Topas turledere

Her kan du se en oversigt over nogle af vores turledere, som du kan være heldig at møde på din rejse.

Turlederens rolle

Vores turledere er erfarne, engagerede og yderst kompetente til rejselederjobbet. De står først og fremmest for den praktiske del af turen, hvilket vil sige, at deres primære opgave er at forklare om ruten og sørge for, at alle deltagere kommer sikkert frem til bestemmelsesstedet samt at samarbejde med de lokale.

Det er forskelligt, hvor meget den enkelte turleder vil fortælle om naturen og kulturen i det område, der besøges. Det kan således ikke forventes, at turlederen råder over ekspertviden om disse emner, men turlederen vil have en almen relevant viden og en begejstring for destinationen.

Bo Georgi Kristensen

Bjerge har altid fascineret mig. Naturens skønhed, udsynet, den friske luft, den fysiske udfordring, roen og tiden til at tænke over stort og småt i tilværelsen. Det er svært at beskrive, men i bjergene føler jeg en stor forbundethed med naturen og en indforståethed med menneskelivet, som det er og leves.

Startede som turleder hos Topas i 1988 med ekspeditionskøretøjerne i Asien, Afrika og Europa. Senere er det blevet til mange vandreture. Nepal har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Kilimanjaro og Korsika er også helt i top. Med fast arbejde og familie er jeg nu kun på 1-2 Topasture om året. På turene er det et stort privilegium at være sammen med folk i deres bedste tid. Der er altid gæster med, som bidrager til spændende samtaler.

I min fritid har jeg som regel gang i et byggeprojekt, men der skal også være tid til en løbetur. På Korsika er vi så heldige selv at have et hus oppe i bjergene, så her skal der både bygges og løbes.

Bo Pedersen

Naturen, og helst i fællesskab, har altid været en stor del af mig. Nu har jeg fået mulighed for at være en del af Topas-ånden som jeg glæder mig til at dele med andre.

Jeg har rejst meget og i store dele af verden igennem mit arbejde. Det har givet mig mulighed for at vende tilbage til nogle af de unikke og smukke naturoplevelser som jeg har besøgt lige fra de arktiske/nordlige egne i sydvest Grønland, Svalbard, Færøerne, Norge og Sverige til Syd Øst Asien, Sydkorea, Vietnam, Cambodia, Laos og Thailand. I Mellemøsten har jeg vandret i Libanon, Jordan, Syrien og Israel.

USA som jeg også elsker at rejse i har også ramt mig. Især står nogle herlige vandre ture i Yosemite National Park som et smukt minde. Europa er et vidunderligt vandre kontinent især i Alperne, Mallorca, Spanien, Korsika, Sydfrankrig og skønne Italien har mine vandrestøvler trampet rundt i.

Selvom en tur skal være berigende, sjov og munter så har mine erfaringer lært mig, at “Safety First" er et ubetinget krav. Det kræver at turlederen har overblik, balance og mod og ikke mindst med et stort smil i øjet! Det vil jeg gøre alt for at honorer, så mine gæster skal følge sig trygge, glade og muntre, så vi sammen kan få en unik og fantastisk oplevelse.

Camilla Bach Nielsen

"At rejse, er at leve" lyder meget fladt og klicheagtig — men ikke desto mindre, så ånder og lever jeg for, at opleve nye dele af vores fantastiske verden.

Jeg er meget betaget af at vandre og var på min første rigtige vandretur tilbage i 2007 i det nordlige Chile, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med højderne og en uforglemmelig natur. Siden da har jeg været draget af denne form for aktiv ferie og værdsætter i høj grad, at opleve nye steder og bestige nye bjerge. På de stier jeg har vandret og bjerge jeg har besteget, har jeg blandt andet været forbi Afrika, Australien, Tasmanien, New Zealand, Canada, USA og Sydamerika samt en række lande i Asien.

Jeg har rejst gennem 6 af jordens 7 verdensdele og er nu kommet til et punkt, hvor jeg ønsker at dele og videregive mine oplevelser med andre mennesker og forhåbentlig være med til, at skabe rammerne for andres uforglemmelige rejseminder her hos Topas Travel.

Camilla Hvalsøe

Så langt tilbage jeg kan huske, har udendørsliv og rejser været en stor del af mit liv. Især holder jeg af at opholde mig i længere tid på samme sted for at lære områdets historie, kultur og ikke mindst befolkningen at kende.

Jeg har boet i San Francisco i USA, Buenos Aires i Argentina, Punta Arenas i Chile og siden 2007 har det smukke og dramatiske bjergområde Picos de Europa i Nordspanien været mit hjem. Her klatrer jeg på klippe, is og sne, nyder randonné skiløb og vandrer så meget som jeg overhovedet kan få tid til.

Generelt trives jeg bedst i kolde bjergområder, og mit første job som turleder ved Topas i 2007 tog mig til Diskobugten i Grønlands nordvest på vandre- og hundeslædeture. Det var kærlighed ved første blik, og Grønland vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte. Desuden har jeg de forløbne år haft fornøjelsen af at være turleder i blandt andet Chile, Argentina, Ecuador, USA, Marokko, Tanzania, Everestregionen i Nepal, bestigninger af Kilimanjaro og Stok Kangri og selvfølgelig på ture rundt omkring mit 'hjemland' Spanien. Udover turlederjobbet er jeg til daglig en del af Topas’ operations- og udviklingsteam og arbejder som kontorets forlængede arm i Spanien.

