Vietnam – Aktiv rundrejse fra nord til syd med kultur, natur og byliv

Der venter dig mange naturoplevelser og fascinerende kulturelle møder på denne rundrejse, hvor klassiske seværdigheder kombineres med ukendte perler fra den vietnamesiske hverdag og landets eksotiske natur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Fra start til slut er der lagt op til aktiviteter af meget forskellig karakter, og du bevæger dig i de flotteste og mest spændende afkroge af Vietnam i både nord, syd og midt imellem. På vandre- og cykelture får du en helt særlig mulighed for at komme i kontakt med de små lokalsamfund og mange farverige etniske minoriteter. Du kan nyde den storslåede natur og billedskønne omgivelser med frodige floddeltaer, risterasser, bjerge og fantastiske udsigter fra den unikke Topas Ecolodge.

Herfra skal du på minikrydstogt i Halongregionens mere fredelige hjørne Bai Tu Long Bugten, hvor vi sejler ud og ser de smukke kalkstensøer og grotter, hvis enestående landskab har kvalificeret området til en plads på UNESCO’s Verdensarvsliste. Videre til Hoi An, hvis gamle bydel er på samme liste, skal vi på cykeltur, til stranden og undervejs besøge flere af områdets meget dygtige håndværkere. 

I byerne Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh City kan du opleve historiske bygninger og spændende bydele, shoppe souvenirs og gaver, og ikke mindst nyde det verdensberømte, vietnamesiske køkken. Vi besøger også en lokal familie og spiser aftensmad hos dem, og du får desuden selv mulighed for at trylle med de eksotiske ingredienser, når vi deltager i en kokketime og efterfølgende nyder resultatet sammen.

BEMÆRK: Ønsker du afrejse på denne tur sommer eller efterår, så find tilpasset turbeskrivelse her: 

Vietnam – Aktiv rundrejse i nord og syd Vietnam

Jeg vil klart anbefale Topas til andre. Den aktive ferieform kombineret med en masse seværdigheder er rigtig spændende. Også at rejsen var tilrettelagt med besøg hos vietnamesere gjorde mødet mere interessant.

Dina Jørgensen Hvass

Glæd dig til

 • Nordvietnams bjerge og smukke landskaber med risterraser
 • Sapa, den fjerne bjergby hvor vi møder nogle af Vietnams mange minoriteter
 • Topas Ecolodge, et eksklusivt ophold med 360 graders betagende udsigt.
 • Minicruise i Bai Tu Long bugten blandt de smukke grønne øer
 • Mekongdeltaet i Sydvietnam hvor vi har to overnatninger
 • Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh City, spændende byer spækket med historie og kultur
 • Det berømte og velsmagende vietnamesiske køkken

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Hanoi i Vietnam

Dag 2 til 5. Landsbyliv, cykling og vandring omkring Topas Ecolodge

 • Ankomst i Hanoi og direkte transfer til det rolige landsbyliv
 • På cykel i de landlige omgivelser og transfer til Topas Ecolodge
 • Vandretur mellem bjerge og vandfald og frokost hos junglens Red Dao-minoritet
 • Vandring gennem rismarker og transfer til Hanoi

Dag 6 til 10. Hanoi, Bai Tu Long bugten og Hoi An

 • En hel dags oplevelser i Hanoi
 • Sejlads og overnatning i den UNESCO-beskyttede Halongregion
 • Morgenstund på Bai Tu Long bugten og videre til Hoi An
 • Tid til at opleve Hoi An eller cykle til stranden og slappe af
 • Cykeltur om formiddagen og mulighed for at sejle i kurvebåd om eftermiddagen

Dag 11 til 14. Mekongdeltaet og Ho Chi Minh City

 • Med morgenflyet til Ho Chi Minh City og transfer til det frodige Mekongdelta
 • Besøg i Cai Be via vandvejen og på cyklen rundt i den lokale hverdag
 • På opdagelse i Ho Chi Minh City
 • Afsked med Vietnam

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Udvid med strandferie: Du kan nemt udvide denne rejse med nogle dage på stranden i Vietnam, så alle indtrykkene kan fordøjes inden du rejser hjemad. Ring til os på 8689 3622 og hør mere om mulighederne. 

