunderlag til mindfullness-øvelser og frokoster på dagsturene

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1,5-2 liter

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indtjekkede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2-4 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. langt uldundertøj
 • 1-3 tynde uldtrøjer/fleecetrøjer
 • 2-3 svedabsorberende T-shirts
 • 1 sweater/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser eller skalbukser
 • En varm hue og et par vind- og vandtætte vanter (til evt. kølige dage)

Andet tøj

 • Rejsetøj og almindeligt tøj + sko til om aftenen
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj (der kan lånes badehåndklæder på hotellet til poolen)

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med solbeskyttelse

Diverse

 • Pas, valuta, blå sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Toiletartikler
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
 • Evt. ørepropper
 • Evt. vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Yndlingssnacks

Der er begrænset udvalg på hotellet og langt til nærmeste butik. Så medbring gerne dine yndlingssnack hjemmefra.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Vælg din afgang

18. september 2022  –  25. september 2022 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
25. september 2022  –  2. oktober 2022 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
9. april 2023  –  16. april 2023 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
16. april 2023  –  23. april 2023 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
17. september 2023  –  24. september 2023 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse
24. september 2023  –  1. oktober 2023 Åben for booking 10.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ESYA

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.