Carsten Kjærgaard

Jeg faldt i en suppegryde i det vestnepalesiske højland, da jeg var 20. Siden da har det været lidt svært at komme op igen. Onde mennesker vil påstå, at jeg har taget skade: Eksempelvis har jeg mere styr på den nepalesiske kongerække end på arvefølgen i det danske kongehus. Og jeg er hæderligt god til Trivial Pursuit, så længe spørgsmålene drejer sig om reglerne i det hinduistiske kastehierarki. Ellers er jeg blank på det meste.

Mit første møde med Nepal i 1982 blev fulgt op med antropologisk feltarbejde i en nepalesisk landsby i 1989, og siden er jeg vendt tilbage mange gange.

Gennem årene har jeg vandret i bjerge rundt omkring i Europa og Asien. Og sommerferien i år går til Dolomitterne. Men jeg foretrækker helt klart udsigter, hvor man kan se Annapurna, Dhaulagiri, Machapuchhre og Manaslu på én gang bare ved en mindre panorering med øjnene.

Ditte Kjærgaard

Jeg faldt i Gardasøen som to-årig og måske det hele startede her. Min forældre har sjældent siddet stille mest på grund af mig. Jeg klatrede på Norgesbådens ræling som halvanden-årig og boltrede mig i den grønlandske sne som 6-årig. Jeg har altid vidst, at jeg ville rejse.

Som ung rejste jeg kloden rundt som backpacker og her besluttede jeg mig for at blive lærer, så jeg kunne rejse med mine børn og undervise dem selv. Siden har jeg fået 4 børn og rejst med dem igennem længere tid. Vi har rejst på egen hånd i bl.a Myanmar, Indien og bosat os et halv år i Vietnam, hvor min yngste datter kom i Vietnamesisk børnehaveklasse.

For mig, er det drømmen om alle de steder, jeg endnu ikke har set, som jeg brænder mest for. Sne, is, bjerge og vild natur, steder som ikke mange har set, er steder jeg gerne vil se. Bosætte mig i nye omgivelser, møde anderledes kulturer og få masser af kulinariske oplevelser er det, jeg gerne vil opleve. Så da vi kom hjem, besluttede jeg mig for, at præcis det at rejse, er det, som jeg gerne vil leve af og det jeg gerne vil med mit liv, det er her de ekstatiske øjeblikke, som skal blive ved med at gløde i mig, skal blive til.

Eric Eriksen

Glæde, spænding, forventning — sådan har jeg det før jeg skal besøge et ukendt sted. Jeg har været meget privilegeret gennem mit arbejde, hvor jeg har været på mange spændende rejser, men interessen for rejser på egen hånd og til det lidt mere ukendte, startede med en interrail tur rundt i Europa, da mine børn var små. Derefter har mine foretrukne ferieformer været vandring og cykling i skøn natur.

Det er blevet til mange steder i verden, bl.a. Italien, Spanien, Frankrig, Østrig, Island, Grønland, New Zealand og USA. Fællesnævner for alle disse ture har været nye oplevelser hver dag og hele tiden, ro og fordybelse, samt spændingen i at møde lokalbefolkningen og ikke mindst smage deres mad og vin.

Vandring har givet mig utrolig meget — og jeg husker stadig første gang jeg kom til toppen af et mindre bjerg i Italien sammen med Topas Travel. Efter alle strabadserne på vej op blev vi belønnet med en fantastisk udsigt som kunne nydes, mens vi slappede af med den medbragte picnic som smagte himmelsk.

Uanset hvor jeg har vandret har oplevelserne været intense og for mig giver det livet en ekstra dimension. Jeg glæder mig til at møde Topas' gæster. Det er en dejlig oplevelse, at være sammen med andre som deler interessen for vandring — det gør mig høj.

Finn Svendsen

Jeg har altid bevæget mig. Først gennem mange former for boldspil. Senere, efter jeg fik familie, gennem løb, cykling og skiløb. I forbindelse med skiløbet fik jeg interesse for at vandre i bjergene. Den interesse har nu for alvor bidt sig fast. Sammen med Topas har jeg vandret i Toscana, Dolomitterne, Korsika, Provence, Pyrenæerne, Madeira, Nepal samt New Zealand. Rejselysten har også altid styret mig. Denne fik fuld gas for ikke så længe siden, da jeg sammen med min kone tog et år ud af kalenderen og rejst jorden rundt — jeg kan kun sige: Prøv det !

Ud over den fysiske udfoldelse og den fantastiske natur, så betyder det sociale meget for mig. Friluftsmennesker er positive, glade, eventyrlystne, nysgerrige, åbne og omstillingsparate. For mig er det et fantastisk fundament for at få gode og sjove oplevelser sammen.

Jobbet som turleder i Topas er et fritidsjob, som jeg i øjeblikket passer ind i et fortrinligt samarbejde med min arbejdsplads.