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder
 • Flyrejse København – Hanoi – Danang – Ho Chi Minh - København
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter i henhold til dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (ca. DKK 40-90 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. DKK 300)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Tillæg for enkeltværelse DKK 3.800 (gælder dog ikke overnatning i stolpehus på dag 2)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 20 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om trekking og cykelturene
 • Klimaet i Vietnam

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afgang fra Danmark

Vi rejser østover fra Danmark mod Hanoi.

-/-/-

Dag 2. Ankomst i Hanoi og direkte transfer til det rolige landsbyliv

Ved ankomsten i Hanoi lufthavn bliver vi mødt af vores turleder og kører med det samme de cirka to timer ud til Ky Son og bliver indkvarteret på et mindre familieejet hotel. Her skal vi alle bo i et langt rum i et gammelt, men meget fint restaureret stolpehus.

I landsbyen er der gode muligheder for en rolig start på ferien efter en lang rejse. For de nysgerrige er der mulighed for at snuse til den lokale historie og kultur, og alle kan nyde et forfriskende dampbad med urter. Først på aftenen er der mulighed for at overvære den buddhistiske ceremoni og bagefter er der aftensmad.

Aftenen rundes af med et fodbad med urter, som garanterer en dyb søvn, så vi alle er klar til morgendagens begivenheder.

-/-/A

Dag 3. På cykel i de landlige omgivelser og transfer til Topas Ecolodge

Friske og veloplagte springer vi på cyklerne og tager på tur imellem de nærtliggende landsbyer, hvor vi kan se landbrugslivet udfolde sig og blandt andet kommer forbi templer og Ngo Quyens grav. Han var vietnamesisk krigshelt fra 900-tallet, som gjorde en ende på tusind års kinesisk herredømme i det nordlige Vietnam.

Tilbage på hotellet venter en velsmagende frokost.

Om eftermiddagen kører vi i bus op i bjergene omkring Sapa til Topas Ecolodge. Vi nyder de fantastiske forhold på lodgen, udsigten, pool'en og den gode mad.

Topas Ecolodge ligger smukt på sin egen bjergtop i 1000 meters højde. De høje bjerge i Hoang Lien nationalparken ligger som bagtæppe og kan nydes fra din egen bungalows private terrasse. På Topas Ecolodge er der mulighed for at tilkøbe et urtebad eller en urtemassage efter gamle Red Dao-traditioner.

M/F/A

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Dag 4. Vandretur mellem bjerge, vandfald og Red Dao-minoriteten.

På denne tur tager vi til den fjerneste del af Sapa-området for at møde nogle af de etniske minoritetsgrupper, der bor i bjergene. Vi spiser frokost i en afsidesliggende smuk landsby befolket af Red Dao-minoriteten.


Vi vil begynde turen med en korte køretur ind i Hoang Lien National Park. Vi er nu "uden for alfarvej", hvor der bydes på en smuk udsigt over høje bjerge, vandfald og dybe dale. Vandrestien vil føre os til Red Dao-landsbyen Nam Nhiu. Her vil du møde landsbyboerne, besøge deres hjem og lære om deres daglige liv som landmænd. Udenfor landsbyen forvandles stien til en lille jordsti og snart åbenbares en vidunderlige udsigt over dalen med bambushytter, som bruges af lokale bønder som overnatningssted i høstsæsonen. Efter at have passeret risterrasserne og en flod fortsætter stien til den charmerende landsby, Nam Cang. Frokost serveres på en lokal restauration i byen.


Landsbyen Nam Cang ligger i den fjerneste ende af Sapa-dalen, og de røde Dao-kvinder bærer nogle af de mest farverige og forskelligartede klædningsdragetr af alle Vietnams etniske grupper. Red Dao er også berømte for urtebad, lokal medicin og broderi. Sammen med din guide vil du udforske landsbyen og lære, hvordan de lokale landsbyboere laver skrivepapir af ris, sølvsmykker og farverige broderier. Er du frisk er der tid til en svømmetur i floden, inden turen går tilbage til Topas Ecolodge.

M/F/A

Dag 5. Vandring gennem rismarker og transfer til Hanoi

Dagens vandretur starter fra Topas Ecolodge. De, der allerede har vandret i et landskab af risterrasser, ved hvor smukt det er. For dem, der skal prøve det for første gang, er der en storslået vandreoplevelse i vente. Gennem generationer er risterrasserne blevet bygget op af den lerede jord. Og uanset om man kommer her i foråret hvor risen såes, om sommeren hvor risplanterne svajer i vinden eller høsttiden i efteråret, kan man ikke andet end at blive betaget af de uendeligt mange timers arbejde, der ligger i processen.

Landskabet er en dejlig blanding af frodig natur og de menneskeskabte risterrasser. I løbet af morgenen kommer vi forbi en Red Dao-landsby og får et godt indblik i dagligdagen her. Turen tilbage til Topas Ecolodge går blandt andet over en hængebro med spektakulære udsigter til alle sider.

Om eftermiddagen tager vi turen tilbage til Hanoi.

M/F/-

Dag 6. En hel dags oplevelser i Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og med en historie der strækker sig mere end 1000 år tilbage kan vi glæde os over en storby med mange gode tilbud til den rejsende. Vi tager derfor på en god lang gåtur rundt i byens gader og kommer bl.a. forbi Ho Chi Minh-komplekset og Litteraturtemplet, Vietnams første universitet, som stadig den dag i dag har stor symbolsk betydning i vietnamesernes bevidsthed.

Efter frokost i byen er der mulighed for at køre ud til det etnologiske museum på egen hånd. Her er det muligt at blive klogere på Vietnams mange forskellige minoritetsgrupper.

Tilbage i Hanoi by fortsætter byvandringen, og vi kommer forbi en smuk sø, Lake of the Restored Sword, Ngoc Son templet og den gamle bydel.

Om aftenen besøger vi en lokal familie og spiser aftensmad hos dem.

M/F/A

Dag 7. Sejlads og overnatning i det grønklædte kalkstensøhav i Ha Long regionen

Fra Hanoi kører vi i bus i et par timer ud til Ha Long, hvorfra vi sejler ud på vores minikrydstogt i Bai Tu Long bugten. Med alle ombord letter vi anker og nyder en lækker frokost, imens vi bevæger os ud i det helt særlige landskab, som siden 1994 har figureret på UNESCOs verdensarvsliste. Stedet har i første omgang gjort sig fortjent til den prestigefyldte plads takket være sin skønhed, og i år 2000 blev dets geologiske særpræg føjet til argumenterne for en plads på verdensarvslisten.

I løbet af eftermiddagen bliver der tid til kajak, badetur og afslapning på en strand på en af de mindre øer. Aftensmaden nyder vi ombord på skibet. 

Efter aftensmaden ombord på båden vil der være mulighed for at kaste sig ud i en så eksotisk aktivitet som blækspruttefiskeri. Har man mere lyst til at trække sig tilbage i sin kahyt og slappe af til lyden af blide bølgeskvulp er det bestemt også en behagelig måde at tilbringe aftenen på.

Herude midt i disse smukke omgivelser går vi til ro på båden på et af de fastlagte ankringssteder.

M/F/A

Dag 8. Morgenstund på Bai Tu Long bugten og videre til Hoi an

Morgenkaffen akkompagneres af en smuk havudsigt og småøer badet i morgensolen. Minikrydstogtet fortsætter, og vi sejler videre mellem de fascinerende kalkstensøer i alle mulige spændende former. Der er hele tiden noget at kigge på, og de mange kalkstensformationer og grotter vil helt sikkert sætte gang i fantasien.