Flemming Frimer

I 1995 blev jeg pludselig jobløs! Så må man jo se sig om efter et nyt job og kigge bredt. Topas søgte netop turledere til sæsonen og hvorfor ikke? Det lød da meget spændende. Så med baggrund i en mekanikeruddannelse og senere eksportchef kom jeg med på vognen, nemlig ekspeditionskøretøjet med start til Korsika.

Det, der skulle være et foreløbigt job for sommeren 1995, blev pludselig til stort set helårsjob. Det frie vandreliv, de nye kulturer og samværet med en utrolig masse positive mennesker gik i blodet. Efterfølgende var jeg turleder i Pyrenæerne, Irland, Nepal, Italen og de amerikanske midt- og veststater. Senest er Madeira kommet på cv'et. Et job som holder kroppen og sjælen i sund form!

George Meldrum

Født i Afrika hvor mine forældre drev en kaffeplantage - her startede lysten til rejseeventyr. En kort flirten med universitetsmiljøet endte i stedet med en karriere som professionel rugbyspiller i Frankrig.

Exodus Overland Expeditions i London blev i 1980 startskuddet til min karriere som professionel rejsende. De første ture var London til Sydafrika overland på 5 måneder med 20 eventyrlystne på ladet af et ekspeditionskøretøj.

Første tur med Topas var fra Danmark til Kathmandu sammen med Jørgen Nielsen og 24 Topasgæster i 1982. Siden er det blev til pænt over hundrede ture, hvor jeg på min egen afslappede facon nyder at formidle mange af denne verdens finurligheder. Jeg bor sammen med min familie i Sydfrankrig.

Gianni Nancesi

Min første rejse: Som 3-årig lokkede tanten mig til at tage med hende til bjerglandsbyen, som min familie stammer fra. Jeg var væk hjemmefra i 3 måneder og spurgte aldrig om, hvornår rejsen skulle slutte. Jeg lærte den gang at vænne mig hurtigt til de lokale skikke: gedemælk, vildsvinekød og kastaniehonning. Lidt sværere var det at vænne sig til at glatte et blad i stedet for toiletpapir, men jeg nød resten så meget, at det snart blev ligegyldigt.

Min første oplevelse som turleder: Som 6-årig lærte jeg at klatre op på en flot klippeknold, og jeg syntes også, min lillesøster på 5 skulle opleve den. Jeg skubbede hende derop, og jeg forventede jubel og stor taknemmelighed. Hun startede i stedet for at hyle helt vildt, og jeg var nødt at løbe ned for at finde hjælp. Men "hjælpen", i form af vores forældre, fandt hende før, jeg fandt dem. Derfor endte min første gang på en bjergtop med en gæst med tæsk og husarrest.

2 ting er derfor meget vigtige: At være tilpas hvor som helst - og aldrig at glemme nogen på toppen.

Gyda Breum

Natur. Bevægelse. Samvær. Tre vigtige ord i mit liv, tre vigtige ord for ture med Topas. At komme ud i naturen sammen med andre og være aktiv er helt fantastisk! Dufte den friske luft på vej gennem et skovområdet, sved på panden på en stejl opstigning og et godt grin sammen med ham eller hende, som går ved siden af. Der sker noget helt særligt, når man tager på tur sammen.

Kanotur. Pandekager på bål. Snehulebygning på vinterfjeld. Spejdertur med vennerne. Roning i hjemmebygget kajak. Friluftsliv og udeliv betyder meget for mig, og det har altid været en stor del af min livsstil, og er nu ikke kun livsstil men også levevej som uddannet friluftsvejleder. Ud over at arbejde med friluftsliv kan jeg også finde på at freelance som mediegrafiker.

Turlederjobbet er et ansvarsfuldt job, hvor jeg gør mit bedste for at skabe de bedste tur-oplevelser de grupper jeg har med på tur, hvorend i verden vi er. Ses vi? Det håber jeg vi gør!

Herman Trock

Cyklen har altid været et af mine foretrukne transportmidler: til skole, til kammerater, til arbejde, til indkøb, til hundeluftning.

I 1994 begyndte jeg som motionscyklist og føjede cyklen til min mangeårige frankofile tilbøjelighed. Siden 1996 har jeg også brugt cyklen til ferier, hvor jeg på mine mange cykelrejser med Region Rejser har kombineret tjansen som 2. chauffør med cykelmekaniker- og turlederopgaver, mest i Frankrig (incl. Korsika), men også Italien (Toscana + Umbrien) og Spanien (Catalonien).

Der må meget gerne været bjerge; det giver rig lejlighed til virkelig at beundre naturen, at bruge sanserne, nyde udsigten og duften, mærke anstrengelserne opad bakke, for bagefter at nyde suset nedad.

Iris Rysholt Christensen

Jeg er uddannet indenfor idræt, friluftsliv og pædagogik med studier både i Danmark og Norge. De seneste 3 år har haft den store fornøjelse at bo i Norge, og trives strålende i et så naturrigt land. For naturen sætter jeg stor pris på og jeg kan vel godt sige at jeg er afhængig af oplevelser og udfordringer i storslået naturoplevelser.

Siden jeg var helt lille har mine forældre taget mig med på vandreture og skiferier i Skandinavien. Dermed startede min erfaringsdannelse i den frie natur tidligt i livet. Det er siden blevet til et godt stykke over 100 udedøgn i alle tænkelig naturtyper på alle årstider. Jeg har rejst i Mellemamerika, Nordafrika, det meste af Europa og seneste Grønland. Om det er i kajak eller kanoen, på vandring mod høje tinder eller med ski på benene, så stortrives jeg i samspillet med naturen.

Gennem mit arbejde som turleder er det mig en stor fornøjelse, at kunne videregive glæden ved at færdes i naturen i godt selskab. Jeg glæder mig allerede til næste tur!

Jakob Urth

Hvad mon der gemmer sig bag den næste bjergryg? Det er spørgsmål som dette, der har bragt mig ud på rejser i det meste af verden. Solens varme og snestormenes rasen! Oplevelser og indsigt i andre kulturer og mennesker har altid været en drivkraft og målet med mit liv!

Jeg har i de sidste 15 år klatret og besteget bjerge i mange af verdens opskure lande. Fjerne toppe i Kirgisistan og senest i Pakistan, hvor jeg lavede den første danske bestigning af verdens 13. højeste bjerg. Gasherbrum 2 på 8035 m.

Som turleder har jeg krydset Indlandsisen i Grønland og danset disko på Zanzibar. Spist tapas i Spanien og haft uforglemmelige oplevelser i Nepal. Har du hørt stilheden i Grønland? Det har jeg…..og det er en af grundene til, at jeg også pt. er bosat i netop dette fantastiske og helt unikke nordvestlige Grønland.

De sidste år har det været trekking og især bestigningsturen, som har været på programmet, når jeg er turleder for Topas. Senest havde jeg i februar 9 stærke gæster med på toppen af den 6962 meter høje Aconcagua i Argentina.

Jonas Marslev

At rejse er jo noget helt unikt og for mig er vandring den mest berigende rejseform. Man får virkelig det hele med, når man bevæger sig igennem landskabet med 3-4 km/t. Jeg har dyrket friluftsliv siden jeg var lille, hvor det hele startede med lystfiskeri. Men det blev hurtigt til vandreture med fiskestangen på tasken og meget har ændret sig siden da. Stangen sidder der stadig, men det er gået fra at være al fritid og ferie der blev brugt på vandreture, til at nærme sig en levevej, hvilket gør at jeg føler mig meget privilegeret.

Det er efterhånden blevet til lidt af hvert af rejser; fiske- og jagt guide på Grønland, skovarbejder i Sverige, ranger i Tjekkiet og en længere varende besættelse af Lapland, hvor jeg har vandret meget. Så meget at min søster måtte gøre mig opmærksom på at der fandtes andre lande i verden. Det gået op for mig nu, som turleder for Topas!

Jeg glæder mig til at møde jer ude i verden, og hjælpe lidt til med at få stillet vores eventyrlyst.

Juliane Rasmussen

At mærke stien under fødderne. Cyklen der ruller derudaf. Roen på en sten på en bjergtop. Ja, uanset om det foregår på to hjul eller i de udtrådte sko, nyder jeg i fulde drag dette job, fordi det indeholder mine største passioner.

Jeg har en umættelig interesse for kulturer og sprog, og arbejder til dagligt som sprogunderviser. Mødet mellem kulturer gør os rigere på flere niveauer, og det er også hvad der driver Topas-værket. Jeg har boet i en periode i hhv. Tjekkiet og Italien, og holder netop af at opholde mig et sted i længere tid ad gangen og dermed få et dybere kendskab til kulturen. Jeg er især at finde i støvlelandet, hvor jeg nyder den alsidige natur, sproget, kulturen og ikke mindst maden.

Jeg er bl.a. uddannet inden for kunsthistorie og sætter formidlingen af de æstetiske oplevelser højt. Kunsthistorie, naturhistorie eller en røverhistorie. Alle er spændende at høre fra en lokal, og det er en endnu større glæde at give den videre. Jeg glæder mig til at dele den grønne kultur med jer!

Jørn Wind

Fra jeg var helt ung, har jeg altid holdt af at bevæge mig i naturen. Det har gennem årene ført til mange spændende oplevelser forskellige steder i verden.

Senest har jeg været safariguide i Botswana og Sydafrika. Min kærlighed til friluftsliv stammer tilbage fra en tur tværs gennem Vestaustralien. Siden har jeg vandret en del i blandt andet Norge og Pyrenæerne. Desuden er jeg ivrig kajaksejler og elsker at klatre.

Jeg bor pt. i Hanoi og er turleder på nogle af rundrejserne i Vietnam.

Karina Gill

Jeg elsker at se nye steder og virkelig få et dybere kendskab til området jeg er i. Roen og friheden man får af at vandre i smukke omgivelser, kilden i maven når man på cykel kører ned ad bakker og sejren ved at bestige en bjergtop, det er lykken.

Glæden ved at rejse steder som ikke er overbesøgt, at drikke kaffe med lokalbefolkningen og nyde det simple bringer smilet frem hos mig.

Min baggrund som tjener og Sommelier gør at jeg altid er på jagt efter nye smagsoplevelser i det gastronomiske aspekt.
Min passion for, specielt Italien, begyndte da jeg arbejdede i Rom på én af de bedste restauranter.