Vi spiser frokost ombord på skibet og går derefter på land for at køre til lufthavnen.

Om eftermiddagen flyver vi til Danang og bliver kørt det sidste stykke til Hoi An, hvor flere indtryk og oplevelser venter os.

M/F/-

Dag 9. Tid til at opleve Hoi An eller cykle til stranden og slappe af

Sammen med turlederen tager vi i den tidlige morgenstund på byens fiskemarked for at opleve den livlige stemning her.

Resten af dagen er til fri disposition, så man kan gå på opdagelse i Hoi Ans gader. Gennem tiderne har Hoi An været beboet af mange forskellige folk: Kinesere, japanere, hollændere, briter og franskmænd, og alle har de sat deres præg på det lokale vietnamesiske køkken. Derfor er et besøg på en af byens mange restauranter altid en spændende oplevelse. Den gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste og det er behageligt at komme rundt som fodgænger, da bydelen er lukket for biler og motorcykler.

Har man lyst til at låne en cykel og cykle de kun cirka fem kilometer til Hoi Ans sandstrande, er det også en mulighed at nyde solen og tage en svømmetur i bølgerne.

M/-/-

Dag 10. Cykeltur om formiddagen og tid på stranden om eftermiddagen

I dag cykler vi ud i Hoi Ans opland og nyder landskabet, som her består af rismarker, små landsbyer og floder, som vi flere gange må krydse på de mange små broer, der er bygget i de senere år. Vi kommer forbi et marked med lokalt håndværk som f.eks. kulørte sovemåtter og andre potentielle souvenirs. Vi gør holdt hos flere dygtige håndværkere, der kan fremvise kunstfærdig træskærerarbejde, fletning af bambusbåde eller sivmåtter. 

Efter frokosten er der tid til afslapning eller en svømmetur ved stranden. Hvis vejret tillader det, kan der være mulighed for at sejle i lokal bambusbåd af den type, vi har set blive flettet. 

M/F/-

Dag 11. Med morgenflyet til Ho Chi Minh City og transfer til det frodige Mekongdelta

Fra morgenstunden flyver vi sydpå til Ho Chi Minh City og bliver derfra kørt i bus ned til det frodige Mekongdelta. For at nå helt frem til vores lille, rustikke og hyggelige familiedrevne pensionat må vi tage båden, og denne del af rejsen er vores første møde med Mekongfloden. Floden er livgivende for både dyr, planter og mennesker i området.

Vores værter byder os velkommen, og dette lille sted giver mulighed for at få en direkte kontakt til lokalbefolkningen og dens hverdag. Vi bliver vist rundt i frugthaverne, og aftensmaden bliver serveret i de hjemlige omgivelser.

M/F/A

Dag 12. Cai Be fra vandsiden og på cyklen rundt i den lokale hverdag

Vi står tidligt op og går ombord på en båd, som skal tage os med ind til Cai Be. Tidligere blev mange varer handlet på floden, men efterhånden som vejnettet er vokset, og ikke mindst udbredelsen af motorkøretøjer er steget kraftigt, er handlen flyttet til markeder på land. Vi ser dog stadig enkelte grossister, der sejler rundt med varer og handler fra båd til båd. 

Frokosten nyder vi på lodgen hvor vi har overnattet. 

Om eftermiddagen tager vi af sted på cyklerne rundt på øen Tan Phong. Vi gør flere spændende stop undervejs, f.eks. for at høre om hvordan lokale landmænd passer deres jord, og med lidt held får vi også lov til både at plukke og smage nogle af frugterne.

På vores lille familieejede pensionat bliver vi igen introduceret til det vietnamesiske køkkens hemmeligheder, da vi deltager i en kokketime og efterfølgende nyder resultatet af vores anstrengelser.

M/F/A

Dag 13. På opdagelse i Ho Chi Minh City

Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører til Ho Chi Minh City.