Jeg glæder mig til at dele nye oplevelser og begejstres med dig i Sri Lanka, Italien og Spanien.

Kenneth Lynggaard

Stilheden i naturen. Udsigten fra bjergets top efter en god vandring. Frokosten på små skamler ved et gadekøkken i Vietnam. Snakken om livet med munke i Cambodia. Observere giraffens langsomme bevægelser samt følelsen af at have gjort noget, man ikke troede, man kunne. Sådanne rejseøjeblikke glemmes aldrig og dukker ofte op i en travl hverdag.

Jeg elsker at samle på sådanne rejseøjeblikke og opleve verdens diversitet i både natur og kultur, og jeg har i den forbindelse været mange steder i verden. Det drejer sig bl.a. om rygsæksrejser til Indien, Sydøstasien, Australien og New Zealand, krydstogter i Caribien, Østersøen og Mellemøsten, busrejse med safari fra Tanzania til Sydafrika samt charterrejser og camping i Europa og Nordafrika. Alle rejser har på hver sin måde sat spor for livet og udviklet mig som menneske — og for hver rejse bliver lysten til en ny rejse endnu større.

Til dagligt arbejder jeg som folkeskolelærer, og her er jeg vant til at samarbejde med mange mennesker, tage hensyn til alle og få det til at fungere i fællesskabet. Jeg glæder mig til sammen med dig at skabe et dejligt og sjovt Topas-rejsefællesskab, så vi sammen kan skabe uforglemmelige rejseøjeblikke. Vi ses derude!

Kirsten Böttger

Min nysgerrighed på livets oplevelser har gennem tiden ført mig gennem en spændende verden. Fantastiske eventyr som 'camp counselor' i USA’s bjerge, med dykkerudstyr i Sydøstasiens oceaner, på roadtrip i en gammel øse Australien rundt, 2000 km langturscyklist igennem Fransk Indokina, talrige trekking udfoldelser i Italiens og Perus fabelagtige smukke bjerge og intense kulturelle oplevelser i centralamerikanske lande.

Jeg udfordres af nye kulturer. At opleve, hvordan tingene kan se helt anderledes ud end den danske hverdag. Min trang til at holde liv i mavens sommerfuglefarm udfoldes stadig, idet jeg sidder i et fly på vej til en nye destinationer. Jeg står altid spændt i ankomsthallen, ventende på at møde den nye gruppe mennesker jeg skal lede til eventyrlige ferieoplevelser.

Glæder mig til at opleve med dig!

Klaus Nordvig Andersen

At tage på opdagelse i naturen har altid været noget helt grundlæggende for mig, og derfor "lå det til højrebenet" at jeg uddannede mig som biolog. Også nysgerrighed og oplevelsestrang efter nye steder er en drift, som jeg udlever, når muligheden er der - i det store udland såvel som i lille DK.

I 1999 havde jeg mine første Topas ture i Tanzania, og siden hen har jeg i Topas regi indåndet frisk bjergluft i bla. Canada, Frankrig, Italien, Spanien, og Island. Tilmed har min familie og jeg været udstationeret for Topas i to omgange, hhv. knap 2 år i Vietnam og 3 år i Grønland. I det høje nord var jeg på flere fantastiske slæderejser, men den største var utvivlsomt krydsningen af Indlandsisen med mit eget hundespand.

Dannelsesrejsen var en måneds kanoekspedition i Canadas North West Territories. Her gik jagt, fiskeri, kanosejlads, friluftsliv og godt kammeratskab op i en højere enhed!

Lars Bukkehave

Kombinationen mellem fysisk aktivitet og friluftsliv i flotte omgivelser er min store drøm. Jeg ser ligeledes mulighed for at videregive det, jeg elsker så højt til andre i tillæg med et hyggeligt møde med nye mennesker.

Jeg har en mastergrad inden for human fysiologi (idræt) fra Københavns Universitet og har de seneste år arbejdet som højskolelærer ved Gerlev Idrætshøjskole med ansvar Outdoor-linjen. Jeg har nu bosat mig i Lillehammer i Norge for at komme tættere på den uberørte natur hvor jeg arbejder som skiinstruktør.

Ved siden af mit arbejde og studie har jeg kørt adventurerace gennem 12 år. Jeg har, sammen med mit hold, kørt over 100 konkurrencer og rejst verden rundt: Canada, Alaska, Belize, Ecuador, Sydafrika, Abu Dhabi, Kina, Malaysia, Polen, Tjekkiet, Sverige, Spanien og Portugal.

Laura Bjerre

Jeg har altid haft en kæmpe passion for at rejse og det er efterhånden blevet en stor del af mit liv. Jeg finder det utroligt interessant at undersøge nye egne og naturen er for mig en kæmpe legeplads, der bare venter på at blive indtaget. Det at rejse giver en lang række oplevelser, eventyr og erfaringsdannelse, hvormed jeg hele tiden får udvidet min horisont.

Fra mit første møde med bjergene var jeg helt solgt og gang på gang betager de mig, hvilket har resulteret i en vinter i Østrig som skiinstruktør, utallige klatre- og vandreturer i alperne, en gletsjerinstruktøruddannelse og så har jeg været bosat 3 år i Norge. Herudover har jeg vandret i regnskove i Costa Rica, svømmet i grotter på Hawaii, oplevet Himalaya og overnattet i snehuler i Norge.