Om eftermiddagen går vi en god lang tur rundt i Ho Chi Minh City for at få en fornemmelse af byen og se nogle af de mange seværdigheder, som byen kan bryste sig af. Det drejer sig bl.a. om den store historiske bygning, Reunification Palace, som var det tidligere præsidentpalads. De historiske begivenheder, som er forbundet med stedet, bliver lidt mere livagtige, når man selv står lige der på selv samme sted. Vi besøger også Notre Dame-katedralen og krigsmuseet, hvor vi kan få mere at vide om Vietnamkrigen.

Rejsen lakker mod enden, og som en fælles afrunding spiser vi om aftenen en dejlig middag på en restaurant i Ho Chi Minh City.

M/F/A

Dag 14. Afsked med Vietnam

Dagen er til fri disposition, og nogle vil formentligt få købt de sidste souvenirs og gaver. Der er rig mulighed for at udforske Ho Chi Minh Citys gader og spændende butikker og finde et spændende lille spisested til et sidste måltid fra det vietnamesiske køkken, før vi må tage bussen og køre i lufthavnen for at begynde vores hjemrejse mod Danmark.

M/-/-

Dag 15. Ankomst i Danmark

Vi kommer hjem til Danmark mange gode oplevelser rigere.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, grad 2.

Heraf tre dage med let cykling, to dage med let vandring i naturen og to dage med guidede byvandringer.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

LIDT OM TREKKING- OG CYKELTURENE
Cyklingen foregår på flad vej, i roligt tempo og vi nyder at gå "behind the scenes" og ikke køre cykelløb. Distancen er ca. 20-25 km. I Mekong og Ky Son cykler vi på almindelige vietnamesiske damecykler og i Hoi An på Mountainbikes/turcykler.

KRAV TIL DELTAGERNE PÅ CYKELTURENE
På denne tur cykler vi på mountainbikes med udvendige gear og håndbremser på henholdsvis for og baghjul. Det er ikke svært at køre på mountainbike, men af sikkerhedsmæssige hensyn på turen, forventer vi, at du inden afrejsen har tilegnet dig de nødvendige færdigheder, så du på turen er fuldt fortrolig med en mountainbikes gearskifte, bremser og kan kontrollere din fart.

VANDRERUTERNE
Vandreruternes sværhedsgrad er fra let til moderat hårde og kuperede, men igen er det ikke fart, men oplevelser vi lægger vægt på. Der vandres med dagtursrygsæk.

Vi tager løbende særdeles meget hensyn til stammefolkenes ønsker. Myndighederne kan også stille nye krav til vores planlægning og stiernes beskaffenhed varierer ligeledes hele tiden. Når det har regnet, kan de være glatte og krævende at gå på. På turen vandrer vi mellem 3-5 timer om dagen.

Overnatning

I det nordlige Vietnam overnatter vi først på et hotel i Ky son, dernæst på Topas Ecolodge i 1.000 meters højde. I Hanoi benytter vi et centralt hotel, og på Halongbugten overnattes der på et skib.

I Hoi An overnatter vi tre nætter på et mindre hotel og i det sydlige Vietnam benytter vi et lille gæstehus i Mekongdeltaet og et centralt beliggende hotel i Ho Chi Minh City.

Enkeltværelse er muligt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’gælder dog ikke overnatning i stolpehus på dag 2

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi flyver fra Hanoi til Danang og senere fra Danang til Ho Chi Minh City. Til de øvrige strækninger på land benytter vi busser. I Mekongdeltaet samt i Bay Tu Long bugten benytter vi os af forskellige både.

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinie ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24 — 34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18 — 29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14 — 22 °C. Tør periode.

Sapa området

I forhold til ovenstående vejrbeskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området omkring Topas Ecolodge typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bl.a. er betinget af højden over havets overflade. Ex. ligger Sapa by i 1.500 m, Topas Ecolodge i 1.100 m. og endelig er toppen af Fansipan helt oppe i 3.143 m. Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4ºC med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Hoi An

Hoi An regionen har tropisk klima. Dvs. at dagstemperaturen året rundt er ca. mellem 25 og 32 °C. De varmeste måneder er juni og juli, og de "koldeste" er december og januar. "Tørtiden" er typisk fra februar til maj, og regntiden fra september til januar. I regntiden vil det typisk regne kraftigt i en relativ kort periode, hvorefter det er tørvejr igen.

Saigon/HCMC & Mekong

Klimaet i det sydligste Vietnam er tropisk, med temperaturer året rundt mellem ca. 21ºC og 32ºC, og kan opdeles i hhv. en regn sæson og en "tør sæson".

Regnsæsonen er typisk mellem maj og november, og nedbøren udgør i denne periode gennemsnitligt 1800 mm. Oftest er regnen kraftig og kortvarig, som man kender det i troperne.

Den tørre sæson udgør perioden fra december til april, og her falder der normalt meget begrænset nedbør.

Pas og visum

Det er ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 45 dage. Dit pas skal imidlertid være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst og du skal have en flybillet der viser, at du har hjemrejse senest 45 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din tur ud over de 45 dage, skal du ansøge om visum.

VIGTIGT: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet. Dit pas skal som minimum have 2 blanke sider til brug for stempel/viseringer.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
På hotellerne er der adgang til opladning af batterier på denne tur. Medbring evt. ekstra batterier til trekkingturen. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.

Kort og Rejselitteratur

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Bemærk venligst

Der er mulighed for tøjvask på Topas Ecolodge.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Vær også opmærksom på at Vietnam er et meget langstrakt land, så vejret varierer ikke kun med årstiden, men også ift. hvor i landet du befinder dig. Du kan læse mere om vejr og klima under fanen "Praktisk info".

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Resten kan efterlades i bussen. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Du kan 60 dage før afrejse logge ind på Min Topas Rejse og se bagagereglerne for netop din rejse.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe vandrestøvler med god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Det er ikke nødvendigt med en stor tung vandrestøvle m. goretex/læder. Man kan med fordel medbringe en let vandrestøvle med grov mønster, da vandrestierne kan være glatte og mudrede. Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til byvandring, cykling, rejsedage eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 langærmet trøje (i Sapabjergene kan der være køligt forår/efter)
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser (cykelhandsker og cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • Lange benklæder til besøg på Ho Chi Minh Mausoleum og hellige steder
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge (evt. taskeparaply)
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Drikkedunk/vandflaske
 • Toiletartikler
 • Pas, valuta, rejseforsikring og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Lommelygte og ekstra batterier (nogle overnatningssteder har kun begrænset udendørslys)
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

REGNSLAG
Kan evt. købes billigt i Vietnam (10-15 kr.).

PARAPLY
En lille taskeparaply kan være en hjælp uanset vejret. I solskin kan den give skygge samtidig med kroppen fortsat får luft. I regnvejr kan kroppen slippe af med varmen, hvilket kan være et problem ved regntøj. Vær dog opmærksom på at du så har en hånd mindre til at bruge ved vandring.

MOD MYG
Topas sørger for myggenet i forbindelse med overnatning i naturen, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

HELBRED
Vi kommer ud i områder, hvor der ingen læge eller hospitalsfaciliteter er, hvorfor godt helbred er nødvendigt. Ligeledes skal man være forholdsvis "sikker på benene", da man kan forvente, at stierne visse steder er glatte.

CYKLERNE
Der er ikke bagagebærer på cyklerne. De småting, som du gerne vil have adgang til i løbet af dagen, skal du derfor have med dig i en mindre dagstursrygsæk eller eventuelt lægge i følgebilen.

TØRRING AF TØJ
Klimaet er generelt fugtigere i Vietnam, så du kan opleve udfordringer med at tørre tøjet hurtigt. Husk derfor at have et ekstra eksemplar af vigtige beklædningsgenstande.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

23. marts 2024  –  6. april 2024 Udsolgt 23.970 DKK Venteliste

Kontakt os

Turkode: VNHH

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.