Jeg har en bachelorgrad i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet og Friluftsliv fra Norge, og når jeg ikke er ude i verden gælder det kandidatstudiet.

Mads Dalby

Jeg var 3 år, da jeg tog på mit første tohjulede eventyr, og siden har jeg nærmest ikke stillet cyklen. Det er blevet til mange cykelture i Danmark og udland. Min store passion for cykling og cykler fik mit til at gå i lære som cykelmekaniker efter folkeskolen. Jeg blev færdiguddannet tilbage i 2010 og har efterhånden arbejdet med det meste inden for faget.

Efter to uheldige styrt på henholdsvis motor cross og cykel, som begge gange resulterede i en brækket ryg, besluttede jeg mig for at søge nye udfordringer, da lægerne gav mig grønt lys til, at jeg igen kunne udfolde mig. Jeg hev et år ud af kalenderen og rejste rundt i Nord- og Sydamerika. Under min rejse blev jeg draget af friluftslivet. Det var et område, jeg ikke rigtig havde udforsket før, men jeg blev bidt af det. Jeg føler mig privilegeret og nyder i dag mit drømmejob som turleder. Jeg kan nyde min passion inde for de alle områder, jeg kan lide. Jeg træder til, der hvor der er brug for mig, og jeg elsker nye udfordringer.

Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer indenfor Topas og få nogle fede rejseoplevelser med alle de skønne Topas gæster. Vi ses derude.

Margit Høj Hansen

Den røde tråd i mit liv har altid været oplevelser, og jeg opsøger dem, uanset hvor jeg er, og hvad jeg laver - både privat og som rejseleder/guide. Som 20-årig rejste jeg til Sydafrika og stiftede for første gang bekendtskab med den fantastiske frihed, der følger med at have en rygsæk på ryggen og vandrestøvler på fødderne.

Senere er det blevet til mange vandreture rundt omkring i verden, hvor nogle af de mest fantastiske oplevelser har været på The Appalachian Trail i North Carolina, i Island, på New Zealand og sidst i Vietnam. Jeg har boet 10 år i Baltikum, hvor bjergene er som i Danmark. Men naturen er unik, og det samme er mødet med balterne — og netop de to ting har jeg formidlet til rigtig mange danske grupper, der har besøgt landene.

Ved Topas har jeg været turleder i Skotland, Toscana, på Madeira, Korsika og ikke mindst på Mallorca, hvor jeg virkelig føler mig hjemme efter mange ture på både “Bjergtagende tinder" og "Bike & Hike". Én af mine interesser er de kulinariske oplevelser / de lokale specialiteter, så det får altid stor fokus på mine ture!

Maria Kjelds

At verden er stor, har jeg altid vidst. Så snart jeg fik chancen, var jeg også på vej - langt væk! Først til et par arbejdsår i Cambodia. Et land, der på trods af en grum historie, stadig viser smil over alt. Med rygsæk igennem nabolandene med travlhed, trængsel samt fred og idyl på toppen af bjerget. Herefter til Australien med vandreture på Tasmanien og dykning lidt for tæt på lidt for store hajer på Great Barrier Reef. Siden blev det til Portugal, den amerikanske østkyst, Mexico, Skotland og Uganda.

Indimellem fik jeg tid til at færdiggøre mine studier i international udvikling og kommunikation - og at være rejseleder for Region Rejser (senere Topas Travel) , hvor turen er gået til Cambodia, Vietnam, Burma og Cuba.

Marie Damsbo-Svendsen

For mig er rejser lig eventyr. Jeg er meget fascineret af andre kulturer og elsker at vågne op til en ny dag i et fremmed land. Fascinationen begyndte, da jeg som barn fik fortalt historier om alverdens lande af mine forældre, som rejste en del med rygsæk i deres unge dage og med mine søskende og jeg, da vi var børn.

Første tur alene gik Europa rundt med Interrailpas, og siden rejste jeg et halvt år til Asien, hvor jeg blandt andet forelskede mig i den nepalesiske natur og Himalayabjergene. Den indiske kultur og det kinesiske samfund var også utroligt spændende at opleve. Jeg har gentagne gange været i Rocky Mountains (Canada) og vandret på Camino de Santiago i Spanien. I 2011 boede jeg desuden i forbindelse med mit studie et halvt år i byen León, der ligger på pilgrimsruten i Nordspanien.

Som turleder for Topas har jeg oplevet den storslåede natur på Korsika og i Toscana. Jeg må erkende, at jeg har det som en fisk i vandet, når jeg får muligheden for at kombinere bevægelse med naturoplevelser. "At rejse er at leve" sagde H.C. Andersen. Jo mere jeg ser af verden, jo mere får jeg lyst til at rejse og opleve. Jeg glæder mig til at udforske flere verdenshjørner og opleve nye eventyr sammen med jer!

Mathilde Brandstrup

Jeg er sportsentusiast med stort S, og min entusiasme for fysisk aktivitet smelter ofte sammen med mit eventyrgen, og lysten til at udforske verdenshjørner.

Jeg startede mine rejseoplevelser ved at ’gå’ fra farm til farm og arbejdede med alt fra rismarker i Indien til Norditaliens gademarkeder. Sidenhen har egne rejser og guideoplevelser blandt andet bragt mig til den amerikanske midtvest, Grønlands smukke fjorde, den sydøstlige del af Kaukasus og den islandske stilhed.

Intet kan slå oplevelsen af et lands kultur og natur, og derfor nyder jeg mit arbejde som turleder hos Topas, hvor jeg kan dele mine rejseoplevelser med andre. Jeg ser frem til at komme på eventyr og opdage verden sammen med dig.

Mette Bloch Andersen

Lande med laissez faire-stemning og bjerge topper min hitliste. De seneste 20 år har jeg fået pæne doser af begge dele i mere end 80 lande. Primært tredjeverdenslande. Min passion handler om lyden af is under støvlerne, rim på indersiden af teltet, et fokuseret øje på kroppens iltmætning, frysetørret mad, hvide tinder og iltfattig luft. Jeg har i mange år klatret og lavet alpine bestigninger i Alperne, Kaukasus, Andes-, Pamir- og Himalaya bjergene. Det er blevet til adskillige toppe, store ekspeditioner og lange ophold i tynd luft.

Jeg har været turleder hos Topas siden 2001. Startede med at være udstationeret et par år i Vietnam og har siden ledet utallige grupper forskellige steder på kloden, fra Papua New Guinea til New Zealand til Tanzania. Jeg har researchet nye destinationer og haft pionergrupper med til bl.a. Cambodja, Kina og Etiopien. Jeg er uddannet antropolog og er glad for verdens forskelligartede lande og kulturer - særligt glad for Nepal. Jeg er fortrinsvis turleder på hårdere vandreture og bestigningsture, og jeg har haft fornøjelsen af at se mange glade og stolte deltagere på kontinenternes tage. 

Mike Kruse

"I dag gaar jeg her, i gaar gik jeg dèr, I morgen skal jeg sove under Sus af andre Trær. Det bruser i mit Blod, mens jeg vandrer på min Fod — Den store vide Verden, den stunder jeg imod!" - Det er digtet, jeg fik tildelt i horoskopet.

Min tid er altid hovedsageligt gået med at rejse — eller planlægge den næste. Jeg har på min cykel blandt andet fundet vejen fra Danmark til Thailand gennem en fjerdedel af vores enestående planet. Vandrestøvlerne har gennemtrådt steder som Himalaya, Kaukasus, New Zealand og Korsika. Smukke kulturer er oplevet i Iran, Nepal, Marokko, Korea, Japan og mange flere.

Jeg brænder for at udforske dét som gemmer sig rundt om det næste hjørne og sætte mig ind i og forstå den kultur jeg begiver mig rundt i. En af mine helt store passioner er derfor naturligvis at tilegne mig sprogkundskaber, således at jeg sætter mig i stand til at kunne kommunikere med de lokale, jeg møder på min vej. Rejselivet er for mig ikke en liste, hvor der bliver krydset ud, men en liste hvor der hele tiden bliver tilføjet nye steder.

Jeg holder meget af eventyret. Jeg holder meget af at vandre og cykle, og jeg holder meget af at vise verdens skønheder frem for andre rejselystne! Jeg glæder mig til vi ses derude hvor græsset er grønnere, himlen lysere og bjergene højere!

Natalia Moreno

Hvor føler du dig hjemme? Det spørgsmål har jeg hørt lige siden jeg var barn. Nordjysk mor og sydspansk far og selv født i Madrid. Jeg har aldrig kunnet give det forventede svar: Spanien eller Danmark. Jeg føler mig nemlig hjemme begge steder, og med over 50 måneder på Grønland kan jeg nu også fange mig selv i at sige "hjemme" her. Jeg er jo nok bare "hjemme i verden"! Elsker naturen - og at vandre og klatre har i mange år været en god undskyldning for at rejse rundt i verden og lære andre steder og mennesker at kende.

I min bardom havde vi hus nord for Madrid - tæt på den landsby hvor jeg nu bor - og vi gik mange ture i bjergene. Mine forældre fortæller, at da jeg var 2 år skulle vi op på en top, og hver gang de forsøgte at hjælpe mig var mit svar: Jeg kan godt selv! Jeg tænkte nok dengang som nu: Jeg kan godt selv MEN... det er meget sjovere at have nogen at gå sammen med!!

Jeg nyder at være turleder for Topas: At have gæster med ud i verden, som møder og oplever andre steder og kulturer med respekt, hygger sig i fællesskab og prøver at få noget positivt ud af alle oplevelser. Vi ses!

Paul Klitnæs

Der sker noget med min måde at være i verden på når jeg kommer ud — ud i naturen eller ud i verden. Jeg vandrer og kører mtb og landevej i Danmark, og det er også sådan jeg kan lide at rejse. Mine oplevelser fra bjergene i Alperne, på Hawaii eller Mols deler jeg af og til med læserne af Opdag verden og det tyske Trekkingmagazin.

Som turleder har jeg foreløbig kørt de provencalske landeveje flade og delt den sitrende atmosfære på Mont Ventoux med gæsterne.

Jeg dyrker ikke det ekstreme, men jeg dyrker dybden i oplevelserne. Jeg ser frem til at dele min rejseglæde og glæde på rejsen med dig på en af turene med Topas.

Sofie Schiødt

Som 5-årig flyttede jeg med familien til Texas, og blev fascineret af den (mildest talt) fremmede kultur, samt de monumentale naturområder USA har at byde på. Siden da har rejselysten bare vokset, tit dirigeret mod lidt besøgte områder, og nogle af favoritdestinationerne inkluderer Peru, Indien og Sudan.

Efterhånden har denne rejselyst udviklet sig til, at jeg bruger cirka halvdelen af året i udlandet, og har bekræftet min tro på, at naturoplevelser og friheden ved at bevæge sig udendørs ikke kan matches af meget. Dette og det specielle fællesskab som Topas-rejserne byder på gør det uendeligt fascinerende og spændende at være turleder, en rolle som jeg nyder til fulde.

Stine Godsk

Jeg elsker at rejse! Så kort kan det siges. Lige fra jeg var helt lille, er jeg blevet taget med rundt i hele verden. Noget af det første jeg husker, er en 7-dages trekkingtur i Thailands jungle med mine forældre, da jeg var 9 år. Siden er det blevet til mange flere rejser, og jeg er kommet til at elske kombinationen af fysisk aktivitet og friluftsliv.

Hver eneste gang der er den mindste mulighed for at pakke rygsækken og tage af sted, er jeg smuttet. Når jeg så kommer hjem igen, længes jeg allerede efter næste tur og er ikke længe om at få den planlagt. Det er da heller ikke blevet til så få i tidens løb. Argentina, Mexico, USA, Grønland, Rusland, Nepal… Over 30 lande er det blevet til, og listen vokser.

Specielt har jeg kastet min kærlighed på bjergene. Der er noget helt magisk ved at være blandt disse kæmper. Pludselig er vi mennesker så små og helt overladt til naturens luner. Jeg brænder for at komme ud i verden og møde andre kulturer, folkefærd og nye spændende steder. Verden er fuld af venlige mennesker, skønheder og eventyr, som bare venter på at blive opdaget.

Søren Konnerup

Jeg har altid været en sportsnørd - elsker og dyrker stort set al slags sport. Jeg har jeg samtidig altid været vild med naturen og det aktive liv. Så længe der er mulighed for at komme ud i det fri og bruge sine sanser og sin energi, så er jeg tilfreds, uanset vejret og vind.

Turlivet og det uforudsigelige i hvad dagen vil bringe, er det jeg brænder for. Det er når man er på tur, at man får tid og mulighed for at tænke de lidt dybere tanker, opleve, blive fascineret og ikke mindst få udvidet sin horisont! At have Topas-gæster med på tur er altid en fornøjelse, hvor man møder mange spændende mennesker, som altid har noget at fortælle og noget man kan lære.

Jeg er uddannet som bachelor i Idræt med specialisering i Nordisk Friluftsliv - og læser pt. en kandidat i Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet.

Jeg har været turleder hos Topas siden 2013, hvor jeg efterhånden har været lidt rundt over det meste. Jeg håber vi ses over en myntete i Marokko, et godt glas rødvin i Italien, en baklava i Albanien, en pastis på Korsika eller et helt andet sted, som byder på eventyr, oplevelser og hyggeligt samvær!

Søren Lind

Mon man kan cykle dér? - har som regel været spørgsmålet når et nyt land har trængt sig på — og svaret har faktisk altid været et ja.

Siden jeg som ganske ung cyklede Danmark og Italien tyndt, har de fleste af mine rejser haft et eller andet med cykler at gøre. Både dem på egen hånd, i venners og families selskab og de rejser jeg gennem 20 år har arrangeret for først Region Rejser og siden Topas. I begyndelsen især til Frankrig og Italien, mit andet hjemland, og siden 1995 til mere eksotiske steder som Vietnam, Cambodia, Cuba, Burkina Faso og Bali. Kan man cykle dér? — ja, også der og det giver endda god mening. På cyklen ankommer du åben og i øjenhøjde med de folk du besøger.

Jeg vægter højt, at mine rejser er sociale og at der, ud over cyklingen, også er tid til kulturen, den gode mad og et godt glas ovenpå dagens udfordringer.

Søren Simonsen

Selvom Danmark består af 43.094 km2, har det altid været svært for mig, at blive inden for dette areal. Som 17-årig pakkede jeg cyklen, og drog til Belgien på mit første eventyr. Og ugen efter tog jeg på highschool-ophold i USA. Derefter var kimen til min rejseaktivitet grundlagt. Jeg har siden rejst i "Guds eget land" utallige gange….. Har blandt andet krydset landet fra øst til vest og fra nord til syd — på cykel. Jeg elsker fysiske udfordringer, og kan godt finde på at bruge en fridag til at cykle fra Skagen til Kruså.

Når kompasnålen vender væk hjemmefra, er jeg i mit es. Har været de fleste af turiststederne i Europa, vandret blandt elge i de svenske skove, gået på den kinesiske mur, og er blevet betaget af Niagara vandfaldenes buldrende vandmasser i Canada.

Jeg glæder mig til at møde dig ude i verden, hvor "Topas-adventuret" bringer os sammen.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.